الوباتری با هدف ارائه خدمات تخصصی برق و باتری در سال ۱۳۹۶ تاسیس شده است. این کسب و کار اینترنتی با به کار گیری بهترین متخصصان حوزه برق و باتری خودرو و تکنیسینهای مجرب، سعی در ارائه بهترین و بالاترین سطح کیفی خدمات دارد.
مجموعه الو باتری بعنوان یکی از اولین شرکتهای استارتاپی در ضمینه فروش اینترنتی باتری و تعویض باتری خودرو در محل فعالیت خود را آغاز کرده است و در این مدت توانسته با سرویس تعویض باتری در محل کسب و کار خود را در شهرهای تهران، اردبیل و گیلان توسعه داده است.
در این مقاله در انواع باتری خودرو و نگهداری باطریهای ماشین بیشتر صحبت خواهیم کرد
باتری خودرو چیست و چه نقشی در خودرو دارد؟
یکی از انواع باطریهای قابل شارژ را میتوان باطری ماشین دانست. باتری خودرو در یک اتومبیل وظیفه ذخیره انرژی تبدیل شده به جریان الکتریکی را بر عهده دارد؛ به عبارتی هدف اصلی آن را باید تغذیه استارت اتومبیل برای راه اندازی موتور خودرو دانست و به عنوان یک مخزن الکتریکی است.
یک باطری خودرو ظرفیتی معادل ۶۰ آمپر و ۱۲ یا ۲۴ ولت دارد و البته ظرفیت آن به فاکتورهای مختلفی مانند قدرت الکترولیت، مساحت صفحات باتری، مقدار الکترولیت، نو و کهنه بودن باتری و دمای کارکرد بستگی دارد. اگر اتومبیل مورد نظر یک خودروی سواری باشد؛ باتری خودرو استفاده شده در آن از نوع ۱۲ ولتی است و اگر اتومبیل دیزلی و سنگین باشد، از باتری ۲۴ ولتی استفاده میشود. همچنین در صورتی که باتری برای یک موتورسیکلت تعبیه شده باشد، از ابعاد کوچکتر و سایز کمتری برخوردار است.
اگر در انتخاب باطری خودرو بهترین نوع آن که متناسب با حجم و نیاز خودرو است انتخاب شود؛ این مسئله باعث کاهش هزینه و افزایش کارایی باتری خواهد شد. به همین دلیل انتخاب باتری برای اتومبیل باید به فاکتورهایی مانند میزان برق مصرفی خودرو، فضای موجود برای باتری، قدرت دینام برای شارژ و مشخصات تعیین شده از سوی شرکت سازنده اتومبیل دقت کنید. زیرا استفاده از باتری نامناسب میتواند به خودرو آسیب برساند و عملکرد سایر قسمتها را هم با مشکل روبرو کند.
باتری مناسب ماشین من:
یکی از مهمترین اجزای خودرو، باتری آن است. باتریها انواع گوناگونی دارند و در سایزها و اندازههای مختلف تولید میشوند. میزان کارکرد، دوام خرید باتری ماشین و شیوههای نصب در تمام انواع باتری، با هم فرق دارد. به همین دلیل هنگام خرید، باید باتری خودرو متناسب با خودروی خود را انتخاب کنید. ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که باتری مناسب خودروی من کدامست؟ یا اینکه اگر بخواهم باطری عمر طولانیتری داشته باشد، بهتر است از کدام نوع آن استفاده کنم؟ ما در این نوشتار قصد داریم پاسخ تمامی این سوالات را با استفاده از تخصص کارشناسان الو باتری بیان کنیم.
باتری مناسب خودروی من کدام است؟
برای انتخاب باتری مناسب خودرو، همواره باید چهار فاکتور مهم را مد نظر داشته باشید. دانستن نوع باتری، ظرفیت باتری خودرو، انتخاب یک باتری با ابعاد متناسب با خودروی شما و شیوهی قرار گرفتن قطبهای مثبت و منفی باتری در اتومبیلتان شما را در انتخاب بهترین نوع این وسیله یاری میکند. در ادامه قصد داریم به بررسی هر یک از موارد گفته شده بپردازیم.
دانستن تفاوت باتریها راهی برای انتخاب باتری مناسب خودرو:
برای اینکه بفهمید باتری مناسب خودروی شما کدام است، ابتدا به بررسی انواع مختلف آن میپردازیم.
انواع مختلف باتری
باتریهای غیر سیلد (اسیدی):
در این نوع باتری، ورقههای سربی و محلول الکترولیت وجود دارد. برق مصرفی باتری غیر سیلد ۱۲ ولت است. هنگامی که قطب مثبت و منفی آن به هم وصل میشوند، باتری قابل استفاده میشود. شش فضا در باتری اسیدی وجود دارد که داخل آنها پلیتهای مثبت و منفی قرار گرفتهاند. بین صفحات هم محلول الکترولیت استفاده شده است. هر کدام از صفحهها ۲ ولت برق تولید میکنند. سطح الکترولیت در این نوع باتری متناسب با شرایط آب و هوا، باید دائماً مورد بررسی قرار گیرد و برای اینکه قابل استفاده باشد باید به آن آب مقطر اضافه کنید. چکاپ این نوع باتری با توجه به شرایط آب و هوا معمولاً هر چهار روز تا ماهی یک بار انجام میشود و هنگامی که سطح الکترولیت آن پایین آمده باشد، با اضافه کردن آب مقطر و شارژ باتری، قابل استفاده میشود.
باتری سیلد (اتمی):
جنس ورقههای سربی این نوع باتری با باتری غیر سیلد فرق میکند. این نوع باتری نیاز به بررسی مداوم ندارد. سطح الکترولیت در باتری اتمی کم نمیشود. زیرا طراحی و مواد به کار رفته در آن بدین صورت است که الکترولیت تبخیر شده، مجدداً به سلول بازگردانده میشود. شما توسط نشانگری که روی باتری اتمی وجود دارد، میتوانید شارژ باتری و سطح الکترولیت آن را ببینید. ولتاژ خروجی باتری اتمی نیز ۱۲ ولت است.
روش های سالم نگهداشتن باتری خودرو:
-بررسی کامل باتری خودرو و دیاگ زدن هر شش ماه یک بار
-از شارژ بودن باتری مطمئن شوید
-اگر سه سال از عمر باتری میگذرد قبل از شروع فصل زمستان آن را امتحان کنید تا عملکرد درستی داشته باشد
-کابل باتری و اتصال دهندهها را بررسی کنید
-ترمینالهای باتری را با برس سیمی تمیز کنید
-خودرو را در پارکینگ مسقف پارک کنید
-اگر باتری خودرو ضعیف است، سلولهای آن را با آب مقطر پر کنید
-استارت زدن نادرست به باتری خودرو آسیب میزند.
روش های افزایش عمر باتری خودرو
1.اتصالات باتری را تمیز کنید
2.کمتر استارت بزنید
3.باتری را در معرض گرما و سرمای شدید قرار ندهید
4.خاموش کردن لوازم برقی، هنگامی که به آن نیاز ندارید
5.بررسی امنیت باتری
6.جلوگیری از خاموش بودن زیاد خودرو
7.بررسی موتور