جمعه, 03 اسفند,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها


استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها

در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.

امروزه استفاده از عصاره ­های غذایی در بین مردم بسیار جاافتاده است. ظهورعصاره ­های متنوع از جمله عصاره گوشت بره، گوشت گوساله، مرغ، سبزیجات و ... در بیشتر دستو­رهای آشپزی باعث شد تا سری به خانم سُمی سوسنی بزنیم، یکی از سرآشپزهای مورد علاقه ی ما که بیش از 12 سال سابقه­ کار در رستورانها و کیترینگ­های بنام تهران را دارد. امروز با ایشان هم صحبت شدیم تا درباره استفاده از عصاره­ها در آشپزی برایمان بگویند.

 

خانم سوسنی، برایمان ازعصاره­ها بگویید. اصلا استفاده کردن ازعصاره را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از عصاره در بهبود طعم غذا خیلی اهمیت دارد. مخصوصاً در رستورانها فرآیندی پیچیده و زمان بر است. مثلا برای تهیه عصاره مرغ باید آن را با مقدار زیادی سبزیجات تازه، به مدت 5 - 6 ساعت بپزیم، آن را از صافی رد کرده و بعد بسته بندی کنیم و در نهایت برای نگهداری در فریزر بگذاریم.

استفاده از عصاره: یکی از فوت و فن­ های آشپزی از قول یک سرآشپز

 

به نظر کار پرزحمتی می آید. آیا واقعاً به زحمتش می ارزد؟

اگر راه دیگری وجود نداشت، به این سوال جواب مثبت می دادم. اما راه ساده تری هم هست تا همان نتیجه را بگیریم.

می­توانیم با هزینه و زحمت بسیار کم، از قرص های عصاره ای استفاده کنیم که طعم و کیفیتی فوق العاده به غذا می دهند. به علاوه اینکه می­توانیم آن را در کنار دیگر ادویه­ جاتمان بدون نیاز به یخچال نگهداری کنیم.

 

شما به چه کسانی استفاده از عصاره را پیشنهاد می کنید؟

من به عنوان یک سرآشپز از این عصاره ها استفاده می کنم ولی حتی برای کسی که برای بار اول آشپزی می کند و هیچ شناختی از طعم و چاشنی ها ندارد هم بهترین راه حل است. مثلاً برای پخت مرغ اگر از عصاره مرغ استفاده بشود دیگر تردیدی نیست که آن غذا خوش طعم می شود.

 

یعنی با استفاده از چاشنی و ادویه به همین طعم نمی رسیم؟

ببینید من معتقدم که با استفاده از عصاره در غذاها به یک طعم ایده آل می رسیم که هیچ چاشنی و ادویه ای نمی تواند جایگزین آن شود. مثلاً من همیشه در پاستای چیکن آلفردو از عصاره ی مرغ  و عصاره قارچ الیت استفاده می کنم چون هیچ جایگزین دیگری آن مزه ای را که من می خواهم به غذا نمی­دهد.

 

در غذاهای ایرانی چطور؟ مثلا برای طبخ خورش ها هم از عصاره استفاده می کنید؟

اتفاقاً درمورد غذاهای ایرانی که برای خوشمزه شدن و جا افتادنشان نیاز به زمان و مهارت زیادی هست، تاثیر چشمگیری دارد. چون به اصطلاح به خورش قوام می دهد و آن طعم "خورشِ جا افتاده" را در زمان بسیار کمتری ایجاد می کند. برای مثال من در خورش قیمه از سه عصاره ی بره، زعفران و لیموعمانی استفاده می کنم. این به مراتب باعث صرفه جویی درهزینه نیزمی­شود. ممکن است ما به اینکه غذای ایرانی در زمان کم و با زحمت کم درست شود عادت نداشته باشیم، اما استفاده ازعصاره­ها واقعا می تواند آشپزی ایرانی را راحت کند.

