چهارشنبه, 14 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بهترین راه های مدیریت حقوق ماهانه
بسیاری از افراد، برای حقوق ماهانه خود برنامه‌ریزی درستی ندارند و تا حقوق بعدی هشت‌شان گرو نُه‌شان است و درنهایت برای ایام بازنشستگی خود نیز هیچ پس‌اندازی ندارد؛ اما با شناخت برخی عادت‌های درست و غلط ...
ادامه مطلب >
اصول صحیح چیدمان لباس در چمدان
وقتی قرار است لباس های یک هفتهٔ خود را درون یک چمدان مسافرتی جا بدهید. برای آنکه البسه چروک نشود و از فضای چمدان بهتر استفاده شود راهکارهای ارائه شده در این مطلب را امتحان کنید.
ادامه مطلب >
چگونه یک چاقو را به‌شکل درست تیز کنیم؟
هر چند ماه یک بار متوجه خواهید شد که چاقوی آشپزی شما برای تهیه برش های کاملاً نازک و تکه های دقیق مشکل دارد. در این صورت چاقوی شما کند شده است و نیاز به تیز شدن دارد.
ادامه مطلب >
نگهداری از گیاه بامبو در منزل ؛ آیا گیاه بامبو خوش شانسی می آورد؟
اگر می‌خواهید زندگی پر از سلامتی، شانس و عشق داشته باشید، باید گیاه لاکی بامبو یا همان بامبوی معروف خودمان را که به عنوان گیاه شانس معروف است، در خانه یا محل کارتان نگهداری کنید. سال‌ها است مردم آسیا...
ادامه مطلب >
موارد استفاده از قالب سیلیکون
می توانید از قالب های سیلیکونی علاوه بر تهیه ی مافین استفاده های دیگری انجام بدهید.قالب های سیلیکونی بسیار انعطاف پذیر هستند و یکی از بهترین قالب ها برای درست کردن شکلات، ژله و کیک بدون چسبندگی می با...
ادامه مطلب >
راه مؤثر برای صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی و پس‌انداز بیشتر
برای اینکه برنامه ریزی بهتری برای خرید و صرف پول در زندگی داشته باشیم همیشه باید راه های صرفه جویی در پول خرج کردن را هم در نظر بگیریم تا برنامه ریزی که انجام میدهیم کامل باشد.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید انواع دفتر مشق،یادداشت، سیمی و کلاسوری
دفتر یکی از پرکاربردترین و پرفروش ترین وسایل برای اغلب افراد محسوب می شود. به همین دلیل این محصول تنوع بسیار بالایی دارد. در هنگام خرید یک دفتر بهتر است، به چند نکته توجه داشته باشید. با ما همراه باش...
ادامه مطلب >
بهترین روش برای تشخیص سن تخم مرغ
تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر استفاده در سبد غذایی هر یک از ما می باشد که برای تشخیص “سن تخم مرغ” و تازه بودن آن می توانید از یک روش کاربردی استفاده کنید.
ادامه مطلب >
آشنایی با کاربردهای متفاوت و جالب روغن های گیاهی
هر یک از روغنهای گیاهی بسته به گیاه مورد استفاده و مزاج روغن پایه آن، دارای خواص و تأثیرات زیادی است که کاربردهای مختلف بهداشتی، آرایشی و درمانی دارند. در ادامه به‌صورت خلاصه به برخی از خواص روغنهای ...
ادامه مطلب >