یکی از مهمترین لوازمی که برای گردش در طبیعت و سفر به آن نیاز دارید چراغ قوه است. اگر شما هم قصد دارید به مدت چند روز و یا چند هفته راهی سفر به طبیعت شوید، حتما به این وسیله نیاز خواهید داشت. با توجه به تاریک شدن هوا در طبیعت نیاز به این وسیله مهم بیشتر از هر چیز دیگری احساس می شود. یکی از مهمترین چالش هایی که شب در طبیعت با آن روبرو می شوید تاریکی هوا می باشد. اگر شبی که در طبیعت هستید آسمان مهتابی باشد، مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد. نور ماه همه جا را برای شما روشن می کند و به راحتی قادر به دیدن اطراف خود هستید. بحث ما زمانی است که مهتاب نیست و یا هوا ابری است. در این شرایط شما حتی قادر به دیدن جلوی پای خود نیستید. و نیاز به یک چراغ قوه پیدا می کنید. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید و زیاد در دل طبیعت سفر می کنید و قصد خرید یک چراغقوه خوب و با کیفیت دارید با ما همراه باشید تا انواع مدل های چراغ قوه را به شما معرفی کنیم تا در بین آن ها با توجه به نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.
چرا از چراغقوه استفاده میکنیم؟
چراغقوه وسیلهای کاربردی و یکی از ملزومات برای سفر، کوهنوردی، شکار و حوادث طبیعی و غیرمترقبه مثل زلزله است، در جایی که هیچ منبع نوری وجود ندارد، چراغقوه به عنوان منبعی سیار به داد شما میرسد. این وسیلهی الکترونیکی برای تولید نور به کار میرود، باتری، لامپ، بدنه و کلید چهار قسمت اصلی چراغقوه هستند.
چراغقوه به خاطر حجم، اندازه و وزن کم در خانه، باغ، سفر، طبیعت و گردشگری، کمپینگ، کوهنوردی، اقامت شبانه، وضعیتهای اضطراری و غیرمترقبه و … مورد استفاده قرار میگیرد، به سادگی در کیف و کوله جا میگیرد و به آسانی حمل میگردد، هم در مکانهای باز و هم در محیطهای بسته کاربرد دارد.
با باتری یکبار مصرف و باتری قابل شارژ و خشک کار میکند.
انواع چراغ قوه:
۱) چراغ قوه لیزری و یا پلیسی:
چراغ قوه پلیسی و یا لیزری چراغ قوه هایی هستند که با لامپ های ال ای دی طراحی شده و مانند اسم شان (لیزری) دارای برد بسیار زیادی میباشند. برد چراغ قوه های لیزری بنا به نوع برند و اورجینال بودن محصول از ۱ کیلومتر تا ۳ کیلومتر متغیر میباشد. این چراغ قوه ها بدلیل برد زیادشان دارای طرفداران زیادی میباشند.
لازم به ذکر است چراغ قوه های لیزری کاربرد بسیار زیادی داشته و با نام های مختلفی از جمله چراغ قوه پلیسی ، چراغ قوه چوپانی ، چراغ قوه شکاری ، چراغ قوه غار نوردی ، چراغ قوه نگبانی و چراغ قوه زوم دار در بازار به فروش میرسند. همچنین این چراغ قوه ها دارای سه حالت نور پردازی (ثابت ، لیزری و چشمک زن) میباشند. که هرکدام کاربرد های فراوانی دارند.
۲) چراغ قوه پیشانی:
چراغ قوه پیشنانی و یا چراغ پیشانی چراغ قوه هایی هستند که به واسطه بند بر روی پیشانی بسته شده و کاربرد های فراوانی دارند این چراغ قوه ها اغلب با لامپ های ال ای دی طراحی شده و از فناوری لیزری بهره مند میباشند. و مانند چراغ قوه های لیزری دارای سه حالت نور پردازی (ثابت ، لیزری و چشمک زن) میباشند.
