شنبه, 29 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

علت شکستن خود به خودی شیشه خودرو(خودکشی شیشه)


علت شکستن خود به خودی شیشه خودرو(خودکشی شیشه)

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که شیشه ماشین شما به طور ناگهانی و خود به خودی بشکند یا ترک بخورد. این اتفاق ممکن است با بستن درب ماشین هم اتفاق بیوفتد. در ادامه قصد داریم علت و راه های پیشگیری از این مشکل را بیان کنیم. 

یکی از عوامل دخیل در شکستن شیشه ی خودرو، تغییرات ناگهانی دماست.

 

علت شکستن خود به خودی شیشه خودرو و ترمیم آن:

علت ترک ناگهانی شیشه ماشین:

ترک خوردگی هایی روی شیشه ماشین می تواند یکی از دلایل ریختن ناگهانی شیشه ماشین باشد.

هر چند شیشه جلو ماشین بسیار مقاوم است اما با شیشه ساخته شده است و ممکن است در معرض ترک خوردن و شکستن قرار بگیرد.

چند دلیل دیگر وجود دارد که باعث ترک خوردگی و شکستن شیشه ماشین می شود.

 

تغییر ناگهانی دمای هوا:

تغییرات شدید و ناگهانی هوا می تواند به شیشه فشار وارد کند و باعث ترک خوردن آن شود. شیشه در هنگام گرم شدن هوا منبسط و در هنگام سرد شدن هوا منقبض می شود. با این که شیشه های ماشین طوری طراحی می شوند که فشار دمایی را به حداقل برساند ، باز هم ممکن است شیشه آسیب ببیند.

 

اگر در مناطق آب و هوایی زندگی می کنید که ممکن است هوا به صورت ناگهانی تغییر کند ، ممکن است شیشه اتومبیل شما به راحتی ترک بخورد.

برای مثال اگر در یک روز گرم زمستانی اتومبیل خود را در زیر نور خورشید قرار داده باشید و بعد از مدتی شیشه های ماشین با صدای مهیبی خرد شوند ، دلیلش این است که از قبل ترک هایی روی شیشه وجود داشته است که قابل مشاهده نبوده است.

 

گاهی ممکن است شما کارهایی انجام داده باشید که باعث شده باشد ، شیشه ماشین شما بشکند. برای مثال:

از آب جوش برای آب کردن یخ روی شیشه در زمستان استفاده می کنید.

در روز های گرم تابستان ماشین تان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار می دهید. گرمای بسیار شدید هم می تواند شیشه های ماشین را مخصوصا اگر از قبل آسیب دیده باشند ، به یک باره خرد کند.

زمانی که داخل ماشین بسیار گرم است و یک باره کولر را روشن می کنید.

همه موارد که در بالا گفته شد باعث می شود که شیشه های اتومبیل شما به یک باره و خود به خود خرد شود.

 

خوردن سنگ ریزه به شیشه:

سنگ یا سنگ ریزه و شن های سطح جاده که توسط لاستیک های خود اتومبیل یا ماشین های سنگین به اطراف پرتاب می شوند و ممکن است به شیشه های اتومبیل برخورد کنند ، بیشترین عامل آسیب دیدن شیشه های ماشین و مخصوصا شیشه های جلو هستند.

زمانی که این سنگ ریزه ها به شیشه های اتومبیل می خوردند ، شیشه ها آسیب می بینند و ممکن است ترک های ریزی  در آن ها ایجاد شود که قابل دیدن نباشد و مدتی بعد با یک عامل بیرونی شیشه ها خرد شوند.

 

محکم بستن درب اتومبیل:

همانطور که می دانید شیشه های ماشین آنقدر محکم و مقاوم هستن که حتی با شدید ترین حالت در بستن هم خرد نمی شود. اما ممکن است این ضربه ها باعث ایجاد ترک های غیر قابل مشاهده شوند.

 

بعد از این که چندين بار درب ماشین با شدت و محکم بسته شود به یک باره شیشه ها خرد می شوند.

در این حالت احتمالا فکر کنید که شیشه به یک باره خرد شده است و به نظرتان توجیهی ندارد. اما در اصل ترک خوردگی شیشه باعث شده است که این اتفاق بیفتد.

 

نصب نادرست شیشه ماشین:

گاهی پیش می آید که مجبور می شوید شیشه ماشین را تعویض کنید. اگر شیشه به درستی نصب نشود به مرور شل می شود. وقتی شیشه شل باشد. حتی لرزش ماشین در هنگام رانندگی نیز می تواند باعث ترک خوردن شیشه شود.

 

تصادفات:

گاهی اوقات در هنگام تصادف شیشه نمی شکند اما شدت برخورد ضربه آنقدر شدید است که باعث ترک خوردن آن می شود. بعد از مدتی با کوچکترین عامل محرک ممکن است شیشه به شکل ناگهانی خورد شود.

