پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

حکم خوردن گوشت اسب در اسلام و ایران


 حکم خوردن گوشت اسب در اسلام و ایران

از نظر اسلام خوردن بعضی مواد غذایی مکروه و یا حرام می باشد. این مواد غذایی و خوراکی ها برای بدن عوارض و مضراتی دارد که خوردن آن ها اصلا توصیه نمی شود. در شیعه خوردن گوشت جانورانی مانند اسب، قاطر و خر حرام نیست؛ بلکه مکروه است..

خوردن گوشت اسب چه حکمی دارد؟

گوشت اسب فراورده ای غذایی است که از اسب به دست می آید. شاید خوردن گوشت اسب در کشور ما عجیب باشد ولی این گوشت به همراه گوشت خر بیشتر در ساندویچ ها و سایر غذا ها مصرف می شود.

 

در چند کشور جهان به ویژه در آسیای میانه گوشت اسب رایج ترین گوشت مصرفی مردم است. با این حال، در بسیاری از کشورهای دیگر نیز مانند کشورهای قاره اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا این نوع گوشت مصرف می شود. در هشت کشوری که بیشترین تولید گوشت اسب را دارند، سالانه حدود چهار میلیون رأس اسب کشتار می شود. این گوشت چربی اندک و پروتئین فراوان دارد و به خاطر داشتن گلیکوژن کمی شیرین است.

 

ایتالیایی ها سالانه 900 گرم گوشت اسب می خورند و در کشورهایی نظیر هلند و بلژیک و فرانسه و سوئیس شما می توانید این گوشت را از سوپر مارکت ها بخرید.

 

در اسلام از اصطلاح حرام گوشت به کار برده می شود؛ حرام گوشت به گوشت هایی گفته می شود که خوردن آن ها حرام است و نباید مصرف شوند.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب امامیه: خوردن گوشت اسب، قاطر و خر اهلی کراهت دارد و چهارپایانی که سیرابی نداشته باشند (گیاهخوار و نشخوارکننده نباشند) حرام گوشت هستند.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب شافعی: در فقه شافعی خوردن گوشت اسب نیز حلال است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنفی: در فقه حنفی خوردن گوشت اسب مکروه است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنبلی: در فقه حنبلی خوردن گوشت اسب حلال است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب مالکی: در فقه مالکی خوردن گوشت اسب حلال است.

 

آیا خوردن گوشت اسب حرام است ؟

 

در مذهب شیعه گوشت جانورانی مانند اسب، خر و قاطر حرام نیست بلکه مکروه است.

 

در قرآن کریم می خوانیم: «وَ الْأَنْعامَ خَلَقَها لَکُمْ فِیها دِفْ‏ءٌ وَ مَنافِعُ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ» و نیز «وَ الْخَیْلَ وَ الْبِغالَ وَ الْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوها وَ زِینَهً وَ یَخْلُقُ ما لا تَعْلَمُونَ».

 

«و چارپایان را برای شما آفرید که برای شما (پوست) آنها گرما و سودهای دیگر هست، و هم از آنها می خورید» و «اسبان و استران و درازگوشان را (آفرید) تا بر آنها سوار شوید و مایه تجمل نیز هست، و نیز چیزهایی که شما نمی دانید آفرید.»

 

طبق روایتی که از امام صادق ـ علیه السلام ـ نقل شده: أنعام اشاره به گاو و گوسفند و شتر است که برای خوردن آفریده شده اند و اسب و قاطر و الاغ برای سوار شدن.

 

احکام خوردن گوشت اسب, آشنایی با احکام خوردن گوشت اسب, خوردن گوشت اسب چه احکامی دارد

احکام خوردن گوشت اسب

 

مسأله 2631 : خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه است و اگر كسى با آنها نزديكى (وطی) نمايد حرام مى شوند و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ؟

 

• آیت الله اراكى : و بايد قيمت آن را به عنوان غرامت به صاحب آنها بپردازند.

 

• آیت الله خوئى، گلپايگانى، تبريزى، صافى، نورى : خود و نسلشان حرام مى شوند و بول و سرگين آنها نجس مى شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر وطى‌كننده لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد.

 

• آیت الله سيستانى : گوشت آنها حرام می شود و همچنين شير آنها و نسل بعد از وطى آنها بنابر احتياط واجب، بول و سرگين آنها نجس می شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر واطى اگر صاحبش نباشد، لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد و پولى كه از فروشش بدست مى آيد براى واطى است.

