میگوها از خانواده سخت پوستان هستند و غالبا در دریا زندگی می کنند. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر دارد که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
خواص بی نظیر میگو:
رژیم لاغری و کاهش وزن:میگو را می توان برای کاهش وزن در انواع رژیم های لاغری مصرف کرد ، چرا که دارای مقادیر زیادی از کربوهیدرات ، پروتئین ، زینک و منیزیم می باشد. عناصر گرفته شده مواد بسیار سالمی هستند که برای سلامت بدن مفید هستند.
ضمن اینکه میگو حدود هفت کالری دارد ، اگر شما میانگین دوازده عدد میگو میل کنید حدود هشتاد و پنج کالری دریافت خواهید کرد. این موضوع نشان می دهد میگو دارای کالری پایینی برای سلامت بدن می باشد. کالری میگوی بزرگ حدود هجده کالری است.
سلامت پوست و مو:میگو دارای پروتئین می باشد که باعث حفظ و رشد پوست و مو می شود. شما می توانید برای حفظ سلامت پوست خود میگو را به صورت روزانه میل کنید تا اثرات منفی بدن را کاهش دهد.
رفع خستگی و افزایش انرژی:اگر شما به صورت منظم از میگو استفاده کنید ، انرژی شما در طول روز تامین می شود. یکی از فواید اصلی این غذای دریایی افزایش انرژی بدن می باشد.
کاهش ابتلا به کم خونی:محققان ثابت کرده اند که میگو برای کم خونی موثر است. میگو دارای ویتامین ب دوازده می شود که این ویتامین نقش مهمی در تولید سلول های قرمز خون و جلوگیری از کم خونی دارد.
پیشگیری از افسردگی:میگو دارای اسید چرب و امگا سه می باشد که برای کاهش خطر افسردگی موثر است ، کسانی که خلق و خوی تندی دارند می توانند برای رفع این مشکل میگو میل کنند.
سلامت و استحکام استخوان ها:برای تقویت استخوان ها بدن انسان به دو عنصر کلسیم و فسفر نیازمند است ، ازین رو مصرف میگو باعث می شود این دو عنصر در کنار هم یافت شود ، همین امر باعث غضروف سازی در مفاصل شده و باعث تقویت استخوان ها می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن:شما با مصرف روزانه میگو نیاز بدن خود را به سلنیوم تامین می کند. میگو دارای ویتامین ب دوازده ، فسفر ، کرولین و ید می باشد. مواد ذکر شده از جمله مواد مغذی می باشد که برای سلامت بدن موثر است. این مواد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان می شود که با سلول های سرطانی مبارزه می کند.
پیشگیری از پیری زودرس:این غذای دریایی خوشمزه دارای کاروتنوئید می باشد که برای جلوگیری از پیری زودرس در انسان موثر است.
سرشار از امگا سه:امگا سه برای سلامت بدن ضروری است ، مصرف چربی های بد که باعث ایجاد کلسترول می شود باید از رژیم غذایی حذف شود. میگو دارای امگا سه می باشد که برای سلامت سیستم عصبی انسان مفید است. همچنین این امر باعث می شود تا از بروز بیماری های قلبی جلوگیری شود.
سلامت دندان ها و استخوان ها:همانطور که گفته شد میگو به دلیل خواصی که دارد باعث می شود تا تراکم استخوان ها در بدن زیاد شده و عضلات قوی تر شود. برای اینکه استخوان سازی صورت بگیرد انسان نیاز به عنصر فسفر دارد ، فسفر برای سلامت دندان ها نیز موثر است. اگر می خواهید استخوان های شکننده ای نداشته باشید بهتر است میگو میل کنید. همچنین میگو برای درد آرتریت نیز موثر است.
تنظیم عملکرد غده تیروئید:میگو به دلیل داشتن ید فراوان باعث می شود تا برای تنظیم عملکرد غذه تیروئید موثر باشد ، برای تنظیم متابولیسم بدن می توان از میگو کمک گرفت. ید برای زنان باردار نیز صحیح است.
تنظیم هورمون های بدن:تعادل هورمونی در بدن باید در یک حد متعادل باقی بماند ، میگو به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود که یک انتخاب مناسب برای تولید هورمون و تعادل آنها باشد. اگر می خواهید حجم عضلات خود را افزایش دهید و ورزش های نسبتا سنگین انجام می دهید میگو میل کنید.
چربی سالم و طبیعی:میگو دارای چربی سالم می باشد که با وجود امگا سه و امگا شش موجود در خود باعث می شود تا بدن شما سالم بماند.
پیشگیری از سرطان پروستات:سلنیوم یک ماده ای است که برای جلوگیری از سرطان پروستات موثر است. سلنیوم به میزان کافی در میگو یافت می شود. شما می توانید برای جلوگیری از سرطان پروستات که مردان رخ می دهد میگو میل کنید.
درمان خشکی پوست:میگو حاوی نیاسین می باشد که این امر باعث می شود تا چربی و پروتئین موجود در بدن به انرژی لازم برای فعالیت های روزانه تبدیل شود. نیاسین باعث می شود تا یک محافظ پوستی در بدن ایجاد شود و از خشک شدن پوست جلوگیری کند.
