مثبت اندیشی در زندگی روزمره چیست و چرا به آن احتیاج دارید؟
این نگرش فرد شاد و خوش اخلاق است که علی رغم مشکلات و موانع، چشم اندازی روشن را حفظ می کند. فردی که دارای این نگرش است خوشحال است و اجازه نمی دهد تا مشکلات و افراد منفی بر ذهن، احساسات و رفتار تأثیر بگذارد.
موفقیت و شکست نتیجه این است که چگونه از ذهن استفاده می کنیم و چگونه فکر می کنیم. اگر انتظار شکست را دارید و اگر در هر شرایطی، منفی و دشواری را می بینید و به آنها فکر می کنید حتی سعی در موفقیت نمی کنید، به همین دلیل شکست را به یک واقعیت تبدیل خواهید کرد.
فواید سلامتی:
مثبت اندیشی به این معنا نیست که شما موقعیتهای ناخوشایند را در زندگی نادیده می گیرید. نگرش مثبت روشی است که به مسائل زندگی با دید مثبتتری برخورد میکنید. شما فکر میکنید بهترین اتفاق میافتد نه بدترین. همچنین چشم انداز مثبت شما را قادر بوده تا با شرایط ناخوشایند زندگی بهتر کنار بیایید. بنابراین شما تمایل دارید میزان استرس و افسردگی را کاهش دهید و خطرات بیماریهای قلبی عروقی را کمتر کنید. علاوه بر این وقتی خوش بین هستید تمایل دارید که شیوه زندگی سالمتری داشته باشید مانند انجام فعالیتهای بدنی بیشتر و داشتن رژیم غذایی سالم.
شادی:
یکی از بهترین تأثیرات طرز فکر مثبت این است که عاشق خود شوید. به عنوان انسان عشق چیزی است که همه ما مشتاق آن هستیم. وقتی خودتان زندگی و اطرافیان خود را دوست داشته باشید واقعاً خوشبخت خواهید شد.
اعتماد به نفس:
خوش بینی و مثبت اندیشی میتواند به شما کمک کند اعتماد به نفس خود را افزایش دهید که یکی از بزرگترین تأثیرات یک طرز فکر مثبت است. با مثبت اندیشی و دوست داشتن خود در کارهایی که انجام میدهید احساس اعتماد به نفس بیشتری میکنید و ناامنیها از بین میروند. شما هرگز به تواناییهای خود شک نخواهید کرد و سپس تمایل دارید که درباره زندگی بیشتر بیاموزید. همچنین با گسترش امکانات و بازکردن ذهن خود به تجربیات جدید به شیوهای بسیار بهتر با زندگی برخورد میکنید.
موفقیت:
تفکر مثبت به شما این امکان را میدهد که به مسائل زندگی مثبتتر نگاه کنید سپس راه حلها یا برنامههای بهتری برای مقابله با آنها ارائه خواهید کرد. بنابراین چشم انداز مثبت نه تنها احساسات گرم را برای شما به ارمغان میآورد بلکه به شما کمک میکند استعدادهای خود را کشف کرده و دستاوردها را به دست آورید.
برقراری ارتباط با دیگران:
شما به راحتی با سایر اطرافیان خود ارتباط برقرار میکنید. علاوه بر این وقتی دیدگاه مثبتی دارید برای دیگران خوشحال میشوید که ممکن است با حضور شما احساس خوشبختی کنند. سپس شانس بیشتری برای ایجاد روابط با افراد دیگر و بهبود شبکههای خود خواهید داشت که یکی از بزرگترین تأثیرات یک طرز فکر مثبت است.
راهکارهایی برای مثبت اندیشی:
1- آماده سازی ذهن:
شما باید یاد بگیرید که خودتان را برای یک وضعیت ذهنی مثبت آماده کنید. افکاری که از ایمان و عقیده و قدرت درونیتان سرچشمه میگیرد را جایگزین افکار ترسآور و ناامیدکنندهی تان کنید. برای این کار باید تمرکز خود را بر تواناییهایتان بگذارید. این کار باعث میشود که از حرکت باز نایستید و به تلاش ادامه بدهید.
2- عامل انگیزه خود را کشف کنید:
در جستوجوی چیزهایی باشید که به شما انگیزهی تلاش و کوشش میدهد. فکر کنید که در گذشته چه چیزهایی به شما انگیزه داده است تا تغییری در زندگیتان ایجاد کنید و به دنبال اهدافتان بروید. زمانی که بتوانید به خودتان برای یک هدف انگیزه بدهید، باعث میشود سریعتر در مسیرتان حرکت کنید و در نهایت موجب خواهد شد که موفقیتهای بیشتری به دست آورید.
۳- الگوهای ذهنیتان را انتخاب کنید:
الگوهایی برای خود انتخاب کنید که به تجسم اهدافتان کمک کند تا برای رسیدن به آنها، مهارتهای خود را افزایش دهید. برای حفظ نگرش مثبت و مشتاقانه، الگوهایی برای موفقیت خلق کنید و مدام دربارهی آنها فکر کنید.
