جمعه, 02 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چه ظروفی برای استفاده در فر مناسب هستند؟


چه ظروفی برای استفاده در فر مناسب هستند؟

داغی اجاق گازهایی که در خانه ها وجود دارد با حرارتی که داخل فر گاز برای پختن غذا به وجود می آید حتما فرق دارد. این تفاوت باعث می شود که ظروف مخصوص فر با ظروف دیگر فرق داشته باشد.

ظروف مخصوص فر گاز:

استفاده از ظروف مناسب برای فر در جنس ها و شکل های گوناگون متداول است مثلا شما می توانید از یک ظرف پیریکس یا سرامیکی برای پخت و پز استفاده کنید و آن را داخل فر بگذارید بدون اینکه به مواد غذایی و یا ظرف شما صدمه ای وارد شود. ولی بهتر آن است که برای ماندگاری و عمر بالای ظرف ها این کار انجام نشود و از ظرف مخصوص فر استفاده شود.

 

امروزه بیشتر ظروفی که در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند قابل استفاده در فر می باشند. ولی در مقابل برخی از ظروف متناسب برای استفاده شدن در فر را نخواهند داشت و اگر استفاده شود امکان دارد سبب جرقه و یا حتی ذوب شدن ظرف ها بشوند. ما در این مطلب ظروفی که قابلیت استفاده شدن در فر را دارند به شما معرفی خواهیم کرد.

 

انواع ظروف مخصوص فر: 

ظروف چدنی نچسب:

ظروف چدنی یکی ظرف‌هایی‌ هستند که در فر استفاده می شوند. غذاهایی مانند انواع سوپ یا آش را می‌توان در فر و با استفاده از ظروف چدنی پخت (و البته دیگر غذاها و خوراکی‌هایی را که دستورپخت مشابه دارند) به طور مثال خوراک گوشت و سبزیجات را که در آبِ گوشت یا چیز دیگری پخته می‌شود می‌توان در این نوع ظروف در فر پخت.

ظروف مخصوص فر, چه ظروفی را در فر استفاده کنیم,  ظروف مخصوص فر چیست

چه ظروفی را در فر استفاده کنیم.

 

ظروف آلومینیومی:

یکی دیگر از انواع ظروف ویژه فر، ظرف‌های آلومینیومی هستند که می‌توانید آنها را درون فر بگذارید. از خصوصیات ظروف آلومینیومی که متناسب برای استفاده در فر مناسب می باشد می‌توان به وزن سبک، قیمت مناسب، مقاومت بالا در مقابل گرما و حرارت زیاد و رسانای خوب برای گرما اشاره کرد. در بازار ظروف آلومینیومی با عنوان ظروف روحی نیز شناخته می‌شوند.

 

ظروف پیرکس:

ظروف پیرکس یا شیشه‌ای هم دسته ای دیگر از ظروف خاص برای فر هستند که حتماً باید اصل و اورجینال باشند تا بتوان آنها را داخل فر گذاشت، چراکه این ظروف چنانچه از کیفیت پایینی برخوردار باشند اگر با گرما و حرارت بالا دچار ترک خوردگی و شکستگی می‌شوند، بنابراین باید موقع انتخاب و خرید ظروف شیشه‌ای و پیرکس برای استفاده در فر به این خصوصیت دقت بسیاری داشته باشید.

 

چنانچه دوست دارید داخل فر غذاهایی مثل گوشت، سبزی‌ها و انواع کیک و شیرینی را بپزید، یکی از ظروف قابل استفاده می‌تواند ظروف پیرکس یا شیشه‌ای باشد.

ظروف مخصوص فر, چه ظروفی را در فر استفاده کنیم,ظروف مناسب برای فر

ظروف مخصوص فر گاز

 

ظروف استیل:

یکی از بهترین و مناسب‌ترین ظروف ویژه فر، ظرف‌های استیل هستند که با توجه به حرارت و گرمای بالای فر، کاربرد خوبی دارند. استحکام زیاد در مقابل نوسانات دمایی، دوام بالا در برابر گرما و حرارت، مقاوم بودن در مقابل خوردگی، خراشیدگی و زنگ زدگی از مهم‌ترین خصوصیتهای ظروف استیل است.

