یکشنبه, 23 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها


استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها

در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.

امروزه استفاده از عصاره ­های غذایی در بین مردم بسیار جاافتاده است. ظهورعصاره ­های متنوع از جمله عصاره گوشت بره، گوشت گوساله، مرغ، سبزیجات و ... در بیشتر دستو­رهای آشپزی باعث شد تا سری به خانم سُمی سوسنی بزنیم، یکی از سرآشپزهای مورد علاقه ی ما که بیش از 12 سال سابقه­ کار در رستورانها و کیترینگ­های بنام تهران را دارد. امروز با ایشان هم صحبت شدیم تا درباره استفاده از عصاره­ها در آشپزی برایمان بگویند.

 

خانم سوسنی، برایمان ازعصاره­ها بگویید. اصلا استفاده کردن ازعصاره را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از عصاره در بهبود طعم غذا خیلی اهمیت دارد. مخصوصاً در رستورانها فرآیندی پیچیده و زمان بر است. مثلا برای تهیه عصاره مرغ باید آن را با مقدار زیادی سبزیجات تازه، به مدت 5 - 6 ساعت بپزیم، آن را از صافی رد کرده و بعد بسته بندی کنیم و در نهایت برای نگهداری در فریزر بگذاریم.

استفاده از عصاره: یکی از فوت و فن­ های آشپزی از قول یک سرآشپز

 

به نظر کار پرزحمتی می آید. آیا واقعاً به زحمتش می ارزد؟

اگر راه دیگری وجود نداشت، به این سوال جواب مثبت می دادم. اما راه ساده تری هم هست تا همان نتیجه را بگیریم.

می­توانیم با هزینه و زحمت بسیار کم، از قرص های عصاره ای استفاده کنیم که طعم و کیفیتی فوق العاده به غذا می دهند. به علاوه اینکه می­توانیم آن را در کنار دیگر ادویه­ جاتمان بدون نیاز به یخچال نگهداری کنیم.

 

شما به چه کسانی استفاده از عصاره را پیشنهاد می کنید؟

من به عنوان یک سرآشپز از این عصاره ها استفاده می کنم ولی حتی برای کسی که برای بار اول آشپزی می کند و هیچ شناختی از طعم و چاشنی ها ندارد هم بهترین راه حل است. مثلاً برای پخت مرغ اگر از عصاره مرغ استفاده بشود دیگر تردیدی نیست که آن غذا خوش طعم می شود.

 

یعنی با استفاده از چاشنی و ادویه به همین طعم نمی رسیم؟

ببینید من معتقدم که با استفاده از عصاره در غذاها به یک طعم ایده آل می رسیم که هیچ چاشنی و ادویه ای نمی تواند جایگزین آن شود. مثلاً من همیشه در پاستای چیکن آلفردو از عصاره ی مرغ  و عصاره قارچ الیت استفاده می کنم چون هیچ جایگزین دیگری آن مزه ای را که من می خواهم به غذا نمی­دهد.

 

در غذاهای ایرانی چطور؟ مثلا برای طبخ خورش ها هم از عصاره استفاده می کنید؟

اتفاقاً درمورد غذاهای ایرانی که برای خوشمزه شدن و جا افتادنشان نیاز به زمان و مهارت زیادی هست، تاثیر چشمگیری دارد. چون به اصطلاح به خورش قوام می دهد و آن طعم "خورشِ جا افتاده" را در زمان بسیار کمتری ایجاد می کند. برای مثال من در خورش قیمه از سه عصاره ی بره، زعفران و لیموعمانی استفاده می کنم. این به مراتب باعث صرفه جویی درهزینه نیزمی­شود. ممکن است ما به اینکه غذای ایرانی در زمان کم و با زحمت کم درست شود عادت نداشته باشیم، اما استفاده ازعصاره­ها واقعا می تواند آشپزی ایرانی را راحت کند.

 

درآخر هم یک پیشنهاد ویژه برای شما دارم: عصاره جوج الیت! فرض کنید به سفر می روید و می خواهید جوجه کباب درست کنید برای خوشمزه شدن و ترد شدن جوجه و از بین بردن بوی مرغ، باید جوجه را چند ساعت در مواد مختلف (پیاز و لیمو و زعفران و نمک و ادویه) بخوابانید که هم زحمت زیادی دارد و هم بسیار زمان بر است. به جای این کار، می­توانید با استفاده از عصاره ی جوج الیت در عرض یک ربع، یک جوجه کباب بسیارعالی درست کنید.

 

می توانید برای دریافت دستورهای غذایی متنوع تهیه شده با عصاره های الیت به وبسایت manoelite  سربزنید و حتی دستورپخت های خودتان را با بقیه به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چگونگی ساخت سطل کمپوست خانگی
امروز می‌خواهم به شما یاد بدهم چطور خودتان دست به‌کار شوید و کمپوست درست کنید. شما می‌توانید از یک سطل زباله یا هر ظرف پلاستیکی دردار دیگری برای کمپوست‌کردن استفاده کنید.
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص بی نظیر بیدمشک
بیدمشک گیاهی است ملین و تقویت‌کننده قلب، اعصاب و محرک قوای جنسی. این گیاه داروئی دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش می‌دهد. با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
چاق شدن صورت تمام راههای ارزان
راههای چاق شدن صورت شامل خوردنی های چاق کننده صورت , تکنیک ورزشی چاق کننده صورت و استفاده از یک ماسک صورت خاص است که بهترین و طبیعی ترین راه چاقی صورت می باشند.
ادامه مطلب >
هر آنچه باید در مورد خرید و انتخاب آون توستر بدانید
معمولا آون توسترها به وسیله ی المنت های حرارتی کار می کنند و برخی دیگر از آون توسترهای موجود در بازار، مجهز به فن می باشند که گرمای داخل محفظه را در جریان می اندازد. از مزایای آون توستر، در امان بودن...
ادامه مطلب >
چلغوز برای چی خوبه ؟
چلغوز یک دانه ی سودمند است که از آن به عنوان آجیل نیز استفاده می کنند وطمعی مانند بادام دارد. بیشتر در پاکستان و افغانستان کشت می شود.
ادامه مطلب >
کدام بهتر است؟ ماشین دنده ای یا اتومات
در سال های گذشته فقط ماشین های به خصوصی به گیربکس اتوماتیک مجهز بودند اما حال هر خوردویی از خودروهای ساده تا خودروهای بزرگ لوکس می تواند به این سیتم مجهز باشد که در این مقاله به بحث ماشین دنده ای یا ...
ادامه مطلب >
با بوی کفش و پا چه کنیم؟
بوی بد پا برای هیچ کس موضوع خوشایندی نیست. بروز این مشکل علل مختلفی دارد.با ما همراه باشید تا با بهترین محلول ها و روش فوری برای از بین بردن بوی بد پا آشنا می شوید.
ادامه مطلب >
گاز صفحه ای آلتون ساخت کجاست؟
گاز صفحه ای آلتون ساخت کجاست؟ از جمله سوالاتی می باشد که کسانی که می خواهند گاز صفحه ای خود را نو کنند یا اجاق گاز یا فر توکار، هود و اجاق گاز رومیزی آلتون را تهیه کنند می پرسند. لازم به ذکر است به ج...
ادامه مطلب >
شناسایی بیماری ها با استشمام بوی دهان نوزاد
یکی از سؤال‌هایی که والدین می‌پرسند این است که چرا گاهی دهان کودکشان بوی بدی می‌دهد؟ در این مطلب می‌توانید با نکات مهمی در رابطه با بوی بد دهان در کودکان یا هالیتوز (Halitosis) آشنا شوید.
ادامه مطلب >