پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چگونگی ساخت سطل کمپوست خانگی


چگونگی ساخت سطل کمپوست خانگی

امروز می‌خواهم به شما یاد بدهم چطور خودتان دست به‌کار شوید و کمپوست درست کنید. شما می‌توانید از یک سطل زباله یا هر ظرف پلاستیکی دردار دیگری برای کمپوست‌کردن استفاده کنید.

در مطلب هفته‌ی پیش درباره‌ی کمپوست و فواید آن به شما گفتم. کمپوست‌کردن یکی از بهترین روش‌های کم‌کردن ردّپای کربنی ما از روی زمین است. امروز می‌خواهم به شما یاد بدهم چطور خودتان دست به‌کار شوید و کمپوست درست کنید. آماده‌اید؟!
 

 

چطور سطل کمپوست خودمان را بسازیم؟

شما می‌توانید از یک سطل زباله یا هر ظرف پلاستیکی دردار دیگری برای کمپوست‌کردن استفاده کنید. حدود ۲۰ تا ۳۰ حفره در قسمت درپوش، کف و بدنه‌ی سطل ایجاد کنید، تا هوا بتواند به‌راحتی در آن جریان داشته باشد و آب اضافی هم از طریق آن‌ها خارج شود. داخل ظرف را با یک توری بپوشانید، و اگر سطل کمپوست را در محیط خانه قرار می‌دهید، آن را داخل ظرف دیگری بگذارید تا آب اضافی خارج‌شده از آن برایتان مشکل‌ساز نشود.
 

 

موادّ لازم برای پرکردن ظرف کمپوست به این ترتیب است:

موادّ گیاهی خشک‌شده مثل برگ‌های خشک، سرشاخه‌ها و ترکه‌های کوچک. هدف ما در این لایه، تأمین کربن لازم برای کمپوست است. موادّ گیاهی خشک و قهوه‌ای‌رنگ و موادّی مثل خاک‌ارّه کربن زیادی دارند و در این مرحله می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است ضخامت این لایه چیزی در حدود ۱۵ سانتی‌متر باشد. کمی آب روی این لایه بپاشید و سراغ لایه‌ی بعدی بروید.

 

در این لایه پسماند‌های خانگی، مثل ته‌مانده‌ی سبزیجات، پاره‌های روزنامه، کیسه‌ی چای، تفاله‌ی قهوه‌ی آسیاب‌شده، پوست تخم‌مرغ یا خرده‌های علف و بسیاری چیز‌های دیگر را اضافه کنید. موادّ سبز نیتروژن سطل کمپوست را تأمین می‌کنند. تفاله‌ی قهوه هم نیتروژن زیادی دارد. روی این لایه هم کمی آب بپاشید.
حالا یک لایه خاک حاوی کرم‌های خاکی و میکروارگانیزم‌های لازم برای تجزیه‌شدن موادّ قبلی را به ظرف اضافه کنید. لایه‌ی آخر را هم کمی خیس کنید.

 

سطل کمپوست شما دیگر حاضر است! فقط باید گهگاه روی آن آب بریزید، و هر هفته موادّ داخل ظرف را با یک بیل یا تکه چوب بزرگ هم بزنید. شاید در این مرحله به کمک بیشتر بزرگ‌تر‌ها نیاز داشته باشید، چون کمپوست گاهی می‌تواند خیلی سنگین باشد و ممکن است هم‌زدن آن برای شما مشکل باشد. بعد از یک ماه، کمپوست شما آماده‌ی استفاده خواهد بود.

