یکشنبه, 04 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

مزایا ، معایب و روش نگهداری ظروف چوبی


مزایا ، معایب و روش نگهداری ظروف چوبی

ظروف چوبی برای استفاده در آشپزخانه یکی از مناسب ترین لوازم می باشند. استفاده از ظروف چوبی گذشته دوری دارد. محصولات چوبی نمای روستیک و زیبا به فضای آشپزخانه می دهد و معمولا این وسایل دست ساز با کیفیت بالا نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا می کند. برای آشنایی بیشتر با وسایل چوبی با ما همراه باشید.

استفاده از ظروف چوبی در آشپزخانه‌ها، از زمان گذشته تا الان بسیار رایج بوده است. زیبایی و حس طبیعی بودن این ظروف، امروزه آن‌ها را در میان مردم محبوب کرده است. از جمله فواید استفاده از ظروف چوبی در آشپزخانه‌ها، سادگی و کلاسیک بودن چوب است که می‌تواند حس زیبایی‌شناسی افراد را برانگیخته و سرو غذا را تا حد زیادی لذت‌بخش کند.
استفاده از ظروف چوبی برای سرو و تزئین غذا بسیار رایج است. می‌بینیم که در اکثر خانه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها و کافی‌شاپ‌ها، از این ظروف در طرح و اندازه‌های متفاوت استفاده می‌شود. ظروف چوبی علاوه بر زیبایی، ماندگاری بسیار بالایی نیز دارند که این باعث می‌شود خریداران تمایل بیشتری به استفاده از آن‌ها داشته باشند. در این مطلب، قصد داریم فواید استفاده از ظروف چوبی را برایتان شرح دهیم و همچنین بهترین چوب برای ظروف چوبی را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

 

مزایای استفاده از ظروف چوبی:

همانظور که گفتیم، استفاده از ظروف چوبی از زمان‌های گذشته رایج بوده است. خواص استفاده از ظروف چوبی به قدری بوده که حتی امروزه نیز، مردم این ظروف را به ظروف دیگر ترجیح می‌دهند.
در ادامه این مطلب، به شرح برخی از مزایای استفاده از ظروف چوبی می‌پردازیم.

۱. لطیف بودن ظروف چوبی و جلوگیری از خط و خش انداختن بر روی سایر ظروف:

بافت ظروف چوبی نرم و ملایم است و این امر سبب می‌شود که به سایر ظروف آسیب نرسانند. همین است که این ظروف به سایر وسایل آشپزخانه آسیب نمی‌رسانند و به خصوص روی تفلن‌ها خراشیدگی ایجاد نمی‌کند.

 

۲. ظروف چوبی عایق گرما هستند:

یکی دیگر از مزایای استفاده از ظروف چوبی این است که آنها عایق حرارتی هستند و گرما را به دستان شما منتقل نمی‌کنند. پس یکی از خواص استفاده از ظروف چوبی این است آنها برای یک آشپزی ایمن، بسیار مناسب می‌باشند.

 

۳. خاصیت میکروب‌کشی و باکتری‌زدایی ظروف چوبی:

از فواید استفاده از ظروف چوبی این است که بر خلاف ظروف پلاستیکی و فلزی، میکروب‌ها و باکتری‌ها تمایلی به رشد بر روی این ظروف ندارند. به دلیل اینکه این ظروف محصول طبیعت هستند و در ساخت آنها نیز از مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود، خاصیت میکروب‌کشی و باکتری‌زدایی دارند.

 

۴. منتقل نکردن مواد شیمیایی به غذا:

بی‌اثر و غیر واکنشی بودن این ظروف را می‌توان یکی دیگر از مزایای استفاده از ظروف چوبی دانست. بر خلاف ظرف‌های پلاستیکی و فلزی، ظروف چوبی به اسیدهای موجود در غذاها واکنش نشان نمی‌دهند. این امر باعث می‌شود که مواد سمی به غذا انتقال پیدا نکنند و در نتیجه باعث دیرتر خراب شدن غذا نیز می‌شوند.

