یکشنبه, 09 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آموزش نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری


آموزش نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری

این که چگونه جوشکاری کنیم؟ نحوه کار با مینی اینورتر جوشکای به چه صورت است؟ قبل از استفاده از مینی اینورتر جوشکاری چه اقداماتی لازم است انجام دهیم؟ سوالاتی هستند که در ادامه این مقاله به آن ها پاسخ خواهیم داد.

مینی اینورتر جوشکاری چیست؟

مینی اینورتر جوشکاری نوعی اینورتر جوشکاری سیار در ابعاد کوچکتر است که جهت مصارف خانگی و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این دستگاه می توان دو قطعه فلزی را به یکدیگر متصل کرد.

مینی اینورتر جوشکاری از تکنولوژی بسیار بالایی نسبت به سایر دستگاه های جوش برخوردار می باشد که منبع تغذیه آن می تواند جریانی بالا را برای جوشکاری فراهم کند. کابل برق ورودی دستگاه جوش مینی اینورتر از تک فاز دو رشته برای جریان 220 ولت شهری می باشد که این جریان AC توسط یکسری از سوئیچ به جریان متناوب DC تبدیل می شود. مقدار جریان خروجی و ولتاژ دستگاه جوش اینورتر قابل تنظیم می باشد و در طول فرایند جوشکاری توسط ولوم آمپر خروجی دستگاه جوش کنترل می شود.

در واقع دستگاه های جوش مینی اینورتر نسل جدیدی از ابزارآلات جوشکاری هستند که از تکنولوژی جدید برخوردار می باشند. برخی مزایای دستگاه های جوش مینی اینورتر عبارتند از کوچک و سبک بودن با حمل آسان، نیاز به توان کمتر برای اجرای کار، مصرف انرژی کمتر و صرفه جویی در هزینه ها.

 

اینورتر جوشکاری کوچک

تصویر یک دستگاه اینورتر جوشکاری کوچک

وسایل مورد نیاز برای جوشکاری

برای انجام عملیات جوشکاری لازم است تا نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری را بدانید و همچنین با در اختیار داشتن ابزارآلات زیر جهت انجام کار از خود در هنگام کار با دستگاه محافظت کنید.

  • کابل جوشکاری مقاوم و باکیفیت
  • انبر اتصال جوشکاری
  • انبر جوشکاری
  • الکترود
  • ماسک جوشکاری
  • لباس جوشکاری
  • فرچه سیمی
  • دستکش ایمنی جوشکاری
  • عینک مخصوص جوشکاری
  •  
وسایل مورد نیاز برای جوشکاری

تصویری از وسایل مورد نیاز برای جوشکاری

 

این تجهیزات از لوازم اصلی و مهم در هنگام کار با مینی اینورتر جوشکاری هستند که با داشتن آن ها انجام کار از کیفیت مطلوبی برخوردار خواهد بود و ایمنی کاربر به خوبی حفظ خواهد شد. پس لازم است تا پیش از شروع به کار تجهیزات نام برده را فراهم نمایید.

 

نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری

نحوه کار با این دستگاه را با ذکر نکاتی مهم که در هنگام جوشکاری لازم است رعایت کنید، شروع خواهیم کرد.

رعایت نکات ایمنی

پیش از شروع کار با مینی اینورتر جوشکاری می بایست جهت جلوگیری از برخورد جرقه های جوشکاری و نیز جلوگیری از برق زدگی چشم بر اثر برخورد نور و اشعه های حاصل از جوشکاری از تجهیزات ایمنی مناسب مانند ماسک جوشکاری، عینک مخصوص، لباس ایمنی، کفش مناسب و دستکش ایمنی استفاده نمایید.

 

رعایت نکات ایمنی

رعایت نکات ایمنی هنگام جوشکاری

 

وصل کردن کابل برق

پس از رعایت نکات ایمنی وقت آن است که کابل برق مینی اینورتر جوشکاری را به پریز برق متصل نمایید. سپس فیش انبر جوشکاری را به قطب مثبت و فیش انبر اتصال را به قطب منفی دستگاه متصل نمایید و آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

روشن کردن دستگاه

پس از اتصال انبر اتصال و انبر جوشکاری به قطب های منفی و مثبت باید دکمه پاور دستگاه را فشار دهید تا روشن شود. کلید روشن خاموش مینی اینورتر جوشکاری در برخی از دستگاه ها در قسمت جلو در در برخی مدل ها در پشت دستگاه قرار گرفته است.

انتخاب الکترود مناسب

انتخاب سایز الکترود از مواردی است که بعد از روشن کردن اینورتر جوشکاری کوچک باید انجام شود. در واقع انتخاب الکترود با توجه به نوع سطح مورد نظر در جوشکاری صورت می گیرد. الکترودها انواع مختلفی دارند و در قطرهای مختلف نازک و ضخیم تولید شده اند.

