شنبه, 03 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فواید سلامتی و موارد مصرف بابونه رومی


فواید سلامتی و موارد مصرف بابونه رومی

بابونه رومی، گیاهی است از خانواده کاسنیان که به عنوان گیاهی مدیترانه ای شناخته می شود. این گیاه با خاصیت ضد عفونی کننده، ضد التهاب، التیام دهنده و ضد امراض عصبی در درمان روماتیسم، اختلال در چرخه قاعدگی و عفونت نقش بسزایی دارد. 

به طور کلی بابونه یک نام لاتین است که متشکل از دو کلمه khamai و malon می باشد. بابونه در زبان لاتین به معنی گل های کوچک دارای بوی سیب می باشد. 

رایج ترین گونه های مختلف بابونه شامل بابونه رومی و بابونه آلمانی می شود. با این حال بابونه رومی از شهرت گسترده ای برخوردار است. بابونه رومی با عناوین مختلفی نظیر بابونق، بابونه حقیقی، بابونه شیرازی و بابونج شناخته می شود. 

بابونه رومی، گیاهی است از خانواده کاسنیان که با عطر فراوان تا 20 الی 30 سانتی متر پتانسیل رشد دارد. این گیاه در تیره مرکبیان قرار می گیرد و دارای ساقه هایی به رنگ سبز متمایل به سفید می باشد.بابونه، گیاهی مدیترانه ای تلقی می شود. خواستگاه پیدایش این گیاه به آسیای صغیر و کشور هایی نظیر فرانسه، الجزایر و پرتغال باز می گردد. 

بهتر است بدانید گیاه بابونه در کشور ایران در مناطق وسیعی از چمنزار های استان چهار محال و بختیاری، فارس، لرستان، دماوند، تهران، البرز، آذربایجان و خوزستان می روید. برگ های گیاه بابونه رومی به شکل بریده بریده شده هستند و از کرک پوشیده شده است.

در فصل تابستان گل های گیاه بابونه در بخش انتهایی ساقه و در یک طبق بروز پیدا می کنند. در مرکز و بخش مدور هر طبق گل های برجسته ای به رنگ زرد وجود دارند و در اطراف دایره گل هایی به رنگ سفید مشهود است. 

تمام بخش های گل بابونه رومی دارای اسانس است. اسانس گل در حفره هایی خاص ترشح و ذخیره می شود. گل های بابونه رومی در فصول خشک سال در بازه زمانی اواسط تیر ماه الی پاییز چیده می شود. سپس در راستای خشک شدن در یک محیط فاقد نور خورشید، با دمای حداکثر 35 درجه سانتی گراد نگه داری می گردد. توجه داشته باشید که بابونه رومی با کشت حاصل می گردد و تاکنون به صورت خودرو مشاهده نشده است. 

 

ترکیبات شیمیایی بابونه رومی 

ترکیبات گیاه بابونه رومی شامل گوگرد، اسید آنتمیک، تانن، گلوکوزید تلخ، یک آلکالوئید به نام آنتمین و اسید فسفریک فیتوسترول می شود. بابونه رومی در راستای رویش نیازمند نور مناسب و درجه حرارت است. لذا در صورت قرار گیری در معرض سرماهای طولانی مدت و شدید از روند رشد باز می ماند و خشک می گردد. 

چنانچه قصد دارید برای کشت بابونه رومی اقدام نمایید، خاک حاوی مقادیر فراوانی ترکیبات هوموسی و مرطوب را برگزینید. در واقع برای کشت گیاه بابونه به خاک خاصی نیاز نمی باشد. با این وجود خاک های سنگین مرسوم به رسی و خاک های سبک معروف به شنی برای کاشت گیاه بابونه گزینه مناسبی محسوب نمی شوند.لذا می توانید برای کاشت بابونه از خاک های سبک و نیمه سنگین بهره بگیرید. 

 

خواص دارویی بابونه رومی 

 

 بابونه رومی, گیاه دارویی بابونه رومی, برگ های گیاه بابونه رومی

 

اروپا در قرن پانزدهم در خصوص بهره گیری از خواص درمانی مختلف، از گیاه بابونه رومی در راستای داروسازی و تولید صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده کرد. گل های گیاه بابونه رومی برای نگهداری از سلامت مو، پوست و هضم غذا کاربرد دارد. بابونه رومی منبع غنی فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان های فعال است. در واقع خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد عفونی کننده گیاه بابونه از تکثیر باکتری ها در بدن جلوگیری می نماید. 

