دوشنبه, 17 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها


استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها

در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.

امروزه استفاده از عصاره ­های غذایی در بین مردم بسیار جاافتاده است. ظهورعصاره ­های متنوع از جمله عصاره گوشت بره، گوشت گوساله، مرغ، سبزیجات و ... در بیشتر دستو­رهای آشپزی باعث شد تا سری به خانم سُمی سوسنی بزنیم، یکی از سرآشپزهای مورد علاقه ی ما که بیش از 12 سال سابقه­ کار در رستورانها و کیترینگ­های بنام تهران را دارد. امروز با ایشان هم صحبت شدیم تا درباره استفاده از عصاره­ها در آشپزی برایمان بگویند.

 

خانم سوسنی، برایمان ازعصاره­ها بگویید. اصلا استفاده کردن ازعصاره را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از عصاره در بهبود طعم غذا خیلی اهمیت دارد. مخصوصاً در رستورانها فرآیندی پیچیده و زمان بر است. مثلا برای تهیه عصاره مرغ باید آن را با مقدار زیادی سبزیجات تازه، به مدت 5 - 6 ساعت بپزیم، آن را از صافی رد کرده و بعد بسته بندی کنیم و در نهایت برای نگهداری در فریزر بگذاریم.

استفاده از عصاره: یکی از فوت و فن­ های آشپزی از قول یک سرآشپز

 

به نظر کار پرزحمتی می آید. آیا واقعاً به زحمتش می ارزد؟

اگر راه دیگری وجود نداشت، به این سوال جواب مثبت می دادم. اما راه ساده تری هم هست تا همان نتیجه را بگیریم.

می­توانیم با هزینه و زحمت بسیار کم، از قرص های عصاره ای استفاده کنیم که طعم و کیفیتی فوق العاده به غذا می دهند. به علاوه اینکه می­توانیم آن را در کنار دیگر ادویه­ جاتمان بدون نیاز به یخچال نگهداری کنیم.

 

شما به چه کسانی استفاده از عصاره را پیشنهاد می کنید؟

من به عنوان یک سرآشپز از این عصاره ها استفاده می کنم ولی حتی برای کسی که برای بار اول آشپزی می کند و هیچ شناختی از طعم و چاشنی ها ندارد هم بهترین راه حل است. مثلاً برای پخت مرغ اگر از عصاره مرغ استفاده بشود دیگر تردیدی نیست که آن غذا خوش طعم می شود.

 

یعنی با استفاده از چاشنی و ادویه به همین طعم نمی رسیم؟

ببینید من معتقدم که با استفاده از عصاره در غذاها به یک طعم ایده آل می رسیم که هیچ چاشنی و ادویه ای نمی تواند جایگزین آن شود. مثلاً من همیشه در پاستای چیکن آلفردو از عصاره ی مرغ  و عصاره قارچ الیت استفاده می کنم چون هیچ جایگزین دیگری آن مزه ای را که من می خواهم به غذا نمی­دهد.

 

در غذاهای ایرانی چطور؟ مثلا برای طبخ خورش ها هم از عصاره استفاده می کنید؟

اتفاقاً درمورد غذاهای ایرانی که برای خوشمزه شدن و جا افتادنشان نیاز به زمان و مهارت زیادی هست، تاثیر چشمگیری دارد. چون به اصطلاح به خورش قوام می دهد و آن طعم "خورشِ جا افتاده" را در زمان بسیار کمتری ایجاد می کند. برای مثال من در خورش قیمه از سه عصاره ی بره، زعفران و لیموعمانی استفاده می کنم. این به مراتب باعث صرفه جویی درهزینه نیزمی­شود. ممکن است ما به اینکه غذای ایرانی در زمان کم و با زحمت کم درست شود عادت نداشته باشیم، اما استفاده ازعصاره­ها واقعا می تواند آشپزی ایرانی را راحت کند.

