جمعه, 03 اسفند,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آشنایی با خواص قورمه سبزی و ادویه مخصوص قورمه سبزی


آشنایی با خواص قورمه سبزی و ادویه مخصوص قورمه سبزی

قورمه سبزی از جمله‎ غذاهای اصیل و مخصوص ایرانی است که به عنوان سمبل ملی ذائقه‌ی ایرانی شناخته می‌شود. اگر بخواهید مزه قورمه سبزی شما منحصر به فرد و خاص باشد، باید از ادویه های گوناگونی استفاده کنید که هر کدام عطر و طعم ویژه ای به قرمه سبزی شما می دهد. در ادامه به معرفی ادویه قورمه سبزی و طرز تهیه آن می‌پردازیم.

قورمه سبزی یکی از خورش‌های معروف و خوشمزه ایرانی است که درست کردن نوع مرغوب آن تجربه بسیاری می‌طلبد. از نظر هر ایرانی خوشمزه‌ترین قورمه سبزی دنیا زیر نظر مادر یا مادربزرگشان پخته می‌شود. جا افتادن خورش یکی از مهم‌ترین امور در شکل گیری مزه آن است. این جا افتادگی تنها توسط تجربه و با آشپزان ماهر میسر می‌شود.

این غذای خوشمزه و پرطرفدار دارای سبزی‌ها و ادویه جات به خصوصی است. در ادامه معرفی ادویه قورمه سبزی و طرز تهیه ترکیبات آن می‌پردازیم.

 

ترکیبات ادویه مخصوص قورمه سبزی:

همانگونه که احتمالا می دانید هر نقطه از کشور ما قورمه سبزی را به صورت مختلفی درست می‌کنند که سبب تفاوت طعم و مزه آن می‌شود. شما با توجه به سلیقه خود می‌توانید هر کدام از موارد این ادویه را کم و زیاد کرده تا به مزه دلخواه برسید. میزان ترشی، تلخی، شوری و شیرینی خورش شما با کم و زیاد کردن این موارد تنظیم می شود.

 

پودر غوره : ۲ قاشق غذا خوری

پودر گل محمدی: در صورت تمایل مقدار کم

زردچوبه : ۱ قاشق غذا خوری

پودر فلفل سیاه :۱ قاشق غذا خوری

پودر رازیانه : ۱ قاشق غذا خوری

تره خشک : ۲ قاشق غذا خوری

گشنیز خشک : ۲ قاشق غذا خوری

شنبلیله خشک : ۱ قاشق غذا خوری

اسفناج خشک : ۲ قاشق غذا خوری

جعفری خشک : ۲ قاشق غذا خوری

ادویه قورمه سبزی, ادویه قورمه سبزی چیست,ادویه و چاشنی قورمه سبزی

ادویه و چاشنی قورمه سبزی

 

طرز تهیه ادویه قورمه سبزی:

در ابتدا باید سبزی‌های گفته شده را تهیه کنید و پس از شستن و پاک کردن آن‌ها را روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند. چنانچه سبزی‌ها را قدری خرد کنید سرعت خشک شدن آن‌ها بالاتر می رود. باید آن‌ها را در سایه و به دور از نور آفتاب خشک کنید تا سیاه نشوند.

 

روش دوم این است که سبزی خشک آماده تهیه کنید و در ادویه خود به کار ببرید، ولی استفاده از سبزی تازه هم سبب مزه بهتر شده و کیفیت ادویه شما را بالا می‌برد. این سبزی‌ها را در هاون ریخته و به خوبی بکوبید و مخلوط کنید تا قدری نرم شوند. سپس سبزی‌ها را در دستگاه آسیاب ریخته و مخلوط کنید تا یکدست شوند. در نهایت دیگر ادویه‌ها را اضافه کنید. این ادویه را می‌توانید تا دو سال در جای خشک و خنک نگهداری و استفاده کنید.

