اسباب بازی های نسل امروز پابه پای تکنولوژی های روز پیش رفته و تغییر کرده اند. بنابراین اگر کودک شما به رانندگی علاقه مند است بهتر است ماشین برقی کودک را در لیست اسباب بازی هایش قرار دهید.
انواع مختلفی ماشین شارژی در بازار وجود دارد، که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند، برخی تک موتوره و دو موتوره هستند، و برخی دیگر دارای چهار موتور می باشند. تمام ماشین شارژی ها قیافه ای شبیه به هم دارند و اگر اطلاعات کافی در مورد آن ها نداشته باشید، ممکن است سرتان کلاه برود.
اما قبل از خرید دانستن نکاتی در مورد این نوع اسباب بازی ضروری است برای همین ما در اینجا قصد داریم توضیحاتی در مورد ماشین شارژی و انواع مدل ها و مزیت های این اسباب بازی محبوب که معمولا برای سنین ۲ تا ۸ سال کاربرد دارند ارائه کنیم تا والدینی که قصد خرید ماشین شارژی دارند با اطلاعات کافی و مناسب بتوانند یک انتخاب خوب و مناسب برای کودکشان داشته باشند.
ماشین شارژی چیست؟
نوعی وسیله نقلیه برای بازی کودکان می باشد، که دارای باتری و موتور الکتریکی است، این ماشین ها انرژی مورد نیاز برای حرکت را از باتری و نیروی لازم برای حرکت را از موتور الکتریکی بدست می آورند. باتری های این ماشین ها قابل شارژ می باشد، دارای یک آداپتور برای شارژ ماشین و یک ریموت کنترل برای بدست گرفتن کنترل حرکت ماشین توسط والدین می باشد.
انواع مدل های ماشین شارژی
تک موتوره: اولین و قدیمی ترین مدل ماشین های شارژی هستند. این موتورها با داشتن تنها یک موتور جزو ضعیف ترین ماشین های شارژی به حساب می آیند. اگر به دنبال یک ماشین شارژی ارزان مناسب برای هدیه دادن هستید بهترین گزینه ماشین های تک موتوره هستند.
دو موتوره: دومین سری ماشین های شارژی می باشند، دارای دو موتور هستند، و معمولا سرعت آن ها ثابت است و قابل تغییر نیست، دارای یک دنده هستند که کودک شما فقط قادر به جلو و عقب رفتن می باشد. قیمت آن ها در مقایسه با ماشین های چهار موتوره مقداری پایین تر است.
چهار موتوره: در واقع می توان گفت این مدل نسل جدید ماشین های شارژی هستند، دارای چند سرعت می باشند که کودک شما می تواند به وسیله دنده سرعت ماشین را به دلخواه کم و زیاد کند. این ماشین ها قدرت بیشتری دارند و در بعضی مدل ها برای حمل دو کودک مفید می باشند.
امکانات جانبی ماشین های شارژی
آپشن های موجود در این نوع ماشین ها شامل امکانات صوتی و تصویری، نورپردازی، درب بازشو، کمک فنر، سوئیچ، دنده، صندوق عقب، نوع صندلی، نوع چرخ، ریموت کنترل، تعداد موتور، تحمل وزن و … می باشند که همگی دارای جذابیت خاص و کاربردی هستند و می توانند در بهبود خلاقیت و مهارتهای پایه کودک موثر باشند. برخی از این امکانات که هم در کیفیت استفاده از ماشین شارژی کودک و هم قیمت آن تاثیر دارند عبارتند از:
الف - امکانات اصلی
- تعداد موتور که در قدرت و کیفیت حرکت ماشین در محیط های مختلف موثر است
- کمک فنر، هنگام استفاده در محیط بیرون تا کودک سواری نرم تر و راحت تری را تجربه کند بسیار مهم و حیاتی است. این قابلیت برای جلوگیری از صدمه دیدن کمر و زانوهای کودک توصیه است.
- کمربند ایمنی
- صندلی چرمی علاوه بر راحتی بیشتر کودک در زیبایی بیشتر خودرو تاثیر دارد.
- نوع تایر که می تواند پلاستیکی، اسفنجی و یا بادی باشد و به ترتیب سواری راحت تری برای کودک فراهم می کنند.
- شارژر که معمولا به همراه همه ماشین ها وجود دارد.
- کنترل از راه دور (ریموت کنترل): مواقعی که کودک توان کنترل ماشین را به تنهایی ندارد و یا والدین می خواهند نظارت بیشتری داشته باشند این وسیله بسیار کارساز است.
ب - سایر امکانات
- امکان پخش موزیک، اتصال به USB و یا تلفن همراه.
- مونیتور برای نمایش کارتون و برنامه های تصویری مورد علاقه کودک
- دسته حمل چمدانی: برای حمل و جابجایی ماشین شارژی خیلی مفید است، جابه جایی ماشین شارژی بدون داشتن دسته، دشوار است.
- صدای استارت واقعی موتور و صدای موتور باعث می شود کودک تجربه واقعی تر رانندگی را داشته باشد.
- چراغ هابرای استفاده در شب و زیبایی بیشتر ماشین شارژی است.
- راهنما برای ایمنی بیشتر هنگام استفاده در محیط بیرون و نیز برای آموزش برخی از عملکردهای چراغ راهنما در خودروهای واقعی، به کودک مفید است.
