پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها


استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها

در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.

امروزه استفاده از عصاره ­های غذایی در بین مردم بسیار جاافتاده است. ظهورعصاره ­های متنوع از جمله عصاره گوشت بره، گوشت گوساله، مرغ، سبزیجات و ... در بیشتر دستو­رهای آشپزی باعث شد تا سری به خانم سُمی سوسنی بزنیم، یکی از سرآشپزهای مورد علاقه ی ما که بیش از 12 سال سابقه­ کار در رستورانها و کیترینگ­های بنام تهران را دارد. امروز با ایشان هم صحبت شدیم تا درباره استفاده از عصاره­ها در آشپزی برایمان بگویند.

 

خانم سوسنی، برایمان ازعصاره­ها بگویید. اصلا استفاده کردن ازعصاره را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از عصاره در بهبود طعم غذا خیلی اهمیت دارد. مخصوصاً در رستورانها فرآیندی پیچیده و زمان بر است. مثلا برای تهیه عصاره مرغ باید آن را با مقدار زیادی سبزیجات تازه، به مدت 5 - 6 ساعت بپزیم، آن را از صافی رد کرده و بعد بسته بندی کنیم و در نهایت برای نگهداری در فریزر بگذاریم.

استفاده از عصاره: یکی از فوت و فن­ های آشپزی از قول یک سرآشپز

 

به نظر کار پرزحمتی می آید. آیا واقعاً به زحمتش می ارزد؟

اگر راه دیگری وجود نداشت، به این سوال جواب مثبت می دادم. اما راه ساده تری هم هست تا همان نتیجه را بگیریم.

می­توانیم با هزینه و زحمت بسیار کم، از قرص های عصاره ای استفاده کنیم که طعم و کیفیتی فوق العاده به غذا می دهند. به علاوه اینکه می­توانیم آن را در کنار دیگر ادویه­ جاتمان بدون نیاز به یخچال نگهداری کنیم.

 

شما به چه کسانی استفاده از عصاره را پیشنهاد می کنید؟

من به عنوان یک سرآشپز از این عصاره ها استفاده می کنم ولی حتی برای کسی که برای بار اول آشپزی می کند و هیچ شناختی از طعم و چاشنی ها ندارد هم بهترین راه حل است. مثلاً برای پخت مرغ اگر از عصاره مرغ استفاده بشود دیگر تردیدی نیست که آن غذا خوش طعم می شود.

 

یعنی با استفاده از چاشنی و ادویه به همین طعم نمی رسیم؟

ببینید من معتقدم که با استفاده از عصاره در غذاها به یک طعم ایده آل می رسیم که هیچ چاشنی و ادویه ای نمی تواند جایگزین آن شود. مثلاً من همیشه در پاستای چیکن آلفردو از عصاره ی مرغ  و عصاره قارچ الیت استفاده می کنم چون هیچ جایگزین دیگری آن مزه ای را که من می خواهم به غذا نمی­دهد.

 

در غذاهای ایرانی چطور؟ مثلا برای طبخ خورش ها هم از عصاره استفاده می کنید؟

اتفاقاً درمورد غذاهای ایرانی که برای خوشمزه شدن و جا افتادنشان نیاز به زمان و مهارت زیادی هست، تاثیر چشمگیری دارد. چون به اصطلاح به خورش قوام می دهد و آن طعم "خورشِ جا افتاده" را در زمان بسیار کمتری ایجاد می کند. برای مثال من در خورش قیمه از سه عصاره ی بره، زعفران و لیموعمانی استفاده می کنم. این به مراتب باعث صرفه جویی درهزینه نیزمی­شود. ممکن است ما به اینکه غذای ایرانی در زمان کم و با زحمت کم درست شود عادت نداشته باشیم، اما استفاده ازعصاره­ها واقعا می تواند آشپزی ایرانی را راحت کند.

