پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آموزش انگشت پیچ به دو روش همدانی و بوشهری


آموزش انگشت پیچ به دو روش همدانی و بوشهری

انگشت پیچ به شیرینی‌های بسته و غلیظی گفته می‌شود که مانند عسل و شیره به دور انگشت می‌پیچند؛ این نوع شیرینی در شهر‌های مختلف با مواد متنوعی درست می‌شود و دو نوع از معروف‌ترین آن‌ها انگشت پیچ همدانی و حلوا انگشت پیچ بوشهری است.

 آیا تا کنون نام انگشت پیچ را شنیده‌اید؟ انگشت پیچ از سوغاتی‌های شیرینی است که به شکل‌های مختلف درست می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این شیرینی را به دو روش همدانی و بوشهری آموزش دهیم.

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

انگشت پیچ همدانی مخلوطی از سفیده تخم مرغ زده شده، آب و شکر است که آنقدر هم زده می‌شود تا ظاهری شبیه عسل پیدا کند و گاهی برای طعم دار کردن آن از گلاب و دارچین استفاده می‌شود. این نوع شیرینی که قدمتی ۱۰۰-۱۳۰ ساله دارد، سوغات شهر همدان به حساب می‌آید و درست کردن آن در منزل نیز کار راحتی است. حلوای انگشت پیچ نیز مخلوطی از آرد، شکر، روغن و گلاب است و از سوغات معروف بوشهر محسوب می‌شود. هرچند حلوا در مناطق مختلف ایران به روش‌های متنوعی درست می‌شود، ولی تهیه انگشت پیچ بوشهری اصولی دارد که رعایت آن می‌تواند در کیفیت شیرینی تاثیر بسزایی داشته باشد.

 

طرز تهیه انگشت پیچ همدانی:
مواد لازم
شکر ۱ کیلوگرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چایخوری
گلاب ۲-۳ قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم

 

دستور تهیه:

شکر را در قابلمه نسبتا بزرگی ریخته و روی آن آب بریزید، طوریکه به اندازه یک بند انگشت آب روی آن را بگیرد.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا شکر در آب حل شود.
آب شکر را هم بزنید و اجازه دهید قوام آید، سپس جوهر لیمو را اضافه کنید.
اجازه دهید آب شکر بجوشد تا کاملا کشدار و غلیظ شود، سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت خنک شود.
در فاصله خنک شدن شربت، سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با همزن برقی آنقدر بزنید تا پف کنند و آهاری شوند.

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

سفیده تخم مرغ را به شربت خنک شده اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا مخلوط شده و سفید و کشدار شوند.
در انتها گلاب را اضافه کنید و انگشت پیچ را در ظرف مورد نظر بریزید.
در صورت تمایل می‌توانید، هنگام هم زدن مواد مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری پیدا کند.
روی انگشت پیچ را می‌توانید به دلخواه با انواع مغز‌ها تزیین کنید.

نکته: شربت آب و شکر زمانی قوام یافته و به غلظت مناسب رسیده که اگر با قاشق آن را از بالا بریزید، به صورت خطی ممتد فرود آید و قطره قطره نریزد.
 

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

طرز تهیه انگشت پیچ بوشهری:
مواد لازم:
آرد گندم ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱/۴ پیمانه
گلاب ۱/۴ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه

 

دستور تهیه:

آب، شکر و گلاب را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
آرد را چند بار الک کنید، در تابه بریزید و بر روی حرارت ملایم تفت دهید.
پس از اینکه آرد کمی تفت داده شد، روغن را به آن اضافه کرده و به صورت مداوم از یک جهت هم بزنید تا آرد گلوله نشود. دقت کنید که حرارت کم باشد و آرد و روغن را مرتب هم بزنید که ته نگیرد.
وقتی غلظت آرد و روغن مانند ارده شد و به رنگ طلایی درآمد، آن را از روی حرارت بردارید.
مخلوط آب و شکر را به تدریج به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده، تابه را روی حرارت بالا قرار داده و مواد را به صورت مداوم هم بزنید.
از زمانی که حلوا شروع به قل زدن کرد، حدود ۵ دقیقه دیگر به حرارت دادن آن ادامه دهید تا به غلظت مناسب برسد.
حلوا را از روی حرارت بردارید و تابه را کج کنید تا روغن اضافه آن جدا شود، سپس روغن اضافه را جدا کرده و دور بریزید.
حلوای انگشت پیچ را تا داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با به سلیقه خود با انواع مغز‌ها تزیین کنید.

