پنجشنبه, 11 بهمن,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
می خواهيد کودکتان قد بلند شود؟
بیشتر والدین دوست دارند فرزند قد بلند و نیرومندی داشته باشند ، زیرا به طور گسترده به عنوان نشانه سلامتی قلمداد می شود. ژنها بیشترین حرف را در تعیین قد کودک دارند - با این حال ، تنها عامل تأثیرگذار بر...
ادامه مطلب >
رویش دندان و تغییر رنگ مدفوع در کودکان
زمانی که نوزاد دندان در می آورد طیف وسیعی از علائم آغاز می شود، از ناراحتی دهان و لثه گرفته تا انواع بثورات تحریک کننده و شل شدن  و تغییر رنگ مدفوع. در طول مدت دندان درآوردن نوزاد غالبا نباید نوزادان...
ادامه مطلب >
بیماری قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس
قارچ سیاه یا "موکورمایکوزیس" یک بیماری مسری نیست. اما می تواند باعث ابتلای کسانی گردد که سیستم ایمنی شان تضعیف شده است. تضعیف سیستم ایمنی بیماران کرونایی راه را برای سایر بیماری های عفونی از جمله قار...
ادامه مطلب >
خواص و مضرات هلیله سیاه
هل سیاه معروف به اکسیر جوانی گیاهی است از خانواده زنجبیلیان که در بخشی هایی از آسیا و قسمت هایی از آفریقا می روید. هل سیاه نام های دیگری نیز دارد مانند هلیله سیاه، هل بادی، هیل غراب و غافله کبار. در ...
ادامه مطلب >
بهترین نمک برای استفاده کدام است ؟
نَمَک ماده ای معدنی است که عمدتاً از سدیم و کلر ساخته شده، و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه انسان‌ها به کار می‌رود. به نمک خوراکی در شیمی سدیم کلرید نیز می‌گویند. نمک خوراکی به شکل معدنی د...
ادامه مطلب >
آموزش تصویری تغییر رنگ لباس در فتوشاپ
تغییر رنگ لباس در فتوشاپ یکی از پرکاربردترین ترفندهای فتوشاپ است که بیشتر سایت ها و کاربران به آن نیاز دارند و خیلی به کارشان می آید. عوض کردن رنگ لباس عکس ها و تغییر دادن آن اگر با ما همراه باش...
ادامه مطلب >
بارداری آسان با رعایت این نکات
چطور می توانیم بارداری سالم و بی خطری را تجربه کنیم با چه شیوه هایی این امر امکان پذیر است تجربه یک بارداری ساده و آسوده خاطر چطور میسر خواهد بود؟ چه نکته هایی را باید در این زمينه رعایت کنیم؟
ادامه مطلب >
خواص و مضرات آب معدنی :آب معدنی بخریم یا نه ؟
آب معدنی آبی است که از نظر میزان مواد معدنی و نوع مواد معدنی و گاز و همچنین درجه حرارت با آب معمولی تفاوت داشته باشد. آب چشمه ها حاوی مقادیری از نمک است که در هنگام عبور آب از سطح زمین در آن حل می شو...
ادامه مطلب >
عوامل بروز حمله قلبی و راههای مقابله با آن چیست؟
سکته قلبی (Myocardial infarction) که به آن آنفارکتوس میوکارد نیز می‌گویند، هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یافته یا متوقف شود و باعث آسیب به عضله قلب شود.
ادامه مطلب >