دوشنبه, 24 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
شخصیت شناسی از روی انداختن کیف و شیوه حمل کیف
کیف یکی از آیتم های بسیار مهم استایل شخصی است و  تقریبا همه جا همراه ماست، نوع استفاده از کیف و مدلی کیفی که انتخاب می کنید می تواند برخی از ویژگی های شخصیتی شما را نمایان کند. 
ادامه مطلب >
راهنمای خرید شارژر فندکی ؛ نکات مهم را بدانید
تمام شدن باتری گوشی های تلفن همراه به ویژه زمانی که خارج از یک ساختمان هستیم و به برق دسترسی نداریم یکی از دغدغه های اصلی تمام کاربران می باشد. امروزه تقریبا تمام کار ها را با استفاده از موبایل انجام...
ادامه مطلب >
صفر تا صد صنایع دستی فلزی ایران
صنایع دستی فلزی، از جمله صنایعی هستند که می توانند شاخه های مختلفی از هنرهای دستی و سنتی ایران را شامل شوند. هر کدام از این شاخه ها می تواند هنرهای تازه ای را معرفی کند که پیشینه ای قدیمی و کاربردی ا...
ادامه مطلب >
تست پاپ اسمیر چیست و چه کسانی باید این تست را انجام دهند؟
تست یا آزمایش پاپ اسمیر بهترین روش برای تشخیص سرطان دهانه رحم است. این سرطان چهارمین علت‌ مرگ‌ومیر مرتبط با سرطان در بین بانوان در سرتاسر دنیا است.با ما همراه باشید برای اینکه بدانیم تست پاپ اسمیر چی...
ادامه مطلب >
بازیگرانی که تابحال عمل زیبایی انجام نداده اند
اگر برایتان جالب است که بدانید کدام یک از بازیگران مشهور ایرانی تابحال هیچ عمل زیبایی روی صورتشان انجام نداده اند ادامه این مطلب از بخش فرهنگ و هنر را از دست ندهید.
ادامه مطلب >
آموزش تصویری خود آزمایی و معاینه سینه ها
ما می خواهیم همه زنان را تشویق کنیم که خودآزمایی را در برنامه روزانه خود بگنجانند ، این روش تشخیص زودهنگام سرطان پستان می تواند جان افراد را نجات دهد. 
ادامه مطلب >
منظور از آب سخت چیست و به چه نوع آبی گفته می شود؟
آب سخت به نوعی منبع آبی گفته می شود. در این مدل آب ها عموما انواع معدنی به وفور وجود دارند و بیشترین این مواد را می توانیم کلسیم و منیزیم نام ببریم.
ادامه مطلب >
با عفونت‌ دستگاه تناسلی زنان و علایم آن بیشتر آشنا شوید
عفونت واژن یا واژینیت یکی از بیماری‌های شایع در خانم‌ها است.هر سال زنان زیادی به عفونت واژن مبتلا می شوند. این اختلال ممکن است در تمام سنین رخ دهد، اما زنان بیشتر در سنین باروری مستعد ابتلا به آن هست...
ادامه مطلب >
قابل توجه خانم ها :توصیه های مهم به هنگام دستشویی رفتن
پیشگیری از عفونت های ادراری، خصوصاً عفونت های ادراری که در بین زنان شیوع بسیاری دارد، با رعایت چند اصل ساده امکان پذیر خواهد بود. در اینجا ما چند توصیۀ عملی برای اجتناب از ابتلا به عفونت ادراری ارائه...
ادامه مطلب >