ﺳﻪشنبه, 23 اردیبهشت,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید


تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید

ته شیر وجود خارجی نداشته و تنها جهت افزایش فروش محصول ، بجای سرشیر سعی شده است از ته شیر (تهشیر) اسفتاده شود. این خامه، غلیظ‌ترین و غنی‌ترین خامه در بین انواع خامه‌ها است. خامه لخته شده به طور سنتی در Devon یا Cornwall درست می‌شده است. به همین خاطر ممکن است این نوع خامه را با نام دیوون (Devon یا Devonshire) نیز شنیده باشید. خامه لخته شده، دارای چربی 55 تا 60 درصد است. این نوع خامه برای پخت و پز و شیرینی‌پزی توصیه نمی‌شود، چرا که در اثر حرارت تکه تکه شده و از بین می‌رود.

خامه لخته یا تهشیر (سرشیر) چیست ؟ 

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream‎) گاهی اوقات با نام‌های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون‌شر هم شناخته می‌شود، فراورده‌ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه‌ای کم‌عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می‌شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می‌یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می‌باشد.

اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می‌باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه‌های جغرافیایی و تخصص‌های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل‌دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می‌گردد مقدار چربی آن الزاماً می‌بایست ۵۵٪ باشد.

 

 

موارد استفاده خامه لخته شده

  • به شکل سنتی همراه با خامه سرو می‌شود.
  • همچنین برای سرو با میوه‌های تازه و بستنی خوش طعم است.
  • برای پر کردن دسرها ایده‌آل است.
  • در سس‌ها هم به خوبی قابل استفاده است.
  • همچنین یک چاشنی عالی و خوشمزه برای توت تازه است.

 

طرز تهیه خامه لخته شده

برای این کار شما به 2 پیمانه خامه سنگین غیر پاستوریزه نیاز دارید. اما مهم‌تر از آن زمان است. شما باید حداقل 3 روز قبل از اینکه بخواهید از خامه لخته شده استفاده کنید، درست کردن آن را شروع کنید! اما نگران نباشید. مجموع وقتی که در این مدت باید صرف درست کردن آن کنید، شاید به ده دقیقه هم نرسد.
اساس کار این است که خامه سنگین در معرض حرارت ملایم قرار گیرد تا به نوعی سرشیر آن جدا شود. حال دستورالعمل زیر را پی بگیرید.

 

روز اول

1- فر را در دمای 80 درجه سانتیگراد (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2- 2 پیمانه خامه سنگین را درون یک ظرف کاسه‌ای کم عمق و یا درون ظروف شیشه‌ای (مثل پیرکس) بریزید. مقصود از انتخاب چنین ظرفی این است که خامه در حد 3 یا 4 سانتیمتر در ظرف بالا بیاید و عمق زیادی نداشته باشد. نکته کلیدی این است که ناحیه سطحی بزرگی داشته باشید.
3- خامه را به مدت 12 ساعت با دمای گفته شده و بدون پوشاندن سطح آن درون فر قرار دهید. می‌توانید شب تا صبح این کار را انجام دهید.

 

روز دوم

1- بعد از 12 ساعت حرارت دیدن، یک غشاء یا پوسته بر روی کرم تشکیل می‌شود. باید با دقت ظرف را از فر خارج نمایید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود. وقتی خامه سرد شد، ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید. در واقع می‌توانید این کار را نیز در طول شب بعد انجام دهید.

 

 

 

روز سوم

1- پس از سرد شدن، با ملایمت لایه ضخیم کرم لخته شده را از روی سطح ظرف بردارید. مایع رقیق زیر آن را نیز رها کنید. این کار دقیقا مانند سرشیر گرفتن است.
2- به آرامی این خامه لخته شده را هم بزنید تا یک بافت نرم ایجاد شود. (کرم لخته شده برخلاف انواع دیگر کرم‌ها، نیازی به هم زدن شدید ندارد.)
3- خامه را با شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: مایعی که در انتهای ظرف باقی می‌ماند، همان شیر است. آن را در ظرفی دردار نگهداری و مصرف کنید. این شیر به خصوص برای کیک پزی و شیرینی پزی، ایده‌آل است.