ادویه قورمه سبزی, ادویه قورمه سبزی چیست,ادویه مخصوص قورمه سبزی چیست

بهترین ادویه و سبزی مخصوص قورمه سبزی

 

مقدار ادویه و چاشنی قرمه سبزی چقدر باید باشد؟

میزان ادویه و چاشنی استفاده شده در قورمه سبزی کاملا به ذائقه افراد بستگی دارد، ولی بهتر است مقدار چاشنی و ادویه زیاد نباشد چون باعث تغییر طعم و رنگ خورش می شود. اغلب اندازه چاشنی ها معادل یک قاشق غذاخوری و ادویه ها معادل یک قاشق مرباخوری است.

 

ادویه قورمه سبزی, ادویه قورمه سبزی چیست,بهترین ادویه و سبزی مخصوص قورمه سبزی

خوشمزه ترین ادویه و سبزی مخصوص قورمه سبزی

 

زمان اضافه کردن ادویه قورمه سبزی:

برای استفاده از این چاشنی، باید بگذاریم که قورمه سبزی به طور کامل جا بیفتد، آنگاه چاشنی را اضافه کنیم. پس از اضافه کردن این چاشنی باید بگذاریم، خورش حداقل به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا مزه چاشنی را جذب کند.

 

یکی از مهمترین نکات در پخت قورمه سبزی، استفاده از سبزیجات تازه با اندازه های مشخص است. برای تهیه قورمه سبزی باید سبزی به خوبی تفت داده شود، دقت کنید که تفت دادن بیش از اندازه سبزی باعث تغییر طعم تلخ شدن آن می شود.

 

خواص قورمه سبزی چیست؟

از آن جایی که قورمه سبزی همیشه در سفره ایرانی‌ها موجود بوده و یکی از خورش‌های مورد علاقه و معروف این سرزمین بوده است؛ شاید کمتر کسی به فواید و خواص آن توجه کرده باشد. جالب است بدانید این خورش خوشمزه دارای خواص بسیار زیادی برای بدن بوده و این امر یکی از مواردی است که باعث پررنگ شدن نقش این خورش در سفره‌های ایرانیان شده است.

سبزی‌های این خورش منبع مغذی برای ویتامین C هستند. ویتامین c یکی از مهم‌ترین ریزمغذی‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشد.

افزایش اشتها یکی از خواص این غذا است. علاوه بر بوی دل‌انگیز و طعم به خصوص این غذا، به دلیل داشتن زردچوبه به افزایش اشتها و هچنین کنترل دیابت می‌انجامد. ادویه زردچوبه که در خورش قورمه سبزی به کار می‌رود، دارای خاصیت ضد التهابی بوده و برای جلوگیری از آرتروز و کاهش درد مفاصل نیز مناسب است. این ادویه در قورمه سبزی با داشتن آنتی اکسیدان باعث تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر می‌شود.

تره و جعفری دو سبزی هستند که دارای منابع ویتامین A می‌باشند. ویتامین A برای بینایی بسیار مفید بوده و برای بالا بردن سوی چشم قابل استفاده بسیار است.

از دیگر خواص سبزی جعفری می‌توان به کمک به تقویت  فشار خون اشاره کرد. این سبزی با داشتن فولیک اسید به پمپاژ بهتر قلب کمک می‌کند. سبزی جعفری دارای روغن خاصی بوده که به جلوگیری از رشد غدد مضر از جمله غدد سرطانی کمک می‌کند. از این نظر برای جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز مفید می‌باشد.

جعفری و شنبلیله منابع سرشار از منیزیم هستند. کلسیم و منیزیم برای محکم شدن استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. همچنین با وجود آهن بسیار زیاد در این سبزی‌ها، منبع مناسبی برای تامین آهن بدن بوده و باعث بهبود کم خونی می‌شوند.

 

کلسیم و منیزیم در لوبیای چشم بلبلی که در برخی از مناطق ایران برای تهیه قورمه سبزی به کار می‌رود نیز وجود دارد. این مواد برای بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی مفید بوده و باعث جلوگیری از بروز این دسته از بیماری‌ها می‌شود.

