شنبه, 14 تیر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید


تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید

ته شیر وجود خارجی نداشته و تنها جهت افزایش فروش محصول ، بجای سرشیر سعی شده است از ته شیر (تهشیر) اسفتاده شود. این خامه، غلیظ‌ترین و غنی‌ترین خامه در بین انواع خامه‌ها است. خامه لخته شده به طور سنتی در Devon یا Cornwall درست می‌شده است. به همین خاطر ممکن است این نوع خامه را با نام دیوون (Devon یا Devonshire) نیز شنیده باشید. خامه لخته شده، دارای چربی 55 تا 60 درصد است. این نوع خامه برای پخت و پز و شیرینی‌پزی توصیه نمی‌شود، چرا که در اثر حرارت تکه تکه شده و از بین می‌رود.

خامه لخته یا تهشیر (سرشیر) چیست ؟ 

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream‎) گاهی اوقات با نام‌های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون‌شر هم شناخته می‌شود، فراورده‌ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه‌ای کم‌عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می‌شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می‌یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می‌باشد.

اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می‌باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه‌های جغرافیایی و تخصص‌های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل‌دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می‌گردد مقدار چربی آن الزاماً می‌بایست ۵۵٪ باشد.

 

 

موارد استفاده خامه لخته شده

  • به شکل سنتی همراه با خامه سرو می‌شود.
  • همچنین برای سرو با میوه‌های تازه و بستنی خوش طعم است.
  • برای پر کردن دسرها ایده‌آل است.
  • در سس‌ها هم به خوبی قابل استفاده است.
  • همچنین یک چاشنی عالی و خوشمزه برای توت تازه است.

 

طرز تهیه خامه لخته شده

برای این کار شما به 2 پیمانه خامه سنگین غیر پاستوریزه نیاز دارید. اما مهم‌تر از آن زمان است. شما باید حداقل 3 روز قبل از اینکه بخواهید از خامه لخته شده استفاده کنید، درست کردن آن را شروع کنید! اما نگران نباشید. مجموع وقتی که در این مدت باید صرف درست کردن آن کنید، شاید به ده دقیقه هم نرسد.
اساس کار این است که خامه سنگین در معرض حرارت ملایم قرار گیرد تا به نوعی سرشیر آن جدا شود. حال دستورالعمل زیر را پی بگیرید.

 

روز اول

1- فر را در دمای 80 درجه سانتیگراد (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2- 2 پیمانه خامه سنگین را درون یک ظرف کاسه‌ای کم عمق و یا درون ظروف شیشه‌ای (مثل پیرکس) بریزید. مقصود از انتخاب چنین ظرفی این است که خامه در حد 3 یا 4 سانتیمتر در ظرف بالا بیاید و عمق زیادی نداشته باشد. نکته کلیدی این است که ناحیه سطحی بزرگی داشته باشید.
3- خامه را به مدت 12 ساعت با دمای گفته شده و بدون پوشاندن سطح آن درون فر قرار دهید. می‌توانید شب تا صبح این کار را انجام دهید.

 

روز دوم

1- بعد از 12 ساعت حرارت دیدن، یک غشاء یا پوسته بر روی کرم تشکیل می‌شود. باید با دقت ظرف را از فر خارج نمایید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود. وقتی خامه سرد شد، ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید. در واقع می‌توانید این کار را نیز در طول شب بعد انجام دهید.

 

 

 

روز سوم

1- پس از سرد شدن، با ملایمت لایه ضخیم کرم لخته شده را از روی سطح ظرف بردارید. مایع رقیق زیر آن را نیز رها کنید. این کار دقیقا مانند سرشیر گرفتن است.
2- به آرامی این خامه لخته شده را هم بزنید تا یک بافت نرم ایجاد شود. (کرم لخته شده برخلاف انواع دیگر کرم‌ها، نیازی به هم زدن شدید ندارد.)
3- خامه را با شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: مایعی که در انتهای ظرف باقی می‌ماند، همان شیر است. آن را در ظرفی دردار نگهداری و مصرف کنید. این شیر به خصوص برای کیک پزی و شیرینی پزی، ایده‌آل است.

 

نحوه و میزان نگهداری خامه لخته شده

در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. این در حالی است که اگر آن را به صورت یخ زده نگه دارید، این مدت به 1 ماه خواهد رسید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با مزایا و معایب کسب و کارهای اینترنتی بیشتر آشنا شوید
واقعیت  این است که خیلی از کسب و کارهایی که سنتی هستند از بازار رقابت عقب ماندند و خیلی ها هم برای اینکه عقب نمانند تصمیم به مهاجرت به سمت کسب و کار اینترنتی و آنلاین کرده اند. از آنجا که این روند رو...
ادامه مطلب >
هر آنچه درباره ترجمه شناسنامه باید بدانید
شناسنامه در کنار کارت ملی یکی از مهم‌ترین مدارک شناسایی ایرانیان است که برای احراز هویت در داخل و خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که این مدارک به زبان فارسی است در خارج از کشور قابلیت...
ادامه مطلب >
معیارهای انتخاب کلینیک دندان پزشکی معتبر و با کیفیت
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، راه و روش‌های زیادی برای انتخاب دندانپزشک مناسب وجود دارد. در نتیجه نباید به موارد گفته شده در این مقاله برای انتخاب دندانپزشک خوب بسنده کرد. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم ت...
ادامه مطلب >
نکات قابل توجه قبل از خرید میلگرد
اگر قصد ساخت یک واحد مسکونی یا شخصی را دارید یا به عنوان یک مهندس برای اجرای پروژه‌های ساختمانی فعالیت می‌کنید، لازم است در مورد خرید میلگرد اطلاعاتی داشته باشید. از همین رو، ما در این مقاله می‌خواهی...
ادامه مطلب >
معرفی انواع بتن
بتن، پرکاربردترین مصالح ساختمانی ساخت بشر است. این ماده بعد از آب، بیشترین استفاده را روی کره زمین دارد. بتن‌های معمولی از ترکیب آب، سیمان و سنگدانه با نسبت‌های مشخص ساخته می‌شود.
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید ویدئو پروژکتور
ویدئو پروژکتور یک محصول کاملا دیجیتالی است که شما به واسطه استفاده از آن می توانید تمام فایل های صوتی، تصویری و همچنین متنی خود را در ابعادی به مراتب بزرگتر و برای جمعی با تعداد نفرات بیشتری به نمایش...
ادامه مطلب >
درآمدشغل تعویض روغنی چقدر است؟
شغل تعویض روغنی، یکی از مشاغلی است که امروزه به دلیل افزایش روز افزون استفاده از خودروها، با استقبال بالایی مواجه شده است.
ادامه مطلب >
دلایل نچرخیدن سینی مایکروفر چیست؟
چرا سینی کف ماکروفر نمی‌چرخد؟ سینی گردان در مایکروفر وظیفه‌ی چرخاندن غذا برای پخت یکنواخت را دارد. به غیر از خود سینی سه قطعه دیگر یعنی موتور، کوپلار و ریل در این چرخش دخیل هستند. اگر هر کدام از این‌...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب بهترین نوع الیاف چمن مصنوعی
امروزه از چمن مصنوعی در مصارف مختلفی استفاده می‌شود. از طرفی برای زیباسازی محیط‌های خانگی، اداری، تشریفاتی و حتی گذرگاه‌ها، و از طرف دیگر در زمین‌های ورزشی، به عنوان جایگزینی مناسب برای چمن‌های طبیعی...
ادامه مطلب >
پربازدیدها