فواید قهوه سبز برروی سلامت انسان:
قهوه سبز خواص بسیار فراوانی دارد و تفاوت آن باقهوه معمولی حرارت ندیدن آن است .میزان کافئین و بخصوص پولیفنول ها، اسید کلروژنیک،بیشتر از قهوه معمولی بوده است.قهوه سبز خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی زیادی را نسبت به قهوه معمولی را دارا می باشد
قهوه سبز خواص بیشماری دارد که بر روی سلامتی و لاغری تاثیر زیادی دارد همچنین برای پیشگیری از آلزایمر، کاهش وزن، افزایش انرژی و …مفید است و در رابطه باهرکدام ازاین موارد درادامه بیشتر آشنا خواهید شد.
پیشگیری از آلزایمر:
عامل اصلی ابتلا به زوال عقل یا آلزایمر پلاک آمیلوتید است که پلیفتول های موجود در قهوه سبز مانع تشکیل این پلاک ها می شود. از طرفی کافئین موجود در قهوه از بروز آلزایمر جلوگیری می کند. مصرف روزانه دو فنجان قهوه سبز در روز خطر ابتلا به آلزایمر را تا 65 درصد کاهش می دهد.
کاهش وزن و لاغری:
قهوه سبز حاوی اسیدکلروژنیک و پولیقتول است. و به خاطر خواص آنتی اکسیدانی که دارد به کاهش وزن وکاهش فشار خون کمک می کند. یکی از خواص قهوه سبز کاهش اشتها ودر نتیجه کاهش وزن و لاغری است و به علت افزایش متابولیسم بدن چربی سوزی را افزایش می دهد.
کاهش احتمال ابتلا به کبد چرب:
طبق تحقیقاتی که برروی موش های آزمایشگاهی انجام شده است اسیدکلروژنیک موجود درقهوه از کبد در برابر مضرات رژیم های غذایی نامناسب محافظت می کند. و هم چنین به علت دارا بودن کافستول و کاوئول موجود در قهوه سبز باعث تحریک آنزیم های سم زدایی کبد و درنتیجه محافظت از آن می شوند.
کاهش فشار و قند خون:
وجود آنتی اکسیدان بسیار در قهوه کاهش فشار خون نیز کمک بسیاری می کند.تاثیر قهوه در کنترل قندخون به خاطر پولیفتول ها و اسیدکلروژنیک موجود در آن است. این ترکیبات برروی هورمون های ترشح شده از لوله گوارش تاثیر می گذارد و باعث کاهش کاهش قندخون می شود.نوشیدن روزانه دو فنجان قهوه و رعایت یک رژیم غذایی مناسب می تواند به کاهش فشارخون و قند خون کمک می کند.
افزایش گردش خون:
فشارخون بالا بیماری های کشنده ازجمله نارسایی قلب،سکته،نارسایی مزمن کلیه را به همراه دارد امروزه محققان ماده بسیار فعال و قوی که مانند آسپرین عمل می کند را در قهوه سبز کشف کرده اند که با جلوگیری از خوشه ای شدن پلاکت ها بر روی رنگ های خونی نیز تاثیر مثبت می گذارد. جریان خون نیز افزایش می یابد.
افزایش انرژی:
به دلیل کافئین بسیار در دانه قهوه سبز می توان آنرا یک انرژی دهنده عالی به حساب آورد.استفاده از قهوه سبز باعث از بین رفتن سرگیجه و خستگی مفرط شود در نتیجه به افزایش انرژی نیز کمک می کند.
همانگونه که کافئین موجود در قهوه خستگی را از بین می برد و باعث بالا رفتن سطح هوشیاری می شود.یکی از خواص دیگر خواص قهوه سبز نیز همین است که دو تا چهار برابر کافئین موجود در آن تاثیری زیادی بر روی بدن می گذارد. و باعث افزایش تمرکز می شود.
طریقه مصرف قهوه سبز:
شما میتوانید قهوه سبز را به روش قهوه معمولی دم کنید یا آن را به کمک دستگاههای مخصوص درست کنید و بنوشید. سادهترین روش آمادهسازی قهوه سبز این است که 10 گرم پودر قهوه سبز را با 100 میلیگرم آب، داخل قهوهجوش بریزید و با هم مخلوط کنید.
مخلوط آب و قهوه را بر روی حرارت بگذارید و اجازه دهید 12 دقیقه بجوشد. قهوه آماده را از روی حرارت بردارید، آن را از صافی عبور دهید و نوشجان کنید.
شما میتوانید قهوه خود را با شکر یا عسل شیرین کنید. در صورتیکه مقداری دارچین به آن اضافه کنید، میتوانید از خواص قهوه سبز با دارچین برای چربیسوزی بیشتر بهره ببرید.
عوارض قهوه سبز:
قهوه سبز تنها معجزه برای رسیدن به وزن ایدهآل نیست و نباید در مصرف آن زیادهروی کنید. این نوع قهوه خام است و کافئین موجود در آن در مقایسه با قهوه رُستشده بسیار بیشتر است، بنابراین ممکن است باعث سردرد، بیخوابی، اضطراب و افزایش فشار خون شود.
تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن قهوه زیاد ممکن است باعث دفع کلسیم و کاهش جذب آن توسط روده شود، به همین دلیل خطر پوکی استخوان را میتواند افزایش دهد. ضمن اینکه تحقیقات درباره تاثیر آن بر لاغری هنوز کامل نیست و بدون مشورت پزشک نباید آن را به صورت مکمل یا پودر استفاده کنید.
مشخصات دان سبز قهوه:
درباره مشخصات دانه قهوه از فروشنده سوال کنید.
چه قهوه ای رو دوست دارید؟ لایت یا سنگین؟ میوه ای یا آجیلی؟ پس باید به دنبال قهوه ای با خصوصیات موردنظرتون باشید. مهم ترین خصوصیات قهوه که باید مدنظر قرار بدید شامل:
طعم (flavor) : دانه های سبز قهوه با پروفایل طعمی مورد علاقه تونو پیدا کنید. اگه مزه شیرین دوست دارید. دانه هایی با طعم شکلات، بری (berry) و کارامل مناسبند.
اسیدیته: قهوه ای که اسیدیته بالاتری داره مزه مشخص و شفاف و رفرش تری (refresh) داره .
بادی(body) : به بافت و سنگینی قهوه رو سطح زبان بادی گفته میشه. در واقع بادی حس دهانی قهوه است و ربطی به چشایی نداره.
بالانس یا تعادل طعمی: یک قهوه با بادی بالا به قهوه ای میگن که هر یک از طعم ها به طور واضح احساس میشن و با هم تداخلی ندارند. و شما میتونید از همه طعم های موجود در قهوه رست شده به طور مساوی لذت ببرید.
پیچیدگی طعمی یا Complexity: قهوه هایی با این ویژگی قهوه های چند بعدی اند. این دانه ها طعم های مختلف و ویژگی های مختلفی دارند.