شنبه, 29 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

زنگ خطر پیش دیابت و دیابت


زنگ خطر پیش دیابت و دیابت

اگر شما هم جز افراد مبتلا به دیابت هستید یا پزشک احتمال ایجاد این بیماری را در بدن شما بالا می‌داند، باید درمورد علائم، نحوه پیشگیری و روش‌های کنترل دیابت اطلاعات کامل داشته باشید. در این مطلب سعی می‌کنیم، در مورد دیابت، این بیماری خطرناک اما قابل‌کنترل به طور مفصل توضیح دهیم و روش‌های موثر در درمان این بیماری را عنوان کنیم.

هنگامی که بدن توانایی ذخیره‌ی گلوکز یا استفاده از آن را نداشته باشد، این ماده به جای تبدیل شدن به انرژی لازم برای فعالیت‌های بدن، به جریان خون بازمی‌گردد و بدن عکس‌العمل نشان می‌دهد. در این حالت فرد به دیابت نوع ۲ یا همان دیابت بزرگسالان مبتلاست که دیابت غیروابسته به انسولین هم گفته می‌شود. در این بیماری بدن توانایی لازم برای تولید انسولین یا استفاده‌ی درست از آن را ندارد.
ته

نشانه‌های دیابت در تشنگی مفرط، تکرر ادرار، بی‌حسی و خواب رفتن دست و پا خلاصه نمی‌شود. دیابت نوع ۲ نشانه‌های پنهانی دارد که بعضی از آن‌ها ممکن است گمراه‌کننده باشند.

شخص متوجه تغییرات پوستی ناخوشایند می‌شود:
نشانه هایی از زنگ خطر دیابت هنگام بروز این تغییرات فرد متوجه قسمت‌هایی تیره و ضخیم‌تر روی پوستش می‌شود و لکه‌های زبر و مخملی روی سطح پوست به‌خصوص در نواحی چین‌خوردگی‌ها یا جا‌هایی که پوست بدن تا می‌شود، مثل نواحی پشت گردن، آرنج، قوزک پا یا پنجه ها‌ی دست به چشم می‌خورند. این ضایعات پوستی اغلب، هشدار می‌دهند که سطح قندخون بیش از حد بالا رفته است و در واقع علامت بروز دیابت هستند.

البته این اختلالات پوستی که اکانتوزیس نیگریکانس (Acanthosis nigricans) نامیده می‌شوند ممکن است ریشه‌ی وراثتی داشته باشند یا به دلیل مشکلات هورمونی به‌وجود بیایند.
زمانی که فرد مبتلا به دیابت می‌شود، انسولین بالا، رشد سلول‌های پوست و ملانین (رنگدانه ها‌ی طبیعی) پوست را افزایش می‌دهد. تراکم رنگدانه‌های تولید شده، باعث به‌وجود آمدن لکه‌های تیره‌تر و مخملی‌شکل روی پوست می‌شوند.
اگر فرد کمتر از ۵ کیلوگرم وزن از دست داده باشد، یعنی به تازگی به دیابت مبتلا شده است و این احتمال وجود دارد که بیماری خفیف‌تر باشد و بتوان این ضایعات پوستی را مداوا کرد. در غیر این‌صورت متخصص پوست می‌تواند با استفاده از لیزردرمانی یا درمان‌های موضعی آن‌ها را از بین ببرد.

بینایی فرد بدون هیچ دلیلی بهتر می‌شود:
نشانه هایی از زنگ خطر دیابت اگر ناگهان متوجه شُدید می‌توانید عینک‌تان را کنار بگذارید، اصلا چیز خوبی نیست! پس هیجان‌زده و خوشحال نشوید. هوارد باوم (Howard Baum)، استادیار پزشکی بخش دیابت دانشگاه واندربیت (Vanderbilt) در این‌باره معتقد است: «هرچند همه فکر می‌کنند تاری دید یا کم شدن بینایی یکی از نشانه‌های دیابت است، اما در حقیقت بهبود بینایی فرد هم می‌تواند یکی از نشانه‌های دیابت باشد.»
او می‌گوید: «من تا به حال بیماران زیادی داشته‌ام که وقتی قند خون‌شان بالا می‌رود، دیدشان قوی‌تر می‌شود و زمانی که مراحل درمانی را آغاز می‌کنند، دوباره باید عینک بزنند.»
دیابت در واقع سطح مایعات بدن را تغییر می‌دهد و آن‌ها را در اطراف بدن و اندام‌های دیگر پخش می‌کند، چشم‌ها هم یکی از این اندام‌ها هستند که، چون سطح مایعات در آن‌ها ثابت نیست، بینایی دچار نوسان می‌شود.

