خواص شیر بادام برای سلامت بدن
شیر بادام نوعی شیر گیاهی است که هرکسی به راحتی قادر به تولید آن است. این شیر حاوی صفر درصد کلسترول و لاکتوز است که به افراد عدم تحمل لاکتوز اجازه می دهد بدون مشکل آن را مصرف کنند. نکته ای که بادام را ارزشمند می کند این است که رشد آنها تا چه حد سخت است. به طور متوسط ، یک بادام معمولی تا زمانی که کامل رشد کند، 1.1 گالن آب مصرف می کند. در نتیجه، شیر بادام به اندازه شیر معمولی عادی نیست. بیشتر انواع در دسترس شیر بادام دارای ویتامین های بیشماری هستند. غنی سازی مواد سالم در شیر بادام تقریباً همیشه بخشی از تولید آن است. با این وجود، شیر بادام دو سوم شیرهای گیاهی را در بازار تشکیل می دهد.
خواص شیر بادام چیست؟
مواد مغذی شیر بادام
تنها با داشتن 39 کالری انرژی در هر فنجان (240 میلی لیتر)، شیر بادام در مقایسه با شیر گاو و سایر نوشیدنی های گیاهی بسیار کم کالری است. همچنین حاوی مواد مغذی مختلفی است.
کمک به مدیریت وزن
یک فنجان شیر بادام فقط 60 کالری دارد، برخلاف 146 کالری موجود در شیر کامل، 122 کالری در 2 درصد، 102 کالری در 1 درصد و 86 کالری در پوست. این یک جایگزین عالی است که به شما کمک می کند وزن فعلی خود را از دست دهید یا حفظ کنید.
سالم نگه داشتن قلب
کلسترول یا چربی اشباع در شیر بادام وجود ندارد. همچنین از نظر سدیم کم و چربی های سالم (مانند اسیدهای چرب امگا که معمولاً در ماهی وجود دارد) غنی است، که به جلوگیری از فشار خون بالا و بیماری های قلبی کمک می کند.
قوی شدن استخوان ها
اگرچه به اندازه شیر گاو کلسیم ندارد، شیر بادام حدود 30 درصد از مقدار توصیه شده روزانه و همچنین 25 درصد از ویتامین D توصیه شده را کاهش می دهد و خطر ابتلا به آرتریت و پوکی استخوان را کاهش داده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. به علاوه، این دو ماده مغذی با هم کار می کنند تا داشتن استخوان های سالم و تشکیل دندان ها را فراهم کنند.
درخشان نگه داشتن پوست
شیر بادام حاوی 50 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین E است که حاوی خاصیت آنتی اکسیدانی برای سلامتی پوست است، مانند محافظت از آن در برابر آفتاب به سختی قند خون شما را تحت تأثیر قرار می دهد. شیر بادام (بدون مواد افزودنی) دارای کربوهیدرات کم است، به این معنی که میزان قند خون را به میزان قابل توجهی افزایش نمی دهد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. به دلیل ضعف گلیسمی پایین شیر بادام، بدن شما از کربوهیدرات ها به عنوان انرژی استفاده می کند، بنابراین قندها به عنوان چربی ذخیره نمی شوند.
تقویت عضلات
اگرچه شیر بادام فقط حاوی 1 گرم پروتئین در هر وعده است، اما حاوی مقدار زیادی ویتامین های گروه B مانند آهن و ریبوفلاوین است که هم برای رشد ماهیچه ها و هم برای بهبودی آنها مهم است.
هضم شما را کنترل می کند
شیر بادام تقریباً یک گرم فیبر در هر وعده دارد که برای هضم سالم بسیار مهم است.
حاوی لاکتوز نیست.
عدم تحمل لاکتوز حدود 25٪ از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد، به این معنی که آنها در هضم قند موجود در شیر گاو مشکل دارند. این باعث می شود شیر بادام جایگزین مناسب و بدون لاکتوز باشد.