 

۵. ماندگاری و دوام بالای ظروف چوبی:

ظروف چوبی به شرط رعایت نکات اصولی نگهداری آنها، از عمر و دوام بسیار بالایی برخوردار هستند. شکستن این ظروف امری بسیار دشوار است و این قضیه سبب می‌شود که هم زدن مواد غذایی در آنها بسیار راحت‌تر باشد.

 

۶. حفظ محیط زیست:

از فواید استفاده از ظروف چوبی، تجدیدپذیر بودن آن‌هاست که در نتیجه، آسیب حداقلی به طبیعت وارد می‌کنند.

 

۷. نگهداری از ظروف چوبی بسیار آسان است:

نگهداری از ظروف چوبی بسیار ساده است. این ظروف به آسانی شسته می‌شوند و همچنین نگه داشتن ظرف چوبی حامل غذای داغ، امری دشوار نخواهد بود.

 

خواص استفاده از ظروف چوبی:

طبیعی بودن:

چوب یک ماده طبیعی است. این به آن معنی است که زیست تخریب پذیر و برگشت پذیر است. زیست تخریب پذیر به معنای قابل تجزیه و بازیافت شدن است. چوب چنانچه به مدت چند سال باقی بماند به خاک بر می گردد و مواد مغذی به خاک اضافه می کند. تجدیدپذیر بودن چوب به این معنی است که می توان آن را جایگزین کرد. پس به شرط جایگزین کردن درختانی که قطع می شوند، چوب ماده ای پایدار خواهد بود.

 

ایجاد احساس خوب:

دست زدن به یک کاسه یا فنجان چوبی یک تجربه راضی کننده است. بررسی ها نشان داده است که ما با دنیای طبیعی رابطه عمیقی داریم و به طراحی بیوفیلیک پاسخ مثبت می دهیم. استفاده از بشقاب ها، کاسه ها و ظروف چوبی می تواند این رابطه با طبیعت را در زندگی روزانه مان تقویت کند. در نتیجه ما حس بهتر زندگی کردن خود را افزایش خواهیم داد.

 

طراحی بیوفیلیک مفهومی است که برای اتصال اشخاص به محیط طبیعی از راه استفاده از طبیعت مستقیم، طبیعت غیر مستقیم و شرایط زمانی و مکانی گوناگون انجام می گیرد.

 

دوام و ماندگاری چوب:

یکی دیگر از خصوصیت های چوب ماندگاری آن است. ظروف چوبی دوام و ماندگاری بسیاری خواهند داشت. چنانچه از ظروف چوبی به درستی مواظبت گردد، همیشه ظاهر خود را حفظ می کند. شکستگی و خراش در این ظروف خیلی کم اتفاق می افتد.

 

ظروف چوبی,نحوه شستشن ظروف چوبی,خواص ظروف چوبی

ظروف چوبی

 

شیوه های مراقبت از ظروف چوبی آشپزخانه:

ظروف چوبی چنانچه به درستی نگه داری شوند می توانند ماندگاری بیشتری داشته باشند. ظروف چوبی دارای خاصیت ضد باکتری طبیعی بوده و از مواد غذایی در برابر باکتری ها، میکروب ها و کپک مراقبت می کنند. ولی از آنجا که این وسایل از چوب حقیقی ساخته شده اند، سطح و نوع مراقبت مورد احتیاج آن ها با دیگر لوازم آشپزخانه فرق دارد.

 

هرگز وسایل آشپزخانه چوبی را در ماشین ظرفشویی نشویید. گرما، مواد شوینده و آب شدید سبب می شود که وسایل چوبی در کمترین زمان دچار تاب شوند و یا ترک و شکاف در آن به وجود آید. پس همیشه آن ها را مطابق شیوه زیر با دست بشویید.

