دوشنبه, 17 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

ترخینه و فواید درمانی آن چیست ؟!


ترخینه و فواید درمانی آن چیست ؟!

ترخینه دارای اسامی دیگری همچون ته رخینه، ته رخوانه، ته رخنه، دوینه و کشیگینه می باشد. که برای تهیه آش ترخینه مورد استفاده قرار می گیرد و از جمله مواد غذایی است که به دلیل فرآیند ساخت آن، دارای مزیت های دارویی می باشد. از این رو در این نوشتار می توانید، با خواص ترخینه و دستور تهیه آش ترخینه آشنا شوید.

مهمترین خواص ترخینه

ترخینه معمولا به دو صورت بدست آید. ترخینه در  روش اول، مقداری بلغور گندم یا جوی نیم کوب را به همراه دوغ به مدت چند ساعت می جوشانند و بعد خمیر بدست آماده را به حالت گوله گوله در مقابل نور خورشید و یا تنورهای مخصوص حرارت قرار می دهند تا کاملا خشک شوند. روش دوم؛ از خیساندن بلغور گندم و یا جو نیم کوب در دوغ ترش تهیه می شود، که باید به مدت 10 روز به همان شکل باقی بماند و برای ماندگاری بیشتر ترخینه بهتر است، همانند روش اول خشک شود. که در هر دو روش پیش از خشک کردن ترخینه می توان از افزودنی های همچون نمک، شلغم و پونه به منظور ماندگاری بیشتر و افزایش خواص ترخینه استفاده کرد و مطالعات انجام گرفته بر روی ترخینه نشان می دهد، که مصرف ترخینه خیس بیش از ترخینه خشک شده دارای مزیت دارویی می باشد. البته زمانی می توانید، از خواص ترخینه بهره مند گردید، که ترخینه را به صورت کاملا بهداشتی تهیه نمایید.

مزیت های ترخینه

ترخینه به دلیل  وجود انواع ویتامین ها و همچنین خاصیت آنتی بیوتکی خود، همچنین به خاطر وجود لاکتوباسیلوس(باکتری های مفید) و باکتریوسین ها(پپتیدهای ضدمیکروبی) برای سلامت بدن مفید هستند و مصرف ترخینه برای پیشگیری و درمان بیماری سرماخوردگی و بیماری آنفولانزا، مقابله با رشد میکروب های مضر در سیستم گوارشی و جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.

علاوه بر آن گندم یا جو موجود در ترخینه هر کدام درای خواص بی شماری می باشند. که کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و درمان زکام های سخت، سرفه و یبوست برخی خواص بلغور گندم می باشند. جو نیز دارای فواید درمانی همچون کاهش تب، درمان یبوست، درمان درد کمر، کاهش وزن، درمان اخلاط خونی، ورم حنجره و حلق، سرفه و … است. همچنین خواص گیاهان دارویی همچون شلغم و پونه موجود در ترخینه را نمی توان نادیده گرفت.

 

   نحوه تهیه ترخینه

 

دستور پخت آش ترخینه:

برای پخت این آش، باید ابتدا چند عدد ترخینه خشک شده و حبوبات را با مقداری آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. زمانی که ترخینه و حبوبات نیم پز شد، سبزی آش را به آن بیافزاید و در آخر پیاز داغ و زردچوبه را به آن اضافه نمایید. سپس اجازه دهید، تا کاملا آش جابیافتد و بعد آن را از روی حرارت بردارید. در زمان پخت این آش هر چند مدت آن را هم بزنید، تا ته نگیرد.

