در ادامه با چند نمونه آموزش تصویری تزیین شیرینی و تارت و پای آشنا می شوید. شما با نحوه ی تزیین آنها آشنا می شوید و می توانید از آن ها برای مدل های دیگر ایده بگیرید.
تارت یعنی چه و چه تفاوتی با پای کیک دارد؟
تارت (Tarte) لغتی فرانسوی به معنای نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده می شود.تارت چیست و چه تفاوتی با پای و کیک دارد؟
روی تارت ها باز است و از ماده اصلی شیرینی (خمیر) تشکیل نشده است. در تارت ها خمیر شیرینی ، خمیر بریزه است. ماده روکش یا پرکننده تارت ها ممکن است شیرین (مثل میوه جات) یا نمکی و غیرشیرین (مثل مرغ و میگو) باشد. تارت های امروزی معمولاً" بر پایه میوه و مایع کاستارد هستند. تارت های ریزه نیز به تارت های کوچک اطلاق می شود. به عنوان مثال می توان از تارت ریزه تخم مرغ نام برد. مثالی دیگر که در خصوص تارت ها می توان زد تارت های مربایی هستند که رنگ آن ها بسته به مزه ای است که در مربا (به عنوان پرکننده) استفاده می شود. از میان تارت ها می توان به تارت خوش پخت نیز اشاره کرد که خاستگاه بریتانیایی دارد. از تارت های نمکی می توان به پای کیش اشاره کرد.
تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل می آید حال آنکه در دسته کیک ها پف از موارد غیرقابل حذف است. در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینی جات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده می شود.
تفاوت تارت و پای:
تفاوت تارت و پای از سوالات متداولی است که هنگام تهیه پای یا تهیه تارت مطرح می شود. اگر چه پای و تارت از یک ریشه اند اما تفاوت تارت و پای قابل ملاحظه است. اولین تفاوت تارت و پای در قدمت آن هاست. قدمت پای بیشتر از تارت بوده و برای همه اقشار مردم استفاده می شده است. درحالی که طرز تهیه تارت حدود دویست سال است که به وجود آمده است. هرچند تارت ظاهر زیباتری نسبت به پای دارد اما هر دو با مواد غذایی پر می شوند و به عنوان دسر سرو می شوند. دستور و طرز تهیه تارت بیشتر در دسته پخت شیرینی و دسر به کار برده می شود. مهم ترین تفاوت تارت و پای در قالب آن هاست. قالب پای عمیق تر و تنوع آن بیشتر از قالب تارت است و قالب تارت عمق کمتر و دیواره ی عمود دارد. پای را می توان در قالب پای یا در ظرف جداگانه سرو کرد. اما تارت را همیشه از قالب تارت جدا می کنند. به همین دلیل استفاده از قالب تارت کف جدا راحت تر از سایر قالب هاست و استفاده از قالب تارت کف جدا در اشکال مختلف توصیه می شود. تارت می تواند با انواع مواد پر کننده تارت از جمله غذاها پر شود به به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو شود.
پای معمولا از دو لایه خمیر تشکیل می شود و به اصطلاح دبل کراست است. بدین صورت که یک لایه کف خمیر را می پوشاند و با مواد میانی پر می شود. لایه دیگر خمیر روی مواد را می پوشاند. در حالی که خمیر تارت یک لایه است و تنها کف قالب تارت را می پوشاند و به اصطلاح سینگل کراست است. مهم ترین تفاوت تارت و پای در نوع خمیر آن هاست. خمیر تارت کمی مزه دار تر از خمیر پای است و پای با مواد داخلش مزه دار می شود نه با خمیر. در طرز تهیه خمیر پای روغن قنادی (یا در برخی موارد کره) را با آرد و کمی مایع (آب یا شیر) مخلوط می کنند ولی خمیر به خورد آرد نمی رود زیرا باید سرد سرد باشد. اما در طرز تهیه خمیر تارت آرد با کره کاملا مخلوط می شود ، بافت یکدست پیدا می کند و مانند بیسکویت می شود. خمیر تارت شکننده تر و تردتر از خمیر تارت است و وقتی چنگال را داخل آن می کنید کمی خرد می شود.
طرز تهیه خمیر تارت یک نوع است و تنها نسبت استفاده از مواد اولیه آن متفاوت است. در حالی که طرز تهیه خمیر تارت و رسپی های آن متنوع تر است. برای مثال برخی در طرز تهیه خمیر تارت از تخم مرغ کامل ، برخی از زرده و برخی دیگر تنها از سفیده تخم مرغ استفاده می کنند. همچنین خمیر تارت در دو نوع نان تارت شور و نان تارت شیرین تهیه می شود در صورتی که خمیر پای همانطور که گفته شد تنها در نسبت مواد متفاوت است و نباید ورز داده شود زیرا باعث سفت شدن و لاستیکی شدن خمیر می شود.
آموزش تصویری تزیین پای و تارت
مراحل تزیین پای
آموزش تزیین شیرینی پای
رنگ آمیزی پای با شکلات رقیق شده
رنگ آمیزی پای با رنگ های خوراکی
آموزش تصویری تزیین پای
آموزش تصویری تزیین پای و تارت
روش تزیین تارت و پای
آموزش مرحله ای پای
تزیینات زیبای شیرینی و پای
امتیاز شما به این مطلب چنده؟