پنجشنبه, 18 اردیبهشت,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟


آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟

فلوس ویژگیهای بی نظیری برای سلامتی دارد . در صورت مصرف آن برای لاغری مفید است و موجب سیستم گوارش شما می گردد.

ویژگی های گیاهی فلوس:

فلوس از گیاهان مخصوص مناطق گرمسیر مانند هند، آفریقا و جنوب است. طبیعتاً مناطق بومی این گیاه نشان از گرما دوستی بیش از اندازه این گیاه می دهند. این گیاه دارای 10 تا 15 متر ارتفاع است. اسم های دیگری نیز برای فلوس وجود دارد. به عنوان مثال در برخی نواحی ایران زمین آن را با نام خرنوب هندی و یا خیار شنبر می شناسند. البته این نام گذاری ها بیشتر بومی می باشد اما گاهی نیز به رسمیت شناخته شده است. این گیاه به صورت خودرو در این مناطق یافت می گردد.

میوه فلوس طولی به اندازه 30 تا 50 سانتی متر و قطری معادل با 2 تا 3 سانتی متر دارد. اگر گیاه فلوس در راستای طولی باز شود، می توانید مجموعه ای از تیغه ها را در آن ببینید. این تیغه ها هستند که فلوس را به قطعات متعدد تقسیم می کند. البته این قطعات گاهی به 100 عدد نیز می رسند.

خواص فلوس

 

 

عسل خیار شنبر در واقع همان شیره چسبناک است که در درون این قطعات وجود دارد. طعم این شیره چندان مطلوب نیست و بوی خوبی ندارد اما تا حدی شیرین است. برای مصرف خواص فلوس باید غلاف آن را به طور مستقیم بر روی آتش بگیرید و منتظر بیرون آمدن عسل آن باشید. معمولاً این عسل چسبنده را به عنوان ماده ای مسهل مورد استفاده قرار می دهند. ضمن اینکه برای بهره بردن از این خاصیت، فلوس باید با روغن بادام مخلوط شود. یعنی ترکیب خواص روغن بادام با فلوس موجب این تاثیر مفید می شود. فلوس پخته از ترکیب قسمت مرکزی فلوس(مغز فلوس) با شکر یا قند به دست می آید و با درجه حرارت متوسطی پخته می شود.

خواص خرنوب هندی

 

ترکیب شیمیایی فلوس:

آنچه که در فلوس به عنوان مغز شناخته می شود، دارای مواد قندی، مواد روغنی، اکسی آنتراکینون، صمغ و اسانس می باشد. ترکیب شیمیایی فلوس از آنتراکینون ناشی می شود. همین ترکیب موجود در فلوس سبب خواص مسهلی آن می شود.

 

کاربرد فلوس برای درمان یبوست:

برای بهره گیری از خواص فلوس به عنوان مسهل باید 10 گرم شیره یا همان عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش ترکیب و آن گاه از مواد اضافی پاکسازی کنید. به همین راحتی مسهل فلوس آماده می شود. البته اگر بیمار دچار یبوست شدید است، باید مقدار 10 گرم عسل خرنوب هندی را به 60 گرم افزایش داد. برای بهبود مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس مصرف کرد.

خرنوب هندی و موارد مصرفی آن

 

یک لیتر آب تقطیر شده تهیه کنید و در آن به میزان 5 گرم عسل خیار شنبر بریزید. در ادامه باید حدود 125 گرم شکر یا قند آسیاب شده به این مخلوط اضافه و محلول را به طور تدریجی حرارت دهید. این حرارت باید متوسط باشد و باید منتظر بمانید تا آب داخل ترکیب از بین رود. مخلوط شما با از دست دادن آب، غلیظ گردد و از نظر وزن به 100 گرم برسد. برای نتیجه بخش بودن خواص فلوس در این زمینه باید از آن به صورت روزانه به اندازه 50 تا 100 گرم مصرف کرد.

خواص درمانی فلوس

  •  

-فلوس دارای طبع گرم و تر است و در طب سنتی بسیار کاربرد دارد.

-معمولاً برای بهبود دل پیچه و انسداد روده از خواص فلوس استفاده می شود.