 

شستشو ظروف چوبی با آب و صابون:

- به وسیله یک اسفنج نرم و مرطوب و قدری صابون ، ظروف چوبی خود را تمیز کنید و از استفاده از اسفنج های زبر و سخت پرهیز کنید چون این نوع اسفنج ها به سطح ظروف چوبی صدمه وارد می ‎کنند.

 

از نگه داشتن ظروف چوبی زیر آب شیر و یا فرو کردن آن درون سینک پر از آب پرهیز کنید چون این نوع ظروف به سرعت آب را به خود جذب کرده و صدمه خواهند دید. 

 

ظروف چوبی,نحوه شستشن ظروف چوبی,شیوه های مراقبت از ظروف چوبی

نحوه شستشن ظروف چوبی

 

- بعد از این که ظرف چوبی را با اسفنج نرم و صابون به خوبی تمیز کردید ، آن را با آب داغ شستشو دهید. باز نیز تاکید می ‎کنیم که از فرو کردن ظروف چوبی در آب خودداری کنید و تا جای ممکن در عرض چند ثانیه شستشوی ظرف چوبی مورد نظر را با آب داغ به پایان برسانید وگرنه ظرف مورد نظر پوسته پوسته خواهد شد.

 

- بعد از پایان شستشو ، ظرف چوبی خود را با استفاده از یک حوله تمیز و خشک پاک کنید. از آن جایی که ظروف چوبی ، آب را به آسانی به خود جذب می ‎کنند ، قدری از رطوبت بر روی ظرف باقی خواهد ماند ولی با این حال با فشار دادن حوله بر روی آن ، می توانید مقدار رطوبت بیشتری از روی آن را از بین ببرید.

 

ظروف چوبی,نحوه شستشن ظروف چوبی,نو کردن ظروف چوبی

شیوه نگهداری از ظروف چوبی

 

- بعد از خشک کردن ظروف چوبی با حوله ، آن ها را بر روی استند خشک کن گذاشته و اجازه دهید تا وقتی که کاملا خشک شود ، آنجا باقی بماند.

 

از گذاشتن ظروف چوبی خشک نشده داخل کابینت ها پرهیز کنید ، چرا که این کار از خشک شدن کامل آن پیشگیری نموده و سبب به وجود آمدن کپک بر روی آن ها خواهد شد.

 

مالیدن روغن های طبیعی و معدنی روی ظروف چوبی:

برای شفافیت و حفظ زیبایی ظروف چوبی، هرماه حدود یک یا دو بار به آنها روغن طبیعی بمالید. این روغن ها به ظروف کمک می کنند تا آب را بهتر دفع کرده و درخشندگی طبیعی خود را حفظ کند. پس زمان بگذارید و هر چند وقت یکبار به قاشق ها، تخته های کار، کاسه ها و ... خود یک روغن معدنی خوب بمالید.

 

ظروف چوبی,نحوه شستشن ظروف چوبی,باید ها و نباید های استفاده از ظروف چوبی

شیوه های مراقبت از ظروف چوبی

 

نقاط زبر ایجاد شده را سمباده بکشید:

گاهی اوقات به خصوص در ظروف چوبی که مدت هاست استفاده می شوند، ممکن است نقاط خشن ایجاد شده باشد. با سمباده زدن نقاط خشن و سپس زدن روغن روی آن جلوه ظرف شما مجددا زیبا و جدید می شود.

 

لکه زدایی از ظروف چوبی:

مواد غذایی رنگارنگ امکان دارد گاهی تخته های چوبی و یا دیگر ظروف چوبی شما را لکه دار کنند. ولی نگران نباشید شیوه هایی برای از بین بردن این لکه ها وجود دارد. یک شیوه این است که سریع ظرف را با آب گرم و صابون شسته تا لکه را پاک کنید.