 

خواص ترخینه

 

این آش از جمله غذاهای محلی استان لرستان، کرمانشاه و همدان می باشد.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
خواص ترخینه در طب سنتی خواص ترخینه نی نی سایت طبع ترخینه اش ترخینه چیست طبع ترخینه در طب سنتی خواص آش ترخینه ملایر قیمت ترخینه خواص ترخینه چیست خواص ترخینه شیر خواص ترخینه در بارداری خواص ترخینه برای سرماخوردگی خواص ترخینه کرمانشاه خواص ترخینه انگور خواص ترخینه شیره انگور خواص ترخینه ترخینه چیه نی نی سایت طرز تهیه ترخینه سبزی ترخینه چیست عکس گیاه ترخینه مضرات ترخینه گیاه دارویی ترخینه خرید ترخینه محلی فروشگاه محصولات ترخینه مشخصات ترخینه خوب ترخینه از کجا بخریم قیمت ترخینه خانگی قیمت ترخینه لرستان خرید ترخینه از دیجی کالا قیمت ترخینه ملایر خرید ترخینه اصفهان خرید ترخینه آش خرید ترخینه دوغ خرید ترخینه کرمانشاه خرید ترخینه خرید اینترنتی ترخینه کرمانشاه خرید اینترنتی ترخینه خرید ترخینه ملایر خرید ترخینه قیمت ترخینه ایلام دمنوش ترخینه قیمت ترخینه انگور قیمت ترخینه دیجی کالا قیمت ترخینه خشک قیمت ترخینه اراک قیمت ترخینه بروجرد قیمت محصولات ترخینه

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چگونه هل را پودر کنیم؟
قطعا برای ساخت ادویه های مختلف به پودر هل احتیاج دارید. پودر هل در ادویه ای گوناگونی از جمله انواع زیادی از ادویه های هندی استفاده می شود. برای تهیه پودر هل به شیوه های زیر عمل کنید.
ادامه مطلب >
آیا موهای کراتین شده را می توان رنگ کرد؟
مواد دکلره که برای روشن کردن موها استفاده می شود عامل اصلی سوختن مو است. وقتی موها سوخته یا خمیری می شود امکان از دست رفتن کامل مو نیز هست. گاهی مقدار آسیب به قدری زیاد است که مجبور می شوید موها را ک...
ادامه مطلب >
انتخاب سرویس پخت و پز مناسب
یکی از دغدغه های مهم هر خانم خانه‌دار و نوعروس برای لوازم آشپزخانه و جهیزیه، تهیه سرویس قابلمه است.انتخاب این ظروف بهتر است نسبت به نوع غذا و پخت و پزی که می خواهیم در آنها انجام دهیم، صورت گیرد. ظرو...
ادامه مطلب >
با خوردن نسترن سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید:
 یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: میوه نسترن معجزه‌ای برای تقویت بدن به خصوص در شرایط کرونا بوده و نسرین،نسترن و نستر از نام‌های این گل زیباست.
ادامه مطلب >
راههای تشخیص سوسیس و کالباس فاسد از سالم
همه سوسیس و کالباس ها تاریخ انقضاء دارند حتی بهترین آنها و وقتی تاریخ آنها تمام شود باعث مسمومیت می شوند. قصد داریم در این باره مطلب مفیدی را برای مصرف کنندگان عزیز محصولات پروتئینی منتشر کنیم. با ما...
ادامه مطلب >
خواص اعجاب آور میوه گل نسترن چیست؟
کاربردهای دارویی گل نسترن در داروهای سنتی کاملاً مشهور و مستند است. میوه‌های این گل سرشار از ویتامین C هستند، مطمئناً برای سلامتی افراد مفیدند.گل نسترن همچنین مصارف زیادی در آشپزی، پزشکی و لوازم آرای...
ادامه مطلب >
تبدیل زباله‌های پلاستیکی به نفت
یک شرکت زباله‌های پلاستیکی را به نفت مفید تبدیل می‌کند و قصد دارد سالانه ۳۰ هزار تن زباله پلاستیکی مخلوط را به نفت تبدیل کند. 
ادامه مطلب >
بیماری‌ها را به دست اکالیپتوس بسپارید
اکالیپتوس فواید بسیاری برای سلامتی دارد. البته هنوز برخی از این فواید در تحقیقات به اثبات نرسیده‌اند. در ادامه به بررسی برخی خواص اکالیپتوس برای سلامتی می‌پردازیم.
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص بخور اکالیپتوس
اکالیپتوس یکی از موثرترین روغنهای اساسی برای مشکلاتی مانند سرماخوردگی و سرفه است. اکالیپتوس یک تقویت کننده ایمنی طبیعی قوی است. 
ادامه مطلب >