پس از تصادفات، تداخل عوامل محرک باعث شکستن شیشه خودرو می شوند.

 

جلوگیری از ترک خوردگی و شکستن خود به خودی شیشه خودرو:

شیشه های ماشین معمولا در معرض ترک خوردن هستند و شاید در بسیاری از موارد نتوان جلوی اتفاق افتادن آن را گرفت.

اما رعایت یک سری از نکات می تواند در این خصوص به ما کمک کند.

نکاتی که در هوای گرم باید رعایت کنیم این است:

• در روزهای داغ کولر ماشین را به یک باره روشن نکنید ، به خصوص زمانی که ماشین در زیر نور آفتاب قرار دارد.

• سعی کنید همیشه ماشین را در پارکینگ و فضای سر پوشیده پارک کنید و یا از چادر مخصوص ماشین استفاده کنید.

 

در روزهایی که هوا سرد است نیز باید مواردی را رعایت کنید:

• اگر در یک روز سرد و یخبندان ماشین شما یخ بسته است ، به تدریج و آرام آرام یخ های شیشه را ذوب کنید ، اما این کار را با آب داغ انجام ندهید.

• برای آب شدن یخ ها هرگز اتومبیل خود را زیر نور آفتاب پارک نکنید زیرا گرما باعث انبساط شیشه می شود که این موضوع می تواند باعث ترک خوردن شیشه شود.

• برای ذوب کردن یخ ها از سرکه استفاده نکنید ، سرکه باعث کاهش استحکام شیشه می شود. درست است که بیشتر پاک کننده ها مقداری اسید استیک دارند اما مقدار اسید آنها بیشتر از %5 نیست که خسارتی ایجاد کند.

 

• بسیاری از رانندگان برای این که یخ ها روی شیشه ها را بشکنند از چکش یا چاقو استفاده می کنند اما این کار هم درست نیست ، زیرا ضربه هایی که می زنید به شیشه نیرو منتقل می کند و باعث آسیب پذیر شدن آن می شود. حتی ممکن است به دلیل سردی بیش از حد شیشه ترک بزرگی روی آن ایجاد شود.

 

به جای انجام این کارها هر چه زودتر ماشین را روشن کنید و به تدریج درجه یخ زدا را بالا ببرید. زمانی که خودرو گرم شود یخ به مرور ذوب می شود.

 

در زمان رانندگی نیز باید مواردی رعایت شود تا مانع از آسیب رسیدن به شیشه های ماشین شود:

• اگر در مسیری حرکت می کنید که پر از شن و سنگ ریزه است ، با سرعت پایین رانندگی کنید. اگر وسیله نقلیه ای در آن مسیر در حال حمل مصالح ساختمانی است به آن نزدیک نشوید و تا حد امکان پشت سر آنها حرکت نکنید.

 

• هنگامی که تگرگ می بارد با سرعت رانندگی نکنید. ضربه شدید دانه های درشت و سنگین تگرگ می تواند شیشه ها را آسیب پذیر کند.

 

• از پارک کردن ماشین زیر درخت در زمانی که هوا طوفانی است و  در جاهایی که احتمال سقوط مصالح وجود دارد خودداری کنید. 

یکی از اقدامات پیشگیری از شکستن شیشه خودرو، عدم رانندگی در طی بارش تگرگ است.

 

اقدامات بعد از ترک خوردن شیشه ماشین:

• اگر شیشه ماشین شما ترک خورده باشد بهتر است هر چه زودتر آن را تعویض کنید یا این که آن را ترمیم کنید.

 

• اگر قصد دارید که شیشه ماشین را ترمیم کنید ، تا زمانی که آن را برای تعمیر به تعمیرگاه نبرده اید ، آن را تمیز نگه دارید زیرا اگر تمیز نباشد برای پر کردن و ترمیم شیشه نمی توان آن را به صورت تمیز و صاف در بیاورند.

 

• به طور مداوم شیشه ماشین را و به خصوص شیشه جلو ماشین را بررسی کنید و اگر متوجه ترک یا خراش کوچکی روی آن شدید آن را ترمیم کنید. با ترمیم به موقع آن می توانید از خسارت های بعدی جلوگیری کنید. بسیاری از این ترک ها و خراش ها در عرض یک ساعت یا کمتر ترمیم می شوند و وقت زیادی از شما را نمی گیرند.

 

هر چه زودتر نسبت به خراشها و ترک خوردگی های شیشه اقدام کنید ، ترک های شیشه پیشروی نمی کند و بیشتر نمی شود.

اگر ترک روی یک شیشه بیشتر از یک اینچ نباشد و خطوط دیگر از آن امتداد نکرده باشند قابل ترمیم است.

 

گاهی ترک خوردگی ها مانند یک خط است و گاهی یک تکه کوچک از شیشه کاملا کنده می شود. مانند زمانی که یک تکه سنگ به شیشه برخورد کرده است.