 

برای لکه های پر رنگ تر، می توانید از نصف لیمو و جوش شیرین استفاده کنید و آن ها را روی لکه ها بمالید و آنگاه بشویید. خیلی از لکه ها با گذشت زمان و تمیز کردن همیشگی خود به خود ازبین می روند. میتوانید از سرکه سفید هم استفاده کنید.

 

ظروف چوبی,نحوه شستشن ظروف چوبی,خواص استفاده از ظروف چوبی

نو کردن ظروف چوبی

 

چطور ظروف چوبی قدیمی را نو کنیم؟

روغن مناسب برای ظروف چوبی:

روغنی که برای چرب کردن ظروف چوبی استفاده می شود بهتر است روغن نارگیل ، روغن های مایع خوراکی و روغن زیتون باشد ولی هر روغنی که برای این کار به کار می برید باید بدون بو باشد چون اگر این روغن ها بودار باشند بوی آنها به ظرف انتقال داده شده و پس از ریختن مواد غذایی داخل ظرف بوی بدی درون ظرف ها باقی می ماند.

 

همان گونه که می دانید درظروف چوبی به علت وجود بافت زنده و آوند چوب روغن مواد غذایی سریعا جذب می شود و مواد غذایی درون بافت چوب فاسد می شود بنابراین بهتر است مواد غذایی چرب مثل خورشت و سوپ را درون ظروف چوبی که لایه های محافظت کننده ندارند ، نریزید. این ظروف را داخل کابینت نگذارید و برای هوا خوردن و کپک نزدن این ظروف آنها را بعضی وقتها از کابینت بیرون بگذارید.

 

ظروف چوبی,نحوه شستشن ظروف چوبی,استفاده از ظروف چوبی

باید ها و نباید های استفاده از ظروف چوبی

 

باید ها و نباید های استفاده از ظرف چوبی:

- ظروف چوبی خود را در دمای بالا مانند مایکروفر و ماشین ظرفشویی نگذارید چون این کار باعث خشک شدن، تاب خوردن، ترک برداشتن و عمر کوتاه ظروف چوبی خواهد شد.

- درون ظرف چوبی غذا های خیلی داغ و مایعات نریزید چون ظروف چوبی بیشتر برای انواع سالاد ها طراحی شده اند .

- ظروف چوبی را درون هم قرار ندهید. چنانچه مجبورید کاسه ها را داخل یکدیگر بگذارید از دستمال کاغذی میان هر دو کاسه استفاده کنید تا از پیدایش رطوبت پیشگیری کنید.

- ظروف چوبی را در جایی کاملا خشک قرار داده و از تهویه هوا در آن مکان مطمئن شوید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
متن برای ظروف چوبی استفاده از لیوان چوبی استفاده از قاشق چوبی مزایای سینی چوبی در کدام کشور برای اولین بار از ظروف چوبی استفاده شد درباره ظروف چوبی ترک خوردن ظروف بامبو ظروف چوبی خاص خواص ظروف چوبی خواص ظروف چوبی بامبو فواید استفاده از ظروف چوبی ترمیم ظروف چوبی ظروف چوبی بامبو اسم ظروف چوبی معایب ظروف چوبی مزایا و معایب ظروف چوبی راهنمای خرید ظروف چوبی ظروف چوبی برای پذیرایی مزایای استفاده از ظروف چوبی مزایای ظروف چوبی خرید اینترنتی ظروف چوبی کانال ظروف چوبی خرید اینترنتی ظروف چوبی ارزان مرکز فروش ظروف چوبی در تهران قیمت ظروف چوبی دیجی کالا خرید ظروف چوبی ارزان بازار ظروف چوبی خرید ظروف چوبی از دیجی کالا خرید ظروف چوبی بامبو خرید ظروف چوبی خام خرید ظروف چوبی آشپزخانه خرید ظروف چوبی شیک خرید ظروف چوبی پذیرایی خرید ظروف چوبی ایرانی خرید ظروف چوبی دست ساز خرید ظروف چوبی گردو خرید ظروف چوبی قیمت ظروف چوبی گردو قیمت ظروف چوبی بامبو قیمت ظروف چوبی هندی قیمت ظروف چوبی ایرانی قیمت ظروف چوبی دست ساز قیمت ظروف چوبی گنجشک دار قیمت ظروف چوبی در دیجی کالا قیمت ظروف چوبی راش قیمت ظروف چوبی treeti قیمت ظروف چوبی

