ﺳﻪشنبه, 13 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

روش تهیه آش سیرابی غذای خوشمزه و مقوی


روش تهیه آش سیرابی غذای خوشمزه و مقوی

اگر علاقمند به سیرابی هستید، آش سیرابی یک غذای خوشمزه و مقوی است که میتوانید از ترکیب سیرابی و حبوبات مختلف آن را تهیه کنید.

طرز تهیه آش سیرابی ساده و خوشمزه با کشک و سبزی آش

آش سیرابی ، غذای سنتی ، اصفهان ، یزد ، اراک و ملایر محسوب می شود. آش سیرابی خوشمزه و مقوی است. در برخی از دستورها از سبزی آش هم در ترکیب این غذا استفاده می شود. 

وجود سیرابی در این آش باعث شده است سرشار از پروتئین بدون چربی باشد. ترکیب پروتئین حیوانی و گیاهی و کلسیم کشک در این آش باعث شده برای رشد کودکان ، درمان کم خونی ، درمان ریزش مو ، تقویت معده و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. 

 

آش سیرابی با کشک

مواد لازم آش سیرابی با کشک

برای 6 – 7 نفر  

سیرابی     ۱ دست کوچک
نخود  ۱ پیمانه
لوبیا چیتی  ۱ پیمانه
جو پوست کنده  ۲ پیمانه
عدس   ۱ پیمانه
پیاز  ۲ عدد
سیر   ۲ حبه
کشک  ۱ پیمانه
نعنا خشک  ۱ ق غذاخوری
پیاز داغ برای تزئین  به مقدار لازم
چوب دارچین  ۱ تکه
نمک، زردچوبه، پودر سیر، فلفل سیاه  به مقدار لازم

 

آش سیرابی ساده, طرز تهیه آش جو با سیرابی, آش سیرابی با کشک

 

طرز تهیه آش سیرابی با کشک

تمام حبوبات را به طور جدا گانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود و سریعتر بپزند.

 سیرابی را بشویید و خرد کنید و به همراه 1 عدد پیاز ، 2 حبه سیر ، 1 تکه چوب دارچین در قابلمه بریزید و 4 – 5 ساعت بپزید. 

حبوبات را آبکش کنید.

نخود و لوبیا را با کمی آب بپزید تا نرمشود. 

جو رابا مقدار زیاد آب در قابلمه دیگری بپزید ، در انتهای پخت عدس را هم اضافه کنید تا کاملا نرم شود. 

تمام موادی که پخته اید را با هم در یک قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا آش سیرابی جا بیفتد. 

پیاز را خلالی خرد کنید با کمی روغن و زردچوبه و پودر سیر تفت دهید تا طلایی شود سپس نعنا خشک را به آن اضافه کرده هم بزنید و از روی حرارت بردارید و به آش اضافه کنید.

فلفل سیاه و کشک را هم به مواد اضافه کنید و نمک آش را اندازه کنید و نیم ساعت دیگر اجازه  دهید بپزد تا کاملا جا بیوفتد. 

برای پخت سریعتر آش میتوانید از زودپر استفاده کنید. 

در صورت تمایل برای خوشمزه تر شدن آش در اواسط پخت کمی روغن زیتون یا روغن کنجد به آن اضافه کنید.

 

آش سیرابی با سبزی آش

مواد لازم آش سیرابی با سبزی آش

  

سیرابی ۱ عدد
سبزی آش ۲۵۰ گرم
ماش  یک پیمانه
نخود نصف پیمانه
لوبیا نصف پیمانه
جو پوست کنده  ۱ پیمانه
گندم ۱ پیمانه
برنج نصف پیمانه
عدس ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
روغن به میزان لازم
نمک و ادویه به میزان لازم

 

طرز تهیه آش سیرابی با بلغور گندم, آش سیرابی, طرز تهیه آش سیرابی

 

طرز تهیه آش سیرابی با سبزی آش

حبوبات ، برنج ، گندم و جو را مانند دستور قبل آماده کنید.

سیرابی خرد شده را با سیر و پیاز چهار تکه شده و کمی آب به مدت 4 – 5 ساعت بپزید.

