در این میان موخوره های سه شاخه و … نیز وجود دارد. تنها روش از بین بردن موخوره کوتاه کردن مو و استفاده از روغن های طبیعی است؛ اما اگر بخواهید موهایتان را یک دست کوتاه کنید ممکن است حجم زیادی از مو کوتاه شده و ارتفاع موهایتان کم شود. در این میان دستگاه جدیدی به نام دستگاه موخوره گیر وارد بازار شده است که می تواند قسمتی از ساقه مو را جدا کند که موخوره دارد و ارتفاع کلی مو شما را به یک باره کم نمی کند.
موخوره چیست؟
موهای شما از ریشه رشد می کنند؛ بنابراین انتهای ساقه مو قدیمی ترین قسمت مو به حساب می آید. بسته به طول مو انتهای مو شما ممکن است چند سال عمر داشته باشد؛ بنابراین تصور کنید که چند بار آن را شسته اید؛ چند بار اتو مو کشیده اید و چند بار آن را رنگ کرده اید. قسمت انتهایی مو آسیب پذیرترین بخش مو است؛ پس هیچ تعجبی ندارد که به مرور و به دلیل عدم رعایت نکات مهم دچار موخوره شوید.
بانوان به دلیل تنوع طلبی در زمینه زیبایی به دنبال فرم دادن موهایشان هستند که این باعث ایجاد موخوره در موهایشان می شود.
موخوره در زبان ساده به شکاف برداشتن ساقه ی مو و دو شاخه یا چند شاخه شدن آن اطلاق می شود. انتهای مو ممکن است چند شاخه شود؛ در واقع قسمت انتهایی مو ممکن است به دلایل مختلفی نازک شده و به چند قسمت تقسیم شود و سپس به سمت ریشه حرکت کرده و کل مو را درگیر کند. موخوره بخشی از چرخه طبیعی مو است و ممکن است هرکسی به آن دچار شود؛ البته با برخی مراقبت ها و کوتاه کردن هر چند یکبار مو می توانید مانع از بروز موخوره شوید.
عوامل ایجاد موخوره
عوامل زیادی هستند که در ایجاد موخوره موثرند. شیوه های نگهداری از موها مهمترین عامل در ایجاد این مشکل است. استفاده زیاد از سشوار و اتوی مو و دیگر ابزارهای حالت دادن به مو هم می تواند نقش بسیار مهمی در ایجاد موخوره داشته باشند.
به طور کلی هر ابزاری که با دمای بالا می تواند از رطوبت موی شما بکاهد، نقش زیادی در ایجاد این مشکل خواهد داشت. استفاده مرتب از رنگ مو، شامپوهای اسیدی و قلیایی و ترکیبات حاوی الکل هم می تواند این مشکل را در موهای شما بیشتر کند. استفاده از برس های غیر استاندارد یا برس های فلزی برای شانه کردن موها، شانه کردن در هنگامی که موهای خیس دارید، بیشتر محکم و بسیار شدید موهای با کش، شستشوی خشن موها، قرار گردن موها به مدت طولانی در زیر نور مستقیم آفتاب و کم آبی بدن و خشکی پوست، می تواند نقش مهمی در ایجاد موخوره ایفا کنند.
روش های درمان موخوره
- استفاده از دستگاه های موخوره گیر.
- استفاده از روغن های طبیعی و استفاده مکرر آن ها بعد و قبل از حمام
- محافظت مو و اجتناب از وسایل گرمایشی
- استفاده از رنگ های گیاهی
- استفاده از ماسک های طبیعی
- استفاده از برس های مناسب برای شانه کردن موها (برس های چوبی)
دستگاه موخوره گیر
دستگاه موخوره گیر یک دستگاه کاربردی برای از بین بردن موخوره است که در مدت زمان کم، موخوره ها را از انتهای موهایتان جدا می کند. این وسیله فواید بسیار زیادی دارد که یکی از آن ها صرفه جویی در زمان است. شما برای از بین بردن موخوره دو راه بیشتر ندارید یا باید کل موهایتان را یک دست و چند سانتیمتر بالاتر از قسمت های موخوره دار کوتاه کنید و یا ساعت ها وقت بگذارید و شخص دیگری تمام این موخوره ها را یکی یکی از روی سرتان جدا کند که در این روش هم وقت زیادی صرف می شود و هم امکان خطا وجود دارد.
اما دستگاه موخوره گیر می تواند موخوره های سرتان را در مدت زمان خیلی کمی از بین ببرد. این دستگاه بدون آن که در قد موهای شما تغییر چندانی ایجاد کند؛ موخوره ها را از بین می برد. علاوه بر این شکستگی تارهای مو را نیز از بین برده و موهای شادابی به شما می بخشد.
روش کار دستگاه موخوره گیر
این دستگاه در شکل های متنوعی عرضه می شود اما معمول ترین دستگاه ها دارای دو صفحه دندانه دار جدا از هم می باشند که بر روی یکدیگر قرار گرفته و چفت می شوند. در واقع شما همانند اتوی مو از این دستگاه استفاده کرده و دسته ای از موهایتان را در بین آن قرار می دهید و دستگاه را از نزدیک ریشه به سمت ساقه، به آرامی حرکت می دهید و این کار را چند بار تکرار می کنید. در این راستا دستگاه با مکانیسم خود ساقه موها را به اندازه چند اینچ بالاتر از موخوره کوتاه کرده و در مخزن تعبیه شده در دستگاه می ریزد. شما باید برای دسته های کوچک مو این کار را تکرار کنید و درنهایت خواهید دید که مخزن دستگاه پر از خرده موهای خشک و آسیب دیده است که از انتهای موها شما جدا شده و در آن جمع آوری شده است.
