پنجشنبه, 21 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید بهترین سرویس آشپزخانه چند پارچه
در آشپزخانه وجود یک سری ظروف که بتوانیم مواد غذایی پر کاربرد (چای، قهوه، حبوبات، برنج، قند، شکر، ادویه و …) خود را درون آن ها قرار دهیم ضروری خواهد بود. با اینکه این ظروف می توانند از هر نوع جنس و یا...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید انواع سبد سیب زمینی و پیاز
در آشپزخانه وجود یک سری ظروف که بتوانیم مواد غذایی پر کاربرد (چای، قهوه، حبوبات، برنج، قند، شکر، ادویه و …) خود را درون آن ها قرار دهیم ضروری خواهد بود. با اینکه این ظروف می توانند از هر نوع جنس و یا...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید انواع مژه مصنوعی
چشم ها نقش بسیار زیادی را در زیبایی صورت دارند. اگر می خواهید چشمان شما از جذابیت بیشتری برخوردار شود و زیبایی صورتتان را دو چندان نماید باید از لوازم آرایشی همچون مژه مصنوعی استفاده نمایید.
ادامه مطلب >
طرز استفاده صحیح از انبر پرچ و راهنمای خرید
انبر پرچ کاربرد بسیار بالایی دارد و هم در خانه و هم در کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند دستگاه پرچ نیاز به میخ های مخصوصی دارد که به آن در اصطلاح میخ پرچ میگویند.
ادامه مطلب >
نحوه تشخیص برنز اصل+راهنمای خرید مجسمه برنزی و برنجی
مجسمه ها به ویژه مجسمه های طلایی رنگ و برنزی از آن دسته لوازم تزئینی هستند که طرفداران خود را دارند اما استفاده از مجسمه های برنزی تزئینی در طراحی دکوراسیون داخلی خانه نیز می تواند فضای آن را تغییر د...
ادامه مطلب >
انواع فرز مینیاتوری + کاربردها
این ابزار محبوب از دامنه استفاده متنوعی برخوردار است. با استفاده از فرز مینیاتوری می توان سوراخ های بسیار ریز، حجم تراشی های کم و کوچک، برش کاری، ایجاد طرح های بسیار ظریف و خاص و … را روی چوب یا هر م...
ادامه مطلب >
اگر به دنبال یک کباب پز گازی هستید این مطلب را از دست ندهید!
در گذشته به جای کباب پز های گازی از منقل های ذغالی و برای تهیه کباب از حرارت ذغال استفاده می شد. اگرچه امروزه بسیاری از خانواده های ایرانی کباب را روی ذغال تهیه می کنند، اما این امر باعث از بین رفتن ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید ظرف عسل خوری خوب
عسل یکی از اصلی ترین مواد غذایی بر سر میز صبحانه است این ماده غذایی پر طرفدار و خوشمزه سرشار از پروتئین و مواد مغذی مفید برای بدن می باشد و استفاده از آن در هنگام صبحانه خوردن نیاز روزانه بدن به پروت...
ادامه مطلب >
خرید لوستر مدرن شیک و زیبا با قیمت ارزان
اگر قصد خرید این منبع روشنایی و تزئینی را دارید و برای انتخاب یک مدل مناسب، دچار سردرگمی هستید، این راهنمای برای خرید لوستر مدرن به شما کمک خواهد کرد تصمیم گیری بهتری داشته و لوستری متناسب با نیاز و ...
ادامه مطلب >