جمعه, 14 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
ساخت دیوار سبز مصنوعی
به دلیل اجرای فضای سبز عمودی روی دیوار، این پدیده دیوار سبز یا green wall (گرین وال) نام گرفت.
ادامه مطلب >
انواع اتصالات استیل
به قطعاتی که در تغییر سایز، تغییر مسیر، انشعاب یا اتصال خطوط لوله استفاده می‌شود، اتصالات می گویند.
ادامه مطلب >
همه چیز درباره قهوه
امروزه بسیاری از مردم به جای چای و نوشیدنی های گرم، ترجیح می دهند قهوه بنوشند. به همین دلیل خرید و مصرف قهوه امروزه در زندگی مردم ایران پررنگ تر شده است. نوشیدن انواع قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و ...
ادامه مطلب >
حکم خواندن نماز روی سجاده فرش
از آنجایی که نماز یکی از مهم ترین و بالاترین عبادات بندگان است، پاکیزه بودن لباس و مکان نماز گزار بسیار حایز اهمیت است.
ادامه مطلب >
فلاتر(Flutter) چیست؟ انتخاب بهترین دوره‌ آموزش فلاتر به زبان فارسی
فلاتر چارچوبی جدید در برنامه نویسی موبایل است. از این رو در این نوشته بررسی می شود کدام دوره موجود به زبان فارسی، دوره ‌ای ایده آل برای یادگیری تمامی افراد است و بهترین کیفیت را ارائه می دهد.
ادامه مطلب >
مزایای استفاده از پمپ کارواش صنعتی
زمان  شست‌و شو با اب پرفشار اگر ‌می‌خواهید از آب کمتری استفاده کنید و در واقع صرفه جویی در مصرف آب را رعایت کنید، می ‌توانید از پمپ کارواش صنعتی استفاده کنید .
ادامه مطلب >
چطور کابینت ساز حرفه ای و منصف پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن یک کابیت ساز مطمئن که از عملکرد او هم راضی باشیم روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
ادامه مطلب >
قیمت مسکن در ایران و کشورهای دیگر را باهم مقایسه کنید
مسکن نه فقط در ایران که در تمامی کشورهای جهان کالایی سرمایه‌ای یا به عبارت دیگر سرمایه‌ای‌ترین کالا محسوب می‌شود.
ادامه مطلب >
تعمیر موتورسیکلت را دز کجا یاد بگیرم؟
ازدیاد وسایل نقلیه عمومی و خصوصی و شلوغی شهرها باعث شده ساعت‌های زیادی را در ترافیک بگذرانیم.داشتن مهارت و دانش در زمینه عیب­‌یابی و تعمیر مشکلات موتورتان کمک زیادی به شما خواهد کرد.
ادامه مطلب >