 

نحوه و میزان نگهداری خامه لخته شده

در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. این در حالی است که اگر آن را به صورت یخ زده نگه دارید، این مدت به 1 ماه خواهد رسید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید ظرف غذای مناسب گربه و سگ و معرفی انواع ظرف ها
شاید فکر کنید ظرف غذای سگ که نکته خاصی نداره و هر ظرفی که دم دستمون باشه رو می‍تونیم استفاده کنیم. در صورتی که اصلا این طور نیست! در حال حاضر تنوع بسیار زیادی از ظرف غذای سگ در مدل‌‌ها و جنسهای مختلف...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید دستگاه فر کننده مو و نکات مهمی که باید بدانید
خرید دستگاه فرکننده مو با توجه به انواع مختلفی که در بازار وجود دارد، می‌تواند گیج‌کننده باشد. هر یک از دستگاه‌های فرکننده کارآیی خاصی دارند و برای درست‌کردن نوع خاصی از فر طراحی شده‌اند. این مطلب به...
ادامه مطلب >
قیمت و خرید بهترین لاستیک سمند ایرانی و خارجی
در این مطلب انواع سایز، نوع و برند ایرانی و خارجی تایر برای ماشین سمند را به شما معرفی کرده و مزایا و معایب هر یک را توضیح می دهیم تا بهترین انتخاب و خرید را داشته باشید.
ادامه مطلب >
موهایتان کوتاه شدن را بیشتر دوست دارند یا دستگاه موخوره گیر را؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های جدیدی در دسته لوازم برقی آرایشی وارد بازار شده اند که دستگاه موخوره گیر یکی از محبوب ترین این محصولات می باشد. اگر کوتاه کردن یک باره موها برای رفع موخوره برایتان...
ادامه مطلب >
نکات مهم قبل از انتخاب و خرید ساز دهنی
سازدهنی یا هارمونیکا از پرفروش ترین سازهای دنیاست که در ایران هم محبوبیت زیادی دارد. با توجه به مدل ها و برند های مختلف ساز دهنی، افراد مبتدی برای خرید آن سردرگم می شوند و نیاز به راهنمای خرید ساز ده...
ادامه مطلب >
اتوی صورت چیست؟مزایا و معایب استفاده از دستگاه اتو صورت
یکی از آرزوهای هر خانمی داشتن پوستی صاف و بدون چین و چروک است. هیچ خانمی از داشتن پوستی با جوش‌های سر سیاه یا سر سفید و پوست‌های مرده خوشش نمی‌آید. اگر دوست ندارید چنین پوستی داشته باشید، خرید یک دست...
ادامه مطلب >
بهترین ماشین اصلاح موی حیوانات خانگی سگ،گربه و...
نگهداری از حیوانات خانگی، خصوصاً سگ و گربه مستلزم این است که از ابزار بهداشتی نیز استفاده کنید. ماشین اصلاح حیوانات شاید اولین چیزی باشد که به آن نیاز پیدا خواهید کرد. کوتاه کردن موی حیوانات و نگهدار...
ادامه مطلب >
راهنمای جامع خرید جای خواب سگ و گربه
جای خواب سگ و گربه ، یکی از مهم ترین وسایلی است که برای نگهداری از حیوان خانگی خود باید تهیه کنید. اما برای تهیه آن ابتدای باید   ویژگی های یک جای خواب مناسب را بدانید. پس با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
چگونه یک تنبک خوب و باکیفیت انتخاب کنیم؟
خرید تنبک با توجه به صرفا برند یا قیمت، فاکتور مناسبی برای خرید یک ساز نمی باشد. یک روش خوب برای خرید تنبک، آشنایی با ساختار و نوع آن می باشد و یا اینکه با یک فروشنده ی قابل اعتماد مشورت کنید. در ا...
ادامه مطلب >
پربازدیدها