دوشنبه, 17 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

درباره برنج بیشتر بدانید


 درباره برنج بیشتر بدانید

با اینکه مصرف برنج در ایران زیاد است، اما چین به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان، بیش از هر کشور دیگری برنج مصرف می‌کند.

برنج قوت غالب مردم نقاط مختلف کره زمین است و به همین دلیل هم تنوع زیادی دارد. شاید باور نکنید، اما بیش از ۴۰ هزار نوع برنج در این سیاره وجود دارد؛ بله درست خواندید ۴۰ هزار نوع!

در ایران، برنج‌های شمال کشور، برنج‌های بومی هر منطقه، مانند برنج لنجان در اصفهان، و البته برنج‌های وارداتی، که هر کدام شکل و طعم خود را دارند، یافت می‌شوند و این روز‌ها قیمت‌های سرسام‌آوری هم پیدا کرده‌اند، با این حال گران‌قیمت‌ترین برنج جهان، برنج کینممای است که در سال ۲۰۱۶ در کتاب رکورد‌های جهانی گینس به ثبت رسیده. این برنج کیلویی ۱۰۹ دلار قیمت دارد و البته این رقم بالا، ارزش طعم و کیفیت بی‌نظیر آن را دارد. دانه‌های این برنج ژاپنی به مدت ۶ ماه زمان لازم دارند تا بالغ شوند و در این فرایند، بافت و طعم آن‌ها افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند و فیبر موجود در آن ۱۸ برابر برنج‌های معمولی است.

با اینکه مصرف برنج در ایران زیاد است، اما چین به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان، بیش از هر کشور دیگری برنج مصرف می‌کند: حدود ۱۴۹ میلیون تن در سال؛ هند نیز با مصرف ۱۰۶.۵ میلیون تن برنج در مدت مشابه در رتبه دوم قرار دارد، اما دوازدهمین کنفرانس جهانی تجارت برنج که سال ۲۰۲۰ در آمریکا برگزار شد رقم ۱۰۵ برنج یاسمن تایلند را به عنوان بهترین برنج جهان کرد. بله این هم یک شگفتی دیگر: برنج تایلندی بهترین برنج جهان شناخته شده و به طور گسترده‌ای در آمریکا کشت می‌شود!

دانستنی‌هایی درباره برنج که باورتان نمی‌شود | از برنج ۳ میلیون تومانی تا روش آرسنیک‌زدایی از برنج

برنج کینممای ژاپنی گران‌قیمت‌ترین برنج جهان است.

 

با این حال این ماده غذایی بسته به نوع و نحوه رشد آن، نسبت به سایر غلات، آرسنیک بیشتری از محیط می‌گیرد و آرسنیک موجود در برنج نیز شکل سمی‌تری دارد. این ماده خطر ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرطان و مشکلات قلبی-عروقی را در انسان افزایش می‌دهد و البته آسیبی که به خردسالان می‌رساند بیشتر از بزرگسالان است. به همین خاطر بر اساس توصیه‌های سازمان غذا و داروی آمریکا، بهتر است تنوع استفاده از غلات، برنج، جو، گندم و... در مورد کودکان بالا باشد.

هم چنین بخوانید:فنون مهم در پخت برنج

یک روش ساده برای آرسنیک‌زدایی از برنج:

برای آرسنیک‌زدایی از برنج خیساندن طولانی‌مدت، مثلا از شب قبل و آبکش کردن آن می‌تواند تا ۶۰درصد از آرسنیک موجود در دانه‌های برنج را خارج کند و در عین حال، تا ۷۰ درصد از ویتامین‌های گروه ب و آهن موجود در برنج نیز کاهش می‌یابد.

با این حال به گفته خانم دکتر الهام اختری، پزشک و متخصص طب سنتی، که مطالعات و فعالیت‌های علمی زیادی در رابطه با تغذیه سالم دارد، برنج به طور کلی دارای نوعی از آلودگی است به نام باسیلوس سرئوس.

باکتری باسیل در برنج پخته‌ای که داغ سرو و خورده شود، فعال نیست، اما وقتی برنج در آشپزخانه یا یخچال سرد شود، محیط مناسبی برای فعالیت نهفته این باکتری خواهد شد و در صورتی که خورده شود می‌تواند عوارض مسمومیت، تهوع و استفراغ ایجاد کند؛ بنابراین اگر قصد استفاده مجدد از برنج پخته شده را دارید حتما باید به طور کامل و با حرارت بالا گرم شود.

نکته دیگر در مورد برنج‌ها این است که بر اساس زمین کشت و سموم مورد استفاده، حاوی مقادیری از نیترات هستند. این ترکیب با گرم شدن دوباره برنج به نیتریت تبدیل می‌شود و استفاده مکرر و مداوم از آن تهدیدی برای سلامتی ما خواهد بود.

هم چنین بخوانید:چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

دکتر اختری، عضو هیات علمی دانشگاه ایران، توصیه می‌کند که ضمن حفظ تعادل در مصرف این ماده غذایی، پخت برنج را مدیریت کنیم و هر بار به اندازه مورد نیاز بپزیم تا با تازه و متعادل مصرف کردن این ماده غذایی، سلامتی را به خود و عزیزانمان هدیه کنیم.

