احکام نماز خواندن با مانتو:
لباس نماز گزار باید بدن آن را به جز، قرص صورت و از مچ دست ها و در صورت نبودن نامحرم از مچ پاها به پایین، کاملا بپوشاند. لباس نمازگزار نباید چسبان و بدن نما باشد. خواندن نماز با مانتو احکامی دارد که با آن ها آشنا می شویم.
پرسش و پاسخ هایی در مورد احکام خواندن نماز با مانتو :
پرسش : نماز خواندن با مانتو و روسرى چه حکمى دارد؟
پاسخ همه مراجع : اگر مقدار واجب پوشش و شرایط لباس نمازگزار در آن رعایت شود، اشکال ندارد؛ هر چند نماز با چادر براى رعایت پوشش در نماز، آسانتر و بهتر است.
تبصره. مقدار واجب پوشش براى زن در حال نماز، پوشاندن تمام بدن حتى موى سر به جز صورت (به مقدارى که در وضو شسته مى شود) و دست ها تا مچ و پاها تا مچ است. اما براى آنکه یقین کند مقدار واجب را پوشانده است، باید آیت اللّه مکارم احتیاط واجب دارند. مقدارى از اطراف صورت و قدرى پایین تر از مچ را هم بپوشاند.
• پرسش : آیا استفاده از چادر در حین نماز خواندن واجب است و نماز خواندن با مانتو و مقنعه و یا روسرى در صورت پوشش قسمت هاى مربوطه مشکل ایجاد مى کند؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : براى زن واجب است در حال نماز تمام بدن خود را بپوشاند، فقط باز گذاشتن گردى صورت و دست ها تا مچ و پاها تا مفصل ساق پا (در صورتى که نامحرم نباشد) نماز را باطل نمى کند و پوشاندن لازم نیست با چادر باشد.
آیا خواندن نماز با مانتو اشکال دارد ؟
• پرسش : نماز خواندن با مانتو و شلوار و روسرى معمولى، یا بلوز و دامن و جوراب و روسرى معمولى، به گونه اى که به جز گردى صورت و دست ها تا مچ بقیه بدن پوشیده باشد، چه حکمى دارد؟ اگر این لباس ها زینتى باشد چطور؟
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : اشکالى ندارد، هر چند چادر حجاب برتر است، و در صورتى که لباس زینتى باشد، ولى در مقابل نامحرمان نباشد، آن هم اشکالى ندارد.
پرسش : آيا استفاده از چادر در حين نماز خواندن واجب است و نماز خواندن با مانتو و مقنعه و يا روسرى در صورت پوشش قسمتهاى مربوطه مشکل ايجاد مى کند؟
پاسخ : براى زن واجب است در حال نماز تمام بدن خود را بپوشاند، فقط باز گذاشتن گردى صورت و دست ها تا مچ و پاها تا مفصل ساق پا (در صورتى که نامحرم نباشد) نماز را باطل نمى کند و پوشاندن لازم نيست با چادر باشد.
پرسش: اگر در نماز خانمها، لحظهاى هرچند كوتاه، قسمتى از اعضايى كه خانمها بايد در حال نماز بپوشانند ديده شود حكم نماز آنها چيست؟ (منظور اينكه لحظهاى ديده شود و سپس فوراً توسط نمازگزار پوشانده شود.)
پاسخ :در فرض مذکور اگر بىاختيار باشد، نمازش اشکال ندارد.
پرسش: آيا نماز خواندن با چادر نازک که شبح بدن زير آن نمايان است صحيح است؟ اگر صحيح نيست کسى که با اين پوشش نماز خوانده وظيفهاش چيست؟
پاسخ: بنابر احتياط واجب پوشاندن شبح بدن لازم است و بدون ستر آن نماز صحيح نيست ولى نمازهايى كه با اعتقاد به صحّت به صورت مذكور خوانده شده، صحيح و مجزى بوده است. استفتائات جديد مقام معظم رهبري.