آخرین خاصیت خورش قورمه سبزی که در اینجا به آن اشاره می‌کنیم، وجود ویتامین c و k در پیازچه است. پیازچه که در برخی از طرز تهیه‌های قورمه سبزی به کار می‌رود با داشتن این دسته از ویتامین‌ها برای سلامت استخوان‌ها و کلاژن سازی پوست بسیار مفید است.

ویتامین k ویتامینی است که برای خونریزی بسیار مفید است. این ویتامین در انعقاد خون نقش مهمی داشته و وجود آن به جلوگیری از خونریزی کمک می‌کند. مصرف قورمه سبزی باعث تامین شدن ذخایر ویتامین k بدن می‌شود.

 

قورمه سبزی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که با وجود سبزی و ادویه‌های گوناگون به شکل لذیذی پخته شده و به مصرف می‌رسد. این خورش خوشمزه و پرطرفدار حکم شناسنامه غذاهای ایرانی را دارد. ادویه قورمه سبزی از ترکیب تعدادی ادویه و سبزی درست شده که هم به صورت آماده وجود دارد و هم می‌توان مواد اولیه آن را تهیه کرده و به تنهایی و در منزل درست کرد.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
عنبر نسارا؛ پشگل پر خاصیت
عنبر نسارا دارای خواص بسیاری است و در طب سنتی ارزش بسیاری برای درمان بیماری ها دارد، از خواص عنبر نسارا می توان به درمان سینوزیت و درمان عفونت های رحمی اشاره کرد.
ادامه مطلب >
خوشمزه ترین غذا با گوجه کدام است؟
تهیه انواع غذا با گوجه فرنگی بین ایرانیان طرفدار زیادی دارد شما می توانید از آب گوجه فرنگی ، پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خرد شده برای تهیه سس ها یا طعم دادن به انواع غذاها استفاده کنید. 
ادامه مطلب >
آیا پنیر پیتزا برای کودکان مضر است؟
پنیر پیتزا نوعی از پنیر است که در مجاورت با حرارت و غذاهای گرم ذوب می شود. این پنیر برای چسباندن مواد استفاده شده بر روی پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد و به آن حالتی چسبنده و کشسان می دهد و از ریختن...
ادامه مطلب >
آشنایی با حرمی بافی و کاربرد های آن
حرمی یا ارامی، نام یكی از بافت های سنتی استان لرستان است که بافت آن، در شهرستان بروجرد رواج دارد. قبل تر، این بافت با دست را، با تار و پود پشمی می بافتند، ولی حال در تار آن، نخ های پنبه ای را به کار ...
ادامه مطلب >
پافر چیست و جذاب ترین استایل زنانه با پافر
پافر یک نوع جلیقه ی بلند است. پافرها اغلب از جنس نایلون و پلی استر هستند. این روزها پافرها از جنس خز و مخمل هم آماده می شوند.
ادامه مطلب >
انواع مدلهای شلوار پارچه ای شیک
شلوار پارچه ای در انواع و مدل ها و طرح های مختلف تولید می شوند. این شلوارها بین خانم ها و حتی آقایان طرفدار خاصی دارد.
ادامه مطلب >
فرش فانتزی بخریم یا فرش کلاسیک؟
از آنجا که در میان انواع فرش‌های موجود در بازار فرش کلاسیک و فرش فانتزی از مخاطبان بیشتری برخوردار هستند، به همین جهت بد نیست که اطلاعاتی در رابطه با آنها به دست آورید.
ادامه مطلب >
داشتن موهای سالم و تقویت آن با عدس
عدس یکی از حبوبات بسیار مغذی است که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن برای تقویت و رشد موها بسیار مفید است و اگر می خواهید از تمام فواید عدس بهره مند شوید باید علاوه بر مصرف خوراکی ، از عدس در انوا...
ادامه مطلب >
جدیدترین مدل های گردنبند چشم و نظر
خیلی ها به نگین چشم و نظر اعتقاد دارند. به همین دلیل در طلا و جواهرات خود از آن استفاده می کنند تا از چشم بد به دور باشند. در این مطلب نمونه هایی مدل های گردنبند چشم و نظر را آورده ایم.
ادامه مطلب >