ﺳﻪشنبه, 13 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

راههای موثر برای از بین بردن شوری غدا


راههای موثر برای از بین بردن شوری غدا

گاهی اوقات زحمت زیادی برای درست کردن یک غذا می کشید؛ اما زمانی که کمی از مزه آن می چشید، متوجه می شوید که مقدار نمک آن زیاد است و غذایتان شور شده. در این شرایط چکار می کنید؟ غذایتان را دور می ریزید یا با همان مزه شور به خورد اعضای خانواده می دهید؟ باید بدانید که از بین بردن شوری غذا کار چندان سختی نیست. روش های زیادی برای رفع شوری غذا وجود دارد. بهتر است قبل از این که کنترلتان را از دست دهید، از یکی از ترفندهای از بین بردن شوری غذا استفاده کنید

نمک چیست و چرا مصرف زیاد آن برای بدن مضر است؟

نمک یک چاشنی با مزه شور است که ۶۰ درصد آن از کلرید و ۴۰ درصد از سدیم تشکیل شده است. کلیه غذاهای فرآوری نشده همانند سبزیجات، میوه ها، آجیل ها، گوشت، غلات و حتی لبنیات دارای مقداری سدیم هستند. مصرف نمک موجب شل شدن و انقباض ماهیچه ها می شود. زمانی که نمک زیادی مصرف می کنید، مقدار آب بدن کاهش پیدا می کند و این موضوع منجر به کاهش آب در سلول های بدن و بروز عوارضی جدی می گردد. بدن ما روزانه به ۱۵۰۰ میلی گرم نمک نیاز دارد. اما جالب است بدانید که یک فرد آمریکایی در طول روز به طور متوسط از ۳۴۰۰ میلی گرم نمک استفاده می کند.

 

 

عوارض مصرف غذاهای شور

مصرف غذاهای شور عوارض زیادی برای بدن دارد. مصرف نمک زیاد می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی، سردرد، بیماری های کلیوی، سنگ کلیه، پوکی استخوان، سرطان معده و سکته مغزی را در افراد افزایش دهد. در ادامه به مهم ترین ضررهای مصرف نمک اشاره شده است.

 

 

افزایش فشار خون با مصرف زیاد نمک

اولین و مهم ترین عارضه مصرف زیاد نمک فشار خون بالا است. این موضوع به دلیل افزایش میزان سدیم در بدن رخ می دهد. تغییر فشار خون از طریق کلیه ها کنترل می شود. زمانی که نمک زیادی مصرف می کنید، دفع مایعات در بدن دشوار می شود و این موضوع موجب می شود فشار خون افزایش پیدا کند.

 

متورم شدن بدن از عوارض مصرف نمک

تورم از نشانه ها مصرف بیش از حد نمک است. بعد از مصرف زیاد نمک بخش هایی از بدن مثل صورت، دست، پاها و مچ پا متورم و دردناک می شوند.

 

 

متورم شدن معده از زیان های نمک

از شایع ترین علائم مصرف نمک زیاد در کوتاه مدت می تواند به متورم شدن و سفت شدن معده اشاره کرد. این موضوع معمولاً در اثر حفظ آب توسط نمک در بدن اتفاق می افتد.

 

احساس شدید تشنگی از عوارض مصرف نمک

 

 

اگر بیش از اندازه احساس تشنگی می کنید، احتمالاً نمک زیادی مصرف کرده اید. مصرف بیش از حد نمک موجب کم آبی بدن می شود. بدن شما آب را از سلول ها بیرون می کشد و از همین رو در این شرایط به شدت احساس تشنگی خواهید کرد. نوشیدن مقدار زیادی آب در این وضعیت می تواند اثرات نمک را خنثی کند و سلول ها را سیراب نماید.