شخص دچار خارش ها‌ی متناوب و شدید می‌شود:
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتاز آنجایی که دیابت موجب اختلال گردش خون می‌شود، بدن خشکی و درد را تجربه خواهد کرد.
باوم در این‌باره این‌طور توضیح می‌دهد: «از آنجایی که تعدادی از بیمارانی که دیابت آن‌ها تازه تشخیص داده شده بود، از خارش اندام‌های انتهایی بدن‌شان مثل انگشتان دست و پا شکایت داشتند، پزشکان این علامت را هم در کنار سایر نشانه‌های دیابت قرار دادند.»
چنانچه استفاده‌ی منظم از مرطوب‌کننده‌ها این مشکل را برطرف نکند، توصیه می‌شود حتما فرد مبتلا در مراجعه‌ی بعدی خود به پزشک، موضوع را با او در میان بگذارد.

شنوایی فرد کمتر می‌شود:
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتاگر به خودتان آمدید و دیدید که مدام در حال زیاد کردن صدای تلویزیون هستید یا هنگام گفتگو با دیگران تا زمانی که چندبار حرف هایشان را با صدای بلند تکرار نکنند چیزی از مکالمه‌تان نمی‌فهمید، حتما از پزشک‌تان بخواهید برای‌تان یک آزمایش قندخون بنویسد.
از دست دادن شنوایی یا کم شدن آن می‌تواند از اولین علائم بروز دیابت باشد. افراد مبتلا به قندخونِ بالا‌تر از سطح نرمال که هنوز نشانه‌های دیابت در آن‌ها مشاهده نشده است، ۳۰ درصد بیشتر از کسانی که سطح گلوکوز خون‌شان نرمال است ممکن است دچار آسیب شنوایی شوند.
محققان بر این باورند که دیابت رگ‌های خونی و اعصاب گوشِ داخلی را دچار آسیب می‌کند و این آسیب، شنوایی فرد را کمتر از حد معمول می‌کند.

فرد خروپف می‌کند:
نشانه هایی از زنگ خطر دیابتاسامه حمدی (Osama Hamdy) مدیر بخش دیابت مرکز بوستون می‌گوید: «حدود نیمی از بیماران دیابتی نوع ۲ هنگام خواب، اختلال تنفسی دارند.» بنابراین اگر فردی فهمید که در خواب با صدای بلند خروپف می‌کند یا در طول روز خیلی خواب‌آلود است، هر چه زودتر بهتر است تست قندخون بدهد. یک رابطه‌ی مهم بین این اختلال تنفسی خواب و دیابت وجود دارد؛ بدن بیماران مبتلا به این اختلال تنفسی، هنگام خواب هورمون استرس منتشر می‌کند و سطح قندخون را بالا می‌برد.
 

دلایل پیش دیابت و دیابت نوع ۲:

در مرحله پیش دیابتی (که می‌تواند به دیابت نوع ۲ منجر شود) و در دیابت نوع ۲، سلول‌های شما به اثر انسولین مقاوم می‌شوند در واقع بر خلاف نوع ۱ در حالی که غده پانکراس هنوز انسولین را تولید می‌کند، سلول‌های بدن به طور موثری به آن پاسخ نمی‌دهند و به جای انتقال گلوکز به سلول‌هایی که به انرژی نیاز دارند، گلوکز در جریان خون شما باقی می‌ماند.

