تایمر هوشمند آبیاری ابزاری است دیجیتال یا مکانیکی که عمل آبرسانی را به منطقه مورد نظر کاربر بصورت برنامه ریزی شده و اتوماتیک انجام می دهد.
بنابر اعلام بازرگانی آب نیرو، این دستگاه به وسیله یک عدد باتری کتابی و یا دو عدد باتری قلمی انرژی مورد نیاز خود را تامین میکند و ابعاد آن تقریبا برابر با یک کف دست است.
ساختار داخلی تایمر آبیاری:
استفاده از تایمر جزو راحتترین روشها در جهت هوشمندسازی باغچه و باغ محسوب میشود. نصب این دستگاه نیاز به تخصص خاصی ندارد و به راحتی انجام میشود. ساختار این محصول از پنج جزء اصلی تشکیل شده که از اجزای تشکیل دهنده آن میتوان به جا باتری، بدنه و دکمهها، شیر سولنوئیدی و قسمت الکترونیکی اشاره کرد.
تایمر آبیاری
مراحل هوشمندسازی باغچه به وسیله تایمر آبیاری:
خرید وسایل مورد نیاز از اولین قدمها در جهت هوشمندسازی باغچه یا باغ محسوب میشود که شامل خرید تایمر آبیاری، باتری آن، و تهیه رابطهای تبدیل برای وصل کردن تایمر به شیر آب و شلنگ میباشد. با توجه به این نکته که تمامی تایمرهای آبیاری از ورودی و خروجی سه چهارم اینچ (سه ربع) بهرهمند هستند، بهتر است در مورد نحوه نصب آن به شیر و شلنگ از فروشنده اطلاعاتی کسب نمائید.
قدم دوم که جزو مهمترین و اصلیترین قدمها در جهت هوشمندسازی باغچه به شمار میرود، نصب دستگاه تایمر آبیاری است. در این قدم، ابتدا نصب ورودی دستگاه به شیر آب صورت میگیرد و سپس اتصال خروجی دستگاه به لوله یا شلنگ آبیاری انجام میشود و در مرحله آخر باتریهای قلمی را در جای مشخص شده در دستگاه قرار میدهیم. پس از نصب سیستم و فعال بودن آن، شیر آب باید به طور دائم باز باشد و هرگز آن را نبندیم.
آخرین قدم در هوشمند سازی باغچه، تنظیم دلخواه زمان آبیاری روی تایمر آبیاری است. البته طریقه تنظیم زمان روی دستگاه، در تایمرهای مختلف با هم متفاوت است. اما معمولا در همه آن ها اول، زمان شروع را تنظیم کرده و بعد از آن به ترتیب زمان آبیاری و تعداد چرخه تکرار آبیاری را تنظیم میکنیم. بهتر است برای انجام درست تنظیمات تایمری دستگاه از راهنمای همراه محصول استفاده کنید.
تایمر آبیاری
انواع تایمر آبیاری:
پس از به پایان رسیدن فصل زمستان و بیدارشدن گیاهان در فصل بهار، آبیاری گلها و گیاهان از سر گرفته خواهد شد. و همچنین با فرارسیدن سال جدید و عید نوروز، و شروع دید و بازدید و مسافرتهای چند روزه، امکان ایجاد اختلال در زمان آبیاری گیاهان و آسیب رسیدن به آنها وجود دارد. استفاده از تایمر آبیاری بهترین گزینه برای رفع این مشکل خواهد بود. این نوع محصول از انواع متنوعی برخوردار است که میتوان به:
• تایمر آبیاری باتری خور
• تایمر آبیاری برقی
• تایمر آبیاری خورشیدی
• تایمر آبیاری مکانیکی اشاره کرد.
● تایمر آبیاری باتری خور:
از متداولترین نوع تایمر ها محسوب میشوند و مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به نگهداری از گل و گیاه است. از نظر قیمتی مقرون به صرفه میباشد و انرژی مورد نیاز آن توسط باتری تامین میشود. باتریهای مورد استفاده در این محصول از نوع نیم قلم، قلمی و باتریهای قلیایی است. از مهمترین مزیتهای این تایمر، نصب راحت و روش راهاندازی ساده آنهاست و از مصرف باتری بسیار کمی برخوردار است و با استفاده از باتری مناسب و با کیفیت، تا یک سال میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد. این تایمرها در دو نوع :
- • قابل نصب روی شیر آب
- • قابل اتصال به شیربرقی موجود است.
● تایمر آبیاری برقی:
تایمرهای آبیاری برقی از سطح کیفیت بالاتری نسبت به سایر محصولات بهرهمند هستند و راهاندازی آنها تنها با اتصال به جریان برق شهری امکانپذیر است. این نوع تایمرها از بازه گستردهای در برنامهپذیری برخوردار هستند و به وسیله یک آداپتور ۱۲ ولت به برق شهری متصل میشوند. این نوع تایمرها را مانند شیر برقی هانتر نیز مینامند. با اتصال شیرهای برقی به این نوع تایمر، اجازه برنامهریزی آبیاری برای مساحتهای بیشتری را پیدا میکنید.
● تایمر آبیاری خورشیدی:
تولید و استفاده از این محصول با بهرهگیری از انرژیهای پاک (خورشیدی و ...) به صورت رایج درآمده است. و از آن میتوانید در مناطقی که نور خورشید به طور دائم و مناسب است، استفاده کنید.
● تایمر آبیاری مکانیکی:
کارکرد این نوع تایمرها به صورت مکانیکی انجام میشود و از نیروی الکتریسیته در راهاندازی آنها استفاده نمیشود. عملکرد آبیاری این محصول به یکباره انجام میشود به این صورت که برای هر بار آبیاری، باید تایمر را برای مدت مشخص تنظیم کنید و بعد از اتمام زمان آبیاری، نیاز به تنظیم مجدد برای آبیاری نوبت بعدی دارد. ولی در تایمرهای دیجیتالی پس از یک برنامهریزی مشخص، آبیاری در هر نوبت به طور خودکار انجام میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع تایمرهای آبیاری به سایت https://abniro.com/ مراجعه فرماید.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