یکشنبه, 23 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
قمقمه وسیله ای ضروری برای کوهنوردی و کمپینگ
 آب‌رسانی به بدن و نگه‌داری آب در ظرف و شرایطی مناسب در هنگام ورزش و پیاده‌روی خیلی مهم است. برای همین هم هست که انواع مختلفی از قمقمه‌ها در بازار تولید می‌شوند و دقت در انتخاب و خرید هم مهم‌تر از قب...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید هارد اکسترنال
استفاده از هارد اکسترنال راهکار مناسبی برای حفظ اطلاعات است. اما پیش از خرید آن باید نکاتی را بدانید تا خرید هوشمندانه‌ای داشته باشید.با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب بهترین سایبان ومعرفی انواع سایبان ها
یکی از وسایل مهم و ضروری که شما در طبیعت گردی و سفر به آن احتیاج دارید  سایه بان  می‌باشد. همیشه در طبیعت پیدا کردن سایه یک درخت کار آسانی نیست به خصوص اگر جایی را که برای گردش انتخاب می‌کنید یک منطق...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب وخرید مودم با کیفیت
در دورانی که اینترنت بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم است، مودم ADSL به یکی از ضروری‌ترین وسایل خانه و محل کار تبدیل شده است.
ادامه مطلب >
فوت و فن های خرید لباس نوزاد که باید بدانید
دوران بارداری بدون شک یکی از لذت بخش ترین زمان ها برای زوج های جوان در زندگی مشترک است. برای بانوان اما بهترین حس، زمانی است که برای نوزاد و کودک دلبندشان، به دنبال خرید لباس نوزادی و کودکانه هستند. ...
ادامه مطلب >
یک بند کفش خوب چه ویژگی باید داشته باشد؟+انواع مدل بستن بند کفش
ویژگی های مهم و کلیدی بند کفش مناسب چیست؟این راهنمای خرید بند کفش به شما کمک می کند تا یک بند کفش مناسب با کفش خود انتخاب کنید.
ادامه مطلب >
کیف مخصوص برای محافظت از دوربین شما کدام است؟
با توجه به اینکه حمل و نقل دوربین ها همیشه می‌تواند باعث بروز خطرات و آسیب‌هایی برای آنها باشد، خرید این محصول اهمیت زیادی پیدا می‌نماید به صورت کلی وسایل الکترونیکی با توجه به شرایط ساخت، نیاز به مح...
ادامه مطلب >
تمام آنچه در خرید پاور بانک باید به آن توجه کنید
در سال های اخیر پاوربانک های مختلف با قابلیت های جذاب و متفاوت وارد بازار شده اند و به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، به صورتی که پاوربانک به یکی از کلیدی ترین لوازم جانبی های بازار که باید هر...
ادامه مطلب >
یک اسپیکر بلوتوثی با کیفیت چه ویژگی هایی دارد؟
بدون شک یکی از اصلی ترین استفاده ها از بلوتوث، در حوزه موسیقی و گجت های پخش موزیک می باشد. اسپیکر بی سیم را شاید بتوان یکی از پرطرفدار ترینٍ این گجت ها دانست. با افزایش طرفداران این وسیله، تنوع بی سا...
ادامه مطلب >