دوشنبه, 14 خرداد,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت خودرو


دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت خودرو

رله استارت یک قطعه بسیار مهم در سیستم برق خودرو است. عدم‌ موفقیت در استارت زدن، می‌تواند به معنای روشن نشدن خودرو باشد. برای اطمینان از عملکرد صحیح این قطعه مهم، نظارت مستمر نیاز است. 

رله استارت، یکی از قطعات مهم است که برق را از باتری خودرو به آهنربای استارت منتقل می‌کند و سبب روشن شدن خودرو می‌شود.
اگر این قطعه مهم دچار مشکل شود، خودرو روشن نمی‌شود.

 

دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت چیست؟

رله استارت، یک قطعه الکتریکی است که وظیفه دارد جریان برق را از باتری به استارت انتقال دهد. این سیستم به‌دلیل قطعات متحرک نداشتن، به ندرت دچار مشکل می‌شود؛ اما زمانی که معیوب شود، نشانه‌هایی با خود به همراه دارد. رله استارت معیوب، سبب می‌شود که خودرو روشن نشود. به همین سبب، بسیار مهم است که از نشانه‌های خرابی آن آگاه باشید و رله استارت را به‌درستی تنظیم کنید.
زمانی‌که رله فعال می‌شود، استارت شروع به چرخیدن می‌کند و خودرو روشن می‌شود. بسیاری از خودرو‌های امروز، سوئیچ الکترونیکی برای استارت دارند که از راه دور عمل می‌کند. این سیستم با یک تراشه الکترونیکی به رایانه خودرو وصل می‌شود و سیستم استارت را فعال می‌کند.

 


نشانه‌های خرابی رله استارت:

خودرو روشن نمی‌شود
یکی از نشانه‌های خراب شدن رله استارت، روشن نشدن خودرو است. کلید‌های برقی سوئیچ، احتراقی ندارند و پس از این‌که کلید چرخانده می‌شود، دکمه استارت زده و با حرکت جریان برق در خودرو، سیگنالی به رله استارت، فرستاده و سبب روشن شدن خودرو می‌شود.
زمانی‌که استارت زده شود و خودرو روشن نشود، ممکن است مشکل در رله استارت خودرو باشد. البته این مشکل می‌تواند به‌دلیل فرسودگی اتصال مدار باشد. بنابراین، هرچه قدر کلید را بچرخانید، خودرو روشن نمی‌شود. اگر خرابی از مدار باشد، هنگام استارت زدن سر و صدایی از آن شنیده می‌شود.
 
روشن ماندن رله استارت پس از روشن شدن موتور
زمانی‌که خودرو روشن می‌شود، باید سوئیچ را رها کنید. اگر جریان برق خودرو قطع شود، برق استارت موتور نیز قطع می‌شود. اگر پس از احتراق موتور، استارت روشن بماند، احتمالا اتصال‌های بین رله استارت در یک مکان بسته به هم وصل شده‌اند؛ آن‌گاه، رله استارت در موقعیت خطرناک قرار می‌گیرد و در صورت رسیدگی نکردن به آن، رله استارت و مدار، آسیب می‌بینند.
 
مشکلات متناوب در روشن شدن خودرو
اگر رله استارت، کار خود را به‌درستی انجام دهد، با هر بار فعال شدن، نیروی الکتریکی به سیستم استارت منتقل می‌شود؛ اما گاه ممکن است به‌دلیل حرارت بالا، گرد و خاک و سایر مشکلات، رله درست عمل نکند. زمانی‌که سعی در روشن کردن خودرو دارید و خودرو روشن نمی‌شود و پس از تلاش دوباره، خودرو روشن می‌شود، احتمالا مشکل از رله استارت است.
 
شنیده شدن صدای تق تق در استارت
این، زمانی پیش می‌آید که باتری خودرو جریان کمی تولید کند، اما عملکرد ناقص رله استارت نیز سبب شنیده شدن صدای تق تق حین استارت زدن می‌شود.
همچنین، شنیده شدن صدای کلیک (مانند صدای کلیک موس رایانه) از استارت، یکی از رایج‌ترین نشانه‌های خرابی رله استارت است. زمانی‌که باتری، آمپر کمی داشته باشد، این نشانه انتقال نیافتن نیرو به رله استارت است. رله، یا جریان الکتریکی را به‌طور کامل ارسال می‌کند، یا هیچ نیرویی نمی‌فرستد. زمان دچار مشکل شدن رله استارت، صدای کلیک هنگام چرخاندن کلید، شنیده می‌شود.
 
