جمعه, 14 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

ترخینه و فواید درمانی آن چیست ؟!


ترخینه و فواید درمانی آن چیست ؟!

ترخینه دارای اسامی دیگری همچون ته رخینه، ته رخوانه، ته رخنه، دوینه و کشیگینه می باشد. که برای تهیه آش ترخینه مورد استفاده قرار می گیرد و از جمله مواد غذایی است که به دلیل فرآیند ساخت آن، دارای مزیت های دارویی می باشد. از این رو در این نوشتار می توانید، با خواص ترخینه و دستور تهیه آش ترخینه آشنا شوید.

مهمترین خواص ترخینه

ترخینه معمولا به دو صورت بدست آید. ترخینه در  روش اول، مقداری بلغور گندم یا جوی نیم کوب را به همراه دوغ به مدت چند ساعت می جوشانند و بعد خمیر بدست آماده را به حالت گوله گوله در مقابل نور خورشید و یا تنورهای مخصوص حرارت قرار می دهند تا کاملا خشک شوند. روش دوم؛ از خیساندن بلغور گندم و یا جو نیم کوب در دوغ ترش تهیه می شود، که باید به مدت 10 روز به همان شکل باقی بماند و برای ماندگاری بیشتر ترخینه بهتر است، همانند روش اول خشک شود. که در هر دو روش پیش از خشک کردن ترخینه می توان از افزودنی های همچون نمک، شلغم و پونه به منظور ماندگاری بیشتر و افزایش خواص ترخینه استفاده کرد و مطالعات انجام گرفته بر روی ترخینه نشان می دهد، که مصرف ترخینه خیس بیش از ترخینه خشک شده دارای مزیت دارویی می باشد. البته زمانی می توانید، از خواص ترخینه بهره مند گردید، که ترخینه را به صورت کاملا بهداشتی تهیه نمایید.

مزیت های ترخینه

ترخینه به دلیل  وجود انواع ویتامین ها و همچنین خاصیت آنتی بیوتکی خود، همچنین به خاطر وجود لاکتوباسیلوس(باکتری های مفید) و باکتریوسین ها(پپتیدهای ضدمیکروبی) برای سلامت بدن مفید هستند و مصرف ترخینه برای پیشگیری و درمان بیماری سرماخوردگی و بیماری آنفولانزا، مقابله با رشد میکروب های مضر در سیستم گوارشی و جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.

علاوه بر آن گندم یا جو موجود در ترخینه هر کدام درای خواص بی شماری می باشند. که کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و درمان زکام های سخت، سرفه و یبوست برخی خواص بلغور گندم می باشند. جو نیز دارای فواید درمانی همچون کاهش تب، درمان یبوست، درمان درد کمر، کاهش وزن، درمان اخلاط خونی، ورم حنجره و حلق، سرفه و … است. همچنین خواص گیاهان دارویی همچون شلغم و پونه موجود در ترخینه را نمی توان نادیده گرفت.

 

   نحوه تهیه ترخینه

 

دستور پخت آش ترخینه:

برای پخت این آش، باید ابتدا چند عدد ترخینه خشک شده و حبوبات را با مقداری آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. زمانی که ترخینه و حبوبات نیم پز شد، سبزی آش را به آن بیافزاید و در آخر پیاز داغ و زردچوبه را به آن اضافه نمایید. سپس اجازه دهید، تا کاملا آش جابیافتد و بعد آن را از روی حرارت بردارید. در زمان پخت این آش هر چند مدت آن را هم بزنید، تا ته نگیرد.

 

خواص ترخینه

 

این آش از جمله غذاهای محلی استان لرستان، کرمانشاه و همدان می باشد.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
خواص ترخینه در طب سنتی خواص ترخینه نی نی سایت طبع ترخینه اش ترخینه چیست طبع ترخینه در طب سنتی خواص آش ترخینه ملایر قیمت ترخینه خواص ترخینه چیست خواص ترخینه شیر خواص ترخینه در بارداری خواص ترخینه برای سرماخوردگی خواص ترخینه کرمانشاه خواص ترخینه انگور خواص ترخینه شیره انگور خواص ترخینه ترخینه چیه نی نی سایت طرز تهیه ترخینه سبزی ترخینه چیست عکس گیاه ترخینه مضرات ترخینه گیاه دارویی ترخینه خرید ترخینه محلی فروشگاه محصولات ترخینه مشخصات ترخینه خوب ترخینه از کجا بخریم قیمت ترخینه خانگی قیمت ترخینه لرستان خرید ترخینه از دیجی کالا قیمت ترخینه ملایر خرید ترخینه اصفهان خرید ترخینه آش خرید ترخینه دوغ خرید ترخینه کرمانشاه خرید ترخینه خرید اینترنتی ترخینه کرمانشاه خرید اینترنتی ترخینه خرید ترخینه ملایر خرید ترخینه قیمت ترخینه ایلام دمنوش ترخینه قیمت ترخینه انگور قیمت ترخینه دیجی کالا قیمت ترخینه خشک قیمت ترخینه اراک قیمت ترخینه بروجرد قیمت محصولات ترخینه