پیشگیری از کم کاری تیروئید:کسانی که به بیماری کم کاری تیروئید مبتلا می شوند معمولا به دلیل کمبود مس در بدن آنهاست. خوردن میگو باعث کاهش خطر کم کاری تیروئید می شود.
خواص ضد سرطانی:میگو به دلیل داشتن سلنیوم از سرطان های مختلف بدن جلوگیری می کند ، چرا که دارای آنتی اکسیدان های فراوان بوده که از رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند.
منبع غنی پروتئین:میگو دارای ۳۰ گرم پروتئین می باشد که نیاز بدن به پروتئین را در طول روز تامین می کند.
خاصیت ضد التهابی:میگو دارای استاگزانتین و سلنیوم می باشد که یک ماده ضدالتهاب محسوب می شود. کسانی که التهاب های مختلف را در بدن خود حس می کنند می توانند میگو میل کنند.
سلامت استخوان های بدن:همانطور که گفتیم میگو دارای منیزیم ، فسفر ، کلسیم و زینک می باشد ، این مواد برای سلامت استخوان ها موثر است. میگو برای دوران یائسگی بسیار موثر است ، چرا که خطر ابتلا به بیماری آرتریت در زنان یائسه را کاهش می دهد. اگر می خواهید سلامت استخوان های خود را حفظ کنید میگو میل کنید.
خاصیت اشتها آوری:برای ایجاد اشتها می توانید میگو میل کنید ، اگر میگو را به صورت منظم در رژیم غذایی خود قرار دهیم ماده به نام پپتید در بدن ساخته می شود ، این ماده باعث ترشح هورمون اشتها می شود. کسانی که اشتهای لازم برای خوردن مواد غذایی ندارند بهتر است از میگو کمک بگیرند.
درمان بیماری های قلبی و دیابت:یکی از درمان های طبیعی برای بیماری دیابت و پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی مصرف میگو می باشد ، سلنیوم موجود در میگو باعث می شود تا خطرات بیماری های قلبی عروقی کاهش پیدا کند.
سلامت چشم و بینایی:اگر میگو به صورت روزانه میل شود باعث می شود تا سلامت بینایی شما تضمین شود. ، میگو استاگزانتین دارد و باعث می شود تا اشعه آفتاب بر روی سلامت چشم بی اثر باشد.
سلامت سلول های خونی:میگو به دلیل منیزیم فراوان باعث می شود تا سلامت سلول های خونی تضمین شود. سلنیوم موجود در این ماده غذایی با انواع التهاب ها و سرطان ها مبارزه می کند. سلنیوم باعث مقابله با رادیکال های آزاد در بدن می شود.
جلوگیری از فشار خون بالا:میگو دارای ویتامین های مختلف برای سلامت بدن می باشد ، ویتامین های گروه ب در میگو بسیار زیاد یافت می شود. ویتامین ب ۱۲ و ب ۶ از جمله ویتامین های موجود در این غذای دریایی می باشد.
همچنین در میگو نیاسین ، اسید پانتوتنیک وجود دارد ، ویتامین های ذکر شده برای جلوگیری از فشار خون موثر بوده و با کم خونی مبارزه می کند. کسانی که در حال درمان کم خونی ناشی از کمبود گلبول های قرمز خون هستند میگو میل کنند.
تقویت و سلامت مغز:میگو به دلیل داشتن آهن باعث می شود تا اکسیژن کافی به تمامی نقاط بدن ارسال شود ، همین امر باعث می شود تا مغز عملکرد مناسبی از خود نشان دهد. میگو برای هوش و حافظه مفید است.
تقویت و سلامت موهای سر:میگو همچنین برای سلامت موها موثر است چرا که دارای زینک می باشد ، زینک موجود در میگو باعث تقویت ریشه مو می شود. اگر می خواهید سلامت پوست بدن خود را حفظ کرده و از پیری زودرس در امان باشید میگو میل کنید.
خواص میگو در دوران بارداری:
مصرف 100 گرم میگو در روز می تواند 50 درصد از نیاز روزانه بدن شما را به پروتئین در دوران بارداری تامین می کند. همانطور که گفته شد میگو حاوی مقدار زیادی امگا 3 است که مصرف این ماده غذایی در دوران بارداری برای رشد و توسعه مغز جننین و افزایش ضریب هوشی جنین موثر است. از جمله خواص دارویی میگو برای زنان باردار این است که خطر احتمال زایمان رود رس را کاهش می دهد. میگو کاملا پخته شده را در دوران بارداری مصرف نمایید زیرا میگو نپخته و یا نیمه خام حاوی میکروب هایی است که برای جنین بسیار مضر هستند. بهتر است که در دوران باداری در مصرف میگو زیاده روی نکنید و میگو را در حد اعتدال مصرف نمایید.
