هدیه ۳۰۰ هزار تومانی اردوغان در مقابل هدیه سی میلیونی قالیباف!
در دیدار قالیباف و اردوغان، ایران یک فرش دستباف نفیس به اردوغان هدیه داده و اردوغان کتابی از خودش به هیات ایرانی هدیه داده است.
انتشار تصاویر دیدار آقای محمد باقر قالیباف با آقای رجب طیب اردوغان که در آن رییس مجلس ایران یک تابلو فرش نفیس به رییس جمهوری ترکیه اهدا کرده و متقابلا کتابی ساده از گفتههای او با عنوان «گل واژه» را هدیه گرفته، واکنشها و بحثهایی را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دامن زده است.
برخی با مراجعه به تارنماهای فروش این نوع تابلو فرش مدعی قیمت 27 میلیون و 500 هزار تومانی آن شدهاند (فرش دستباف دیوارکوب سی پرشیا مدل آیه) در حالی که قیمت کتاب اردوغان کمتر از 7 یوروست.
سفیر ایران در ترکیه، با اشاره به دیدار قالیباف با اردوغان در ترکیه و هدایای تبادلشده بین این دو مقام عالیرتبه ایرانی و ترک، گفت: تبادل هدایا و آثار هنری، عرف متداول در ملاقاتهای مقامهای کشورهاست. هدیه آقای اردوغان نیز یک قطعه از صنایع دستی، اثر هنرمندان ترکیه بود. علاوهبر آن به قصد ارجاع به فحوای مذاکرات، یک نسخه کتاب خود را نیز به رئیس مجلس کشورمان اهدا کرد.
شخصیتهای سیاسی و فرهنگی به آنچه اهدا میکنند ارزش میدهند نه آن که قیمت هدیه مهم باشد.
کما این که دیدهایم مهم ترین هدایایی که رهبری می دهد یا انگشتری خودشان است یا چفیه یا قرآنهایی که آغاز را امضا میکنند. پوتین هم که به ایران آمد «مدلی از یک نسخۀ خطی قدیمی قرآن» اهدا کرد (که در موزه آرمیتاژ در سنپترزبورگ نگهداری میشد) و قاعدتاً به عنوان یک مسیحی ارتدوکس یا کمونیست سابق نمیتوانسته امضا کند.
یا مشهور است که امام خمینی کالاهای عادی هدیه میداده و گاهی رادیوی جیبی شخصی و چون منتسب میشده ارزش میگرفته است.
محمد فرازمند در یک رشته توییت در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت:
« در حاشیه اجلاس استانبول از بین روسای هیاتهای شرکتکننده در اجلاس، رئیس جمهور ترکیه صرفا با رییس هیات ایران دیدار کرد. عکسهای منتشر شده از سایر دیدارها مربوط به رویدادهای قبل است.
تبادل هدایا و آثار هنری عرف متداول در ملاقاتهای مقامهای کشورهاست. هدیه آقای اردوغان نیز یک قطعه از صنایع دستی، اثر هنرمندان ترکیه بود. علاوهبر آن به قصد ارجاع به فحوای مذاکرات یک نسخه کتاب خود را نیز به رئیس مجلس کشورمان اهدا کرد.
هدایای سران کشورها به یکدیگر معمولا به رسم یادگار در موزههای روابط سیاسی نگهداری میشود و معمولا سعی میشود کاری که نشاندهنده هنر و فرهنگ کشور باشد و ارزش نگهداری در موزه را به اسم کشور صاحب اثر داشته باشد، اهدا شود.
در مورد پروتکل پرچم در ملاقات مذکور خلاف پروتکلهای مرسوم بینالمللی اقدامی نشده و اصولا در جهان امروز هیچ کشوری آدابدانی دیپلماتیک خود را به سادگی زیر سوال نمیبرد.»
امتیاز شما به این مطلب چنده؟