چهارشنبه, 19 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه


 طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه

شیرینی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان و مراغه است که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و بعد از غلیظ شدن این ترکیب را مدام هم می زنند تا حالت پف دار مثل تافی پیدا کند و به عنوان جایگزین قند یا تافی خانگی از آن استفاده میکنند. 

طرز تهیه سوت شیرنیسی مراغه ساده و خوشمزه: 

شیرینی شیر یا تافی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان است که به لهجه محلی به نام سوت شیر نیسی شناخته می شود که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و معمولا به عنوان تافی خانگی یا جایگزین قند در مهمانی ها استفاده می شود. ترکیب شیر و شکر را بعد از قوام آمدن به قدی هم می زنند که خوب هوادهی شده و پف دار و غلیظ شود. 

در ادامه مقاله طرز تهیه انواع شیرینی شیر به روش های مختلف را به شما آموزش می دهیم. 

 

شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی:  

مواد لازم شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی: 

 

شیر 2 کیلو
شکر 2 کیلو

 

شیرینی شیر, دستور تهیه شیرینی شیر, اموزش تهیه شیرینی شیر

طرز تهیه شیرینی شیر

 

طرز تهیه شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی:

شیر و شکر را در قابلمه ای مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که به اندازه شربت مربا غلیظ شود. یک کاسه کوچک اب سرد کنار دستتان بگذارید و کمی از مواد را داخل کاسه بریزید اگر مواد از هم جدا نشد یعنی به غلظت مناسب رسیده است. قابلمه را از روی حرارت بردارید و به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که مواد مثل حلوا به هم بچسبند.

 

پشت سینی را با چند قطره روغن چرب کنید و مواد را روی سینی هن کنید و از خلال بادام ، خلال  پسته یا گل محمدی برای تزئین شیرینی استفاده کنید. 

زمانی که روی شیرینی خشک شد ، برش می زنیم و سپس روی کاغذ برمیگردانیم تا پشت شیرینی هم خشک شود. سپس شیرینی را در ظرف بچینید و همراه چای میل نمایید. 

 

شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه:

مواد لازم شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 30 دقیقه 

زمان انتظار 50 دقیقه  

 

آرد برنج 100 گرم
پودر نشاسته 150 گرم
شکر 500 گرم
گلاب 1/2 لیوان
شیر یک لیتر( حدود 4 لیوان)
آب 1 لیتر
پودر پسته  به میزان دلخواه

 

شیرینی شیر, دستور تهیه شیرینی شیر, اموزش تهیه شیرینی شیر

طرز تهیه شیرینی شیرآذربایجان

 

طرز تهیه شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه: 

پودر نشاسته را در یک لیتر آب حل کنید.

آرد برنج را در یک لیتر شیل حل کنید.

هر دو مایع را در قابله ریخته روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا مثل فرنی غلیظ شود. 

شکر و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مواد به حدی برسد که جای قاشق رویش باقی بماند. 

 

مواد را در ظرف مناسب ریخته و بعد از سرد شدن برش بزنید و با پودر پسته تزئین نمایید. 

می توانید کف ظرف را با پلاستیک با فویل بپوشانید که به راحتی شیرینی از ظرف خارج شود. 

 

شیرینی شیر قندی: 

مواد لازم شیرینی شیر قندی: 

 

شیر 6 پیمانه
شکر 3 پیمانه
کره 50 گرم
وانیل به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم

 

طرز تهیه شیرینی شیر قندی:

شیر ، شکر ، کره و وانیل را در قابلمه ای روی حرارت ملایم بگذارید .

حدود 1 – 2 ساعت طول می کشد تا مواد به آرامی بجوشند و قوام بیایند. 

برای تست قوام شیرینی به اندازه نوک قاشق غذاخوری از مواد در حال جوش بردارید و در یک لیون آب سرد بریزید ، اگر بلافاصه شیر پس نداد یعنی آماده است. 

شیرینی شیر را از روی حرارت برداشته و حدودد 10 دقیقه آرام هم بزنید تا کمی از حرارت بیوفتد. 

 

کف سینی را چرب  کرده و به قطر 2 سانتی متر مواد را داخل سینی بریزید و اجازه دهید کمی سرد شود سپس به صورت مربع یا لوزی برش بزنید و رویش پودر پسته بپاشید. 

 

شیرینی شیر: 

مواد لازم شیرینی شیر: 

 

كره‌ نرم 100 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
شیر 125 میلی‌لیتر (یك‌دوم پیمانه)
شكر 150 گرم
روغن مایع 50 میلی‌لیتر (حدود یك‌چهارم پیمانه)
آرد 400 گرم
بیكینگ‌پودر 1 قاشق چایخوری
گردو یا بادام خرد كرده برای تزئین به میزان لازم

 

 شیرینی با شیر و ارد و شکر, شیرینی شیر آذربایجان, شیرینی شیر آذربایجان

طرز تهیه شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی

 

طرز تهیه شیرینی شیر: 

تمام مواد را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند. 

کره ، تخم مرغ ، شیر ، شکر ، روغن مایع ، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید تا یکدست و خمیری شود. 

به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر برداشته به شکل بیضی در آورده و در مخلوط گردو و بادام خرد شده بغلتانید. 

کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را با فاصله از هم بچینید و به مدت 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و کف شیرینی ها کمی طلایی شود. 

 

نکات لازم برای تهیه شیرینی شیر:

شما می توانید 2 قاشق غذاخوری پودر نسکافه یا پودر کاکائو را در آب حل کرده و بعد از 1 ساعت و نیم به مواد اضافه کنید تا شیرینی شما طعم نسکافه یا کاکائو بگیرد. 