از انواع ضخیم الکترود برای کارهای صنعتی تر و جوش دادن صفحات قطورتر استفاده می شود و از الکترودهای نازک برای جوش دادن ورق های نازک و مصارف خانگی استفاده می شود. پس از انتخاب الکترود مناسب لازم است آن را به انبر جوشکاری متصل نمایید.

انتخاب الکترود مناسب

تصویر تعدادی الکترود جهت جوشکاری

تنظیم شدت جریان

در این مرحله با توجه به الکترود انتخاب شده، لازم است جریان مورد نیاز جهت کار با مینی اینورتر جوشکاری را تنظیم نمایید. از راهکارهای پیشنهادی برای انتخاب مقدار شدت جریان این است که سایز الکترود انتخابی را در عدد 35 ضرب کنید تا شدت جریان مورد نیازتان بدست آید.

 

نحوه جوشکاری

بعد از تنظیم شدت جریان، دستگاه آماده جوشکاری بوده و می بایست با یک دست انبر جوشکاری و دست دیگرتان انبر اتصال را بگیرید و جوشکاری با مینی اینورتر جوشکاری را بر روی قطعه مورد نظر آغاز نمایید. انبر جوشکاری را به قطعه کار نزدیک کرده تا قوس الکتریکی میان الکترود و قطعه ایجاد شود و با ذوب شدن الکترود فرآیند جوشکاری انجام شود.

 

warningلازم است توجه داشته باشید که در هنگام کار با مینی اینورتر جوشکاری به هیچ عنوان الکترود را بیش از حد به قطعه کار نزدیک نکنید؛ چرا که این کار باعث چسبیدن الکترود به قطعه کار می شود.

 

تمیز کردن قطعه

پس از انجام عملیات جوشکاری لازم است توسط فرچه های سیمی سطح قطعه کار را به خوبی تمیز نمایید و آن را صیقل دهید.

 

اهمیت سرعت و زاویه جوشکاری

از نکات مهم و حائز اهمیت در نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری، سرعت حرکت و نیز زاویه گرفتن الکترود است که توجه به این دو نکته تاثیر بسزایی در کیفیت و نوع جوش خواهد گذاشت.

 

settingsنکته: اگر الکترود با سرعت بالایی حرکت کند، میزان نفوذ و پهنای جوش کم خواهد شد و در مقابل در صورتی که سرعت حرکت الکترود کم باشد، نفوذ و عمق جوش ایجاد شده زیاد خواهد شد.

 

checkedنکته: هر چه میزان زاویه جوشکاری کمتر و به صورت عمودی باشد، نفوذ و عمق جوش بیشتر می شود و هر چه این زاویه بیشتر باشد، نفوذ و عمق جوش کمتر خواهد شد.

 

اهمیت سرعت و زاویه جوشکاری

اهمیت سرعت و زاویه جوشکاری

 

سیستم آرک فورس (ARC FORCE)

سیستم ARC FORCE که با نام کنترل قوس شناخته شده، در انواع اینورتر و مینی اینورتر جوشکاری تعبیه شده است و به صورت یک ولوم بر روی دستگاه قرار گرفته است. با استفاده از این قابلیت کاربر می تواند به راحتی میزان عمق و یا نفوذ جوش را کنترل کند. در واقع این سیستم جهت تنظیم کردن الکترود SMAW در نظر گرفته شده است و مزیت هایی را به وجود آورده است که عبارتند از:

  • جلوگیری از چسبیدن الکترود بر روی قطعه کار (Anti-Stick)
  • بهبود کیفیت جوش
  • افزایش کاربری
  • بالا رفتن قدرت جوشکاری در الکترودهای سلولزی
  • جلوگیری از سوراخ شدن قطعه کار
  •  
سیستم آرک فورس (ARC FORCE)

سیستم آرک فورس (ARC FORCE)

 

نکات ایمنی و مهم در هنگام کار با مینی اینورتر جوشکاری

از مواردی که در نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری بسیار اهمیت دارد، رعایت و شناخت موارد ایمنی می باشد. بنابراین لازم است تا نکات زیر را به خوبی رعایت نمایید تا هم کیفیت انجام کار بالا رود و هم ایمنی تان حفظ شود.

