دوشنبه, 10 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

نحوه تهیه مربای انجیر در منزل + نکات و ترفند ها


نحوه تهیه مربای انجیر در منزل + نکات و ترفند ها

مربا انجیر یکی از انواع مرباهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که که مانند انواع مرباها به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو می شود. این مربای خوش طعم را می توانید به همراه خامه صبحانه ، کره یا انواع پنکیک های صبحانه سرو کنید.

مربای انجیر یکی از انواع مرباهای پرطرفدار و خوشمزه در سراسر جهان است که مانند انواع دیگر مرباها معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود. البته از مربای انجیر در صنایع شیرینی پزی هم استفاده می شود.

مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط
انجیر ۱ کیلوگرم
آب ۲ لیوان
شکر ۷۵۰ گرم
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه مربای انجیر

مرحله اول

برای تهیه مربای مجلسی و خوشمزه با انجیر ابتدا انجیرها را تمیز می کنیم و دم های اضافی آن را می گیریم، سپس آنها را به خوبی می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم و کمی صبر می کنیم تا آب اضافی شان خارج شود.

 

مرحله دوم

در این مرحله شربت مربا را باید درست کنیم؛ برای این منظور ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به طور کامل به جوش بیاید ،سپس شکر را به قابلمه اضافه می کنیم.

 

مرحله سوم

حالا به آرامی شکر و آب را هم می زنیم تا علاوه بر اینکه شکر به طور کامل حل شود، دیواره های قابلمه شکرک نزند. پس از اینکه شکر به طور کامل در آب حل شد و شربت به غلظت کافی رسید، انجیرها را به آرامی به قابلمه اضافه می کنیم.

 

مرحله چهارم

برای اینکه متوجه شویم شربت به غلظت کافی رسیده است مقدار کمی از آنرا داخل یک قاشق تمیز و خشک می ریزیم، سپس اجازه می دهیم خنک شود. پس از خنک شدن اگر شربت کشدار بود یعنی شربت قوام آمده است.

 

مرحله پنجم

در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم انجیرها بپزند و نرم شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه گلاب را به همراه آبلیمو به قابلمه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر صبر می کنیم سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.

 

مرحله ششم

پس از برداشتن مربا از روی حرارت صبر می کنیم تا مربا خنک شده و با دمای محیط یکسان شود. پس از اینکه مربا خنک شد آنرا در یک ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم و درب آنرا محکم می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم.

 

نکات طرز تهیه مربای انجیر

طرز تهیه مربای انجیر خرد شده

اگر انجیرهای شما کوچک و یکدست هستند می توانید مربای انجیر را به صورت درسته درست کنید، اما اگر می خواهید از انجیرهای درشت استفاده کنید بهتر است انجیر ها را خرد کنید تا در پایان یک مربای انجیر له شده داشته باشید. قطعات انجیر به دلخواه شما می باشد اما سعی کنید انجیرها را خیلی ریز خرد نکنید چون در روند پخت مربا خودشان له می شوند.

 

جلوگیری از له شدن انجیرها

برای اینکه مربای انجیر شما پس از پخت له نشود باید از انجیرهایی که پوست شان نازک است یا اینکه ترک خورده است استفاده کنید. بهتر است از انجیرهایی استفاده کنید که کاملا سالم هستند استفاده کنید وگرنه در حین پختن انجیرها می ترکند و له می شوند.

 

آشنایی با خواص انجیر

انجیر از میوه هایی است که خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد، که از مهمترین این خواص می توان به سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و … اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با خاصیت های انجیر توصیه می کنیم مطلب خواص و مضرات انجیر را در ادامه مطالعه بفرمایید.

 

سوالات متداول در تهیه مربا انجیر:

در اینجا به سوالات متداول شما در خصوص مربای انجیر پاسخ داده شده ایت.

۱- چرا انجیرها ‌له می‌شوند؟

  • به خاطر حفظ ظاهر زیبای این مربا، بهتره که انجیرها رو داخل ظرف فشرده نکنید و ترجیحا از ظرف مسطح برای نگه داری استفاده کنید.
  • دم انجیرها رو برای مربا خیلی کوتاه نکنید! چون انجیرها وا میرن همچنین وجود دم انجیر ظاهر زیباتری به مربا میده.