 

درآخر هم یک پیشنهاد ویژه برای شما دارم: عصاره جوج الیت! فرض کنید به سفر می روید و می خواهید جوجه کباب درست کنید برای خوشمزه شدن و ترد شدن جوجه و از بین بردن بوی مرغ، باید جوجه را چند ساعت در مواد مختلف (پیاز و لیمو و زعفران و نمک و ادویه) بخوابانید که هم زحمت زیادی دارد و هم بسیار زمان بر است. به جای این کار، می­توانید با استفاده از عصاره ی جوج الیت در عرض یک ربع، یک جوجه کباب بسیارعالی درست کنید.

 

می توانید برای دریافت دستورهای غذایی متنوع تهیه شده با عصاره های الیت به وبسایت manoelite  سربزنید و حتی دستورپخت های خودتان را با بقیه به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
نکاتی که قبل از خرید زودپز باید بدانید
زودپز، دیگی است که غذا را تحت فشار بخار آب و در زمان کمی می پزد. این دیگ های محبوب می توانند کاری کنند که غذا ظرف مدت بسیار کوتاهی نسبت به ظروف معمولی، پخته شود.
ادامه مطلب >
قبل از خرید از بانه حتما این ملب را بخوانید
به جرات می توان گفت، که در ایام تعطیل (به ویژه نوروز) یکی از مسافرخیزترین شهرهای کشور است. در این همهمه و شلوغی که جایی برای سوزن انداختن پیدا نمی شود، خرید و انتخاب دوچندان سخت می گردد. لذا لازم است...
ادامه مطلب >
بهترین راهنمای انتخاب افترشیو خوب
خرید افترشیو ها علاوه بر ضد عفونی کردن پوست پس از اصلاح به التیام پوست شما نیز کمک کرده و باعث آبرسانی به پوست نیز می ­شوند و به طور موثری از خشکی آن جلوگیری می ­کنند. افترشیو ها با ماندگاری طولانی ب...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید کفش رسمی برای آقایان
وقتی صحبت از کفش کلاسیک یا همان کفش رسمی مردانه به میان می آید، ناخودآگاه ذهنمان به سمت کفش چرمی می رود که کفی ضخیمی دارد و معمولا در رنگ های قهوه ای و مشکی و از این دست رنگ ها استفاده می شود. معمولا...
ادامه مطلب >
کاهوی رادیکیو چیست + خواص و نحوه استفاده
رادیکیو یا کاسنی ایتالیایی شباهت زیادی به کلم قرمز دارد ، این سبزی برگ تیره سرشار از فولات ، مس ، روی و ویتامین K است و یکی از سبزیجات مهم در رژیم غذایی مدیترانه ای و غذاهای ایتالیایی محسوب می شود.  ...
ادامه مطلب >
هرآنچه باید قبل از خرید عینک آفتابی بدانید
سلامت چشمان شما ارتباط مستقيم با عينك آفتابي كه مي‌زنيد دارد اما مي‌دانيد شيشه‌هاي عينكي كه مي‌زنيد چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشد؟ بهتر است قاب آن چه اندازه و چه رنگي باشد؟  
ادامه مطلب >
راهنمای خرید تشک استاندارد
اگر شما بد خواب هستید یا خواب کافی ندارید، می تواند نشانه این باشد که شاید تشک شما راحت نیست. خستگی و خواب آلودگی در صبح، به سختی از تختخواب بیرون آمدن وکج خلق بودن صبحگاهی نشانه بدخوابی شما است. مطا...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید سیسمونی نوزاد
بسیاری از رسم‌ها با گذشت زمان آنقدر پیچیده شده‌اند و تغییر شکل داده‌اند که دیگر نمی‌شود آن‌ را رسمی اصیل دانست؛ یکی از آنها همین رسم تهیه سیسمونی است.در اغلب فروشگاه‌هاي سيسموني تا دلتان بخواهد‌ لي...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب لباس مجلسی زنانه
انتخاب و خرید لباس مجلسی برای بسیاری از خانم ها یک چالش بزرگ به حساب می آید. موردهای زیادی وجود دارد که زمان انتخاب لباس مجلسی باید در نظر داشته باشید.
ادامه مطلب >