خرید و نگهداری میگو:
خرید میگو
زمانی که قصد خرید میگو دارید به فروشگاهی که میگوهای تازه هر روز میتواند تهیه کند، بروید و نکاتی که در ادامه آنها را در خرید میگو بیان خواهیم کرد برای خرید میگو سالم به کار بگیرید. میگـو تازه باید بدنی سفت داشته باشد. پوست میگـو نباید باد کرده باشد. پوست میگو میبایست کاملاً یک دست و بدون هیچ لک و خالی باشد چرا که وجود این لکها نشان از فساد گوشت میگـو دارد. پوست میگـو همچنین نباید تغییر رنگی به سمت زردی از خود نشان داده باشد چرا که این علامت نشانهای از موجود مواد شیمیایی در پوست آن است. اگر میگو منجمد خریداری میکنید همیشه به نشان استاندارد روی آن دقت کنید. میگـو تازه بوی دریا میدهد. میگـو را بو کنید و مطمئن شوید که بویی به مانند نمک دریا از آن متصاعد میشود.
نگهداری میگو
مهم نکته در مورد نگهداری میگو و دیگر مواد غذایی دریایی سرما است. لذا در هنگام انتقال و نگهداری میگو نکاتی که اشاره خواهد شد را رعایت کنید تا با فساد میگو مواجه نشوید. بعد از خرید میگـو سریعاً آن را به یخچال خانه برسانید. اگر قرار است میگو مدت زمان زیادی در داخل ماشین و دمای محیط باشد بهتر است که قالب یخ تهیه کنید و میگو را کنار آن قرار دهید.
معمولاً دمای بیشتر یخچالهای خانگی کمی بالاتر از دمای ایدهال برای نگهداری غذاهای دریایی است. یک راه آسان و مطمئن برای رسیدن به دمای مناسب، بستهبندی خوب و قرار دادن آنها در یک ظرف حاوی یخ و گذاشتن آن در سردترین جای یخچال است. در ضمن برای حفظ سرمای ظرف، روزانه ۱ تا ۲ بار یخ آن را عوض کنید. با این روش میگـو به مدت ۱ تا ۲ روز در یخچال قابل نگهداری است، اما در اولین فرصت باید مصرف شود.
مضرات میگو:
میگو نیز مانند هر ماده غذایی دارای مضراتی است که اگر به درستی آن را بشناسیم و در رژیم غذایی خود جای دهیم میتوانیم بدنی سالمتر داشته باشیم.
حساسیت زا
میگو به عنوان یک عضو از خانوادهی سختپوستان، در میان آلرژن های عمدهی غذایی قرار دارد. این آلرژنها علاوه بر سختپوستان عبارتند از شیر، تخممرغ، ماهی، آجیلهای درختی، بادام زمینی، گندم و سویا. مصرف میگـو و گاهی اوقات حتی لمس آن توسط افرادی که به سختپوستان آلرژی دارند، میتواند باعث واکنش شدید ازجمله آنافیلاکسی شود که بسیار خطرناک است که میتواند باعث مرگ شود.
مقادیر بالایی کلسترول
تحقیقات نشان میدهد که مصرف بالای چربی اشباعشده و چربی ترانس مصنوعی، بیشترین تأثیر را روی کلسترول خون میگذارد. میگو چربی اشباع بسیار کمی دارد، مگر آنکه سرخ شود یا به روشی طبخ گردد که به آن چربی ترانس اضافه شود. اما اگر کلسترول شما در حال حاضر بالاست، توصیه پزشکتان در مورد کلسترول رژیمی را رعایت کنید.
مسمومیت با جیوه
همانند بیشتر محصولات دریایی میگو نیز در بدن خود مقادیر قابل توجهی از جیوه جمع میکند که مصرف آن برای انسان به صورت زیاد از حد مشکلساز است. لذا خوردن زیاد میگـو را به کسانی که در معرض مشکلات ناشی از ازدیاد جیوه، باردار یا مشکلات بینایی دارند، توصیه نمیکنیم. دیگر افراد نیز باید در خوردن میگـو حد اعتدال را رعایت کنند و اگر رژیم غذایی متعادل دارید نباید نگران اثرات جیوه میگـو روی بدن خود باشید.
مسمومیت با پورین
پورین یک عنصر طبیعی و بدون ضرر در بدن است. البته افزایش هر ماده بدون ضرر در بدن میتواند مشکلات مخصوص به خود را ایجاد کند. اغلب کسانی که دارای نقرس هستند نباید افزایش سطح پورین را مورد بیتوجهی قرار دهند. زمانی که سلولهای بدن از بین میروند پورین باعث تولید اسید اوریکاسید میشود، کلیهها اسید اوریکاسید را مدیریت و آن را از بدن دفع میکنند. اگر میزان پورین بدن زیاد باشد، اسید اوریکاسید تولید شده بیش از توان دفع آن توسط کلیه میشود و باعث بروز مسمومیت با پورین میشود. لذا کسانی که دچار نقرس یا مشکلات کلیوی هستند میبایست در خوردن میگو احتیاط لازم را داشته باشند و تنها به خواص میگو توجه نداشته باشید.