 

• آیت الله فاضل : مسأله از چهار پايان اهلى، گوشت شتر و گاو و گوسفند حلال و گوشت اسب و قاطر و الاغ كراهت دارد و از حيوانات بيابانى و وحشى، گوشت آهو و گوزن و گاو وحشى و قوچ و بز كوهى و گورخر حلال است.

 

• آیت الله زنجانى : حرام نمى شوند اما بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگرى كه وضعيت اين حيوان را نمى دانند بفروشند. با عمل زشت وطى، حيوان از ملك مالكش خارج نمى شود، بلكه نزديكى كننده كه مالک حيوان نيست، بايد هر مقدارى كه در اثر بيرون بردن و فروختن اين حيوان به مالك ضرر زده است، جبران نمايد.

 

• آیت الله مكارم شیرازی : مسأله گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلى و همچنين گاو و گوسفند و بز و خر وحشى و آهو حلال است، اما گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه مى باشد؛حيوانات درنده عموماً، همچنين فيل و خرگوش و حشرات، گوشتشان حرام است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
دستور تهیه صبحانه مقوی و خوشمزه(اوتمیل رژیمی)
اوتمیل رژیمی یک صبحانه مقوی است که با پرک جو دو سر تهیه می شود و به دلیل فیبر بالایی که دارد کمک می کند مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. 
ادامه مطلب >
یکای پول ایران از قران تا ریال
احتمالا شما هم از پدربزرگ مادربزرگ های خود شنیده اید که در گذشته واحد پول ايران قِران بوده؛ این واحد پول که در واقع صاحب قران نام داشته و به شکل کوتاه شده نامیده می شد در دوره قاجار رواج داشته است. ...
ادامه مطلب >
معرفی پنل Character در فتوشاپ و نحوه استفاده
فتوشاپ در ویرایش متنی کامل ترین ابزار در نوع خود است. امکان پیچ و تاب دادن به متن و نوشتن متن بر روی یک مسیر، تنظیم فاصله خطوط و بزرگی و کوچکی متن و سایر موارد مربوط به متن در پنل کاراکتر که مخصوص مت...
ادامه مطلب >
حکم خوردن گوشت اسب در اسلام و ایران
از نظر اسلام خوردن بعضی مواد غذایی مکروه و یا حرام می باشد. این مواد غذایی و خوراکی ها برای بدن عوارض و مضراتی دارد که خوردن آن ها اصلا توصیه نمی شود. در شیعه خوردن گوشت جانورانی مانند اسب، قاطر و خر...
ادامه مطلب >
داستانهای کوتاه درباره قضاوت زود هنگام
داستانهای بسیار زیبا درمورد زود قضاوت نکردن درمورد دیگران را برای شما عزیزان آورده ایم. پیشنهاد می کنیم این داستانها آموزنده درمورد قضاوت را حتما بخوانید…
ادامه مطلب >
زندگینامه کوروش کبیر از تولد تا مرگ
کوروش کبیر نخستین شاه و بنیان‌گذار دوره شاهنشاهی هخامنشی در ایران زمین می‌‌باشد. ایرانیان کوروش کبیر را پدر و یونانیان، که وی سرزمین‌های ایشان را تسخیر کرده بود، او را سرور و قانونگذار می‌نامیدند. کو...
ادامه مطلب >
کوچک کردن بینی در فتوشاپ با حفظ مدل طبیعی آن
فتوشاپ، یکی از کاربردی ترین نرم افزار هایی است که امروزه توسط ادیتورهای حرفه ای عکس، با اهداف مختلف استفاده می شود. شاید بخواهید که در برخی از عکس های خود، تغییراتی مانند کوچک کردن بینی خودتان را ایج...
ادامه مطلب >
خال اپیدرمال:علل، علایم و درمان آن
ضایعات پوستی که به دلیل رشد بیش از حد سلول های لایه بیرونی پوست ایجاد می شوند را به نام خال اپیدرمال می شناسند. 
ادامه مطلب >
کیست شکلاتی: علائم و نشانه، تشخیص و درمان آن
کیست شکلاتی یکی از انواع کیست ها است که در تخمدان ها به وجود می آید. کیست شکلاتی نوعی کیست پر از خون است که در تخمدان یافت می شود. در ادامه به چگونگی ایجاد کیست شکلاتی ، علت نام گذاری و روش های درمان...
ادامه مطلب >