شنبه, 15 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
ملایر، شهری که در فهرست جهانی صنایع دستی ثبت شده‌
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ملایر گفت: به گفته مدیران ارشد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، این شهرستان موفق‌ترین تجربه‌ شهر جهانی در کشور است و در کمتر شهری از شه...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید ظروف آرکوپال
ظروف آرکوپال بسیار متنوع هستند و از ظرف های دیگر سبک تر اما استحکام و طول عمر بالایی دارند. نکاتی وجود دارد که باید هنگام خرید ظروف آرکوپال خوب و مناسب به آن ها توجه کنید.
ادامه مطلب >
بررسی فروشگاه اینترنتی کالا اکسیر
در عصر حاضر با توجه به افزایش روز افزون مشغله‌های کاری و مشکلات شهرنشینی مثل آلودگی هوا و ترافیک و همچنین کمبود زمان، افراد به دنبال روش‌هایی هستند که قادر باشند سریع و مطمئن کالاهای مورد نیاز، بخصوص...
ادامه مطلب >
آشنایی با مفهوم درخت زندگی
درخت زندگی یک نماد است، نمادی که قرار است نشان دهنده ی مفهوم زندگی و ابعاد مختلف آن باشد. این درخت زندگی نشان می دهد که اتفاقات و وقایع موجود در زندگی به یکدیگر متصل اند و به هم ربط دارند.
ادامه مطلب >
چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟
شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قب...
ادامه مطلب >
چطور کارت واکسن الکترونیک خود را دریافت کنیم؟
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور اطلاعیه ای، نحوه دریافت کارت رایگان دیجیتال واکسن کرونا برای مسافران خارج از کشور و افراد داخل کشور را تشریح کرد.
ادامه مطلب >
تورم حداقلی پیامد حذف ارز ترجیحی
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: حذف ارز ترجیحی اگر درست مدیریت شود تورم حداقلی به دنبال دارد، اما اگر درست مدیریت نشود، تورم غیرقابل کنترل می‌شود.
ادامه مطلب >
اعضای هیئت مدیره جدید ایران کیش چه کسانی هستند؟
جلسه معارفه اعضای هیئت مدیره شرکت کارت اعتباری ایران کیش با حضور عباس ابراهیمی معاون سرمایه گذاری بانک تجارت برگزار شد.
ادامه مطلب >
با رفاه و آسایش کسی دانشمند نمیشود
شکست نخوری، نمی‌آموزی و اگر نیاموزی، هرگز تغییر نخواهی کرد!
ادامه مطلب >