جمعه, 09 خرداد,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار کدام بهتر است؟


نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار کدام بهتر است؟

نوع نمک مصرفی می‌تواند تاثیر مهمی بر روی سلامتی اعضای خانواده داشته باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یلدا مرتضوی مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان اظهار کرد: بسیاری از مردم هنگام انتخاب نمک با مشکل مصرف نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار مواجه هستند.

او ادامه داد: از جمله تفاوت‌های نمک دریا و نمک یددار می‌توان به وجود ناخالصی‌ها در نمک دریا و وجود یُد در نمک تصفیه شده یددار اشاره کرد.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان اضافه کرد: یُد یکی از مهم‌ترین ریزمغذی‌ها به شمار می‌رود که برای حفظ سلامتی انسان‌ها ضروری است.

یلدا مرتضوی افزود: همه مواد غذایی دارای ید هستند، اما میزان ید موجود در آن‌ها به اندازه‌ای نیست که مقدار مورد نیاز بدن انسان‌ها را تامین کند، بنابراین برای تامین نیاز روزانه بدن به ید، مجبور به تامین آن از طریق غنی سازی یا مکمل یاری هستیم.

او با بیان اینکه بهترین منبع غذایی ید، ماهیان آب‌های شور هستند که در کشور ما به اندازه مطلوب مصرف نمی‌شوند، اضافه کرد: در حال حاضر در ایران از یدات پتاسیم برای غنی سازی نمک‌ها استفاده می‌شود که مزیت این کار ماندگاری و مقاومت بیشتر آن در برابر حرارت است؛ البته یدات پتاسیم در برخی شرایط مانند رطوبت بالای نمک، حرارت بالای محیط، در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن و وجود ناخالصی در نمک، ناپایدار است.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان تصریح کرد: کمبود ید در بدن، می‌تواند سبب بروز اختلالاتی مانند گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید)، کاهش ضریب هوشی، اختلال در تکلم و سقط جنین و مرده زایی در زنان باردار شود.

او با بیان اینکه نمکی که از معادن سنگ نمک و یا از دریا استخراج شود، دارای ناخالصی‌های فراوانی است، اظهار کرد: یکی از ناخالصی‌های موجود در نمک، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک است که به علت عوارض نامطلوب زیادی که بر بدن می‌گذارند، برای انسان‌ها خطرناک هستند.

یلدا مرتضوی بیان کرد: در نمک‌های تصفیه شده یددار علاوه بر افزودن ید به نمک، ناخالصی‌های موجود در آن نیز جدا می‌شوند، بنابراین برای سلامتی مفید است.

او با اشاره به مشخصات نمک سالم بهداشتی، ادامه داد: روی بسته بندی نمک سالم عبارت نمک تصفیه شده یُددار درج شده است.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان گفت: از دیگر مشخصات نمک سالم بهداشتی اینکه رنگ آن به طور کامل سفید، دانه‌های آن کروی شکل و دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

او با بیان اینکه بسته بندی نمک سالم، مناسب و به رنگ مات است به گونه‌ای که نور در آن نفوذ نکند، اضافه کرد: بهتر است نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه کنیم تا برای جلوگیری از تخریب ید موجود در آن کمترین حرارت به آن برسد.

یلدا مرتضوی افزود: این نکته را باید در نظر داشت که مصرف بالای نمک چه به صورت تصفیه شده یددار و چه به صورت نمک دریا توصیه نمی‌شود و مصرف نمک به ویژه در افراد مبتلا به فشارخون بالا و بیماران قلبی عروقی باید محدود شود.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
پیتزا ساز خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که به خوردن  پیتزا علاقه دارید دیگر نیاز نیست برای خوردن پیتزا به رستوران و فست فود بروید، تنها با یک دستگاه پیتزا پز خانگی (Pizza Maker) به راحتی میتوانید در منزل ...
ادامه مطلب >
میوه خشک کن + مهمترین نکات قبل از خرید
امروزه تغذیه جایگاه خوبی بین مردم پیدا کرده. از این میان اگر می خواهید تغذیه ی سالمی داشته باشید، علاوه بر سه وعده ی اصلی از اهمیت میان وعده ها غافل نشوید. میان وعده به خصوص برای کودکان در حال رشد و ...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب دستگاه ساندویچ ساز عالی + نحوه استفاده
ساندویچ ساز یک ابزار قدرتمند کوچک است که به شما کمک می کند خیلی راحت و سریع انواع ساندویچ برشته شده و اسنک ها را با انواع غذاها (مانند مرغ ، سبزیجات ، پنیر ، گوشت و …) درست کنید. مزیت دیگر ساندویچ ...
ادامه مطلب >
چطور وافل درست کنم؟ + راهنمای خرید وافل ساز
وافل یک نوع شیرینی پرطرفدار است که معمولا به عنوان عصرانه یا صبحانه صرف می شود و ترکیب آن با توت فرنگی و خامه بسیار لذیذ می شود. همچنین میتوانید آن را با شیره طلائی، عسل یا شکلات نوتلا سرو کنید. مایه...
ادامه مطلب >
دستگاه هواپز چیست + کاربرد آن در پخت و پز
هواپز جدیدترین دستگاه پخت غذاست که با استفاده از یک لامپ هالوژنی حرارت لازم برای پخت غذا بدون آب و روغن را ایجاد می کند. استفاده از هواپز بسیار سالم و مقرون به صرفه است. با ما همراه باشید تا در این م...
ادامه مطلب >
پاپ کورن ساز خانگی + آموزش طرز استفاده
پاپ کورن یا همان پفیلا از آن خوراکی های خوشمزه ای است که تقریبا همه با ذائقه های مختلف به آن نه نمی گویند. اگر از عشاق سینه چاک این خوراکی باشید حتما از آن در موقعیت های مختلف استفاده می کنید؛ مهمانی...
ادامه مطلب >
چطور یک تخم مرغ پز خوب بخرم؟ + آموزش نحوه استفاده
تخم مرغ پزها وسیله ای برای پختن تخم مرغ می باشد که علاوه بر آبپز کردن تخم مرغ میتوانیم از این دستگاه برای طبخ کردن تخم مرغ ها یا همان نیمرو کردن استفاده کرد. ظرفیت این دستگاه ها از ۱ عدد تا به بالا ب...
ادامه مطلب >
بررسی کامل شومینه برقی + مزایا و معایب
شاید در ابتدا با خود بگویید که چرا شومینه برقی؟ تا وقتی شومینه طبیعی وجود دارد و میتوان آن را برای منزل خود پیاده سازی کرد دیگر نیازی نیست که از شومینه های برقی و پرمصرف استفاده کنیم! اما باید در پاس...
ادامه مطلب >
جت هیتر چیست + مزایا و معایب
جت هیتر را میتوان با استفاده از یک ترموستات مرکزی و واحد کنترل و نظارت کرد؛ یک طرف هوا را مکش می کنند و طرف دیگر هوای گرم را بیرون میدهند و به این ترتیب میتواند کمک شایانی در تنظیم دمای هوای داخل سال...
ادامه مطلب >
پربازدیدها