در ادامه خواص دارویی بابونه رومی را بیان می کنیم:

  • اشتها آور 
  •  کاهش ترشحات عادت ماهیانه
  •  برطرف کننده تب یا تب بر
  • تقویت کننده معده
  •  التیام بخش زخم  
  •  ضد تشنج
  •  ارتقا دهنده بهداشت لثه و دهان
  •  بهبود کیفیت خواب 
  •  تسریع کننده روند هضم غذا 
  •  ضد اسپاسم و برطرف کننده گرفتگی های عضلانی 
  •  ادرار آور 
  •  درمان کننده آلرژی
  •  افزایش دهنده شیر در مادران شیرده 
  •  تنظیم کننده چرخه قاعدگی 
  •  نیرو بخش 
  •  کرم کش 
  •  صفراء بر
  •  تسکین دهنده درد های روماتیسمی 
  •  بهبود ورم معده
  •  درمان سر درد 
  •  درمان سوء هاضمه 
  •  بهبود ورم ملتحمه 
  •  تشریع روند خرد شدن سنگ های مثانه 
  •  آرامش بخش و کاهش اضطراب 
  •  بهبود عملکرد قلب 

 

مهم ترین خواص دارویی بابونه رومی 

بهبود سلامت پوست و مو با بابونه رومی 

بابونه رومی در صنعت تولید لوازم بهداشتی و آرایشی در سطح جهان به عنوان یک التیام بخش یا سیکاتریزان کاربرد دارد. این گیاه دارویی یک کلاژن ساز قوی است که با تقویت تولید کلاژن سبب ارتقا سلامت پوست می گردد.

این گیاه در کاهش لکه های پوستی، بهبود زخم، رفع جوش، بریدگی ها و کبودی های ناشی از عفونت مؤثر عمل می کند. جالب است بدانید بابونه عمل درمان آکنه و جوش را با دفع سموم از بدن ایجاب می کند. علاوه بر این، بهره گیری از روغن بابونه برای مو، با از بین بردن شپش و انگل به مراقبت از پوست سر و مو می پردازد. 

بابونه رومی تسکین دهنده درد 

یکی از خاصیت های چشمگیر بابونه رومی، خاصیت ضد درد است. به عبارتی ترکیبات شیمیایی بابونه در کاهش درد مفاصل و عضلات مفید واقع هستند. درد های شدید عصبی به موجب انقباض رگ های خونی به وجود می آیند و سبب احاطه عصب نهم جمجمه می گردند.

بابونه رومی با انبساط عروق سبب کاهش درد های عصبی می گردد. از دیگر خواص درمانی و تسکین دهندگی درد بابونه می توان به کاهش آسیب های استخوانی، دندان درد، بهبود سردرد های شدید و تنظیم فشار خون اشاره کرد. 

بابونه رومی کاهش دهنده تب 

گیاه بابونه رومی به موجب تعریق فراوان زمینه را برای از بین بردن سموم از بدن مهیا می سازد. این امر در کاهش عوامل عفونتی تاثیر شگرفی ایجاد می کند. بی شک در طی تعریق فراوان، درجه حرارت بدن کاهش پیدا می کند و عارضه تب افت نزولی پیدا می کند. 

درمان روماتیسم با بابونه رومی 

عارضه هایی نظیر تورم مفاصل و روماتیسم از تجمع اسید اوریک ناشی از عدم گردش مناسب خون شکل می گیرند. گیاه دارویی بابونه رومی با درمان اختلال سیستم گردش خون، سبب بهبود جریان پذیری خون در بدن می گردد. این امر با دفع سم و اسید اوریک های تجمع یافته در بدن زمینه را برای درمان روماتیسم و تورم مفاصل به ارمغان می آورد. جالب است بدانید روغن بابونه رومی در درمان تورم و رفع التهابات مؤثر عمل می کند. 

 

روش های استفاده از بابونه رومی 

به طور کلی دو روش در خصوص بهره گیری از بابونه رومی وجود دارد.

دمنوش بابونه رومی

در روش اول بابونه رومی در قالب دمنوش مصرف می گردد. اثر آرام بخشی دمنوش بابونه رومی حدود 30 دقیقه پس از مصرف در بدن نمایان می شود. 

کمپرس بابونه رومی

در روش دوم نیز دمنوش بابونه رومی به شکل استعمال خارجی در محل عارضه کمپرس می شود. جالب است بدانید دم کرده بابونه رومی به مثابه ی یک کمپرس التیام دهنده و ضد عفونی کننده در خصوص درمان زخم، درمان التهاب، درمان پلک ملتهاب و آبسه پا مورد استفاده قرار می گیرد. 