 

حواستان باشد که میکروارگانیزم‌هایی که پسماند‌های گیاهی را تجزیه می‌کنند، به میزان برابر به موادّ سبز و قهوه‌ای (مثل برگ‌های خشک) برای جویدن نیاز دارند. آن‌ها هم‌چنین به آب و هوا نیاز دارند تا بتوانند زنده بمانند و به کارشان ادامه دهند. اگر تعداد حفره‌هایی که در ظرف ایجاد می‌کنید کم باشد، آن‌ها خفه خواهند شد.
هم‌چنین، حواستان باشد گیاهان مرده یا مریض را داخل سطل کمپوست نگذارید. بیماری این گیاهان می‌تواند در کود باقی بماند و از طریق آن، دوباره وارد باغ یا گلدانتان شود. گوشت، موادّ لبنی یا فضولات حیوانات خانگی را هم به‌هیچ‌وجه در سطل کمپوست قرار ندهید. این مواد حیوانات دیگر را به سمت سطل کمپوست شما جلب می‌کنند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بررسی انواع بخارشو + راهنمای خرید
دستگاه تمیز کننده بخارشوی یک وسیله همه کاره است ، بسیار مناسب برای بهداشت خانه اگر به فکر خرید این مدل دستگاه هستید ، حتماً ابتدا این راهنمای خرید بخارشوی را بخوانید. خرید و انتخاب یک بخارشوی خوب و ک...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید جارو شارژی دستی و پارویی + مزایا و معایب
امروزه روند تولید جارو شارژی ها نیز تغییر پیدا کرده است یعنی هر روز یک محصول جدید با ویژگی های بسیار عالی وارد بازار می شود. به همین دلیل شما باید هنگام خرید اطلاعات کافی را در رابطه با مدل ها و ویژگ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید سرخ کن + مزایا و معایب
دستگاه های سرخ کن جزو دستگاه هایی هستند که امروزه برای آشپزی بهتر به کمک آشپزان آمده اند و می توانند بسیار راحت تر از گذشته مواد غذایی را به صورت سرخ شده در اختیار آشپز قرار دهند.
ادامه مطلب >
با مزایای دستگاه بخور سرد بیشتر آشنا شوید
بهترین دستگاه بخور برای هر فضای بسته ای می تواند انتخابی مناسب برای بر طرف کردن خشکی هوا و زدودن آلودگی آن باشد. به طور یقین خرید دستگاه بخور گامی موثر در ایجاد فضایی شاد و پویا در خانه و یا محل کار ...
ادامه مطلب >
تفاوت دستگاه بخور سرد و گرم + مزایا و معایب
به جرات می توان گفت که فواید بخور برای پوست، زیبایی و درمان انواع بیماری ها بر کسی پوشیده نیست و همین مسئله باعث رواج استفاده از بخور شده است. یکی از مهم ترین سوالاتی که در استفاده از بخور در ذهن مطر...
ادامه مطلب >
بررسی انواع یخچال فریزر + مزایا و معایب
این روزها در بازار خرید یخچال دستتان برای هر نوع انتخابی باز است. از یخچال های ایرانی گرفته تا یخچال های خارجی. امروزه یخچال ها به انواع مختلف با کارایی های متفاوت تقسیم بندی میشوند.
ادامه مطلب >
بهترین ترازو های آشپزخانه دیجیتال زیر 100 هزار تومان!
ترازوی آشپزخانه دیجیتال نمونه های مدرن تر از ترازوهای آشپزخانه عقربه ای هستند. این نوع از ترازوها به جای آن که عقربه داشته باشند برای نمایش وزن مواد از نمایشگر دیجیتال استفاده می کنند. دقت ترازوهای د...
ادامه مطلب >
جارو فندکی و شارژی خودرو چیست + بررسی فواید آن
انتخاب مناسب یک جارو برای خودرو باعث می شود تا بتوانید از آن در منزل هم استفاده کنید و علاوه بر یک جارو فندکی، جارویی برای نظافت منزل نیز در اختیار داشته باشید.
ادامه مطلب >
یخچال فریزر ایرانی بخرم یا خارجی + بررسی نقاط ضعف و قوت
یخچال یکی از مهمترین اقلامی که در هر خانه ای واجب است، یخچال و فریزر است. یخچال و فریزر، هر کدام به نوبه خود در هر خانه ای مهم هستند به همین جهت خرید یخچال فریزر اهمیت دارد.
ادامه مطلب >