شنبه, 23 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

یادگیری بهتر با جعبه لایتنر


یادگیری بهتر با جعبه لایتنر

یکی از مشکلات یادگیری مفاهیم اینه که باید زمان زیادی برای مطالب و درس خوندن بذاریم.این پروسه برای اکثر ما “خسته کننده” و “طولانی” هست .یکی از بهترین وسایلی که میتونه این مشکل رو برات به صورت یک بازی جذاب دربیاره “جعبه لایتنر” هست.

یکی از بهترین و بهینه ترین روش‌های حفظ کردن دروس استفاده از جعبه لایتنر است. جعبه لاینتر که نوعی خلاقیت موثر به شمار می‌رود خصوصاً برای آموزش زبان انگلیسی و حفظ لغات آن کارآمد خواهد بود. این طراحی خلاقانه که اولین بار توسط یک پژوهشگر آلمانی ایجاد شد، تا کنون کمک شایان توجهی به افراد در حوزه‌های مختلف درسی و آموزشی کرده است.

جعبه‌ی لایتنر یک جعبه پنج خانه است،که با هدف یادگیری از طریق تکرار برای انتقال مطالب به حافظه‌ی بلندمدت طراحی شده است. استفاده از جعبه لایتنر بر اساس تحقیقات انجام شده در زمینه خلق روش‌های یادگیری بسیار توصیه شده است. در پاسخ سوال جعبه لایتنر چیست بطور قاطعانه می‌توان آن را ابزاری برای بهبود مسیر یادگیری بر پایه تکرار معرفی نمود.

امروزه جعبه‌ی لایتنر در یادگیری‌های دراز مدت مثل مباحث زبان انگلیسی، مطالب مختص انواع کنکورها و آزمون‌های علمی برای ثبات طولانی مدت اطلاعات در ذهن کاربرد دارد.

نتایج مطلوب استفاده از جعبه لاینتر برای برای یادگیری لغات زبان انگلیسی و فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فرار بر اهمیت یافتن مراکز فروش جعبه لایتنر و یا طریقه ساخت جعبه لاینتر افزوده است.

 

برای جعبه لایتنر، چگونه فیش بنویسیم؟

نوشتن فیش (فلش کارت) لایتنر اصول خاصی دارد. یک اصل کلی در آن این است که صورت سوال نباید به نحوی باشد که شما را به جواب راهنمایی کند. مثلا صورت سوال تمام فیش‌ها باید یک اندازه و یک رنگ باشند تا ظاهر آن شما را به سمت جواب سوق ندهد. از طرف دیگر نوشتن این فیش ها نیاز به زمان زیادی دارد.

 

چگونه از جعبه لایتنر استفاده کنیم؟

این روش را می توانید برای یادگیری لغات زبان انگلیسی و فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فراری که می خواهید به خاطر بسپارید به کار گیرید.
هر موضوع یادگرفتنی را روی یک برگ کاغذ (فیش) بنویسید. دقت کنید که روی هر فیش تنها یک موضوع یادگرفتنی نوشته شود. یعنی لغت را در یک روی کاغذ و جواب آن را در روی دیگر برگه می نویسید.

 

مراحل کار:

1. روز اول: تعدادی از برگه‌ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دوروی برگه را یکی دو بار مرور کردید، برگه‌ها را در خانه اول جعبه قرار دهید. می توانید هر روز، ده پانزده یا تعداد بیشتری برگه آماده نمایید . شاید در بعضی روزها هم برگه ای تهیه نکنید.
2. روز دوم: ابتدا برگه‌هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید . سؤالات را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جواب‌ها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید، مجدداً در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید، به خانه دوم منتقل کنید. پشت این برگه‌های خانه دوم یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.
در پایان، برگه‌هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده‌اید در خانه اول قرار دهید.
3. روز سوم: به برگه‌های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد. پس باز هم از برگه‌های خانه اول شروع می کنید و برگه‌هایی را که جواب سؤالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می نمایید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه‌ها با برگه‌های روز گذشته مخلوط نشود. برگه‌هایی که پاسخشان را بلد نیستید به همراه برگه‌های جدیدی که امروز تهیه کرده‌اید در خانه اول قرار دهید.
4. روز چهارم:
الف. ابتدا از خانه دوم شروع کنید، زیرا خانه دوم ظرفیت دو گروه برگه را دارد و ظرفیت آن روز قبل تکمیل شده است. ولی فقط برگه‌های ردیف جلوتر را بر می دارید . (  یعنی برگه‌هایی که جلو کاغذ رنگی قرار دارند) سؤالات روی این برگه‌ها را مطالعه می کنید و اگر جواب درست دادید برگه‌ها را در داخل خانه سوم و در ابتدای آن قرار می دهید و پشت این برگه‌ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا فاصله گذاری مشخص شود. ضمناً برگه‌های باقی مانده در خانه دوم را جلوتر می برید و کاغذ رنگی را در پشت این برگه‌ها می گذارید.
ب. سپس به خانه اول برگردید و برگه‌های آن را بردارید و آنهایی را که بلد هستید در خانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار دهید.
ج. برگه‌هایی که پاسخ آنها را بلد نیستید و همچنین برگه‌های جدیدی را که تهیه کرده‌اید در خانه اول می گذارید.
5 . خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنید تا این قسمت تکمیل شود . البته هر روز پس از ورود برگه‌ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه‌ها یک کاغذ رنگی می گذارید تا قسمت سوم هم به تدریج و پس از چهار روز تکمیل شود.
6. خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه‌ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه را دارد و شانزده روز پس از ورود اولین برگه‌ها، این قسمت تکمیل می شود. یعنی اگر شما در کارتان وقفه ای نیاندازید سی روز طول خواهد کشید تا هر پنج قسمت جعبه لایتنر تکمیل شود. توجه دارید که بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا برگه‌های مربوط به روزهای مختلف با یکدیگر مخلوط نشوند . از روز سی و یکم به تدریج برگه‌ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه‌ها را بایگانی نمایید. زیرا پس از پنج بار تکرار موفقیت آمیز هر برگه در زمان‌های متفاوت، می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته‌اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.
به این ترتیب شما با روشی که شبیه بازی انفرادی است، در اوقات فراغت می توانید با کم‌ترین میزان اتلاف وقت آنچه را که یادگیری اش برایتان مشکل تر است بیشتر تکرار کنید و زودتر و برای همیشه به خاطر بسپارید و آنچه را که زودتر یاد می گیرید فقط با پنج بار تکرار برای همیشه فرا بگیرید.
نکته مهم: در هر مرحله که به سؤال یک برگه نتوانستید جواب دهید باید آن را به اولین خانه برگردانید.

 

مزایای استفاده از جعبه ی لایتنر

همانطور که در بخش طریقه‌ی استفاده از جعبه لاینتر اشاره داشتیم، برای یادگیری معنای لغات در زبان، تکنیک‌های گرامری، نکات مهم در درک مطالب زبان انگلیسی می‌توان از روش جعبه لاینتر بهره برد. از آنجایی که زبان انگلیسی از سری مطلب آموزشی فرار به شمار می‌آید و یادگیری آن نیاز به تمرین و تکرار مداوم دارد، از این رو می‌توان از روش جعبه لاینتر بعنوان یک شیوه موثر آموزشی در این زمینه یاد کرد.

 

کاربرد جعبه ی لایتنرکنکور

شیوه ارائه شده در نحوه یادگیری مطالب از طریق جعبه لاینتر به یادگیری دراز مدت و سپردن بهتر مطالب در ذهن برای کنکوری‌ها کمک بارزی می‌کند. این روش برای یادگیری مطالب حفظی، ثبات انواع فرمول‌ها و روش‌های حل مساله و همین طور نکات کنکوری در ذهن افراد نقش پر رنگی دارد.