 

۲-چرا مربا انجیر کدر میشه؟

موقع پخت مربا انجیر، به هیچ عنوان در مربا رو نذارین! چون مربا کدر و تیره میشه و باعث سر رفتن مربا میشه.

 

۳- چه کار کنیم دانه‌های انجیر از مربا خارج شود؟

بعد از خنک شدن مربا، انجیرها رو خارج کنید و شیره مربا رو از صافی رد کنید و بعد انجیرها رو داخل شیره برگردونید.

 

۴- از چه نوع انجیری برای مربا استفاده کنیم؟

با این روش پخت مربا، میتونید از انجیر زرد، سبز، سیاه یا جنگلی استفاده کنید با این تفاوت که انجیر زرد یا سبز، مربای خوش رنگ تری به ما میده، اما دستور مربا با انجیر خشک متفاوته و از این روش نمیشه استفاده کرد.

 

۵- اگر بعد از خنک شدن، فهمیدیم مربا به قوام نرسیده، چه کنیم؟

انجیرها رو با یک کفگیر سوراخ دار از شیره خارج کنید و شیره مربا رو روی حرارت کم بذارین تا بجوشه و کاملا به قوام برسه. کمی از شیره رو بین دو انگشت امتحان کنید، اگه حالت کشسانی داشت و آبکی نبود حرارت رو خاموش کنید و انجیر ها رو داخلش برگردونید، مربا بعد از خنک شدن، حتما باید قوام لازم رو داشته باشه وگرنه کپک میزنه.

 

۶- از انجیرهای چه اندازه‌ای استفاده کنیم؟

برای مربا انجری، بهتره از انجیرهایی با اندازه متوسط استفاده کنید و انجیرها نه خیلی نرم باشن و نه کال و سفت.

 

۷- اگر انجیرها به یک اندازه رسیده نیستند، چه کنیم ؟

اگه انجیر هایی که برای مربا تهیه کردین همگی به یک اندازه نرسیدن و بعضی ها سفت تر هستن، اونا رو جدا کنید و اول انجیر های سفت رو داخل شیره بریزین و اجازه بدین ده دقیقه بجوشن و بعد انجیر های رسیده تر و نرم تر رو به شیره اضافه کنید.

 

۸- انجیرها رو پوست بکنیم یا نه؟

بعضی افراد برای تهیه مربای انجیر، پوست اون رو میکَنن و جدا میکنن! در این روش مربا نرم تر میشه و ظاهر قشنگش به صورت درسته حفظ نمیشه و استحکام لازم رو نداره. بهتره انجیرها رو با پوست مربا کنید.

 

۹- از چه طعم دهنده‌ای برای مربای انجیر استفاده کنیم؟

  • وانیل
  • یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده غلیظ
  • هل یا دارچین: بعد از حل شدن دونه های شکر چند عدد دانه هل با دو عدد چوب دارچین کوچیک رو داخل شیره بندازین تا همراه با مربا بجوشه و طعم خودش رو به مربا بده و بعد از خنک شدنِ مربا دانه های هل یا چوب دارچین رو از داخل شیره خارج کنید.
  • گلاب
امتیاز شما به این مطلب چنده؟
تهیه مربای انجیر فیلم مربای انجیر مربای انجیر سیاه مربای انجیر خشک مربای انجیر زرد خوشمزه ترین مربای انجیر مربای انجیر قرمز عکس مربای انجیر مربای انجیر مربای انجیر سبز مربای انجیر کال مربای انجیر خشک با گردو مربای انجیر سیاه فیلم مربای انجیر تعبیر خواب مربای اتجیر قیمت مربای انجیر زرد قیمت مربای انجیر یک کیلویی قیمت مربای انجیر سیاه قیمت انجیر مربا انجیر مربای شانا دیجی کالا مربای شقاقل دیجی کالا خرید مربای انجیر خرید مربای اتجیر قیمت مربای انجیر قیمت مربای انجیر شانا قیمت مربای انجیر موسوی قیمت هر کیلو مربای انجیر قیمت مربای اتجیر مربا انجیر سیاه طرز تهیه مربا انجیر مربا انجیر زرد طرز تهیه مربا انجیر بدون شکر مربای انجیر تازه مربا انجیر خشک مربا انجیر قرمز مربا انجیر خانگی مربا انجیر تازه مربا انجیر با انجیر خشک مربا انجیر قیمت مربا انجیر تهیه مربا اتجیر مربای انجیر رزا منتظمی طرز تهیه مربای انجیر با شکر قهوه ای رفع تلخی مربای انجیر مربای انجیر زعفرانی طرز تهیه مربای انجیر رزا منتظمی مربای اتجیر رزا