  1. در هنگام جوشکاری با مینی اینورتر حتماً از لباس کار مناسب،‌ دستکش ایمنی، عینک مخصوص و ماسک جوشکاری استفاده نمایید.
  2. بدون ماسک به هیچ عنوان به نور حاصل از جوش کاری نگاه نکنید. در صورتی که این کار را بدون ماسک انجام دهید، به اصطلاح چشم تان دچار برق زدگی شده و سیاهی خواهد رفت.
  3. اگر قطر الکترود زیاد شد، می بایست سرعت حرکت الکترود را کاهش دهید تا به اندازه مناسب رسوب نماید.
  4. در صورتی که جریان دستگاه از مقدار مورد نظر کمتر باشد، باعث چسبیدن الکترود به سطح کار می شود. همچنینن اگر این جریان بیشتر از مقدار مورد نیاز باشد، الکترود بیش از حد داغ شده و باعث ذوب شدن آن خواهد شد.
  5. همیشه بهتر است پیش از انجام فرآیند جوشکاری بر روی قطعه اصلی، روی یک قطعه فلزی دیگری به عنوان تست، عملیات جوشکاری را انجام دهید تا میزان خطا در طی این فرآیند کاهش یابد.
  6. با توجه به این که انبر جوشکاری یک رابط برای ایجاد جریان بین کابل جوش و الکترود است، باید کاملاً مطابق با شدت جریان دستگاه انتخاب شود. اگر شدت جریان از حداکثر تحمل جریان انبر بالاتر باشد، باعث سوختن آن می شود و در صورتی که قابلیت تحمل جریان انبر جوشکاری بسیار بالاتر از شدت جریان مصرفی باشد، حمل و نقل آن برای کاربر و جوشکار سخت و دشوار می شود.
  7. توجه نمایید که اگر روکش پوشیده شده دور الکترود ریخته شده است، به هیچ عنوان از آن استفاده نشود. در صورت استفاده، موجب چسبیدن الکترود به سطح قطعه کار خواهد شد.
  8. همیشه از کابل مناسب و باکیفیت برای جوشکاری استفاده کنید. در صورتی که از کابل نامناسب برای مینی اینورتر جوشکاری استفاده شود، موجب سوختن آن خواهد شد.
  9. در صورتی که قرار است عملیات جوشکاری را در محیط های بارانی و مرطوب انجام دهید، بهتر است از مینی اینورتر جوشکاری ضد آب استفاده نمایید.
  10. برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی، ولتاژ برق نباید از 36 ولت در محیط های خشک و 12 ولت در محیط های مرطوب و خیس بیشتر شود.
  11. قبل از انجام جوشکاری بهتر است، سطح مورد نظر را به وسیله فرچه تمیز کرده تا کیفیت جوش افزایش یابد.

 

 

نکات ایمنی و مهم در هنگام کار با مینی اینورتر جوشکاری

نکات ایمنی و مهم در هنگام کار با مینی اینورتر جوشکاری

 

سؤالات متداول

1- در صورتی که قطب های دستگاه جوش را اشتباه بزنیم چه اتفاقی می افتد؟
در صورت اتصال اشتباه قطب مثبت و منفی فیش ها، کیفیت جوش به شدت پایین می آید ولی آسیبی به دستگاه وارد نخواهد شد.

2- علت چسبیدن الکترود به سطح کار چیست؟
یکی از این دلایل می تواند جریان نامناسب دستگاه باشد. دلیل دوم، نزدیک کردن بیش از اندازه و یا چسباندن الکترود به سطح کار در حین جوشکاری است.

3- در صورتی که از الکترود نامناسب برای جوشکاری استفاده شود، چه مشکلی پیش می آید؟
در صورتی که از الکترودهایی با قطر بالا برای صفحات نازک استفاده کنید، باعث سوراخ شدن قطعه کار می شود و اگر از الکترودهای نازک برای صفحات ضخیم استفاده نمایید، جوش صورت گرفته ضعیف است و قطعات به درستی متصل نمی شوند.

 

