امروزه انواع مختلفی از کولر آبی مانند کولر آبی معمولی، سلولزی، کولر آبی پرتابل و کولر آبی کم مصرف در بازار وجود دارند که برای شرایط مختلف طراحی شدهاند. از میان این انواع، کولر آبی سلولزی به عنوان نسل پیشرفته کولر آبی یکی از بهترین انتخابهای موجود در بازار است. این مدل با استفاده از تکنولوژی نانو ساخته شده و به جای پوشال از نانو پد سلولزی استفاده میکند.
هرچقدر که به فصل های گرم سال نزدیکتر میشویم، مطمئناً یکی از مهمترین دغدغههایی که ممکن است اکثر شما با آن روبرو شوید، چگونگی تحمل گرمای شدید روزهای تابستان و کار کردن در چنین شرایط آب و هوایی است.
در برخی از مناطق، شدت گرما در فصلهای بهار و تابستان به حدی میرسد که خیلی از افراد نمیتوانند آن را تحملکنند و در اغلب روزها احساس کلافگی بسیار شدیدی دارند. سوالی که در اینجا مطرح می شود، این است که چطور می توان تحمل گرما را راحتتر کرد؟
خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی، سیستمهای خنککننده متنوعی تولید شدهاند که میتوانند به میزان قابل توجهی تحمل گرما را برای انسانها راحتتر کنند. استفاده از کولرهای آبی در بسیاری از مناطق گرم و خشک یکی از بهترین و موثرترین روشها برای تحمل گرما به شمار میرود.
این سیستمهای سرمایشی با عبور آب و باد از روی یک واسط تبخیری، منجر به تولید هوای خنک در محیط مورد نظر شده و میتوانند تا ساعاتی شما را از شر گرمای شدید و طاقت فرسا نجاتدهند.
مزایای استفاده از کولر آبی سلولزی:
از مهمترین مزیتهای کولر سلولزی که باعث شدهاست، این سیستم سرمایشی بعد از تولید و عرضه به بازار بتواند از سایر رقبای خود پیشی بگیرد، عبارتند از:
- راندمان و خنکسازی دستگاه خنککننده با پد سلولزی به دلیل افزایش میزان قدرت جذب آب، بالاتر از کولرهای پوشالی است، به طوری که بر طبق گزارشهای صورت گرفته راندمان این کولر آبی بیش از ۸۰ درصد است.
- پدهای سلولزی مورد استفاده در کولرهای آبی به دلیل ساختار یکپارچه، منظم و مستحکمی که دارند به مرور زمان دچار تغییر شکل و یا افتادگی نمیشوند.
- ساختار منظم پدهای سلولزی، سبب جذب یکنواخت آب روی سطح و تولید هوای خنک تر میشود.
- اغلب پدهای سلولزی از جنس آلومینیوم و یا گالوانیزه هستند که همین امر سبب مقاومت بالای آنها در برابر آب و اکسیداسیون شده است. این ویژگی، میزان ماندگاری و طول عمر کولر سلولزی آبی را افزایش میدهد. از این رو مهمترین مزیت پدهای سلولزی نسبت به پدهای پوشالی عدم نیاز به تعویض سالیانه آنها است.
- از آنجایی که مواد اولیه مورد استفاده در تولید پدهای سلولزی کاملاً تجزیهپذیر هستند و در زمان خنکسازی هیچ ماده سمی و یا آلایندهای تولید نمیکنند، استفاده از آنها هیچ خطری برای محیط زیست نخواهدداشت.
- یکی دیگر از مزیتهای سیستم سرمایشی سلولزی عدم حمل قطرات آب به محیط است.
- راهاندازی این نوع کولر آبی در مقایسه با سیستم سرمایشی پوشالی نیاز به هزینه کمتری دارد.
- فرایند نصب و راهاندازی سیستم خنککننده سلولزی خیلی سریع تر و راحت تر از کولرهای آبی حاوی پدهای پوشالی است.
- در زمان استفاده از این سیستم خنککننده هیچ نوع قارچ و باکتریهای مضری در هوا پخش نمیشود.
- خاصیت مویینگی پدهای سلولزی از ایجاد نقاط خشک جلوگیری میکند.
- فرایند رسوبگذاری در این نوع کولرها با سرعت بسیار پایینی صورت میگیرد.
چند نکته که قبل از خرید کولر آبی باید به آن ها توجه کنید:
ظرفیت و توان کولر آبی: در ایران معمولا مدل های ۵، ۷، و ۱۲ هزار کاربرد زیادی دارند، این اعداد نشانگر میزان مکش کولر در زمان مشخصی است. هرچه این اعداد بیشتر باشد، قدرت مکش کولر بیشتر و در نتیجه قدرت سرما دهی بالاتری هم خواهد داشت.
