یکشنبه, 23 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه


طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه

اگه شما هم از اون دست افرادی هستین که تو فصل گرما خوردن غذاهای ساده  و خنک رو به غذاهای پختنی و گرم  ترجیح می دین خوب می دونید که یکی از این غذاهای فوری و خنک و دوست داشتنی و البته سنتی و پر خاصیت آب دوغ خیار است که به جز خوشمزگی و حس طراوت و تازگیش غذایی است نوستالژیک که برای همه ما یاد آور خاطرات خوب و خوشه مخصوصا خاطرات دوران کودکی و روزهای پر التهاب امتحانات ثلث آخر مدرسه.

 

زمان آماده سازی 20 دقیقه      برای 3 نفر 

مواد لازم برای آب دوغ خیار

ماست پر چرب 2 پیمانه
آب 1 و 1/2 پیمانه
سبزی خوردن خرد شده 1/2 پیمانه
خیار خرد شده 1 پیمانه
کشمش 1/2 پیمانه
گردو 1/4 پیمانه
نعناع خشک (شوید) 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
پودر زنجبیل 1/4 قاشق چایخوری
نان خشک یا تازه به مقدار لازم

خوردن آبدوغ خیار تو فصل گرما بسیار توصیه میشه و با توجه به مواد اولیه اش سرشار از ویتامین به خصوص کلسیم است و با اینکه ظاهر ساده ای داره ولی جزو غذاهای کامل به حساب میاد.
می دونیم که طبع این غذا به خاطر داشتن ماست و خیار و سبزی سرده پس بهتره که آبدوغ رو با مواد دیگه ای که طبع گرم داره مثل گردو، زیره، زنجبیل ، فلفل و .. ترکیب کنیم تا طبعش متعادل بشه و از عوارضی مثل سردی ، دل پیچه و نفخ بعد از خوردنش جلوگیری کنیم.

 

 

درسته که درست کردن آب دوغ خیار ساده است و فوت و فن چندانی نداره و هرکس با هر سلیقه ای می تونه آبدوغ مخصوص خودش رو آماده کنه  ولی قصد دارم امروز با آموزش آبدوغ خیار خوشمزه و ساده یادی کنم از روزهای خوش گذشته و اینکه حالا که تو فصل گرما هستیم یادمون نره که می تونیم با خوردن غذایی ساده و خنک علاوه بر اینکه مواد مغذی و مورد نیاز رو کسب کنیم  از گرما زدگی و بی حالی هم جلوگیری کنیم.

 

مرحله اول:

ماست را همراه نعناع یا شوید خشک و ادویه ها مخلوط کنید و آب را به آن اضافه نمایید تا دوغ آماده شود.

 

 

دوغ را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

 

مرحله دوم:

خیار را پس از شستن پوست بگیرید و در اندازه مورد نظر خرد کنید.

 

 

مرحله سوم:

کشمش را پاک کنید و بشویید و اجازه دهید آب آن گرفته شود.

 

 

مرحله چهارم:

گردو را به وسیله چاقو خرد کنید و یا اینکه در میکسر بریزید و پودر کنید.

 

 

مرحله پنجم:

سبزی خوردن را خرد کنید.

 

 

مرحله ششم:

پس از آماده و خرد کردن مواد اولیه هنگام سرو تمام مواد را مخلوط کنید و تکه های نان خشک یا نان تازه را درون ظرف آبدوغ خیار بریزید و اجازه دهید کمی نان ها خیس بخورند و بعد آب دوغ خیار را نوش جان کنید.

 

 

نکات کلیدی تهیه آب دوغ خیار

-مواد آب دوغ خیار را اصولا در ظرف بزرگی مخلوط و تریت را آماده می کنند و بعد سهم هر شخص را در ظرف می کشند ولی می توان قبل از اضافه کردن نان سهم هر فرد را در ظرف ریخت تا مقدار نان را خودش مشخص کند.

-برای تهیه دوغ می توان ادویه و سبزیجات متنوع مانند گل محمدی خشک، زیره، پودر سیر و … هم اضافه کرد.

-سیر و انگور تازه دو ماده ای هستند که خیلی ها دوست دارند به آب دوغ خیار اضافه کنند پس شما هر ماده ای که دوست دارید را می توانید به آبدوغ بیافزایید.

 

 


نظر شما در مورد این غذای خوشمزه و دل چسب چیه با دیگران به اشتراک بزارید 

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران


بیشتر بخوانید
مواد جادویی برای دوپینگ مغز و حافظه
آیا تغذیه می‌تواند باعث تقویت حافظه‌ شود؟ اگر جواب‌تان مثبت است، درست حدس زده‌اید! تحقیقات متعدد نشان داده‌ است که تغذیه صحیح و استفاده مناسب و متعادل از خوراکی‌ها، سبب تقویت حافظه و دور ماندن از بیم...
ادامه مطلب >
سلامتی ستون فقرات با بین بگ ها
پزشکان همیشه پیشنهاد می کنند که از یک مبل راحت استفاده کنید. نسل جدیدی از مبل‌های راحت که امروزه وارد بازار شده‌ است، بین بگ می باشد.
ادامه مطلب >
آیا زاگزانتین برای سلامتی چشم ها مفید است؟
زاگزانتین نوعی ترکیب شیمیایی در بدن است که در بخش های مختلفی اعم از چشم، خون، مغز، پوست و سینه وجود دارد. شکل ظاهری زاگزانتین ترکیبی از رنگ های نارنجی و قرمز است. بدن در راستای کارکرد اندام مختلف به ...
ادامه مطلب >
حواشی پیرامون هدایای تبادل‌شده بین «قالیباف» و «اردوغان»
هدیه ۳۰۰ هزار تومانی اردوغان در مقابل هدیه سی میلیونی قالیباف!
ادامه مطلب >
پیشنهاد هایی برای تهیه یک صبحانه قوی و مغذی
در مورد مزایای خوردن یک صبحانه ساده و مقوی آنقدر نوشته شده که دیگر همه ما بدان واقفیم. در واقع، صرف صبحانه بلافاصله پس از بیدار شدن موجب تنظیم قند خون بدنتان می‌شود و به همین خاطر یکی از مهم‌ترین وعد...
ادامه مطلب >
چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟
هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.
ادامه مطلب >
با گرفتگی سینک اشپزخانه خداحافظی کنید
یکی از محصولاتی که امروزه در کشورهای توسعه یافته برای حفظ محیط زیست استفاده می شود دستگاه زباله خرد کن آشپزخانه است که زیر سینک نصب می شود و توسط آن می توان کلیه زباله های تر خانگی را پودر کرد و به ف...
ادامه مطلب >
چه خوراکی‌هایی را نباید با معده خالی بخوریم؟
همه می دانند که صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است، اما آیا می دانید که در صبح نمی توانید هر چیزی را که می خواهید بخورید؟  بعضی از غذاها برای ما خیلی خوب نیستند. در اینجا به برخی مواد غذایی که باید از...
ادامه مطلب >
گرمای لذت بخش کرسی با طعم درمان
در سرمای پاییز و زمستان هیچ وسیله گرمازایی به‌اندازه بخاری و کرسی لذتبخش نیست.
ادامه مطلب >