ضمنا دلیل این نوع از بیماری نیز ناشناخته است، هرچند اعتقاد بر این است که عوامل ژنتیکی و محیطی نیز در ایجاد دیابت نوع ۲ نقش دارند. داشتن اضافه وزن به شدت با پیشرفت آن ارتباط دارد، با این حال همه افراد مبتلا به این بیماری دارای اضافه وزن نیستند.

 

عوامل خطر ابتلا به مرحله پیش دیابتی و دیابت نوع ۲:

عوامل افزایش خطر ابتلا در دیابت نوع ۲ شامل موارد زیر است:

چاقی یا اضافه وزن: بافت چربی اضافی در بدن شما باعث می‌شود که سلول‌ها به انسولین مقاوم شوند.

عدم فعالیت: هر چه فعالیت شما کمتر باشد خطر ابتلا به قند خون در شما افزایش می‌یابد. فعالیت بدنی به شما کمک می‌کند تا وزن خود را کنترل کنید، از گلوکز به عنوان انرژی استفاده می‌کند و سلول‌های شما را نسبت به انسولین حساس‌تر می‌کند.

سابقه خانوادگی: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما دارای دیابت نوع ۲ باشد خطر ابتلا به آن نیز در شما افزایش می‌یابد.

نژاد: اگر چه علت آن معلوم نیست اما مردم نژادهای خاص (از جمله سیاه پوست، اسپانیایی، سرخپوستان آمریکایی و آسیایی آمریکایی) در معرض خطر بیشتری هستند.

افزایش سن: با افزایش سن خطر ابتلا به آن نیز افزایش می‌یابد. ممکن است به این دلیل باشد که با افزایش سن تمایل فرد به فعالیت و ورزش کمترشده، توده عضلانی کم شده و افزایش وزن رخ می‌دهد.

سابقه ابتلا به دیابت بارداری: اگر هنگام بارداری مبتلا به دیابت شده‌اید، احتمال ابتلا به مرحله پیش دیابتی و دیابت نوع ۲ در شما افزایش می‌یابد. همچنین اگر کودکی با وزن بیش از ۴ کیلوگرم دارید، در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO): زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز در معرض خطر ابتلای بالاتری قرار دارند.

فشار خون بالا: فشار خون بالای ۱۴۰/۹۰ میلی‌متر جیوه (mmHg) با افزایش خطر ابتلا به این بیماری ارتباط دارد.

سطح غیر طبیعی کلسترول و تری گلیسرید: اگر میزان سطح چربی لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا چربی خوب پایینی دارید، خطر ابتلا به مشکلات قند خون در شما بالاتر است. افرادی که سطح بالای تری گلیسیرید دارند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آن‌ها بالاتر است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
دلایل بالا رفتن قند خون در دیابت نوع۱ علائم دیابت نوع دو در زنان مهمترین علائم دیابت علائم دیابت نوع ۱ علائم دیابت نوع دو در مردان علت بالا رفتن قند خون در افراد دیابتی علائم دیابت در زنان علائم دیابت خاموش نشانه هایی از زنگ خطر دیابت عکس دیابت دیابت چیست pdf دیابت بارداری انواع دیابت عوارض دیابت در زنان پیشگیری از دیابت دیابت جوانی خطر دیابت بارداری برای جنین خطر دیابت بارداری روی جنین خطر دیابت بارداری خطر دیابت برای جنین خطر دیابت در بارداری خطر دیابت عوامل خطر دیابت مرز خطر دیابت خطر کرونا برای دیابتیها خطر بیهوشی برای بیماران دیابتی ثبت نام آنلاین دیابت سایت دیابت دیابت آنلاین تست دیابت در خانه فروشگاه دیابت شاپ شیرینی فروشی مخصوص دیابتی ها در تهران آیا دیابت دارم مرکز فروش نوار تست قند خون خرید دیابتون خرید کفش مخصوص دیابتی ها خرید قهوه گانودرما برای دیابت خرید قند دیابتی خرید محصولات دیابتی خرید وسایل دیابت خرید شکر مخصوص دیابتی ها خرید پماد زخم دیابت مرکز خرید دیابت تهران خرید دیابت طرز استفاده از دستگاه قند خون قیمت دستگاه قند خون دیجی کالا پرفروش ترین دستگاه قند خون قیمت ساعت مچی تست قند خون مرکز فروش دستگاه تست قند خون رایگان قیمت دستگاه قند خون گالا دستگاه قند خون ایرانی قیمت دیابتون قیمت دیابت سنج قیمت کفش دیابتی مردانه قیمت آزمایش دیابت بارداری قیمت دستگاه دیابت قیمت قند دیابتی قیمت دستگاه کنترل دیابت قیمت تست دیابت قیمت پماد زخم دیابت