 

توصیه پایانی:

یکی از رازهای موفقیت در این شیوه، مقید بودن به پیوستگی آن است. یک روز هم جعبه لایتنر را ترک نکنید و مانند مسواک زدن، آن را تبدیل به یک عادت در زندگی روزمره‌تان کنید. برای شکست نخوردن در پیوستگی، از تعداد فلش کارت معقول استفاده کنید. به نظر من اضافه کردن روزی ۱۰ فیش جدید، عدد مناسبی است. اگر حجم فیش‌های شما زیاد باشد به دلیل خستگی و فشاری که به شما وارد می‌شود، ممکن است در انجام آن بی‌نظمی و تنبلی کنید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بهترین ماساژورهای دستی ارزان قیمت برای صورت، بدن و سر
کارمندانی که در روز به مدت زیادی پشت میز خود بر روی صندلی می نشینند باعث می شود درد زیادی را در کمر، کتف، گردن، شانه و… مشاهده کنند. به همین دلیل باید از ماساژ و دستگاه های ماساژور نیز استفاده کنند. ...
ادامه مطلب >
چطور فشار خون را با فشارسنج عقربه ای در منزل بگیرم؟
همه افراد با افزایش سن و رسیدن به دوره میانسالی احتمال مبتلا شدن به فشار خون بالا را خواهند داشت اما پیش از این دوران ، بین ۳۰ تا ۵۰ سال ، تفاوتهایی را در بین آقایان و خانمها میتوان مشاهده کرد .
ادامه مطلب >
فشارسنج مچی چیست + نحوه استفاده
فشارسنج مچی برای اندازه گیری فشارخون غیرتهاجمی و تعیین فشارخون شریانی بزرگسالان مناسب است. بیشتر فشارسنج های امروزه میتوانند خیلی سریع و راحت فشار را اندازه گیری کرده و نتایج آن ذخیره کنند.
ادامه مطلب >
تشک برقی چیست + فواید و عوارض
وسیله ای که موجب خواب راحت تر و احساس بهتر بشود، فقط برای افرادی که بیمار هستند یا کمر درد دارند مفید نیست. در این نوشته سعی می کنیم به بررسی و بازنگری ساده از تشک برقی و فواید آن بپردازیم.
ادامه مطلب >
بادکش درمانی چیست + بررسی فواید و نحوه انجام
از آنجایی که امروزه طب سنتی یا همان طب مکمل از محبوبیت خاصی برخوردار است و افراد زیادی به این نوع درمان علاقه داشته و از روش های طب سنتی نتیجه گرفته اند.
ادامه مطلب >
تشک مواج ضد زخم بستر + کاربرد
زخم بستر به قسمتی از بدن که دچار آسیب پوست و بافت شده باشد گفته می شود. دلیل عمده وقوع همچین آسیب هایی، نشستن و یا دراز کشیدن در یک حالت برای مدت طولانی می باشد.
ادامه مطلب >
آموزش نحوه گرفتن صحیح فشار خون با دستگاه فشارسنج دیجیتالی
فشار خون بیماری است که بدون هیچ نشانه و علائمی است پس لازمه فهمیدن مقدار فشار خون چیزی جز اندازه گرفتن فشار خون با دستگاه فشارسنج نیست.
ادامه مطلب >
چسب لیفت بینی چیست + کاربرد و نحوه استفاده
بینی زیبا آرزوی بسیاری از افراد است و سبب افزایش اعتماد به نفس در افراد میشود ولی به دلایل مختلف مثل ترس از عمل جراحی و یا بیهوشی یا مشکلات سیستمیک بدن و یا مشکلات خاص همه به سمت جراحی نمیروند.
ادامه مطلب >
طرز استفاده از تب سنج کودک + معرفی انواع تب سنج کودک
با این که غالباً شما با لمس کردن پیشانی نوزاد می توانید متوجه بالا رفتن دمای بدن او شوید اما فقط به کمک یک ترمومتر یا تب سنج می توان میزان بالا بودن دمای بدن را تعیین کرد. حتی اگر کودک شما احساس کند ...
ادامه مطلب >