استارت خوردن‌های نامنظم
استارت خوردن نامنظم، آخرین نشانه خرابی رله استارت است. رله استارت، گاه به‌درستی کار می‌کند و گاه اصلا کار نمی‌کند. رله، محافظی در محفظه موتور ندارد و همیشه در معرض گرما و گرد و غبار قرار دارد که بر عملکرد آن تأثیرگذار است.
زمانی‌که خودرو را روشن کردید و موتور بدون نقص، آغاز به کار کرد و پس از دوباره استارت زدن، خودرو روشن نشد، یعنی رله استارت دچار مشکل شده است.

 

دلایل خرابی رله استارت خودرو:

*نشت روغن
*خوردگی باتری
*شل شدن سیم‌کشی
*فرسودگی سیستم استارت

 

جمع‌بندی بررسی نشانه های خرابی رله استارت:

از آنجا که رله یک قطعه الکتریکی است، عملکرد آن می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی باشد. بعضی از این عوامل را در بالا تحت عنوان نشانه های خرابی رله استارت آوردیم؛ اما برخی موارد کم‌ اهمیت‌تر مانند کثیفی ناشی از گرد و غبار و افزایش جریان باتری نیز می‌توانند رله استارت را از بین ببرند.

به‌هر حال رله استارت یک قطعه بسیار مهم در سیستم برق خودرو است. عدم‌ موفقیت در استارت زدن، می‌تواند به معنای روشن نشدن خودرو باشد. برای اطمینان از عملکرد صحیح این قطعه مهم، نظارت مستمر نیاز است. ناگفته نماند که جایگزین کردن رله استارت همیشه بهترین گزینه ممکن است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چطور مثل حرفه‌ای‌ها برنج بخریم؟
با توجه به تنوع فراوان انواع برنج های ایرانی و خارجی، برای خرید حرفه ایی برنج که مناسب ذائقه و سلیقه شما باشد، به این راهنمایی نیاز خواهید داشت.
ادامه مطلب >
عوارض خوردن برنج نپخته
براساس آن‌چه آژانس استاندارد مواد غذایی (FSA) اعلام کرده، ممکن است که برنج نپخته حاوی تخم باکتری‌هایی باشد که می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند.هم چنین طبق مطالعات انجام شده حاوی میزان بالایی آرسنیک ...
ادامه مطلب >
با جاذبه های تاریخی و طبیعی نی ریز فارس آشنا شوید
شهرستان نی ریز یکی از شهرهای تاریخی استان فارس است که نام آن در نگاشته ­های الواح گلی تخت جمشید، بنام «نای­زی» یعنی «کارگاه اسلحه ­سازی» آمده است و دارای جاذبه گردشگری زیادی هست که چند مورد از آنها ر...
ادامه مطلب >
انواع لاستیک خودرو را بهتر بشناسیم / تفاوت تایرهای در چیست؟
لاستیک خودرو یکی از مهمترین بخشهای اجزاء بیرونی خودرو به حساب می‌آید که در روند مصرف سوخت و ایمنی خودرو نقش پررنگی دارد.
ادامه مطلب >
نکاتی بسیار مفید برای شناخت و خرید لاستیک خودرو
لاستیک، یک قطعه مصرفی خودرو است؛ آن هایی که خودروی شخصی دارند، حتماً هر چند سال یک بار نیاز به تعویض آن پیدا می کنند. آن موقع، ما عمدتاً این که چه لاستیکی مناسب خودروی ماست، را از فروشندگان جویا می ش...
ادامه مطلب >
بجای برنج چی بخوریم؟
جایگزین های سالم برای برنج، مانند سایر غلات سبوس دار، می توانند به رژیم غذایی شما تنوع بیشتری بدهند.
ادامه مطلب >
چطور آلودگی برنج به آرسنیک را از بین ببریم؟
دانشمندان هشدار دادند که میلیون‌ها نفر در جهان، با روش پخت نادرست برنج خود را در معرض خطر قرار می‌دهند. دانشمندان آرسنیک موجود در برنج را خطرناک عنوان کردند.
ادامه مطلب >
یادگیری انگلیسی تجاری برای موفقیت در کسب و کار
تسلط به زبان انگلیسی در تحصیل و کار اهمیت زیادی دارد. تجارت نیز از این قاعده مستثنا نیست و به وضوح تاجری که به زبان انگلیسی مسلط است در تجارت موفق‌تر خواهد بود.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید میوه خشک
بدون شک خرید میوه خشک در مواقعی مانند عید نوروز و شب یلدا یکی از کارهای لذت بخش است. میوه خشک از جمله خوراکی های پرطرفدار در بین ایرانیان و مردم کل دنیا است
ادامه مطلب >