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
پیتزا ساز خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که به خوردن  پیتزا علاقه دارید دیگر نیاز نیست برای خوردن پیتزا به رستوران و فست فود بروید، تنها با یک دستگاه پیتزا پز خانگی (Pizza Maker) به راحتی میتوانید در منزل ...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب دستگاه ساندویچ ساز عالی + نحوه استفاده
ساندویچ ساز یک ابزار قدرتمند کوچک است که به شما کمک می کند خیلی راحت و سریع انواع ساندویچ برشته شده و اسنک ها را با انواع غذاها (مانند مرغ ، سبزیجات ، پنیر ، گوشت و …) درست کنید. مزیت دیگر ساندویچ ...
ادامه مطلب >
بررسی کامل شومینه برقی + مزایا و معایب
شاید در ابتدا با خود بگویید که چرا شومینه برقی؟ تا وقتی شومینه طبیعی وجود دارد و میتوان آن را برای منزل خود پیاده سازی کرد دیگر نیازی نیست که از شومینه های برقی و پرمصرف استفاده کنیم! اما باید در پاس...
ادامه مطلب >
چطور وافل درست کنم؟ + راهنمای خرید وافل ساز
وافل یک نوع شیرینی پرطرفدار است که معمولا به عنوان عصرانه یا صبحانه صرف می شود و ترکیب آن با توت فرنگی و خامه بسیار لذیذ می شود. همچنین میتوانید آن را با شیره طلائی، عسل یا شکلات نوتلا سرو کنید. مایه...
ادامه مطلب >
پاپ کورن ساز خانگی + آموزش طرز استفاده
پاپ کورن یا همان پفیلا از آن خوراکی های خوشمزه ای است که تقریبا همه با ذائقه های مختلف به آن نه نمی گویند. اگر از عشاق سینه چاک این خوراکی باشید حتما از آن در موقعیت های مختلف استفاده می کنید؛ مهمانی...
ادامه مطلب >
چطور یک تخم مرغ پز خوب بخرم؟ + آموزش نحوه استفاده
تخم مرغ پزها وسیله ای برای پختن تخم مرغ می باشد که علاوه بر آبپز کردن تخم مرغ میتوانیم از این دستگاه برای طبخ کردن تخم مرغ ها یا همان نیمرو کردن استفاده کرد. ظرفیت این دستگاه ها از ۱ عدد تا به بالا ب...
ادامه مطلب >
میوه خشک کن + مهمترین نکات قبل از خرید
امروزه تغذیه جایگاه خوبی بین مردم پیدا کرده. از این میان اگر می خواهید تغذیه ی سالمی داشته باشید، علاوه بر سه وعده ی اصلی از اهمیت میان وعده ها غافل نشوید. میان وعده به خصوص برای کودکان در حال رشد و ...
ادامه مطلب >
جت هیتر چیست + مزایا و معایب
جت هیتر را میتوان با استفاده از یک ترموستات مرکزی و واحد کنترل و نظارت کرد؛ یک طرف هوا را مکش می کنند و طرف دیگر هوای گرم را بیرون میدهند و به این ترتیب میتواند کمک شایانی در تنظیم دمای هوای داخل سال...
ادامه مطلب >
دستگاه هواپز چیست + کاربرد آن در پخت و پز
هواپز جدیدترین دستگاه پخت غذاست که با استفاده از یک لامپ هالوژنی حرارت لازم برای پخت غذا بدون آب و روغن را ایجاد می کند. استفاده از هواپز بسیار سالم و مقرون به صرفه است. با ما همراه باشید تا در این م...
ادامه مطلب >