ﺳﻪشنبه, 11 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
نحوه پرورش و کاشت درخت زیتون
درخت زیتون در گذشته به عنوان نماد به کار برده میشده نه تنها نشانی از صلح بلکه نمایان‌گر ثروت و وفور کشور بود. درخت زیتون از پیشینه ای دور و دراز در جهان برخوردار است. در این مقاله قصد داریم هر آنچه ک...
ادامه مطلب >
معرفی انواع چرخ گوشت صنعتی
چرخ گوشت صنعتی از مهمترین تجهیزات آماده سازی برای رستوران ها، کبابی ها و تمام کسب و کارهایی است که احتیاج به آماده کردن و چرخ کردن حجم زیادی از گوشت است. این چرخ گوشت صنعتی به طور کامل از استنلس استی...
ادامه مطلب >
انواع ترازو و راهنمای انتخاب و خرید آن ها
ترازو وسیله ای هست که برای اندازه گیری جرم اجسام و یا مایعات مورد استفاده قرار می گیرد که امروزه تقریبا در هر صنعتی کاربرد دارد. در گذشته نیز انواع مختلفی از ترازوها وجود داشته و مورد استفاده قرار می...
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص قورمه سبزی و ادویه مخصوص قورمه سبزی
قورمه سبزی از جمله‎ غذاهای اصیل و مخصوص ایرانی است که به عنوان سمبل ملی ذائقه‌ی ایرانی شناخته می‌شود. اگر بخواهید مزه قورمه سبزی شما منحصر به فرد و خاص باشد، باید از ادویه های گوناگونی استفاده کنید ک...
ادامه مطلب >
لامپ فلورسنت و انواع آن
لامپ فلورسنت نوعی لامپ مهتابی است که در اثر برخی از واکنش ها و بخار شدن جیوه داخل لامپ روشن می شود. در این مقاله به معرفی این لامپ و انواع لامپ فلورسنت خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب >
بیمه تکمیلی چیست و آشنایی با انواع آن
بیمه تکمیلی نوعی تامین اجتماعی نیست. انوع بیمه تکمیلی شامل : بیمه تکمیلی انفرادی، بیمه تکمیلی گروهی و بیمه تکمیلی خانواده می باشد. برای آشنایی بیشتر با بیمه تکمیلی در ادامه با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
با فواید شگفت انگیز میخک بیشتر آشنا شوید
میخک جزء معروف ترین ادویه های جهان است که خواص بسیاری را برای سلامتی به همراه دارد، از خواص میخک می توان به رفع بوی بد دهان، تنظیم قند خون و جلوگیری از لخته شدن خون نیز اشاره کرد.
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید دوربین های مداربسته
در این مطلب درباره دوربین مدار بسته، انواع مختلف آن و ویژگی‌هایی که باید در هنگام خرید دوربین مدار بسته مناسب در نظر بگیرید صحبت خواهیم کرد.با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
دلیل گذاشتن توپ قرمز بر روی سیم برق چیست؟
شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مانند توپ قرمزی بزرگ دیده می شود و با خود می گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی س...
ادامه مطلب >