یکشنبه, 16 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چگونه انگشتر طلای مناسب دست خود را انتخاب کنیم؟
خرید انگشتر طلای زنانه یکی از لذتبخش‌ترین خریدها در میان   طلا و جواهرات است.توجه کنید ‌که انگشتر جزو زیورآلاتی است که بیشتر در معرض دیده شدن قرار دارد. پس چیزی را انتخاب کنید که چشم‌ها را به دستتان ...
ادامه مطلب >
راهنمای خریدآینه دکوراتیو و آینه پلکسی برای منزل و محیط کار
بدونه شک آینه های دکوراتیو یکی عناصر مهم دکوراسیون هر خانه ای می باشند. این آینه ها می توانند فضا های خالی را به زیبایی هر چه تمام تر پر کنند و خانه را مدرن و شیک جلوه دهند.امروزه در طراحی دکوراسیون ...
ادامه مطلب >
نور پردازی جذاب با ریسه های نور
یکی از جدیدترین لامپ‌های تزئینی که وارد صنعت برق ساختمان شده ریسه ال‌ای‌دی می‌باشد. این مدل لامپ در حوضه نور مخفی نقش مهمی ایفا می‌کند به طوری که سازه‌های کنافی که ساخته می‌شوند بدون داشتن نور مخفی ک...
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص و مضرات شکلات تلخ
شکلات تلخ از فواید و خواص فراوانی برخوردار است و البته مصرف زیاد آن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد، از خواص شکلات تلخ می توان به بهبود سلامت قلب، کاهش فشار خون، درمان کم خونی و افسردگی و مراق...
ادامه مطلب >
بدنی خوش فرم با حلقه های ورزشی
هولاهوپ یک وسیله ورزشی-تفریحی فوق العاده جذاب برای تقویت عضلات شکم و پهلوها و همچنین یک قاتل تمام عیار برای از بین بردن چربی های اضافه بدن شما می باشد.
ادامه مطلب >
فوت و فن‌ انتخاب لوستر
خرید لوستر برای اتاق خواب، اتاق کودک، آشپزخانه و… یکی از مواردی است که باید در طراحی دکوراسیون و چیدمان منزل به آن توجه شود. اتاق پذیرایی هم که دیگر جای خود دارد.  تنوع کاربرد و شکل آنها باعث شده که ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید کراوات مردانه و هر آنچه لازم است بدانید
هنگام خرید هر چیزی به دنبال کیفیت و ویژگی‌های خوب آن هستیم و این موضوع در مورد کراوات هم صادق است. اگر نمی‌دانید برای خرید کراوات به چه مواردی توجه کنید، با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
نکاتی برای خرید لباس مجلسی که هر خانمی باید بداند
یکی از چالش های خانم ها در زمان خریدن لباس خرید مناسب ترین نوع لباس مجلسی می باشد موارد زیادی وجود دارد که زمان انتخاب و خرید لباس مجلسی باید به آنها دقت شود از همین رو در ادامه این مقاله قصد داریم ش...
ادامه مطلب >
فشارسنج دیجیتالی بخریم یا عقربه‌ای؟
برای افرادی که به سلامت اهمیت می‌دهند، تهیه فشارسنج اهمیت بسیاری دارد. فشارسنج وسیله‌ای است که افراد را از سکته‌ها و خطرات دیگری که ممکن است از فشار بالاوپایین خون رخ دهد آگاه کند.در ادامه ای مطلب به...
ادامه مطلب >