 

افزایش وزن از اثرات مصرف زیاد نمک

خوردن بیش از حد نمک موجب حفظ آب در بدن می شود. این موضوع وزن شما را افزایش می دهد. اگر در طول چند روز تا چند هفته وزنتان زیاد شده باید بدانید که این موضوع احتمالاً به خاطر مصرف زیاد نمک اتفاق افتاده است.

 

افزایش میزان ادرار از اثرات مصرف بیش از حد نمک

مصرف زیاد نمک می تواند با میزان ادرار شما مرتبط باشد. زمانی که غذای شور می خورید، میل به خوردن مایعات در شما افزایش پیدا می کند. این موضوع موجب می شود تا آب بیشتری بنوشید و از طرفی میزان ادرار شما افزایش پیدا کند.

 

اختلال در خواب از عوارض مصرف زیاد نمک

مورد بعدی که احتمالاً با مصرف بیش از حد نمک تجربه خواهید کرد، بی خوابی است. داشتن خواب ناآرام و بیدار شدن در نیمه شب می تواند از علائم مصرف زیاد نمک باشد.

 

احساس ضعف از علائم مصرف زیاد نمک

زمانی که نمک زیادی مصرف می کنید، آب از سلول های بدن بیرون کشیده می شود. این موضوع موجب می شود تا احساس ضعف و ناتوانی کنید.

 

دل درد از مضرات مصرف زیاد نمک

 

 

اگر نمک زیادی مصرف می کنید، احتمالاً بدن شما با کم آبی مواجه می شود. در این شرایط ممکن است در معده و شکمتان احساس بدی داشته باشید. حالت تهوع، اسهال و گرفتگی معده از علائم مصرف زیاد نمک هستند.

 

بهترین روش های از بین بردن شوری غذا

اگر به طور اتفاقی و اشتباه غذایتان شور شده و به دنبال راهی برای از بین بردن شوری غذا هستید، بهتر است نگاهی به لیست زیر بیندازید و یکی از روش های ارائه شده در این مقاله را امتحان کنید.

 

 

۱- رفع شوری غذا با قند

استفاده از قند یکی از رایج ترین روش های رفع شوری غذا است. برای این کار باید یک قند را داخل یک قاشق غذاخوری قرار دهید. سپس به آرامی قاشق را داخل غذا قرار دهید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان قاشق را تکان ندهید تا قند در غذا حل نشود. سپس قاشق را به آرامی از داخل غذا بردارید و قند را خارج کنید.

 

۲- گرفتن شوری غذا با سیب زمینی

یکی دیگر از بهترین روش ها برای از بین بردن شوری غذا استفاده از سیب زمینی است. برای این کار باید سیب زمینی خام را به خوبی بشویید و پوست آن را جدا کنید. حالا سیب زمینی را به دو بخش تقسیم کنید و داخل غذایی که در حال جوشیدن است، بیندازید.سیب زمینی نمک اضافی غذا را به خودش جذب می کند و به راحتی شوری غذای شما را کاهش می دهد. در انتهای پخت و قبل از له شدن سیب زمینی، باید آن را با کمک قاشق از غذا خارج کنید. این روش برای رفع شوری خورشت قیمه بسیار موثر است.

 

۳- از بین بردن شوری غذا با نان خشک

یکی دیگر از روش های رفع شوری غذا استفاده از نان خشک است. برای این کار باید یک تکه نان خشک را داخل خورشت یا غذایتان بیندازید. کمی صبر کنید تا نان نمک ها را به خود جذب کند. سپس می توانید با کمک یک قاشق نان را از داخل خورشت خارج کنید. برای رفع شوری خورشت بادمجان یا هر نوع خورشت دیگری می توانید از این روش استفاده کنید.

 

۴- رفع شوری غذا با آناناس

 

 

یکی دیگر از بهترین روش های رفع شوری غذا استفاده از آناناس است. برای کاهش میزان شوری غذاهایی مثل گوشت و انواع خوراک، تنها لازم است چند تکه آناناس داخل غذا بریزید. این راهکار یک روش موثر برای از بین بردن طعم شوری غذا است.