 

درآخر هم یک پیشنهاد ویژه برای شما دارم: عصاره جوج الیت! فرض کنید به سفر می روید و می خواهید جوجه کباب درست کنید برای خوشمزه شدن و ترد شدن جوجه و از بین بردن بوی مرغ، باید جوجه را چند ساعت در مواد مختلف (پیاز و لیمو و زعفران و نمک و ادویه) بخوابانید که هم زحمت زیادی دارد و هم بسیار زمان بر است. به جای این کار، می­توانید با استفاده از عصاره ی جوج الیت در عرض یک ربع، یک جوجه کباب بسیارعالی درست کنید.

 

می توانید برای دریافت دستورهای غذایی متنوع تهیه شده با عصاره های الیت به وبسایت manoelite  سربزنید و حتی دستورپخت های خودتان را با بقیه به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
یک دریل شارژی حرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟
خرید دریل شارژی باید با دقت و توجه خاصی انجام شود. امروزه دریل های بی سیم یکی از ابزارهایی است که تقریباً همه صنعتگران از آن استفاده میکنند. اما نکات کلیدی و مهمی وجود دارد که باید قبل از خرید دریل ش...
ادامه مطلب >
انواع خوشبو کننده‌های بدن را بشناسید
رعایت بهداشت، آراسته و خوشبو بودن شخصیتی محبوب از شـما می سازد، همان گونه کـه خود مـا افراد تمیز و خوشبو و مرتبی کـه در اطرافمان هستند را نسبت بـه شلخته ها بیشتر دوست داریم. در ادامه بـه معرفی انواع ...
ادامه مطلب >
قهوه ساز با اسپرسوساز چه تفاوتی دارد؟
ابزار و دستگاه‌های طبخ قهوه، بسیار متنوع هستند. تا زمانی که با عملکرد درست این ابزار آشنا نشوید، نمی‌توانید یک نوشیدنی باب طبع خود تهیه کنید. در اینجا قصد داریم به بررسی تفاوت قهوه ساز و اسپرسوساز بپ...
ادامه مطلب >
لامپ بروکس بهتر است یا پارس شهاب ؟
در این نوشته به مقایسه دو برند تولید کننده لامپ و لوازم روشنایی،پارس شهاب و بروکس میپردازیم تا لامپی متناسب با نیازتون خرید کنید! در ادامه همراه باشید با دو شرکت مطرح و پراوازه تولید کننده لامپ شرکت ...
ادامه مطلب >
بررسی مزایا و معایب کارواش خانگی
دستگاه واترجت، وسیله‌ای مکانیزه در کاربردهای صنعتی و خانگی می‌باشد، که توسط یک پمپ فشار قوی فشار آب را افزایش داده و آن را به ماده‌ای قدرتمند که می تواند لکه‌ها و آلودگی‌ها را از میان بردارد، تبدیل م...
ادامه مطلب >
آشنایی با فرز آهنگری و نحوه کار با آن
یکی از این ابزارآلات که کاربرد فراوانی در حوزه صنعتی و خانگی دارد، فرز آهنگری می باشد. به گونه ای که می توان گفت پس از دریل یکی از پر استفاده ترین و کاربردی ترین ابزارآلات برقی، فرز آهنگری است.
ادامه مطلب >
گشتاور سنج یا ترکمتر دریل چیست؟
ترکمتر برای نخستین بار در سال ۱۹۱۸ به منظور کنترل آب شهر نیویورک و ایمنی باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ های اتصالات آب شهری توسط شهرداری این شهر تولید شد. شخصی به نام Walter p. Chrysler در سال ۱۹۲۰، به ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید چرخ سنباده
چرخ سنباده برای کارهای خانگی مثل تعمیرات اتاق خواب، کابینت‌سازی و ساخت کف خیلی ضروری است. چرخ سنباده برای صاف کردن سطوح زبر و ساخت مبلمان چوبی، کف و سطوح شیب‌دار خیلی مناسب است.
ادامه مطلب >
شیارزن و کاربرد آن در صنعت ساختمان
شیارزن وسیله‌ای از خانواده‌ی ابزار برقی است که دارای قدرت برش و ایجاد شیار در دیوار است. در صنعت ساختمان جهت کارهایی چون برق کشی از این ابزار استفاده می‌شود.
ادامه مطلب >