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
محل نصب ردیاب خودرو کجاست؟
برای ردیابی افراد و یا حیوانات که معمولا ساعت ها , گردنبند ها و یا اپلیکیشن ها معرفی می شوند که در مقالات قبل بحث نمودیم و انواع آن را معرفی کردیم , اما در این مقاله بیشتر به محل نصب ردیاب بر روی خود...
ادامه مطلب >
با فواید و موارد استفاده از روغن بادام برای مو بیشتر آشنا شوید
روغن بادام تلخ برای مو یکی از موثرترین روغن های طبیعی برای افزایش رشد موها و کاهش شوره سر و تقویت انعطاف پذیری و درخشش موها است. 
ادامه مطلب >
چرا باید درخانه زاموفیلیا داشته باشیم؟
یکی از گیاهان سایه دوست زاموفیلیا می باشد که رشد سریعی داشته و نیاز به مراقبت بسیار کمی دارد. زاموفیلیا یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است که امروزه در سراسر دنیا از آن در دکوراسیون منازل و محیط‌...
ادامه مطلب >
برای مراقبت از چمن مصنوعی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
اگر به حفظ زیبایی و دوام چمن مصنوعی‌تان، علاقه‌مندید، باید قانون مراقبت از چمن مصنوعی را خوب بلد باشید.نگهداری چمن مصنوعی مانند مراقبت از هر وسیله‌ای، تابع روش‌ها و قوانینی است که آشنایی با آنها، برا...
ادامه مطلب >
مزایای تاکسی اینترنتی نسبت به تاکسی های قدیم
تاکسی اینترنتی عمری در حدود یک دهه دارد و نقشی که در تسهیل رفت و آمد داشته است باعث شده که میلیون ها نفر در ایران از این سرویس آنلاین استفاده کنند. علاوه بر مسافر، راننده هم از وجود این سیستم حمل و ن...
ادامه مطلب >
نکاتی که قبل از خرید مغز گردو باید بدانید!
قبل از خرید گردو توجه به بعضی نکات و قوانین بسیار ضروری است؛ که در ادامه شما را با اصول آن آشنا می کنیم. اولین و مهم ترین قانون این است که شما براساس نیازتان اقدام به خرید کنید.
ادامه مطلب >
خرید مبل چستر به صورت مستقیم و بدون واسطه از تولید کننده مبلمان
مبل چستر چیست و چه ویژگی های را با خود به همراه دارد؟ اصلا چرا باید مبل های چستر را از دست تولید کننده خریداری کنیم؟ در ادامه با شما خواهیم گفت از مزیت های که یک خرید بی واسطه از تولید کننده مبلمان ب...
ادامه مطلب >
آشنایی با انواع موچین و کاربردهای آن
یکی از ابزارهای مهم پیرایش موچین است. موچین و قیچی اصلی ترین ابزار برداشت ابرو هستند به همین علت شناخت یک موچین خوب برای برداشتن بهتر ابرو اهمیت خواهد داشت.
ادامه مطلب >
چطورآنتن دهی تلفن همراهمان را تقویت کنیم؟
 این روش های تقویت آنتن موبایل می توانند موجب بهبود کیفیت تماس ها، افزایش سرعت اینترنت و جلوگیری از قطع و وصل شدن آن و مواردی از این دست شوند. راه های متعددی برای تقویت آنتن دهی گوشی وجود دارد که در ...
ادامه مطلب >