دوشنبه, 24 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید سه تار ؛ بهترین سه تار برای شروع کدام است؟
موسیقی مقوله و هنری پرطرفدار است، بسیاری از مردم بخشی از وقت خود را صرف گوش دادن به موسیقی می‌کنند، از قدیم بیشتر مردم سبک موسیقی سنتی را می‌پسندند، بر این اساس تنوع سازهای سنتی در ایران زیاد است، یک...
ادامه مطلب >
همه چیز درباره اضافه کاری سال 99؛محاسبه اضافه کاری، تعطیل کاری و جمعه کاری
آیا می دانید نحوه محاسبه اضافه کاری به چه صورت می باشد؟ اکثر افراد فکر می کنند که اضافه کاری فقط به معنی کارهای اضافه ای می باشد که کارفرما از کارگران و کارمندان می خواهد انجام بدهند. اضافه کاری...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید بهترین بالش طبی برای خواب
عوامل زیادی مانند وضعیت نامناسب بدن، استفاده از بالش غیر استاندارد در هنگام خواب، به شانه و گردن شما فشار زیادی وارد کرده و علاوه بر خواب بد، به سلامتی شما نیز آسیب وارد می‌کنند. استفاده از بالش طبی ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید انواع هندزفری و مشخصات یک هندزفری خوب
هندزفری یکی از پرکاربردترین لوازم جانبی موبایل محسوب می‌شود که می‌توانید از آن برای گوش دادن موسیقی و مکالمه به راحتی استفاده کنید. این وسیله معمولا با گوشی تلفن همراه به شما ارائه می‌شود ، که با کمک...
ادامه مطلب >
مقایسه فشار سنج عقربه ای و دیجیتال
قاتل خاموش، اصطلاحی که به فشار خون نسبت می دهیم. امروزه افراد زیادی را میبینیم که از بیماری فشارخون رنج می برند که بیشتر این افراد، میانسال و سالمند محسوب می شوند. به راستی از مفهوم فشار خون چقدر می ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید بهترین انواع ساز سنتور
سنتور یکی از آلات موسیقی کهن ایرانی و از بهترین و دلنوازترین صداهایی است که می‌‌توانید از یک وسیله‌‌ی موسیقی بشنوید. با توجه به اینکه برند خریدن اصلا ملاک خوبی برای خرید نیست و حتما باید با اطلاعات ک...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید پودر و شوینده مناسب ماشین لباسشویی
نظافت یکی از مسائلی است که علاوه بر سلامت فرد، بر سلامت جامعه نیز تاثیر مستقیم دارد.شاید شما هم بارها برای انتخاب نوع مناسب شوینده لباس به مشکل برخورده باشید و ندانید بین مایع لباسشویی یا پودر لباسشو...
ادامه مطلب >
بهترین قطعات یدکی خودرو کدامند؟
قطعاتی مانند لنت ترمز، دیسک و صفحه کلاچ، فیلتر هوا، برف پاک‌کن، شمع و… از جمله قطعات به‌اصطلاح مصرفی خودرو است که هر چند وقت یک بار ما را به به تعمیرگاه‌های سطح شهر می‌رسانند و باید نمونه جدید را با ...
ادامه مطلب >
چه نوع کفش ایمنی برقکاری بخریم؟
بسیاری از هموطنان ما خصوصا قشر زحمتکش کارگران مشغول کار در محیط های صنعتی و پر خطر هستند.کی از محصولات ایمنی که همواره به استفاده از آن در محیط های خطرناک کاری اشاره شده است، کفش ایمنی می باشد.
ادامه مطلب >