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چطور ساس را ریشه کن کنیم؟
حشره ساس، این حشره‌ی خون‌خوار و مزاحم، با وجود جثه‌ی ریز بسیار قدرتمند است! این حشره ممکن است به هر خانه‌ای هجوم بیاورد و معمولا از بین بردن آن کار دشواری است.
ادامه مطلب >
نحوه فریز کردن برنج پخته
 یكی از سوالاتی كه برای بسیاری از ما تاكنون پیش آمده است این است كه برنج تا چند روز در یخچال و فریزر قابل نگهداری است؟ در این یادداشت چند نكته برای نگهداری هرچه بهتر برنج پخته ذكر خواهد شد.
ادامه مطلب >
خوابی آرام با انتخاب و خرید تشک مناسب
همه انسان‌ها برای حفظ شادابی و سلامتی، نیازمند خواب کافی هستند. یکی از مهم‌ترین عواملی که در خواب هر فرد تاثیرگذار است، تخت خواب و تشک است. از آنجا که خرید تشک بدون تحقیق، نتیجه‌ای جز بیخوابی ندارد،ت...
ادامه مطلب >
شناخت دستگاه خشک کن صنعتی و خانگی
قصد داریم دستگاه خشک کن صنعتی و خانگی را به شما معرفی کنیم، که احتمال زیاد هیچ اطلاعاتی درباره ی آن نمی دانید پس بهتر است جهت اطلاع بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
آشنایی با نایلون حبابدار، کاربرد و ویژگی‌های آن
نایلون حبابدار، نوعی نایلون شفاف و ضربه گیر میباشد و به این علت که از حباب های پر از هوا بر سطحش تشکیل شده است. قدرت ضربه گیری مناسبی نیز دارد. به همین جهت هم از آن برای بسته بندی و نگهداری کردن کالا...
ادامه مطلب >
پیشگیری از بیماری های خودایمنی با ویتامین D
ویتامین D می تواند پاسخهای ایمنی را تعدیل کند. نقشی که ویتامین D در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند بسیار پیچیده است. مصرف ویتامین D، اسیدهای چرب امگا 3 یا هر دو خطر ابتلا به بیمارهای خود ایمنی...
ادامه مطلب >
اصول ست کردن رنگ لباس با رنگ چشم
تعداد زیادی از خانم‌ها علاقه دارند که از لنزهای رنگی برای تغییر رنگ چشم خودشان استفاده کنند و یا از این طریق کاری کنند که رنگ چشم‌ هایشان مشخص‌ تر باشد. اما آیا می‌دانستید که استفاده از یک لباس مناسب...
ادامه مطلب >
چگونه بهترین دکوراسیون آشپزخانه مدرن را داشته باشیم؟
یکی از جذابیت‌های زندگی امروز، تجربه‌ی لذت آشپزی در یک آشپزخانه مدرن است. البته این مدرن بودن فقط در استفاده از لوازم به‌روز خلاصه نمی‌شود، توجه به دکوراسیون، رنگ، نورپردازی، چیدمان و… دکوراسیون آشپز...
ادامه مطلب >
رژیم دانمارکی برای دستیابی به اندامی زیبا و لاغر
رژیم دانمارکی رژیمی به شدت دشوار است که هدف آن کاهش حدود ۱۱ کیلو در کمتر از دو هفته است. ایده اصلی رژیم دانمارکی این بوده است که به مردم کمک کند تا هرچه سریع تر وزن خود را کاهش دهند به خصوص برای آنها...
ادامه مطلب >