 

چنانچه برای آشپزی انواع غذاها با فر به دنبال ظروف کاربردی هستید که از همه نظر عالی باشد، ظروف استیل می‌تواند یک انتخاب بی نظیر به حساب آید.

 

ظروف مخصوص فر, چه ظروفی را در فر استفاده کنیم, انواع ظروف مخصوص فر

ظروف مخصوص فر چیست

 

ظروف چند لایه:

ماهیتابه‌های چندلایه از دیگر ظروف هایی هستند که امکان استفاده‌شان در فر وجود دارد. برای درست‌کردن این نوع ظرف‌ها، لایه‌هایی از فلزهای گوناگون مس، آلومینیم، فولاد ضدزنگ و تیتانیوم را روی هم می‌ریزند. نتیجه کار ماهی‌تابه چندلایه خواهد بود که بسیار کارآمد است و برای پخت انواع مواد خوراکی و غذایی در فر، بسیار موثر است. البته اکنون، بیشتر مدل‌های ظروف چندلایه با فولاد ضدزنگ و یک پوشش آلومینیمی تهیه می‌شوند.

 

خوبی این نوع ماهیتابه‌ها این است که همزمان، از فواید فلزات گوناگون بهره‌مندند؛ به طور مثال فولاد ضدزنگ جلوی واکنش بین آلومینیم با غذا را می‌گیرد، سرعت پخت را آرام تر می‌کند و در آخر، نمی‌گذارد غذا بسوزد.

 

ظروف سرامیکی:

ظروف سرامیکی نیز از جمله ظروف مناسب و خاص برای گذاشتن داخل فر است که دارای ساختار کاملاً طبیعی بوده و در ساخت آنها از سرامیک خاک رس استفاده شده است. این ظروف بدون آلیاژ و فلز هستند، بنابراین نگران نباشید دیگر خطر ترکیب شدن مواد غذایی با فلزات و یون‌های سمی در ظروف سرامیکی وجود ندارد. نکته قابل توجه درباره ظروف سرامیکی ویژه فر  این است که این ظروف می‌توانند حرارت را به خوبی داخل خود نگهدارند و دیگر به حرارت بالا برای پخت غذا لازم نیست و تنها کافی است چند دقیقه زمان برای گرم شدن داشته باشند.

 

چنانچه به دنبال ظروفی هستید که بتوانید با استفاده از آنها انواع غذا را داخل فر گرم کنید، ظروف سرامیکی ویژه فر می‌توانند مورد مناسبی برای انتخاب و خرید شما باشند.

ظروف مخصوص فر, چه ظروفی را در فر استفاده کنیم,ظروف فر

انواع ظروف مخصوص فر

 

ظروف آرکوپال:

یکی دیگر از ظروفی که می‌توانید داخل فر بگذارید، ظروف آرکوپال هستند، ولی تمام ظروف آرکوپال برای استفاده در فر مناسب نیستند؛ مگر اینکه دارای جنس مرغوب و باکیفیت بوده و به وسیله یک شرکت و برند تولیدی معتبر ساخته شده و دارای ضمانت محصول باشد. دقت کنید که ظروف آرکوپال بی‌کیفیت و نامرغوب را به هیچ عنوان داخل فر نگذارید، چراکه به علت مقاومت سطحی ضعیف و پایین، این ظروف در همان ثانیه اول ترک خورده و شکسته خواهند شد.

 

دیگر ظروف مناسب برای فر:

به جز ظرف هایی که معرفی کردیم، می‌توانید از ظروف سنگی، ظروف سیلیکونی، ظروفی از جنس فولاد ضد زنگ و همینطور ظروف حلبی هم برای پخت و پز انواع غذاها و خوراکی‌های گوناگون استفاده کنید.

 

از چه ظروفی نباید در فر استفاده کرد؟

به‌طور کلی، ظرف‌های پلاستیکی نباید در فر استفاده شوند. برخی مدل‌های ظرف‌های پلاستیکی قابلیت تحمل حرارت بالا را دارند؛ اما یافتن این نوع ظرف‌ها کار راحتی نیست. بهتر است تا حد امکان از آشپزی با ظروف پلاستیکی در فر بپرهیزید. البته با هر ظرف شیشه‌ای هم نمی‌توان در فر غذا پخت.