روی شیرینی را میتوانید پودر نارگیل بپاشید.

 

روی شیرینی را بعد از چیدن در ظرف حتما باید سلفون بکشید که خشک نشود . 

اگر از شیر محلی برای تهیه شیرینی استفاده کنید رنگش کرمی می شود و اگر از شیر پاکتی استفاده کنید رنگش سفید خواهد شد. 

برای زرد شدن شیرینی می توانید مقداری زعفران به مواد اضافه کنید. 

شیرینی را باید مدام هم بزنید وگرنه یا سر می رود یا ته می گیرد. 

اگر غلظت مواد خیلی زیاد شد می توانید یک قاشق شیر به آن اضافه کنید.

این شیرینی را می توانید در ظرف در بسته به مدت 1 ماه در یخچال و 2 ماه در فریزر نگهداری نمایید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
شیرینی سنتی تبریز در جدولانه اسامی شیرینی ها اسامی شیرینی های تبریز شیرینی سنتی مشهد شیرینی تبریز در جدول قیمت شیرینی های تبریز شیرینی قوبا تبریز سوغات تبریز را از کجا بخریم شیرینی سنتی آذربایجان شیرینی های سنتی آذربایجان غربی شیرینی با شیر و شکر شیرینی با شیر و ارد و شکر طرز تهیه شیرینی با شیر فیلم شیرینی شیر سوت شیرینی مراغه شیرینی شیر آذربایجان با ارد و شیر چی درست کنم شیرینی با شیر و ارد و شکر بدون فر شیرینی بدون شیر شیرینی با شیر شیرینی با شیر خشک شیرینی پنجره ای بدون شیر شیرینی شیرازی شیرینی شیراز شیرینی شیراز سیدنی شیرینی شیرینی نخودچی شیرینی شیرینی فروشی شیرینی شیرینی خانگی شیرینی شیر قیمت شیرینی دانمارکی لیست قیمت شیرینی قنادی قیمت شیرینی لطیفه قیمت شیرینی خشک خانگی قیمت روز شیرینی خشک آخرین قیمت انواع شیرینی قیمت شیرینی خشک مخلوط سفارش شیرینی خشک خرید شیرینی سنتی شیر قیمت جدید شیرینی قیمت شیرینی ناپلئونی خانگی قیمت شیرینی سنتی شیر لبنیات سنتی یزدی لبنیات سنتی آنلاین لبنیات سنتی گلبانان فروش شیرینی دانمارکی خریدار لبنیات سنتی شیرینی مهروماه کرج سفارش شیرینی سنتی شیر

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با دستگاه لیزر خانگی، موهای زائد را از بین ببرید
هزینه بالاتر دستگاه های لیزر کلینیکی یکی از مهم ترین عواملی بود که اکثر افراد را به خرید لیزر خانگی ترغیب کرد. به علاوه خیلی از افراد دسترسی کامل به مراکز معتبر و مجهز لیزر ندارند. با این اوصاف تکنول...
ادامه مطلب >
فناوری تولید یون در سشوار چیست و چه مزایا و مضراتی دارد
علم فناوری تولید یون برمی گردد به سال 1830 میلادی.در این زمان یک دانشمند انگلیسی به نام مایکل فارادی، اولین نظریه خود را در مورد ذرات مطرح کرد که می گفت اضافه شدن یک الکترون باعث تولید بار منفی یا یو...
ادامه مطلب >
چطور ریش تراش فیلیپس اصل از بدل و تقلبی را تشخیص دهیم؟
اگر قصد خرید ماشین ریش تراش فیلیپس اصل و با کیفیت را دارید لازم است اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشیم تا با خیال راحت آن را بخریم و دچار ضرر مالی نشویم.
ادامه مطلب >
اگر به دنبال سشوار مسافرتی خوب هستید این مطلب را از دست ندهید!
افراد به دلایل مختلفی اقدام به سفر می کنند. کار، ورزش، تفریح و … از دلایل سفر کردن است که هر کسی در طول زندگی خود حتما آن را تجربه کرده است. برای رفتن به سفر، لوازم و تجهیزاتی نیاز است که حتما باید ب...
ادامه مطلب >
استفاده از شمع گوش خوب است یا نه؟ فواید، مضرات و نحوه استفاده
با استفاده از مکشی که طی این روش ایجاد می شود، جرم گوش را از گوش خارج و به باور این افراد، گوش کاملا تمیز شده و سطح شنوایی بهبود پیدا می کند. در این روش از شمعی روشن و توخالی استفاده می شود. این شمع ...
ادامه مطلب >
روش صحیح شستشو و ضدعفونی لنز چشم و جا لنزی
انجام مراقبت های لازم از لنز های طبی از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم مراقبت صحیح از آن ها می تواند منجر به بروز انواع عفونت های چشم و در برخی موارد جدی تر، نابینایی فرد شود. در حقیقت مراقبت های لا...
ادامه مطلب >
بررسی اسپری بادی میست + طرز استفاده و معرفی بهترین های بازار
اگر به دنبال داشتن حس تازگی و طراوت پس از حمام هستید و دوست دارید در تمام روز از عطری با ماندگاری بالا استفاده کنید. توصیه ما به شما استفاده از بادی میست است.
ادامه مطلب >
موخوره را با دستگاه موخوره گیر از بین ببرید!
موخوره یکی از مشکلات رایج در بین افراد است که باعث می شود موها زبر و خشن شده و به مرور زیبایی و براقیت خود را از دست بدهد. موخوره انواع مختلفی دارد اما به صور رایج تار مویی که در انتهای خود دو شاخه ش...
ادامه مطلب >