 

درآخر هم یک پیشنهاد ویژه برای شما دارم: عصاره جوج الیت! فرض کنید به سفر می روید و می خواهید جوجه کباب درست کنید برای خوشمزه شدن و ترد شدن جوجه و از بین بردن بوی مرغ، باید جوجه را چند ساعت در مواد مختلف (پیاز و لیمو و زعفران و نمک و ادویه) بخوابانید که هم زحمت زیادی دارد و هم بسیار زمان بر است. به جای این کار، می­توانید با استفاده از عصاره ی جوج الیت در عرض یک ربع، یک جوجه کباب بسیارعالی درست کنید.

 

می توانید برای دریافت دستورهای غذایی متنوع تهیه شده با عصاره های الیت به وبسایت manoelite  سربزنید و حتی دستورپخت های خودتان را با بقیه به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
نحوه اجرای بازی محلی آسیاب بچرخ
بازی محلی آسیاب بچرخ از بازی‌های محلی و قدیمی کشور عزیزمان ایران است. این بازی را میتوان با تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان در فضای باز یا بسته کرد.
ادامه مطلب >
با میوه اژدها، خواص و نحوه خوردن آن آشنا شوید 
مردم بیشتر از چهره جالب این میوه خوششان می آید و البته گفته می شود که خواص متعددی نیز دارد. به همین خاطر، برای اینکه بیشتر با این میوه گرمسیری آشنا شوید، به طور کامل در مورد آن برایتان توضیح داده ایم...
ادامه مطلب >
آشنایی با بازی محلی چاله شیطان
بازی چاله شیطان را می‌توان ترکیبی از بازی‌های بولز یا بولینگ روی چمن (Bowls)، گلف و بیلیارد دانست. بازیکنان باید توپ خود را در چاله‌های خاصی بیندازند که هر چاله، امتیاز یا جریمه خاص خود را دارد. بازی...
ادامه مطلب >
معرفی بازی اسم روی پیشانی ونحوه انتخاب اسم
بازی اسم روی پیشانی یکی از بازی‌های هیجان انگیز دسته جمعی است که می‌تواند اوقات خوشی را برای شما و دوستانتان در مهمانی‌ها و جشن تولد‌ها رقم بزند. نکته اصلی برای شاد و مهیح بودن این بازی، انتخاب کلمات...
ادامه مطلب >
ساباط های یزد،ویژگی معماری زیست بوم های گرمسیری و کویری
«ساباط» در لغت به معنای راهرو، دالان و سقفی است که در گذشته بر روی کوچه‌ها و معابر ساخته می شده و برای ساخت این سازه، معماران یزدی نه تنها تمام جوانب را در ساخت داخل خانه در نظر می گرفتند، بلکه در سا...
ادامه مطلب >
معرفی شغل درودگری
نجاری یا درودگری حرفه ای است که در گروه صنایع چوب قرار میگیرد.سازندگان در و پنجره چوبی، مبلمان، کابینت و اشیائ تزئینی چوبی همگی را میتوان به عنوان نجار شناخت. همچنین کسانی که به کنده کاری روی چوب می ...
ادامه مطلب >
آموزش بازی مافیا
مافیا که به عنوان گرگینه هم شناخته می‌شود، یک بازی گروهی و استدلالی است که جنگ میان یک اقلیت آگاه و یک اکثریت ناآگاه را شبیه‌سازی می‌کند.
ادامه مطلب >
برای درد پنچه پا چه حرکاتی مفید است؟
راه کارهای درمانی فیزیوتراپی و درمان فیزیکی متعددی برای توانبخشی پاشنه پا و بهبود درد وجود دارد از جمله حرکات کششی و ورزشی مخصوص بهبود آسیب ها و دردهای پاشنه پا که در این مقاله برخی از آنها را بررسی ...
ادامه مطلب >
بیوگرافی نیما نکیسا از دروازه بانی تا خوانندگی
نیما نکیسا (زاده ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۴ در تهران) دروازه‌بان بازنشسته فوتبال و خواننده ایرانی است که مدتی عضو تیم ملی فوتبال ایران بود.
ادامه مطلب >