 

ظروف پلاستیکی:فرقی نمی‌کند ظرف پلاستیکی از چه نوعی باشد و تحت چه شرایطی درست شده باشد، به‌هیچ‌عنوان نباید از این ظرف‌ها در فر استفاده کرد، هرقدر هم که حرارت فر کم باشد.

 

 ظروف شیشه‌ای نامناسب برای فر:هنگام معرفی ظروف مخصوص فر ، اشاره شد که امکان استفاده از برخی انواع ظرف‌های شیشه‌ای در فر وجود دارد، اما نه همه آنها. شیشه باید تحت شرایط خاص و در معرض حرارت‌های بالا درست شده باشد که بتوان از آن در فر استفاده کرد. اگر ظروف شیشه‌ای خیلی سرد یا ترک‌خورده و آسیب‌دیده باشند، گذاشتن آنها در فر کار درستی نیست.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
اسکرانچی ، فواید ، مضرات و راهنمای خرید
اسکرانچی نوعی کش مو است که به دلیل فواید زیاد خود، با استقبال قابل توجهی از طرف خانم‌ها روبرو شده است. اسکرانچی علاوه بر فواید بیشماری که برای سلامت موها دارد، یک محصول زیبا و شیک نیز محسوب می‌شود. ا...
ادامه مطلب >
عرضه اولیه چیست به زبان ساده
عرضه اولیه شرکتی به معنی تازه تأسیس بودن آن نیست، بلکه به این معنی است که برای اولین بار وارد بازار بورس شده است. پس هرگاه شرکتی برای اولین بار درصدی از سهام خود را در بورس عرضه نماید، عرضه اولیه نام...
ادامه مطلب >
فواید باورنکردنی کره بادام زمینی
بسیاری از افراد تصور می‌کنند کره بادام زمینی به علت داشتن چربی زیاد، ناسالم است و باعث چاقی می‌شود، اما چنین نیست. کره بادام زمینی حاوی چربی‌های سالم است و مقدار زیادی پروتئین براي تأمین انرژی پایدار...
ادامه مطلب >
در مورد انتخاب روغن جامد و مایع بیشتر بدانید
استفاده از روغن و مصرف آن در رژیم غذایی به میزان مناسب برای سلامت افراد لازم و ضروری است. در بازار روغن‌های خوراکی به دو شکل اصلی جامد و مایع عرضه می‌شوند.
ادامه مطلب >
شماره پیامک قرعه کشی تن ماهی طبیعت
کنسروماهی تن در روغن طبیعت یه تن ماهی استاندارد و بدون استفاده از مواد نگهدارنده هست که خیلی هم خوشمزه و لذیذه .تن ماهی طبیعت سیب سلامت داره
ادامه مطلب >
کازیو چیست ؟ + انواع کازیه کدامند؟
کازیه (که از واژه فرانسوی کَزیه Casier گرفته شده است) یا کازیو (تلفظ اشتباه و رایج میان عوام) یا جاکاغذی، از لوازم اداری محسوب می‌شود و کاربرد آن نظم دهی به کاغذها و پروندههای روی میز است.
ادامه مطلب >
توضیحات در مورد کارت زرد و کارت قرمز در والیبال
در دنیای والیبال جریمه دریافت کارت قرمز یک بازیکن برای کل تیم اعمال می‌شود و صرفا دریافت این کارت موجب اخراج نخواهد شد.
ادامه مطلب >
نحوه تغییر کارگزار ناظر در بورس چگونه است؟
اولین قدم برای ورود به بازار بورس، انتخاب یک کارگزاری به عنوان کارگزار ناظر می باشد. کارگزاری ها به عنوان واسطه و پلی میان بازار بورس و معامله گران در این حوزه ایفای نقش می نمایند. پس از انتخاب کارگز...
ادامه مطلب >
طرز تهیه آبغوره و نحوه قرمز شدن رنگ آبغوره
روزهای گرم تابستان خدا مخصوص گرفتن آبلیمو و آبغوره تازه است. وقتی غوره‌های تازه از درخت تاک آویزان می‌شود، فکرتان به سمت درست کردن یک آبغوره قرمز و خوش‌ رنگ می‌رود. البته در بسیاری از مواقع ممکن است ...
ادامه مطلب >