نکته: حلوای انگشت پیچ پس از سرد شدن کاملا سفت و کشدار می‌شود.

طرز تهیه انگشت پیچ:
شیرینی‌ها از جمله دسر‌هایی هستند که اغلب پس از غذای اصلی سرو می‌شوند. انگشت پیچ یکی از این نوع دسرهاست که در هر شهر به سبک خاصی درست می‌شود و از شیرینی‌های محلی به حساب می‌آید. مصرف این دسر‌ها که بسیار مقوی و پرکالری هستند، در ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد و روزه داران برای باز کردن روزه خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. از آنجا که چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در میان ایرانیان است، می‌توان گفت از دیگر موارد استفاده این نوع شیرینی مصرف آن همراه با چای است و یک فنجان چای داغ با انگشت پیچ به عنوان عصرانه می‌تواند بسیار دلچسب باشد.

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

منبع: ستاره

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
معرفی صفحه فرز و انواع آن
در دنیای امروز استفاده از ابزارالات به شدت به چشم می خورد به گونه ای که می توان گفت بدون استفاده از آن ها بسیاری از کارها انجام نخواهد شد. از پرمصرف ترین ابزاآلاتی که کاربرد فراوانی در صنایع مختلف ما...
ادامه مطلب >
کاربرد کف پاش در کارواش ها چیست؟
درباره کف پاش کارواش گفتنی های بسیار زیادی است. این محصول یا همان کف ساز ها، به یکی از ابزارهای کارآمد در کارواش های خانگی و صنعتی گفته می شود که با تولید و پاشش کف بر روی سطوح مختلف، پاکیزگی بیشتری ...
ادامه مطلب >
چگونه با مینی فرز کاشی را برش دهیم؟
کاشی هایی از جنس سنگ، پرسلان و شیشه برای سرامیک کردن حمام و آشپزخانه بسیار مناسبند و جلوه زیبایی به اتاق می‌دهند. با این حال برش این مواد به خاطر جنس سختی که دارند، کمی مشکل است. البته انجام برش های ...
ادامه مطلب >
پیچ گوشتی برقی چیست؟
پیچ‌گوشتی برقی نام ابزاری است شبیه به دریل که برای باز یا بسته کردن پیچ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و عملکرد آن شبیه به پیچ ‌گوشتی دستی است با این تفاوت که منبع انرژی این محصول نیروی برق بوده و نیاز...
ادامه مطلب >
کارواش آب سرد و آب گرم چه تفاوت هایی باهم دارد؟
کارواش صنعتی نوعی دستگاه مکانیزه نظافتی است که برای شستشو مورد استفاده قرار می گیرد. این شوینده بسیار قوی می تواند با استفاده از حداقل آب مصرفی، سخت ترین و عمیق ترین لکه و آلودگی ها را از بین ببرد. د...
ادامه مطلب >
چطور دریل شارژِ را به دریل برقی تبدیل کنیم؟
آیا تبدیل دریل شارژی به برقی امری امکان پذیر است؟ اگر دارای دریل شارژی باشید قطعا مزایای آن بر شما پوشیده نیست. اولین حسن آن راحتی استفاده از دریل بدون نیاز به منبع برق است. دریل‌های شارژی به جهت راح...
ادامه مطلب >
کاربرد دیمر در ابزارالات چیست؟
در بسیاری از ابزارالات مانند انواع دریل، فرزها و مینی فرزها، بلوورهای برقی و … از کلید دیمردار استفاده شده است.
ادامه مطلب >
سشوار صنعتی چیست + روش استفاده از سشوار صنعتی
سشوار صنعتی که با نام های سشوار حرارتی و تفنگ حرارتی نیز شناخته می شود از جمله ابزار های برقی پر کاربرد در صنایع مختلف است.این ابزار برقی در بخش های فعالیت های صنعتی همچون لحیم کاری، دودی کردن شیشه ه...
ادامه مطلب >
جاروبرقی صنعتی چیست؟
جاروبرقی‌ها در شکل ها و ساختارهای متفاوتی تولید شده و به بازار ابزار عرضه می‌شوند و به طور کلی به سه دسته اصلی از جمله: جاروبرقی‌های صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی تقسیم می شوند. ما در این مقاله به  بررسی...
ادامه مطلب >