سقز یک ماده بسیار مغذی است که خواص و مزایای بی شماری برخوردار است، از خواص سقز می توان به کاهش کلسترول، کمک به دیابتی ها و درمان زخم ها اشاره کرد.
صمغ سقز یا شیره غلیظ آن از درخت بنه گرفته می شود. به طور معمول با ایجاد شکافی در فصل پاییز روی تنه این درخت شیره ای ترشح می شود که به فارسی به آن سقز می گویند و در تولید و ساخت آدامس کاربرد دارد. عمر درخت سقز بسیار طولانی است و در مناطقی از ایران درخت هایی با 1500 سال سن نیز به چشم می خورند. برای آشنایی با خواص سقز در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با خواص سقز:
-سقز در کل طبع گرم و خشکی دارد و طبیعت سقز تازه گرم و خشک و سقز خشک شده گرم و خیلی خشک است.
-جویدن سقز سبب پاکسازی معده و دستگاه گوارش می شود.
-جویدن سقز بوی بد دهان را رفع می کند و خشکی دهان را از بین می برد.
-جویدن سقز دندان ها را سفید و از پوسیدگی آنها جلوگیری می کند.
-خوردن شیره سقز به طور ناشتا، سنگ کلیه را دفع می کند.
-استفاده از پودر سقز به نرم کردن سینه و دردهای ریوی کمک می کند.
-صمغ سقز را با روغن زیتون مخلوط نمایید و برای برطرف کردن ترک و خارش های پوستی از آنها استفاده نمایید.
-برای التیام زخم ها شیره سقز را روی آن بمالید.
-ترکیب شیره سقز با عسل و آلوئه ورا برای درمان زخم های دیابتی بسیار مفید است.
-از بخارپز سقز برای تقویت چشم، درمان دردهای روماتیسمی و تسکین دردهای مفصلی استفاده می شود.
-برای پاکسازی کبد و درمان سردرد از ترشی بنه می توان استفاده کرد.
-شیره سقز یبوست را درمان می کند و به هضم راحت غذا کمک کرده و اشتها آور است.
-از ترکیب سقز و زفت برای درمان کچلی استفاده می شود.
-سقز با باکتری های عامل زخم معده و زخم اثنی عشر مبارزه می کند.
-برای درمان کم خونی از بنه می توان استفاده نمود.
-از میوه بنه به منظور تقویت جنسی استفاده می کنند.
-میوه بنه دارای ویتامین A، B و D است به همین علت مقوی اعصاب بوده، ترک لب را درمان می کند و از شب کوری جلوگیری می نماید.
-از میوه یا دانه بنه دارویی به دست می آید که برای طحال مفید است.
آشنایی با کاربرد سقز در صنایع:
از دیگر کاربردهای سقز می توان به استفاده از آن در داروسازی، صنایع پلیمری، چسب، رنگ و لاک اشاره نمود. املسیون موجود در خواص سقز در تهیه روغن های چاپ، پارکت و کفپوش استفاده میشود. کلوفان خام موجود در این صمغ، به عنوان حجیم کننده و پرکننده صمغ های گران بها، آهار کاغذ، چسب و از مشتقات آن در روغنهای معدنی، مرکب چاپ روزنامه ها، محلول های چسبی، روغن های کابل، مایع جوشکاری، کف پوش، تهیه رزینات فلزی، صنایع کاغذهای اختصاصی و رنگهای سرامیکی است.
مضرات سقز:
زیاد روی در خوردن میوه، بنه و سقز سبب زخم شدن دهان و کم اشتهایی می گردد.
خوردن کندر در ماه های آخر بارداری هر روز صبح ناشتا سبب ازیاد هوش و حافظه جنین نیز می شود.
انواع مکمل ها سقز:
سقز در انواع مختلفی موجود است:
- تکه ای (قطعات محکم شده آدامس سقز خالص)
- قرص
- کپسو
- آدامس جویدنی
- پودرقهوه با سقز
عرق سقز چه خواصی دارد؟
عرق سقز بواسطه طبع گرم و خشکی که دارد. باعث درمان و پاکسازی معده و رفع بوی بد دهان و یبوست موثر است و همچنین اشتهاآورخوبی می باشد.
خواص سقز و احیا سلول ها:
سقز دربردارنده مقادیر بالا آنتی اکسیدان ها است که سبب کاهش آسیب رادیکال آزاد می شوند و سلول های زنده را احیا می کنند. بنابراین برای کاهش روند پیری و مراقبت از اندام های حیاتی در برابر بیماری ها و زوال مفید است و شما را جوان و با نشاط نگه می دارد.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