گاهی هم طوری ترک بر می دارد که انگار یک نقطه در مرکز و دایره هایی دور آن هستند. این نوع آسیب ها روی شیشه های جلو اتفاق می افتند و باید به طور کامل شیشه را تعویض کرد.

برای جلوگیری از شکستن شیشه می بایست پس از ترک خوردن برای رفع مشکل اقدام کرد.

 

ترمیم شیشه ترک خورده:

بسته به نوع ترک خوردگی شیشه تعمیرکار تشخیص خواهد داد که آیا می توان این شیشه را ترمیم کرد با این که به تعویض نیاز دارد.

 برای ترمیم ار دو روش می توانیم استفاده کنیم:

استفاده از کیت تعمیر شیشه:

این روش شامل مته و رزین مخصوص شیشه است. برای این کار تعمیرکار باید مهارت کافی را داشته باشد.

برای انجام این کار ابتدا باید پریدگی شیشه تمیز شود. سپس با توجه به نوع کیت باید یک سوراخ در شیشه ایجاد کنید و بعد رزین را با دستور العمل گفته شده در کیت وارد سوراخ کنید. این کار موقتا فشار را  روی شیشه کاهش می دهد و از پیشروی ترک جلوگیری می کند.

 

استفاده از چسب شفاف:

برای این کار باید با حوصله و شیشه پاک کن شیشه را به طور کامل تمیز کنید. سپس چسب یا لاک ناخن را روی خراش قرار دهید. اجازه دهید کاملا خشک شود و یک قطعه نوار بسته بندی شفاف را روی آن قسمت قرار دهید. این کار به جلوگیری از آلودگی این ناحیه تا زمان تعمیر شیشه کمک می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای انتخاب بهترین سایبان ومعرفی انواع سایبان ها
یکی از وسایل مهم و ضروری که شما در طبیعت گردی و سفر به آن احتیاج دارید  سایه بان  می‌باشد. همیشه در طبیعت پیدا کردن سایه یک درخت کار آسانی نیست به خصوص اگر جایی را که برای گردش انتخاب می‌کنید یک منطق...
ادامه مطلب >
یک بند کفش خوب چه ویژگی باید داشته باشد؟+انواع مدل بستن بند کفش
ویژگی های مهم و کلیدی بند کفش مناسب چیست؟این راهنمای خرید بند کفش به شما کمک می کند تا یک بند کفش مناسب با کفش خود انتخاب کنید.
ادامه مطلب >
کیف مخصوص برای محافظت از دوربین شما کدام است؟
با توجه به اینکه حمل و نقل دوربین ها همیشه می‌تواند باعث بروز خطرات و آسیب‌هایی برای آنها باشد، خرید این محصول اهمیت زیادی پیدا می‌نماید به صورت کلی وسایل الکترونیکی با توجه به شرایط ساخت، نیاز به مح...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب وخرید مودم با کیفیت
در دورانی که اینترنت بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم است، مودم ADSL به یکی از ضروری‌ترین وسایل خانه و محل کار تبدیل شده است.
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید هارد اکسترنال
استفاده از هارد اکسترنال راهکار مناسبی برای حفظ اطلاعات است. اما پیش از خرید آن باید نکاتی را بدانید تا خرید هوشمندانه‌ای داشته باشید.با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
فوت و فن های خرید لباس نوزاد که باید بدانید
دوران بارداری بدون شک یکی از لذت بخش ترین زمان ها برای زوج های جوان در زندگی مشترک است. برای بانوان اما بهترین حس، زمانی است که برای نوزاد و کودک دلبندشان، به دنبال خرید لباس نوزادی و کودکانه هستند. ...
ادامه مطلب >
تمام آنچه در خرید پاور بانک باید به آن توجه کنید
در سال های اخیر پاوربانک های مختلف با قابلیت های جذاب و متفاوت وارد بازار شده اند و به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، به صورتی که پاوربانک به یکی از کلیدی ترین لوازم جانبی های بازار که باید هر...
ادامه مطلب >
یک اسپیکر بلوتوثی با کیفیت چه ویژگی هایی دارد؟
بدون شک یکی از اصلی ترین استفاده ها از بلوتوث، در حوزه موسیقی و گجت های پخش موزیک می باشد. اسپیکر بی سیم را شاید بتوان یکی از پرطرفدار ترینٍ این گجت ها دانست. با افزایش طرفداران این وسیله، تنوع بی سا...
ادامه مطلب >
قمقمه وسیله ای ضروری برای کوهنوردی و کمپینگ
 آب‌رسانی به بدن و نگه‌داری آب در ظرف و شرایطی مناسب در هنگام ورزش و پیاده‌روی خیلی مهم است. برای همین هم هست که انواع مختلفی از قمقمه‌ها در بازار تولید می‌شوند و دقت در انتخاب و خرید هم مهم‌تر از قب...
ادامه مطلب >