روغن بابونه رومی 

 

 بابونه رومی, گیاه دارویی بابونه رومی, برگ های گیاه بابونه رومی

 

گیاه بابونه رومی برای درمان روماتیسم مؤثر است

روغن بابونه رومی حاوی ترکیباتی نظیر سابینن، گاما ترپینن، کامفن، آلفا پینن، میرسن، بنا پینن، کاریوفیلن، فارسنول، بوتل آنجلات، سینئول، پینوکارون و پروپیل آنجلات می باشد. این روغن از خاصیت آرام بخشی برخوردار است و یک محرک قوی برای شکل گیری قاعدگی در بانوان محسوب می شود. 

مهم ترین خاصیت های روغن بابونه رومی شامل درمان ناراحتی های گوارش اعم از حالت تهوع و سوء هاضمه، آرام بخش، خواب آور، تسکین درد های عصبی، تورم مفاصل و کاهش ضایعات پوستی نظیر بثورات و اگزما می باشد.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با مشهورترین برندهای ساعت مچی ژاپنی آشنا شوید
ساعت مچی های ژاپنی بخاطر کیفیت بالا و استفاده از جدیدترین تکنولوژی ها با برند ساعت های سوئیسی رقابت می کنند و می توان گفت در برخی موارد انتخاب میان آن ها سخت است.
ادامه مطلب >
چطور به صورت اصولی وزن کم کنیم؟
شاید دور از ذهن نباشد اگر بگوییم این روزها کاهش وزن تبدیل به یک صنعت شده و مدعیان واقعی و غیرواقعی در این عرصه حاضر هستند، در مسیر کاهش وزن اغلب، به مردم توصیه می‌شود انواع کارهای دیوانه‌وار را انجام...
ادامه مطلب >
آشنایی با فواید شگفت انگیز آب انار برای سلامت بدن
خواص آب انار بر کسی پوشیده نیست. از قسمت‌های مختلف درخت و میوه انار برای تهیه دارو و بهبودی بيماری‌هايی از قبيل فشار خون بالا، مشكلات ورزشی، بیماری‌های قلبی، دیابت و بسیاری دیگر استفاده می‌شود.
ادامه مطلب >
افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی روزانه چه تاثیری دارد؟
استفاده از روغن زیتون یک روش ساده برای جایگزینی اسیدهای چرب مفید امگا ۳ به جای روغن های ناسالم مثل اسید های چرب اشباع، اسید چرب ترانس و چربی های جانوری است که باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود وضعیت کل...
ادامه مطلب >
بررسی آثار و فواید نماز برای سلامتی جسم و روح
اقامه نماز عموماً به عنوان رفتار و وظیفه ای دینی عنوان می شود اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی و تحقیقات مربوط به سلامت، جنبه های علمی تأثیر نماز بر سلامتی کشف شده است.
ادامه مطلب >
با مزایا و معایب گیاه خواری بیشتر آشنا شوید
مدتی است نام رژیم گیاهخواری بسیار شنیده می‌شود و بسیاری از افراد خود را گیاه خوار یا وگان معرفی می‌‌کنند. آیا تا به حال در ارتباط با فواید و مضرات گیاه خواری کنجکاو شده‌اید؟! آیا میدانید گیاه خواری چ...
ادامه مطلب >
چای کهنه دم چه مضراتی برای بدن دارد؟
مصرف چای کهنه باعث تولید مواد سمی در بدن می‌شود و عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی به دنبال خواهد داشت.با ما همراه باشید تا با عوارض مصرف چای کهنه دم آشنا شوید.
ادامه مطلب >
راهکارهای خانگی درمان پا‌های ترک خورده
ترک پاشنه‌ی پا مشکلی شایع است که معمولاً با فرارسیدن پاییز بیشتر رواج می‌یابد. در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین درمان‌های خانگی برای معالجه و پیشگیری از ترک پاشنه‌ی پا آشنا کنیم. پس با ما همرا...
ادامه مطلب >
با خواص برگ بو بیشتر آشنا شوید
برگ بو، برگی معطر و پرخاصیت است که گاهی به‌عنوان ادویه در تهیه‌ی غذاها و گاهی به‌عنوان ضماد و معطرکننده در آروماتراپی استفاده می‌شود. این گیاه دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی از جمله ویتامین C ...
ادامه مطلب >