بعد از 1 ساعت نخود و لوبیا را آبکش کرده به قابلمه اضافه کنید.

گندم و جو پوست کنده را هم آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید. پخت حبوبات حدود 3 ساعت طول می کشد. 

بعد از 3 ساعت عدس ، ماش و برنج را آبکش کرده اضافه نمایید.

سبزی آش که شامل تره ، جعفری ، گشنیز و شنبلیله است را ساطوری کنید و به قابلمه اضافه نمایید. 

یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده با کمی روغن مایع تفت دهید تا نرم شود سپس زردچوبه و ادویه را اضافه کنید و وقتی کاملا سرخ شد به قابلمه اضافه کنید.

نمک و فلفل را اندازه کنید و بعد از 5 دقیقه حرارت را خاموش کنید. 

برای خوشمزه تر شدن آش می توانید یک پیمانه کشک ساییده در اخر پخت به قابلمه اضافه کنید.

برای پخت سریعتر سیرابی می توانید از زودپز استفاده کنید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
دستیابی دانشمندان ایرانی به واکسن اُمیکرون
کارخانه تولید کننده واکسن کوو ایران برکت از تولید واکسن اختصاصی اُمیکرون و کسب موفقیت آن در تست حیوانی خبرداد.
ادامه مطلب >
با خواص بی نظیر سیب زمینی آشنا شوید
سیب زمینی به‌دلیل داشتن کربوهیدرات فراوان برای رژیم غذایی ورزشکاران نیز بسیار مناسب است. در این مقاله همراه ما باشید تا خواص سیب زمینی را به‌طورکامل تشریح کنیم.
ادامه مطلب >
خواص معجزه آسای گوشت بوقلمون
خواص گوشت بوقلمون علاوه بر اینکه به تامین ویتامین‌ها و مواد مغذی مفید برای بدن منجر می‌شود، در بهبود و جلوگیری از ابتلا به برخی از بیماری‌ها نیز موثر خواهد بود. در ادامه به بررسی تمام این فواید خواهی...
ادامه مطلب >
پوشیدن کفش پاشنه بلند خوبه یا بد؟
بسیاری از خانمها که به زیبایی و مد اهمیت بسیاری می دهند نمی توانند پوشیدن کفش پاشنه بلند را کنار گذاشته و عوارض آن را قبول دارند.به این افراد باید گفت که این گونه کفشها همیشه هم بد نیستند.
ادامه مطلب >
خواص کامل نارگیل ، میوه ای برای سلامت و زیبایی
میوه نارگیل دارای فواید و خواص شگفت انگیزی است، از خواص میوه نارگیل می توان به آب کردن چربی شکم، تقویت انرژی، مبارزه با خشکی پوست و درمان پوست چرب اشاره کرد.
ادامه مطلب >
شیره و ارده در طب سنتی و تاکید به خوردن آن
شیره ارده یکی از مواد مغذی است که مصرف آن خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد و کاهش وزن و درمان ضعف عمومی تنها چند نمونه از خواص عالی شیره ارده می باشد.
ادامه مطلب >
کمبود ویتامین B12 چه بلایی سرمون میاره؟
ویتامین B12 فواید درمانی بسیاری روی عملکرد بدن هر یک از ما دارد که در صورت کمبود این ویتامین در بدن، شاهد رخ دادن برخی اتفاقات خواهیم بود که عبارتند از...
ادامه مطلب >
وزنتو بگو تا بگم روزی چند لیوان آب باید بخوری
نوشیدن 8 لیوان آب در روز برای همه افراد مناسب نیست. میزان آب مورد نیاز بدن هر فرد با دیگری متفاوت است و می توانید آن را با توجه به وزن خود محاسبه کنید.
ادامه مطلب >
تغذیه ماه اول بارداری ، چی بخوریم و چی نخوریم؟
تغذیه خود را در ماه اول بارداری که اهمیت بسیاری برای سلامت جنین و مادر دارد اصلاح کرده و در این ماه از لبنیات و سبزیجات غافل نشوید و از خوردن گوشت خام و غذای دریایی پرهیز کنید.
ادامه مطلب >