منبع: همشهری آنلاین

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
اسامی برنج های سالم آرسنیک در برنج نی نی سایت تشخیص آرسنیک در برنج از بین بردن آرسنیک برنج آرسنیک در چه چیزهایی وجود دارد آیا برنج ایرانی آرسنیک دارد برنج کینممای ژاپنی خرید برنج ژاپنی دیجی کالا قیمت برنج ژاپنی خرید برنج سوشی برنج مخصوص سوشی طرز تهیه برنج ژاپنی خرید برنج چسبناک طرز تهیه برنج سوشی برنج ژاپنی چیست خرید برنج کینممای ژاپنی قیمت برنج سوشی قیمت برنج تایلندی قیمت برنج هندی سال ۱۴۰۰ قیمت برنج تایلندی دیجی کالا قیمت برنج طارم خواص برنج ژاپنی قیمت برنج کینممای ژاپنی برنج محسن بهترین مارک برنج هندی خرید برنج گسترش برنج خاطره ایا برنج هندی کشت می شود چرا برنج هندی قد میکشد بیماری های ناشی از ارسنیک میزان آرسنیک در برنج ایرانی چگونه آرسنیک برنج را از بین ببریم خرید پودر ارسنیک عوارض آرسنیک برنج آزمایش آرسنیک برنج چیست قیمت برنج امروز قیمت برنج فریدونکنار بهترین برنج ایرانی برنج پاکستانی قیمت برنج شمال برنج دیجی کالا برنج ایرانی برنج قهوه ای برنج زعفرانی برنج آبکش برنج کته برنج هاشمی خرید برنج پاکستانی خرید برنج ارزان خرید برنج شمال خرید برنج از کشاورز خرید برنج گیلان خرید برنج از کارخانه خرید برنج هندی خرید برنج محسن خرید برنج خرید برنج ایرانی در استانبول خرید برنج قهوه ای خرید برنج هاشمی خرید برنج ریزوتو خرید برنج سیاه خرید برنج گلستان خرید برنج عمده قیمت برنج مجتبی قیمت برنج پاکستانی قیمت برنج فجر قیمت برنج محسن قیمت برنج عیاران قیمت برنج هاشمی قیمت برنج گلستان قیمت برنج طبیعت قیمت برنج قهوه ای قیمت برنج گلستان ۱۰ کیلویی قیمت برنج

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بارداری آسان با رعایت این نکات
چطور می توانیم بارداری سالم و بی خطری را تجربه کنیم با چه شیوه هایی این امر امکان پذیر است تجربه یک بارداری ساده و آسوده خاطر چطور میسر خواهد بود؟ چه نکته هایی را باید در این زمينه رعایت کنیم؟
ادامه مطلب >
رویش دندان و تغییر رنگ مدفوع در کودکان
زمانی که نوزاد دندان در می آورد طیف وسیعی از علائم آغاز می شود، از ناراحتی دهان و لثه گرفته تا انواع بثورات تحریک کننده و شل شدن  و تغییر رنگ مدفوع. در طول مدت دندان درآوردن نوزاد غالبا نباید نوزادان...
ادامه مطلب >
می خواهيد کودکتان قد بلند شود؟
بیشتر والدین دوست دارند فرزند قد بلند و نیرومندی داشته باشند ، زیرا به طور گسترده به عنوان نشانه سلامتی قلمداد می شود. ژنها بیشترین حرف را در تعیین قد کودک دارند - با این حال ، تنها عامل تأثیرگذار بر...
ادامه مطلب >
آموزش تصویری تغییر رنگ لباس در فتوشاپ
تغییر رنگ لباس در فتوشاپ یکی از پرکاربردترین ترفندهای فتوشاپ است که بیشتر سایت ها و کاربران به آن نیاز دارند و خیلی به کارشان می آید. عوض کردن رنگ لباس عکس ها و تغییر دادن آن اگر با ما همراه باش...
ادامه مطلب >
بیماری قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس
قارچ سیاه یا "موکورمایکوزیس" یک بیماری مسری نیست. اما می تواند باعث ابتلای کسانی گردد که سیستم ایمنی شان تضعیف شده است. تضعیف سیستم ایمنی بیماران کرونایی راه را برای سایر بیماری های عفونی از جمله قار...
ادامه مطلب >
خواص و مضرات هلیله سیاه
هل سیاه معروف به اکسیر جوانی گیاهی است از خانواده زنجبیلیان که در بخشی هایی از آسیا و قسمت هایی از آفریقا می روید. هل سیاه نام های دیگری نیز دارد مانند هلیله سیاه، هل بادی، هیل غراب و غافله کبار. در ...
ادامه مطلب >
عوامل بروز حمله قلبی و راههای مقابله با آن چیست؟
سکته قلبی (Myocardial infarction) که به آن آنفارکتوس میوکارد نیز می‌گویند، هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یافته یا متوقف شود و باعث آسیب به عضله قلب شود.
ادامه مطلب >
بهترین نمک برای استفاده کدام است ؟
نَمَک ماده ای معدنی است که عمدتاً از سدیم و کلر ساخته شده، و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه انسان‌ها به کار می‌رود. به نمک خوراکی در شیمی سدیم کلرید نیز می‌گویند. نمک خوراکی به شکل معدنی د...
ادامه مطلب >
خواص و مضرات آب معدنی :آب معدنی بخریم یا نه ؟
آب معدنی آبی است که از نظر میزان مواد معدنی و نوع مواد معدنی و گاز و همچنین درجه حرارت با آب معمولی تفاوت داشته باشد. آب چشمه ها حاوی مقادیری از نمک است که در هنگام عبور آب از سطح زمین در آن حل می شو...
ادامه مطلب >