شنبه, 29 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راههای موثر برای از بین بردن شوری غدا
گاهی اوقات زحمت زیادی برای درست کردن یک غذا می کشید؛ اما زمانی که کمی از مزه آن می چشید، متوجه می شوید که مقدار نمک آن زیاد است و غذایتان شور شده. در این شرایط چکار می کنید؟ غذایتان را دور می ریزید ی...
ادامه مطلب >
چطور ته چین اسفناج و مرغ مجلسی و لذیذ درست کنم؟
ته چین یک غذای مجلسی و فوق‌العاده خوشمزه ایرانی است که با استفاده از ترکیب ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ و انواع گوشت و سبزیجات تهیه می‌شود و عطر دلچسب و ظاهر زیبای آن هر فردی را به خود جذب می‌کند. ای...
ادامه مطلب >
طرز تهیه یه آیس پک شکلاتی خونگی
با درست کردن آیس پک شکلاتی، روزهای گرم تابستان رو برای خود و عزیزانتون خنک کنید و ازش لذت ببرید. این نوشیدنی محبوب رو به شکل های مختلف درست می کنند. همه افراد از کوچک و بزرگ، پیر و جوان اون رو دوست د...
ادامه مطلب >
طرز تهیه چیز‌ کیک آلبالو بدون فر
این دسر ۴ هزار ساله با برش مشهور مثلثی‌اش یکی از مقوی‌ترین و سالم‌ترین خوراکی‌ها در آن زمان محسوب می‌شده است. ۳۰ جولای (۸ مرداد) هر سال مصادف است با روز یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌های دست‌ساز بشر یعن...
ادامه مطلب >
10 غذای نونی خوشمزه و سریع برای شام بهمراه دستور پخت
در راستای سوالات مهم شام چی بپزم، شام سبک چی بپزم، شام نونی چی بپزم و …10 نوع غذای نونی خوشمزه و سریع که برای شام می‌توانید درست کنید رو به همراه دستور براتون آماده کردیم پس با ما همراه باشید 
ادامه مطلب >
13 کسب و کار خانگی با درآمد خوب و نحوه شروع آن
برای کسانی که هنوز هیچ کسب و کاری به نام خود ندارند، شروع یک کسب و کار کوچک می‌تواند ریسک کمتری به دنبال داشته و درصد موفقیت بیشتری هم برای آن‌ها ایجاد کند. نه‌تنها از جهت تحلیل بازار و رقبا بلکه درد...
ادامه مطلب >
طرز تهیه مرحله به مرحله کباب تابه ای یا کباب دیگی
 کباب تابه ای که به آن کباب دیگی هم می گویند مناسب کسانی است که می خواهند به لیست غذاهای کبابی تنوع بدهند. در این مقاله طرز تهیه کباب تابه ای یا دیگی را به ۳ روش به آبدار با گوجه فرنگی، بدون آب (در ت...
ادامه مطلب >
طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه
اگه شما هم از اون دست افرادی هستین که تو فصل گرما خوردن غذاهای ساده  و خنک رو به غذاهای پختنی و گرم  ترجیح می دین خوب می دونید که یکی از این غذاهای فوری و خنک و دوست داشتنی و البته سنتی و پر خاصیت آب...
ادامه مطلب >
کسب و کار موفق از ایرانی تا آمریکایی
در این بخش قرار است مشاغلی را به شما معرفی کنم که توانسته اند با یک ایده جدید یا ریسک بزرگ، به موفقیت های بزرگی برسند. شاید مطالعه این قسمت از مطلب باعث افزایش انگیزه شما یا حتی الهام گرفتنتان از اید...
ادامه مطلب >