لازم به ذکر است چراغ قوه های پیشانی کاربرد بسیار زیادی داشته و با نام های مختلفی از جمله چراغ قوه کوهنوردی ، چراغ قوه غار نوردی ، چراغ قوه آبیاری و … در بازار به فروش میرسند. و اغلب مورد استفاده افرادی قرار میگیرند که قصد استفاده از دست هایشان را دارند و با بستن چراغ قوه به پیشانی شان تسلط کاملی به کارهایشان دارند.
۳) چراغ قوه پرتابل:
چراغ قوه های پرتابل بدلیل وزن کم و نور مناسبی که دارد اغلب برای روشنایی داخل چادر های مسافرتی و کمپینگ مورد استفاده قرار میگیرند. چراغ قوه های پرتابل با وزن های ۱۵ الی ۳۵ گرم در بازار به فروش میرسند و شما میتوانید این چراغ قوه هارا به صورت جیبی و بسیار آسان با خودتان حمل کنید. از این جهت اگر قصد خرید بهترین چراغ قوه برای چادر را دارید این چراغ قوه ها بهترین گزینه میباشند.
۴) چراغ قوه فانوسی و یا آویز:
چراغ قوه های آویز و یا فانوسی اغلب دارای قابلیت تنظیم نور بوده و همچنین شما میتوانید به واسطه کابل usb و با کمک پاور بانک و ، لپ تاب و فندکی ماشین اقدام به شارژ این چراغ قوه ها کنید. این چراغ قوه ها بیشتر برای استفاده در چادر های کمپینگ ، تعمیر ماشین ، پیاده روی های شبانه و اتاق هایی که برق ندارند طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
در هنگام خرید چراغ قوه باید به چه نکاتی توجه کرد:
نوع چراغقوه:
مشخص کنید چراغ قوه را برای چه منظوری نیاز دارید. مثلا برای روشن کردن مسیر پیاده روی در شب یا برای روشن کردن داخل چادر و… پس با توجه به نوع نیاز خود چراغ مخصوص آن را انتخاب و خریداری نمایید.
باطری خور یا قابل شارژ:
اگر چراغقوه را برای یک یا دو شب نیاز دارید بهتر است نوع شارژی آن را خریداری نمایید. زیرا میزان شارژ باتری آن برای یک یا دو شب کافی است و بعد از آن نیاز به شارژ شدن دارند. پس اگر قرار است مدت زمان زیادی را در بیرون از منزل باشید بهتر است نوع باتری خور را انتخاب کنید و تعداد زیادی باتری برای تعداد شب هایی که قرار است از منزل دور باشید، همراه خود داشته باشید.
نوع نوردهی:
میزان نور دهی چراغ قوهها با هم متفاوت است برخی نور را پخش می کنند و برخی نور را با برد زیاد خطی می فرستند.
نوع باتری و مدت استفاده:
چراغ قوهها بر اساس میزان قدرت باتری خود قادر هستند مدت زمان خاصی روشن بمانند. شما می توانید از بین چراغ قوه های مختلف بین نور دهی ۲ ساعت تا ۱۶ ساعت و حتی بیشتر بر اساس نیاز خود خریداری نمایید.
شرایط استفاده:
چراغقوهها بسته به نوع آنها در شرایط مکانی و وضعیتهای مختلف قابل استفادهاند، شما باید حسب نیاز و مکان استفاده، انتخاب و خرید نمایید.
استحکام و ضدآب بودن:
یک چراغقوه خوب باید در مقابل ضربه مقاوم باشد، البته ضد آب بودن آن هم باید مد نظر باشد.
رنگ نور چراغقوه:
این وسیله با تولید نور سفید و زرد در دسترس است، بد نیست بدانید که نور سفید جزئیات بیشتری را در شب نشان میدهد.
وزن چراغ قوه:
مهم ترین نکته برای خرید چراغ قوه وزن آن می باشد. چراغ قوه سنگین را نمی شود به سقف چادر آویزان کرد بنابراین می بایست از نوع سبک که قابلیت آویزان شدن دارند استفاده نمایید.