یکشنبه, 30 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
فواید و مضرات زرده تخم مرغ را بشناسید
زرده تخم مرغ اثرات فوق العاده ای بر روی پوست و مو دارد و همچنین “زرده تخم مرغ” حاوی مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و آهن است.
ادامه مطلب >
خاصیت و همچنین عوارض احتمالی آب کرفس
کرفس یکی از پرخاصیت ترین گیاهان است که فواید زیادی برای بدن دارد اما مصرف بیش از حد آب کرفس موجب ایجاد عوارضی مانند افت فشارخون، آسیب های کلیوی و آلرژی می شود.
ادامه مطلب >
تاریخچه و آداب و رسوم شب یلدا (چله) در ایران
 شب یلدا بلندترین شب سال است، اما می‌توان جور دیگری به یلدا نگاه کرد‌: اینکه یلدا سرآغازی است برای شکستن شب و از این شب، به بعد روز و روشنایی بیشتر و بیشتر می‌شود، پس یلدا مقدمه و طلیعه روزهای بلند ا...
ادامه مطلب >
آداب و رسوم شیرازی ها در شب یلدا؛ از حافظ خوانی تا فال کلوک و...
مردم شیراز شب یلدا را با آداب و رسوم و خوراکی های خاص خود جشن میگیرند و به شب زنده داری و دورهمی در این شب می پردازند.
ادامه مطلب >
آموزش پخت و طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر
مرغ شکم پر یکی از غذاهای پرطرفدار با طعم بسیار دلچسب و لذیذ است که برای پذیرایی ها و محافل رسمی بسیار مناسب می باشد.
ادامه مطلب >
چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟
زیتون از ارزش غذایی فوق العاده ای برخوردار است و از خوش طعم ترین خوردنی ها در کنار غذا می باشد اما بعضی از زیتون ها تلخ هستند، برای رفع تلخی زیتون چه کنیم؟
ادامه مطلب >
چی بخورم تا جنینم دختر بشه ؟
یکی از عوامل مهمی که در دختر شدن جنین تاثیر می گذارد تغذیه است برای دختر دار شدن نباید از غذاهای قلیایی و نمک استفاده کرد.
ادامه مطلب >
واقعیت های شگفت انگیز در مورد برج ایفل که باید بدانید
برج ایفل از مشهورترین برج های دنیاست که وزن آن حدود 10هزار تن می باشد و وزن رنگی که برای آن استفاده شده است معادل 30 فیل است.
ادامه مطلب >
کاردستی شب یلدا با نمد
تم شب یلدا با نمد به خوبی جور درمی‌آید. ببینید چه وسایل جالب و چشم‌گیری وجود دارند که می‌توانند ماندگار هم باشند و برای شب یلدای سال بعدتان هم استفاده شوند
ادامه مطلب >