 

۵- از بین بردن شوری غذا با سیب

اگر غذایتان شور شده و دوست دارید هر چه سریع تر کاری برای رفع شوری آن انجام دهید، می توانید از سیب استفاده کنید. یک عدد سیب را پوست بگیرید و به چند تکه تقسیم کنید. سپس آن را در غذا بیندازید تا شوری اضافه آن را جذب کند.

 

۶- رفع شوری غذا با آب

 

 

یک روش ساده اما موثر برای کاهش مقدار شوری غذا استفاده از آب است. اگر غذای شما آبکی است، می توانید مقدار آب بیشتری به آن اضافه کنید و غذا را کنی رقیق تر درست کنید. این کار موجب می شود تا مقدار شوری غذا کم شود. این روش برای رفع شوری عدسی و آبگوشت بسیار مفید است.

 

۷- حذف کردن آب شور غذا

یکی دیگر از روش هایی که باز هم برای غذاهای آبکی مناسب است، خارج کردن آب شور غذا است. برای این کار می توانید مقداری از آب سوپ، آبگوشت یا خورشتان را دور بریزید. سپس کمی آب به غذا اضافه کنید. با این روش به راحتی مقدار شوری غذای شما کم می شود.

 

۸- رفع شوری غذا با آبلیمو

 

 

یکی دیگر از روش های کاهش مقدار شوری غذا استفاده از آبلیمو است. می توانید مقداری آبلیمو به غذایتان اضافه کنید و طعم شور آن را کاهش دهید. توجه داشته باشید که برای از بین بردن شوری ماهی سرخ شده هیچ روش خاصی وجود ندارد اما اضافه کردن کمی آب لیمو می تواند طعم آن را متعادل کند.

 

۹- رفع شوری غذا با شکر

برای از بین بردن شوری غذا می توانید یک قاشق چای خوری شکر به غذایتان اضافه کنید تا طعم شیرینی آن مقدار شوری غذا را کاهش دهد.

 

۱۰- برطرف کردن شوری غذا با سرکه و شکر

 

 

اگر غذایتان شور شده می توانید یک قاشق چای خوری شکر را با یک قاشق چای خوری سرکه ترکیب کنید. سپس آن را به غذا اضافه کنید تا شوری آن کاهش پیدا کند. در صورتی که غذا هنوز شور بود می توانید باز هم از این ترکیب به غذا اضافه نمایید.

 

۱۱- افزایش حجم غذا برای از بین بردن شوری آن

یکی از موثرترین و البته آسان ترین روش های از بین بردن شوری غذا اضافه کردن حجم غذا است. برای این کار می توانید به قرمه سبزی تان کمی سبزی و لوبیا اضافه کنید. اگر غذایتان قیمه است، مقدار گوشت و لپه را افزایش دهید و حجم غذا را بیشتر کنید. با این روش شوری غذا به راحتی کاهش پیدا می کند.

 

۱۲- رفع شوری غذا با نشاسته 

این روش برای برخی از غذاها کاربرد دارد. در واقع شما می توانید برای از بین بردن شوری غذا از کمی برنج، پاستا و سیب زمینی که دارای نشاسته هستند استفاده کنید.

 

۱۳- شستن غذای شور روشی برای رفع شوری

اگر ماهی یا مرغی در حال پختتان شور شده است و سبزیجات داخل آب جوش طعم شوری دارد، می توانید آن ها را از آب خارج کنید و زیر شیر آب بگیرید. با این روش مقدار نمکی که جذب آن شده از بین می رود. سپس اگر غذا در حال پختن در آب است می توانید آب آن را نیز عوض کنید تا شوری غذا کاهش پیدا کند.