-فلوس را می توان به شکل ضماد بر روی مفاصل دردناک بگذارید تا درد مفاصل و نقرس بهبود یابد.

-برای رفع اسهال خونی می توان از جوشانده پوست درخت فلوس استفاده کرد.

-فلوس باعث باز شدن و نرم شدن ریه می شود و از ورم آن می کاهد.

-ترکیب فلوس و آب گشنیز برای درمان دیفتری کاربرد دارد. برای بهره مند شدن از خواص گشنیز و خرنوب هندی، باید مخلوط را غرغره کنید.

-داروی فوق العاده برای درمان یبوست است و در اطفال و زنان باردار نیز قابل استفاده است.

-کلیه سنگ ساز را بهبود می بخشد و عملکرد آن ها را بهتر می سازد. حتی از بروز سنگ در کلیه ها پیشگیری می کند.

فلوس و فواید آن

 

مضرات مصرفی فلوس:

فلوس نیز در صورتی که بدون قاعده و بیش از اندازه مصرف شود، قطعاً دارای مضرات و معایبی خواهد بود. به طور کلی چسبندگی فلوس موجب به هم چسبیدن روده ها می شود و برای معده خطرناک است. ضمن اینکه سبب اشکالاتی در روده نیز می گردد. به همین خاطر آن را به تنهایی مصرف نمی کنند و همراه با مصطکی و انیسون روغن بادام مصرف می شود.

امیدواریم ذکر فواید فلوس، این گیاه را به خوبی به شما معرفی کرده باشید و آگاهی لازم را برای نحوه استفاده از خواص دارویی فلوس کسب کرده باشید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
فنون مهم در پخت برنج
در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بد...
ادامه مطلب >
راز و رمزهای تهیه «پلو»ی خوشمزه و خوش قد و بالا
رنج(rice) از جمله غلاتی است که در آشپزی بیشتر کشورهای جهان بسیار کارآمد است و روش های پخت و انواع مختلف دارد. به ویژه در کشورهای آسیایی خوردن برنج چه برنج سفید، چه برنج قهوه ای بسیار رایج است. در بین...
ادامه مطلب >
راهنما و خرید بخاری نو و دسته دوم
با نزدیک شدن زمستان و سرد تر شدن هوا، نیاز به خرید بخاری های گازی بیشتر احساس می شود. خرید بخاری گازی نیاز به دقت و آگاهی کاملی دارد و در صورت فقدان آن ها، می تواند خطرات جبران ناپذیری را به بار آورد...
ادامه مطلب >
یک حوله خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
حوله باکیفیت حس خوب شنا یا دوش آب گرم را کامل می‌کند.
ادامه مطلب >
روش های مختلف طرز تهیه تاس کباب خوشمزه
تاس کباب یک خوراک سنتی و خیلی خوشمزه است که همراه با سبزیجات مختلفی درست می شود. تاس کباب جزو غذاهای پر ویتامین و رژیمی است. به دلیل داشتن فیبر زیاد برای کسانی که یبوست دارند، بسیار مناسب است. برای ت...
ادامه مطلب >
طرز تهیه ی تاس کباب بوقلمون با قارچ و فلفل
آموزش طرز تهیه تاس کباب بوقلمون با قارچ . با این آموزش آشپزی با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
با برنج شفته چه کنیم؟
شاید برای شما نیز پیش آمده که برنجتان شفته شده باشد. در این مواقع چنانچه زمان کافی داشته باشید میتوانید پلو جدید درست کنید یا اینکه به جای برنج یک غذای دیگر که با برنج پخته شده درست میشود مانند سوپ، ...
ادامه مطلب >
قیمت ، مشخصات و بررسی خرید انواع لامپ
این روزها لامپ ال ای دی یکی از اولین گزینه‌ها برای خرید لامپ خانگی‌ است. باوجود انواع مختلف لامپ و برندهای گوناگونی که در بازار هست، خرید کردن کار گیج‌کننده‌ای به‌نظر می‌رسد. 
ادامه مطلب >
اره موتوری و صرفه جویی در زمان
بریدن الوار و درختان با اره دستی کار بسیار سختی است که با استفاده از اره موتوری به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
ادامه مطلب >