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
ترفندهایی برای از بین بردن حشرات برنج و حبوبات
شاید برای خیلی از شما این اتفاق بیفتد که برنج و حبوباتتان دارای حشرات ریزی شده باشند. برای خلاص شدن از این حشرات و جلوگیری از آمدن آن ها راه حل هایی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
ادامه مطلب >
ترفندهای مهم تمیزکاری خانه
ترفندهای تمیز کردن خانه در سه سوت شیوه ای ابتکاری برای نظافت لوازم منزل است. با همین مواد ساده ای که در هر خانه ای پیدا می شود می توانید انواع لکه های چربی، جرم های سخت و کثیفی ها را پاک کنید.
ادامه مطلب >
بهترین بی بی چک و نحوه تست بارداری در خانه
بارداری لذتی وصف نشدنی برای خانم ها به همراه دارد. بارداری گاهی با برنامه ریزی و گاهی بی خبر رخ می دهد. در هر صورت زمانی که یک خانم احساس کرد که ممکن است باردار باشد به فکر انجام تست بارداری میفتد.  ...
ادامه مطلب >
ترفندهای سریع شستن ظروف در خانه
برای شستن ظروف با دست، می‌توانید به دو شیوه استفاده کنید. یکی استفاده از سینک ظرفشویی دوتایی و دیگری برای کسانی که یک سینک ظرفشویی در آشپزخانه دارند. هرچند، در هر دو حالت کارهایی که باید انجام دهید ت...
ادامه مطلب >
کچه دوزی چیست؟آشنایی با هنر کچه دوزی
کچه دوزی یکی از هنرهای نوین و در عین حال بسیار جذاب است که دارای قاعده و قانون و الگو نیست در این هنر باید از خلاقیت بالایی برخوردار باشید؛ همین طور که گفتیم الگوی خاصی ندارد و باید با استفاده از خلا...
ادامه مطلب >
کاپ قاعدگی چیست؟ نحوه استفاده، مزایا و معایب آن
کاپ قاعدگی یا فنجان قاعدگی و یا به اصطلاع کمتر رایج کاپ پریودی، نسل جدید محصولات بهداشت قاعدگی در جهان و جایگزین نوار بهداشتی و تامپون است که اخیرا مورد توجه بانوان در کشورهای توسعه یافته قرارگرفته ا...
ادامه مطلب >
۶ اشتباه رایج برای تمیز کردن سرویس بهداشتی!
نظافت سرویس بهداشتی از کارهایی است که رسیدگی به آن اهمیت ویژه‌ای دارد. سرویس بهداشتی با توجه به این که بسیار آلوده است، نظافت آن هم به مراتب از جاهای دیگر منزل سخت‌تر است. شما حتی بدون استفاده از پاک...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید سرویس قابلمه استیل شیک و جدید
استفاده از وسایل آشپزی استاندارد یکی از اصولی است که باید بسیار به آن توجه شود. قابلمه های با کیفیت بالا هیچ ماده اضافی یا مضر به غذا اضافه نمی کنند و غذای سالم را در اختیار شما قرار می دهند.امروز در...
ادامه مطلب >
از بین بردن لکه انار از روی لباس و دست
با توجه به آمدن فصل انار این میوه ی خوشمزه , دانستن روش های از بین بردن لکه انار از روی لباس به دردتان میخورد.
ادامه مطلب >