کولر آبی پوشالی یا سلولزی: کولر آبی های پوشالی دردسر های مخصوص به خود را دارند که می توان به تعویض سالیانه پوشال ها و پراکنده شدن پوشال در فضای اتاق و انتقال گردو غبار و آلودگی به فضای اتاق اشاره کرد. این مدل از کولر حساسیت زا هستند و باکتری و قارچ هایی که روی پوشال ان ها جمع شده را در فضای اتاق پخش می کنند. پد های سلولزی را نیاز نیست که هر سال تعویض کنید معمولا هر پنج سال یکبار تعویض می شوند. پد های سلولزی نسبت به پوشال یکنواخت تر خیس می شوند که این خود باعث بالا رفتن راندمان سرمایشی می شود. این پد ها به سختی رسوب را به خود می گیرند که این خود موضوع مهمی است. تنها عیب این پد ها انتشار بوی نامطبوع در فضای اتاق می باشد. این موضوع بعد از ماه ها استفاده کم کم نمایان می شود. پد های سلولزی نسبت به پوشال گران تر هستند و موقع تعویض بایستی هزینه قابل توجهی پرداخت نمایید. اما با توجه به تعویض چند سال یکبار مقرون به صرفه هستند.
انواع کولر ابی با توجه به نیاز کاربر: این کولر ها عبارت اند از: کولر های آبی پشت بامی، بالکنی، پرتابل یا قابل حمل و مینی کولر آبی ثابت این کولرها بسیار بزرگ هستند. بنابراین باید بر روی پشت بام به صورت ثابت قرار بگیرند و به وسیله کانال کشی از هوای خنک آن ها بهره برد. کولر های آبی پرتابل یا قابل حمل قابلیت جابه جایی دارند و مخزن ان ها به وسیله دست پر می شود. همچنین قابلیت وصل کردن شیلنگ آب را نیز دارند.
توجه به بر چسب انرژی: برای صرفه جویی در مصرف برق کولر های آبی خریداری کنید که دارای برچسب انرژی B به بالا هستند.
توجه به جنس و ضخامت بدنه: حتما کولر آبی تهیه کنید که جنس بدنه آن از ضخامت بالایی برخوردار باشد. این امر باعث می شود تا عمر کولر بیشتر و دیر تر پوسیده و سوراخ شود.
رنگ آمیزی بدنه کولر: دقت کنید رنگ پاشیده شده بر روی بدنه کولر از چسبندگی خوبی برخوردار باشد. توصیه می کنیم حتما کولر هایی خریداری کنید که رنگ آمیزی آن ها از نوع الکترواستاسیک یا مقاوم در برابر UV باشد.
تفاوت کولر سلولزی و کولر معمولی چیست؟
از تفاوت های کولر سلولزی با کولر پوشالی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-کولر سلولزی خنک کنندگی و بازدهی بیشتری نسبت به کولر پوشالی دارد.
-کولر سلولزی نیاز به تعویض کمتری دارد.
-هزینه کولر معمولی کمتر از کولر سلولزی است.
-هزینه نگهداری کولر سلولزی پایین تر است.
-کولر پوشالی در مناطق خشک و بسیار گرم دارای راندمان خنک کنندگی بالایی است.
-کولر سلولزی از وارد شدن میکروب به فضا جلوگیری می کند.
-پد سلولزی به طول کامل مرطوب می شود، اما در مورد پد پوشالی این گونه نیست.
تعمیر و نگهداری کولر سلولزی:
نگهداری و تمیز کردن کولر سلولزی به طور منظم ، در هزینه و کار اضافی صرفه جویی می شود. کولرها به تمیزکاری عمده در هر فصل نیاز دارند ، کولر آبی سلولزی همچنین به نگهداری روتین در فصل سرما نیاز دارد به صورتی که هر ساله با شروع فصل سرما باید آب باقی مانده در کولر آبی سلولزی خالی شود و ناحیه های زنگ زده را ضدزنگ کاری کرد.
هر چه کولر آبی مدت زمان بیشتری کار کند، نگهداری بیشتری نیاز دارد. در فصل گرما ، از آنجاییکه کولرهای سلولزی بیشتر اوقات مشغول کار کردن هستند ، پد ها یا پوشال ها ، فیلتر ها ، مخزن و پمپ آبی نیاز به رسیدگی ماهانه دارند.
برخی از پد های سلولزی و سنتزی به کمک آب و صابون و یا اسید های ضعیف بنا بر دستورالعمل مشخص تمیز می شوند. بعد از تمیز و یا عوض کردن پد ها ، فیلتر ها باید حتما تمیز شوند. همچنین باید دقت کرد که قبل از سرویس کردن کولر باید حتما الکتریسیته ی دستگاه قطع باشد.