البته قبل از استفاده از دستگاه موخوره گیر بهتر است به چند نکته دقت کنید. قبل از اینکه به آرایشگاه مراجعه کرده و یا خودتان در منزل با استفاده از دستگاه موخوره گیر، موخوره های موهایتان را از بین ببرید؛ بهتر است موهایتان را بشویید و آن را کاملاً خشک کنید و سپس از این دستگاه استفاده نمایید.
بسته به حجم موهایتان، مدت زمان استفاده از دستگاه موخوره گیر متفاوت است و ممکن است در مدت زمان چهل دقیقه تا یک ساعت موخوره ها را از بین ببرد.
عوارض استفاده از دستگاه موخوره گیر
برخی از کاربران بعد از چند بار استفاده از دستگاه موخوره گیر اذعان دارند که تار موهایشان نازک و ضعیف می شود. در صورتی که موها نازک شود در برابر عوامل متعددی مانند انواع شامپوها، رنگ ها و دستگاه های گرم کننده مقاومت کمتری داشته و زودتر آسیب می بیند. البته عوارض اثبات شده ای برای این دستگاه گزارش نشده است؛ با این حال توصیه می کنیم بیش از یک تا دوبار به فاصله زمانی زیاد و چند هفته از این دستگاه استفاده نکنید و با رعایت نکات کاربردی که در زیر به آن اشاره می کنیم احتمال بروز موخوره در موهایتان را کاهش دهید.
چگونه مانع از ایجاد موخوره شویم؟
در این قسمت با چند نکات کاربردی آشنا می شوید که با رعایت آن ها موهایتان همیشه سالم و براق می شود و دچار موخوره نخواهد شد:
- قبل از دوش گرفتن موهایتان را شانه کنید.
- شانه کردن مو در حمام یا بعد از حمام به مو آسیب رسانده و در نهایت باعث موخوره می شود.
- سعی کنید بیش از اندازه موهایتان را نشویید تا رطوبت آن از بین نرود و بعد از هربار شست وشو از نرم کننده و آب رسان استفاده کنید.
- بعد از حمام موهایتان را با فشار زیاد و به وسیله حوله خشک نکنید.
- استفاده از وسایل گرمایشی مانند اتو مو و سشوار را به حداقل برسانید.
- سعی کنید موهایتان را با مواد شیمیایی و بی کیفیت رنگ نکنید این کار باعث خشکی مو شده و به مرور موخوره به وجود می آورد.
اقدامات لازم قبل از استفاده از موخوره گیر
علاوه بر شباهت ظاهری، طرز کار دستگاه موخوره گیر نیز به شیوه ی عملکرد ابزارهایی که برای صاف کردن مو به کار می روند شباهت دارد. پیش از به کار بردن دستگاه موخوره گیر بهتر است ابتدا موهای بلند خود را خوب شانه بزنید و گره های ایجاد شده در آنها را به طور کامل برطرف سازد.
به منظور انجام درست این کار بهتر است قسمت های کوچکی از مو را دسته کرده و آنها را خوب و کامل شانه بزنید. این عمل موجب می شود که تارهای موی شما به شکل بهتر و راحت تری وارد دندانه های دستگاه موخوره گیر شده و توسط آن کشیده نشود.
طرز استفاده از دستگاه موخوره گیر
پس از شانه زدن موهای خود قفل دستگاه موخوره گیر را باز کرده و صفحات دندانه دار آن را از یکدیگر جدا کنید. سپس لایه نازکی از موها را در بالای صفحه قرار دهید و کلید روشن شدن دستگاه را بزنید. پس از آن اهرم دستگاه موخوره گیر را به آرامی فشار دهید تا دستگاه شروع به کار کند. بهتر است کار خود را همیشه از ریشه ی موها شروع کرده و سپس آرام و آهسته به سمت انتهای تارهای مو حرکت کنید.
در واقع همیشه کار شانه کردن موها توسط دستگاه موخوره گیر را از کف سر شروع کنید و آنگاه دستگاه را آهسته به سمت انتهای موها حرکت دهید. هر دسته از موهای خود را حداقل سه بار توسط دستگاه ضد موخوره صاف کرده و آنها را به خوبی شانه نمایید. سپس به سراغ سایر بخش های سر و موهای دسته شده آن بروید و همین عمل را تکرار کنید.
البته همواره باید به این نکته توجه داشت که استفاده از دستگاه ضد موخوره یک راه حل صد درصد برای مقابله با موهای دو شاخه یا چند شاخه شده به شمار نمی رود. بلکه در کنار استفاده از این ابزار باید سایر راه های مقابله با موخوره را هم در پیش بگیرید. به عنوان مثال می توانید پس از هر بار استحمام از مواد نرم کننده استفاده کنید تا رطوبت موهای خود را بالاتر ببرید.