طرز تهیه شیر بادام در خانه
برای تهیه کردن یک لیوان شیر بادام در خانه ۳۰ عدد بادام خیس کرده و بدون پوست را با یک لیوان آب در مخلوطکن بریزید و میکس کنید. سپس با استفاده از یک صافی بسیار ریز یا یک پارچهی ظریف، شیر بادام به دست آمده را صاف کنید تا مایعی یکدست و شیری رنگ به دست بیاید. شما میتوانید غلظت شیر بادام را با کم و زیاد کردن میزان آب تغییر دهید.
نکته: در صورتی که وقت کافی برای خیس کردن و پوست کندن بادامها ندارید، میتوانید داخل یک شیرجوش آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. به محض جوش آمدن آب، بادامها را در آن ریخته و ۶۰ ثانیه صبر کنید. سپس بادامها را از آب جوش درآورده و روی آنها آب سرد بریزید. پوست بادامها به راحتی کنده میشود.
-برای اینکه از هدر رفتن بادام باقیمانده در صافی جلوگیری شود، میتوانید آنرا خشک کرده و به صورت آرد بادام در تهیه کیک یا شیرینی استفاده کنید.
-غلظت شیر بادام بستگی به میزان بادام نسبت به آب دارد و خود شما میتوانید مقدار آنرا کم و زیاد کنید.
-شیر بادام خانگی را به راحتی تهیه کرده و مصرف کنید تا از وارد کردن افزودنیهای شیر بادام کارخانهای به بدن جلوگیری شود.
طبع شیر بادام
طبیعت شیر بادام گرم و تر است.
خواص شیر بادام در بارداری
در برخی از خانمهای باردار حساسیت به لاکتوز موجود در شیر گاو، در این دوران افزایش مییابد. بهترین جایگزین برای آنها شیر بادام است. پروتئین موجود در شیر بادام به رشد عضلات و استخوانهای جنین در حال رشد کمک میکند.
شیر بادام غنی از ویتامین ای است که باعث رشد و سلامت پوست و مو در جنین میشود. این نوشیدنی همچنین سرشار از فولیک اسید و ویتامین ب است که هر دو از کمخونی در دوران بارداری جلوگیری میکنند. فولات موجود در بادام از جنین در برابر نقص لولههای عصبی محافظت میکند.
کلسیم، ویتامین آ و ویتامین دی موجود در شیر بادام، باعث تقویت عضلات و استخوانها میشود و از پوکی استخوان بعد از زایمان پیشگیری میکند. کلسیم همچنین نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. فشار خون بالا در دوران بارداری باعث ایجاد مسمومیت در این دوران و زایمان زودرس میشود. مصرف شیر بادام، به پیشگیری از این مشکل کمک میکند.
بادام سرشار از سلنیوم است. این ماده مغذی به همراه ویتامین دی باعث تقویت قدرت باروری و تقویت اسپرمها در آقایان میشود. از خواص شیر بادام برای مردان غافل نشوید.
به یاد داشته باشید که شیر بادام در دوران بارداری ممکن است در برخی از خانمها باعث ایجاد حساسیت شود. مصرف بیش از اندازه بادام زمینی ممکن است بر عملکرد غده تیروئید نیز تاثیر بگذارد.
عوارض مصرف شیر بادام
آلرژی به آجیل: بادام یکی از آلرژیزاترین آجیلهاست، بنابراین میتواند باعث بروز حساسیت شود.
تاثیر برغده تیروئید: افرادی که دارای مشکل تیروئید هستند، نباید از خوراکیهایی که دارای گواتروژن است، استفاده کنند. مصرف شیر بادام خانگی نیز به دلیل دارا بودن گواتروژن برای این افراد ضرر دارد.
کلام آخر
شیر بادام منبع غنی از ویتامین و مواد مغذی است که انرژی کافی بدن را تامین میکند. شیر بادام جایگزین مناسبی برای افراد وگان است. کسانی که به لاکتوز شیر گاو حساسیت دارند میتوانند شیر بادام را جایگزین آن کنند.