۴- به تحقق یافتن هدفتان باور داشته باشید:
هرچقدر عمیقتر به تحقق یک هدف باور داشته باشید، احتمال بیشتری برای محقق شدن آن وجود دارد. این نوع تمرین ذهنی، باعث مثبتاندیشی شما میشود و شما را به سمت دستیابی به موفقیت سوق میدهد. من معتقدم که شما به شکل طبیعی برای آنچه که تجسم میکنید، تلاش خواهید کرد.
5- به ذهن خود نظم ببخشید و با برنامه حرکت کنید:
زمانی که در کار خود با چالش مواجه میشوید، شاید احساس کنید که کنترل احساسات و افکار خود را از دست دادهاید. برای اینکه خوشبین باقی بمانید، ذهن خود را نظم ببخشید تا از افکار بدبینانه خالی شود و از لغزش در سراشیبیِ سؤالِ «چه میشود؟» نجات پیدا کنید.
6- مدیریت اضطراب:
اضطراب در واقع ترس از آینده است. به خودتان یادآوری کنید که «اگر .... شود چه؟» در حال حاضر رخ نداده است. این تنها یک تئوری است. پس بر آنچه که در حال حاضر میتوانید کنترل کنید، تمرکز کنید.
7- تمرکز کردن روی راه حل:
هر فکر دانهای است که شما برای برنامهریزی نوع نگرش و در نتیجه نوع رفتارتان، آن را میکارید. برای اینکه نگرش خوبی داشته باشید، یاد بگیرید که ذهنتان را بر راهحلها متمرکز کنید نه بر مشکلات.
8- با انرژی و خوشحال باشید:
باید با انرژی و خوشحال باشید، بشتر بخندید و از کارتان لذت ببرید. مشتاق موفقیت باشید و اشتیاق خود را نشان بدهید. به این ترتیب یک شوق طبیعی در رفتار شما نمایان خواهد شد و به نظر خواهد آمد که نمیتوانید برای دست به کار شدن و تبدیل اشتیاقتان به عمل صبر کنید. این شوق نمایندهی تمام احساسات شماست.
9- متعهد باشید:
زمانی که ۱۰۰ درصد متعهد به کارتان باشید، به عنوان موتور محرکهی شما برای رسیدن به اهدافتان عمل میکند. تعهد کامل، شک و تردید را از بین میبرد.
10- معنویات ذهنتان را تقویت کنید:
به دنبال معنای عمیقتری باشید. انگیزه های معنوی نه تنها روح شما را پرورش میدهد، بلکه اگر بتوانید بین آنها با اهداف کاری خود ارتباط برقرار کنید، به این احساس خواهید رسید که با کارتان اهدافی که برای زندگی دارید، محقق خواهد شد.
شغل شما جایی است که بتوانید در یک مقیاس بزرگ بر دیگران تأثیر مثبت بگذارید. این نوع تفکر به هدفی که برایش کار میکنید، معنا میبخشد و شما را قادر خواهد کرد که ببینید چگونه هدفتان به زندگی دیگران کمک میکند. این موضوع به شما قدرت بیشتری برای انجام کارتان میدهد.
11- کمی بیخیال باشید:
هنگامی که در تلاش برای دستیابی به موفقیت هستید، به دنبال جنبههای مفرح و لذتبخش زندگی نیز باشید. این باعث میشود که استرستان کاهش پیدا کند. هرچقدر کمتر استرس داشته باشید، انرژی مثبت بیشتری خواهید داشت که باعث تلاش سختتر شما خواهد شد.
بیخیال بودن مهارت بزرگی است که باعث میشود محیط کاری اطرافتان شادتر شود و به شخصیت شما کاریزما میبخشد (جذابیت شخصیتی) و در کسانی که با شما یا برای شما کار میکنند، اعتماد و علاقه بهوجود میآورد.
12- فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید:
یکی از سریعترین راهها برای تغییر نگرش منفی، تغییر در وضعیت جسمی است. اگر استرس دارید، فعالیت بدنی خیلی سریع در شما آرامش ایجاد میکند. این کار کمک میکند تا فکرهای منفی را از سر خود بیرون کنید و انرژی خود را برای دیدن افکار مثبت جمع کنید.
ورزش (یا هر نوع فعالیت بدنی) شما را به سمت یک وضعیت متعادل ذهنی سوق میدهد که به شما اجازه میدهد تا مثبتاندیشی خود را افزایش دهید. حرکت به صورت طبیعی باعث آزاد شدن استرس میشود که برای تعادل ذهنی و تداوم انگیزه بسیار ایدهآل است. اگر نمیتوانید در یک روز پر از استرس به باشگاه بروید، حداقل یک پیادهروی کوتاه (مثلا ۱۵ دقیقه) انجام بدهید.
13- افکار و احساساتتان را کنترل کنید:
بر خودتان مسلط شوید: برای موفق شدن باید بر دو چیز تسلط داشته باشید. افکار و احساساتتان. اگر به طور ذاتی بدبین هستید، تصمیم بگیرید که آگاهانه مسئولیت انتخاب نگرش خود را بر عهده بگیرید. مثبتاندیشی را در اخلاق و تعاملتان با دیگران در پیش بگیرید. زمانیکه بتوانید بر دنیای درونی خود تسلط پیدا کنید، بر دنیای بیرونی خود نیز میتوانید تسلط پیدا کنید.