شنبه, 03 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

معرفی انواع بتن


معرفی انواع بتن

بتن، پرکاربردترین مصالح ساختمانی ساخت بشر است. این ماده بعد از آب، بیشترین استفاده را روی کره زمین دارد. بتن‌های معمولی از ترکیب آب، سیمان و سنگدانه با نسبت‌های مشخص ساخته می‌شود.

بیشتر سازه‌هایی که ساخته شدند یا در حال ساخت هستند، از بتن تشکیل شدند. بتن به علت خواص مناسبی که دارد، می‌تواند در شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. اگر بخواهید نمای ساختمان را بتنی کنید، باید از بتن اکسپوز استفاده کنید.

 

بنابر اعلام پی جو، تقریبا به هر جایی نگاه می‌کنید، می‌توانید سازه و نمای بتنی را مشاهده کنید. از جمله دیوارها، ساختمان‌ها، پل‌ها، استخرها و سایر سازه‌های بتنی که به وفور یافت می‌شود. بتن‌ها انواع مختلفی دارند مانند بتن اکسپوز، بتن آماده و انواع دیگر که چگونگی ساخت آنها در خواصشان موثر است.

 

نحوه ساخت بتن:

بتن از مخلوط آب، سیمان و سنگدانه‌ها درشت تشکیل شده است. زمانی که این مواد با یکدیگر مخلوط شوند، یک ماده ساختمانی ایجاد می‌گردد که با سپری‌شدن زمان سخت خواهد شد. تغییر میزان آب و سیمان، تعیین کننده خواص بتن است. این خواص عموما شامل دوام، استحکام و مقاومت در برابر گرما می‌باشد. در ادامه با انواع بتن آشنا می‌شویم:

 

بتن آماده:

بتن آماده در کارگاه یا کارخانه آماده می‌شود. سپس به وسیله کامیون حمل سیمان (بونکر) به محل ساخت و ساز منتقل می‌گردد. کیفیت ساخت این بتن‌ها به علت نظارت دقیقی که در محل ساخت آن وجود دارد، بسیار بالاست.

 

بتن سنگین:

بتن‌های سنگین از سنگدانه‌های سنگین ساخته شدند و وزن بیشتری نیز دارند. این بتن‌ها در برابر تابش‌های رادیواکتیو مقاومند و معمولا برای ساخت نیروگاه اتمی از آنها استفاده می‌شود.

 

بتن سبک:

برخلاف بتن سنگین، در این نوع بتن از سنگدانه‌های سبک استفاده می‌شود. از بتن‌های سبک می‌توان در سازه‌های بزرگ استفاده کرد و وزن سازه را تا میزان قابل توجهی کاهش داد. ضمن اینکه حمل و نقل آنها نیز ساده‌تر است.

 

بتن اکسپوز:

از بتن اکسپوز یا بتن نما به عنوان نمای نهایی سازه استفاده می‌شود و روی آن دیگر مصالحی قرار نمی‌گیرد. ساخت بتن اکسپوز نیاز به دقت و ظرافت بیشتری دارد. به دلیل آن که سطح نهایی سازه را می‌پوشاند و قابل مشاهده است. بنابراین باید سطحی صاف، یکدست و بدون ایراد داشته باشد.

 

بتن اکسپوز چیست؟ معرفی انواع بتن در سایت پی‌جو

بتن اکسپوز

بتن اکسپوز به صورت پیش ساخته است مورد استفاده قرار می‌گیرد و به علت آن که به طور دائمی در محیط قرار دارد، باید در برابر تغییرات دما و رطوبت مقاومت خوبی داشته باشد. همچنین بتن اکسپوز را می‌توان ترمیم کرد که این کار ملزومات خاصی را می‌طلبد و باید به درستی صورت گیرد.

 

بتن مکیده:

پس از مخلوط کردن مواد، به وسیله پمپ وکیوم، حدود ۴۰ درصد آب بتن کشیده می شود و هوای اضافی نیز از آن خارج می گردد. این کار باعث سفت شدن بتن و افزایش چگالی آن در حجمی مشخص خواهد شد.

بتن مکیده نسب به بتن عادی مقاومت بیشتری در مقابل فشار و تغییرات دمایی دارد و ترک کمتری نیز می خورد. سرعت سخت شدن آن نیز نسب به بتن معمولی بیشتر است.

 

بتن استامپی:

بتن استامپی یا چاپی را می‌توان در انواع پروژه‌ها از جمله پیاده‌روها و کف خیابان استفاده نمود. بتن استامپی را می‌توان به هر شکلی ایجاد کرد. از مزایای استفاده از این نوع بتن می‌توان به کاهش هزینه، طراحی های خلاقانه و مقاومت زیاد آن اشاره نمود.