- درب های بازشو برای راحتی کودک در زمان سوار و پیاده شدن و نیز جذابیت بیشتر اسباب بازی است.
- نمایشگر میزان شارژ
- قفل ایمنی عدم روشن شدن در زمان شارژ: روشن شدن و استفاده از ماشین شارژی در زمان شارژ می تواند بسیار خطرناک باشد، لذا با داشتن این قابلیت احتمال آسیب به کودک از بین می رود.
مدت زمان لازم برای شارژ شدن ماشین شارژی
مدت زمان مناسب برای شارژ باتری ماشین شارژی به عوامل مختلفی مانند نوع و جنس باتری بستگی دارد، در کل یک استاندارد برای شارژ باتری در این وسایل وجود دارد. اگر اولین باری است که قرار است باتری را شارژ کنید، یا به اصطلاح شارژ اولیه کافی است به مدت ۲۴ ساعت باتری زیر شارژ قرار بگیرد. برای دفعات بعدی، خیلی از ماشین شارژی ها دارای نشانگر میزان سطح باتری هستند.
البته به علت اینکه زیاد قابل اعتماد نیست در مدل های جدید حذف شده است. ولی اصلا جای نگرانی وجود ندارد مدت زمان لازم برای شارژ باتری بیشتر ماشین ها بین دو تا چهار ساعت است، البته به علت داشتن سیستم قطع کن اگر مدت بیشتری هم در شارژ بمانند مشکلی برای آن ها پیش نخواهد آمد.
نکات مهم و کاربردی هنگام خرید ماشین شارژی
قیمت ماشین: یکی از مهم ترین مواردی که هنگام خرید ماشین شارژی باید به آن توجه کنید قیمت آن می باشد. قبل از هر کاری مشخص کنید چه میزان قرار است هزینه کنید، زمانی میزان بودجه را مشخص کنید خود به خود خیلی از گزینه ها از دایره انتخاب شما حذف می شوند و انتخاب برای شما راحت تر می شود.
وزن کودک: وزن کودک هم می تواند در انتخاب شما تاثیر گذار باشد. با توجه به وزن کودک خود نوع ماشین را مشخص کنید. موتور ماشین باید قدرت حرکت با وزن کودک مورد نظر را داشته و جنس بدنه ماشین توانایی تحمل وزن کودک شما را داشته باشد.
نوع باتری و میزان شارژ: نوع باتری در بیشتر ماشین شارژی ها از نوع اسیدی ژله ای است. و ولتاژ باتری ها در ماشین های مختلف با هم متفاوت است بعضی ولتاژ ۱۲ ولت دارند و برخی دیگر باتری ۲۴ ولت. ولتاژ باتری به عوامل مختلفی همچون تعداد موتور و تعداد لوازم جانبی آن ها دارد در برخی مدل ها دو باتری وجود دارد.
تعداد موتور ها: ماشین شارژی ها با تعداد موتور های مختلفی تولید می شوند از تک موتوره گرفته تا دو و چهار موتوره که تعداد موتور ها تعیین کننده قدرت و سرعت در این ماشین ها می باشد.
دسته حمل: اگر ماشین شارژی را برای استفاده در هر مکانی می خواهید به دنبال مدل هایی بروید که دسته حمل دارند، این ماشین ها دقیقا شبیه به چمدان های مسافرتی به راحتی حمل می شوند.
قابلیت کنترل از دور: در تمامی مدل های جدید ماشین شارژی یک یا چند ریموت کنترل برای هدایت ماشین توسط والدین وجود دارد که به وسیله باتری کتابی یا چند عدد باتری نیم قلم کار می کنند. این کنترل به منظور یادگیری رانندگی با ماشین شارژی برای کودک به کار می رود.
آپشن ها: هرچه تعداد این آپشن ها بالاتر می رود، به تبع قیمت ماشین هم بالا می رود. آپشن های ماشین شارژی شامل، نی نی لای برای نوزادان، پخش ام پی تری، مانیتور که توانایی پخش بیشتر فرمت هایی ویدئویی رایج را دارد می شوند.
سیستم فنر: اگر کودک شما از ماشین برای سطوح نامشخص می خواهد بهتر است برای جلوگیری از آسیب به ماشین شارژی و ستون فقرات کودک خود نوع کمک فنر دار آن را تهیه کنید.
روش نگهداری از ماشین شارژی
- همیشه تا وقتی که شارژ ماشین به طور کامل تخلیه نشده است اقدام به شارژ مجدد آن نکنید.
- هرگز با شارژر ماشین های دیگر آن را شارژ نکنید، چون همان طور که گفته شد ولتاژ و نوع باتری در ماشین های مختلف با هم متفاوت است و باعث اسیب به باتری و شارژر خواهد شد.
- اگر قرار است از ماشین شارژی برای مدت طولانی استفاده نکنید بهتر است. قطب مثبت را از روی باتری جدا کنید، با این کار طول عمر باتری آن افزایش می یابد.
- هرگز در سرازیری ها که ماشین خود به خود حرکت می کند برای ترمز گرفتن از دنده عقب استفاده نکنید زیرا موتور ماشین آسیب جدی خواهد دید.
- هرگز اجازه استفاده از ماشین برای وزن های بیشتر از حد تحمل ماشین ندهید. زیرا بدنه یا چرخ های ماشین شکسته می شود و به موتور ماشین آسیب جدی وارد می شود.