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری آشنا کنیم تا در هنگام عملیات جوشکاری دچار مشکل نشوید. دستگاه های مینی اینورتر جوشکاری نسل جدیدی از ابزارهای جوشکاری پرکاربرد در صنعت هستند که به دلیل وزن و ابعاد کوچک از قابلیت حمل آسانی برخوردار می باشند. استفاده از این دستگاه ها به توان و مصرف انرژی کمتری نیاز دارد و باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
آموزش کار با اینورتر جوشکاری انبر اتصال جوشکاری مثبت است یا منفی فیلم کار با دستگاه جوش طریقه نصب کابل دستگاه جوش دستگاه جوش چگونه کار میکند نحوه تنظیم دستگاه جوش co2 نحوه تنظیم ولوم arc force آموزش جوشکاری خانگی نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری روش برش با دستگاه جوش اینورتر جوشکاری تفنگی خرید نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری بهترین اینورتر جوشکاری قیمت دستگاه جوش کارکرده قیمت دستگاه جوش ارزان دیجی کالا دیجی کالا دستگاه جوش بهترین دستگاه جوش خانگی قیمت دستگاه جوش اینورتر قیمت دستگاه جوش گام الکتریک دیجی کالا قیمت نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری کوچکترین اینورتر جوشکاری قیمت دستگاه جوش جیبی دستگاه جوش جاب 250 قیمت دستگاه جوش رونیکس 4618 اینورتر رونیکس 4602 اینورتر وینر ارزانترین دستگاه جوش اینورتر دستگاه جوش شارژی مینی اینورتر جوشکاری مینی اینورتر جوشکاری رونیکس قیمت مینی اینورتر جوشکاری خرید اینترنتی مینی اینورتر جوشکاری وینر بهترین مینی اینورتر جوشکاری اینورتر جوشکاری مینی 200 آمپر وینر اینورتر جوشکاری مینی ایران ترانس اینورتر جوشکاری 200 خزرترانسفو مدل مینی قیمت دستگاه جوش جیبی دیجی کالا دستگاه جوش مینی صبا قیمت کوچکترین دستگاه جوش اینورتر قیمت دستگاه جوش تفنگی قیمت دستگاه جوش co2 تک فاز قیمت اینورتر جوشکاری خرید مینی اینورتر جوشکاری قیمت اینورتر جوشکاری در بانه قیمت دستگاه جوش رونیکس 250 قیمت مینی اینورتر جوشکاری

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
گران‌ ترین خانه متحرک جهان معرفی شد
خریدار جدیدترین محصول ولکنر، می‌تواند با پرداخت ۷٫۷ میلیون دلار علاوه‌بر خانه‌ای متحرک و سوپرلوکس با امکانات مشابه هتل، صاحب ابرخودرو بوگاتی شیرون شود.
ادامه مطلب >
دلایل و راه های تسکین طبیعی سرفه کودکان
برای پدر و مادرها، ​​شنیدن صدای سرفه فرزندشان می‌تواند نگران‌کننده و ناراحت‌کننده باشد، به‌ویژه در این روزها که همگی نگران بیماری کووید-۱۹ هستند؛ اما سرفه کودکان یکی از رایج‌ترین علائم بیماری در کودک...
ادامه مطلب >
بررسی مچ بند هوشمند هواوی بند 6
جدیدترین مچ‌بند هوشمند هواوی با نمایشگر OLED، رصد ۲۴ ساعته‌ی ضربان قلب و استرس و حسگر تشخیص سطح اکسیژن خون، وارد بازار ایران شد. 
ادامه مطلب >
بررسی هدفون بی سیم کریتیو Outlier Air V2
هدفون بی‌سیم کریتیو مدل Outlier Air V2 با شارژدهی بالا، مجهز به پنل لمسی و ارائه تجربه شنیداری سه‌بعدی، انتخاب رضایت‌بخشی در طیف هدفون‌های بی‌سیم با قیمت متوسط است.
ادامه مطلب >
چرا نباید گوشی رو شب ها شارژ کنیم؟
اگر فرد مشغولی باشید شاید شب ها را زمان مناسبی برای شارژ باتری گوشی بدانید. اما ایا شارژ گوشی شب تا صبح به گوشی آسیب میرساند یا خیر؟
ادامه مطلب >
عوامل درد تخمدان ها و راههای درمان
احساس درد در ناحیه ی تخمدان امری گسترده در زنان است که در نواحی زیر شکم شکل می گیرد. با وجود طبیعی بودن درد های شکمی در چرخه ی قاعدگی، دردهای مزمن تخمدان نیاز به آزمایش و تکمیل پروسه ی درمان دارد.  ...
ادامه مطلب >
احتمالا عرضه اپل واچ سری ۷ به دلیل مشکلات تولید با تاخیر عرضه خواهد شد
گفته می‌شود تولید نسل بعدی ساعت هوشمند اپل به‌ دلیل طراحی پیچیده با مشکلات متعددی در فرایند مونتاژ مواجه شده است که احتمالا عرضه آن را به تأخیر می‌اندازد.
ادامه مطلب >
تاریخ عرضه پیکسل 6 چه زمانی است ؟
بر اساس شایعات، سری پیکسل ۶ در تاریخ ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) برای پیش‌خرید در دسترس قرار خواهد گرفت و از شارژر پرسرعت ۲۳ وات بی‌سیم نیز پشتیبانی خواهد کرد.
ادامه مطلب >
ویندوز ۱۱ سه‌شنبه، ۱۳ مهر رسما منتشر خواهد شد
مایکروسافت رسما تأیید کرد ویندوز ۱۱ سیزدهم مهر رسما منتشر خواهد شد.بعد از مدت‌ها شایعه، مایکروسافت رسما تأیید کرد ویندوز ۱۱ سه‌شنبه، ۱۳ مهر، به‌رایگان برای تمامی کامپیوترهای دارای ویندوز ۱۰ رسما منتش...
ادامه مطلب >