 

بتن آرمه:

در این نوع بتن، فولاد به عنوان تقویت کننده استفاده می شود و مقاومت بتن را افزایش می دهد. آرماتور های قرار گرفته درون بتن مقاومت آن را در برابر انواع تنش و ارتعاشات افزایش می دهد. بتن آرمه در ساختمان ها بیشترین استفاده را دارد.

 

بتن آسفالتی:

با اضافه کردن آسفالت به بتن، بتن آسفالتی تشکیل می‌شود. از این نوع بتن در فرودگاه‌ها و جاده‌ها استفاده می‌شود و سرعت سخت‌شدن آن بسیار زیاد است. وب سایت "پی جو" مرجع معرفی بهترین شرکت های ساختمانی شیراز و سایر شهرهای ایران در زمینه فروش بتن می‌باشد. در هر کجای ایران که هستید، می‌توانید از خدمات این وب سایت استفاده کرده، و بتن مورد نیاز خود را تهیه کنید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
پاپ کورن ساز خانگی + آموزش طرز استفاده
پاپ کورن یا همان پفیلا از آن خوراکی های خوشمزه ای است که تقریبا همه با ذائقه های مختلف به آن نه نمی گویند. اگر از عشاق سینه چاک این خوراکی باشید حتما از آن در موقعیت های مختلف استفاده می کنید؛ مهمانی...
ادامه مطلب >
پیتزا ساز خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که به خوردن  پیتزا علاقه دارید دیگر نیاز نیست برای خوردن پیتزا به رستوران و فست فود بروید، تنها با یک دستگاه پیتزا پز خانگی (Pizza Maker) به راحتی میتوانید در منزل ...
ادامه مطلب >
بررسی کامل شومینه برقی + مزایا و معایب
شاید در ابتدا با خود بگویید که چرا شومینه برقی؟ تا وقتی شومینه طبیعی وجود دارد و میتوان آن را برای منزل خود پیاده سازی کرد دیگر نیازی نیست که از شومینه های برقی و پرمصرف استفاده کنیم! اما باید در پاس...
ادامه مطلب >
چطور یک تخم مرغ پز خوب بخرم؟ + آموزش نحوه استفاده
تخم مرغ پزها وسیله ای برای پختن تخم مرغ می باشد که علاوه بر آبپز کردن تخم مرغ میتوانیم از این دستگاه برای طبخ کردن تخم مرغ ها یا همان نیمرو کردن استفاده کرد. ظرفیت این دستگاه ها از ۱ عدد تا به بالا ب...
ادامه مطلب >
چطور وافل درست کنم؟ + راهنمای خرید وافل ساز
وافل یک نوع شیرینی پرطرفدار است که معمولا به عنوان عصرانه یا صبحانه صرف می شود و ترکیب آن با توت فرنگی و خامه بسیار لذیذ می شود. همچنین میتوانید آن را با شیره طلائی، عسل یا شکلات نوتلا سرو کنید. مایه...
ادامه مطلب >
دستگاه هواپز چیست + کاربرد آن در پخت و پز
هواپز جدیدترین دستگاه پخت غذاست که با استفاده از یک لامپ هالوژنی حرارت لازم برای پخت غذا بدون آب و روغن را ایجاد می کند. استفاده از هواپز بسیار سالم و مقرون به صرفه است. با ما همراه باشید تا در این م...
ادامه مطلب >
میوه خشک کن + مهمترین نکات قبل از خرید
امروزه تغذیه جایگاه خوبی بین مردم پیدا کرده. از این میان اگر می خواهید تغذیه ی سالمی داشته باشید، علاوه بر سه وعده ی اصلی از اهمیت میان وعده ها غافل نشوید. میان وعده به خصوص برای کودکان در حال رشد و ...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب دستگاه ساندویچ ساز عالی + نحوه استفاده
ساندویچ ساز یک ابزار قدرتمند کوچک است که به شما کمک می کند خیلی راحت و سریع انواع ساندویچ برشته شده و اسنک ها را با انواع غذاها (مانند مرغ ، سبزیجات ، پنیر ، گوشت و …) درست کنید. مزیت دیگر ساندویچ ...
ادامه مطلب >
جت هیتر چیست + مزایا و معایب
جت هیتر را میتوان با استفاده از یک ترموستات مرکزی و واحد کنترل و نظارت کرد؛ یک طرف هوا را مکش می کنند و طرف دیگر هوای گرم را بیرون میدهند و به این ترتیب میتواند کمک شایانی در تنظیم دمای هوای داخل سال...
ادامه مطلب >