 

۱۴- از بین بردن شوری غذا با اسفنج

زمانی که هیچ راهکاری جواب نمی دهد و راهی برایتان باقی نمانده بهتر است برای از بین بردن شوری غذا از یک اسفنج تمیز استفاده کنید. یک تکه اسفنج در غذا بیندازید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه بجوشد تا نمک اضافی را به خود جذب کند.

 

۱۵- رفع شوری غذا با قاشق نقره

شاید برایتان جالب باشد که استفاده قاشق نقره نیز یکی از روش های رفع شوری غذا است. برای این کار می توانید قاشق نقره را داخل غذا قرار دهید تا شوری آن را جذب کند.

 

۱۶-  برطرف کردن شوری غذا با عسل

 

 

یک روش دیگر برای کاهش میزان شوری غذا استفاده از عسل است. برای این کار تنها لازم است یک قاشق عسل به غذایتان اضافه کنید تا شوری آن کم شود.

 

۱۷-  از بین بردن شوری غذا با گوجه فرنگی

رنده کردن یک گوجه فرنگی در غذاهایی مثل سوپ، آبگوشت و برخی خورشت ها می تواند مقدار شوری غذا را تا میزان زیادی کاهش دهد.

 

۱۸- رفع شوری غذا با خامه

اگر سبزی بخار پز شما شور شده است، می توانید آن را برای چند دقیقه در مخلوط آب جوش و خامه قرار دهید تا میزان نمکش کاهش پیدا کند.

 

۱۹- از بین بردن شوری غذا با اضافه کردن دورچین

 

 

شاید این روش تأثیری بر شوری غذای شما نداشته باشد. اما زمانی که غذایتان خشک است و دیگر کاری از دستتان برنمی آید، بهتر است دورچین غذا را کمی بیشتر کنید. قرار دادن سیب زمینی، هویج و کلم و لوبیای پخته شده و بدون نمک در کنار غذا می تواند طعم شوری غذا را بسیار کمتر کند.

 

۲۰- رفع شوری غذا با مصرف آن به همراه ترشی

روش دیگری که موجب می شد طعم شوری غذا را کمتر حس کنید، استفاده از ترشی همراه غذا است. می توانید خودتان کمی لیمو ترش یا سرکه به غذا اضافه کنید. یا غذایتان را همراه با ترشی میل کنید.

 

۲۱- رفع شوری غذا با نوشابه

اضافه کردن مقداری نوشابه به خورشت ها و غذاهای آبکی نیز راهکار دیگری برای رفع شوری غذا است.

 

۲۲- رفع شوری غذا با خمیر آرد گندم

برای از بین بردن شوری غذا می توانید مقداری خمیر با آرد گندم درست کنید. سپس آن را داخل خورشت یا غذای آب دار بیندازید. سپس بعد از جذب نمک می توانید آن را از غذا خارج کنید.

 

۲۳- برطرف کردن شوری غذا با سرکه

یکی دیگر از روش های رفع شوری غذا اضافه کردن مقداری سرکه به غذا است. سرکه اسیدی است و مزه شور غذا را مخفی می کند.

 

۲۴- رفع شوری با آووکادو

اضافه کردن مقداری آووکادوی له شده به غذا می تواند شوری غذا را کاهش دهد. آووکادو چربی زیادی دارد و موجب کاهش احساس شوری می شود.

 

۲۵- رفع شوری غذا با سس بدون نمک

 

 

اگر استیک یا مرغ سرخ شده شما شور شده، بهترین روش برای کاهش شوری این است که یک سس برای آن تهیه کنید. برای درست کردن این سس بهتر است از هیچ نمکی استفاده نکنید تا طعم غذا متعادل شود.

 

جمع بندی نهایی

درست کردن غذای شور اتفاقی است که خیلی از ما آن را تجربه کرده ایم. استفاده از روش هایی که در این مقاله به آن اشاره شد می تواند به رفع شوری غذا کمک کند و مزه غذا را متعادل کند. بهتر است بدانید که مصرف نمک زیاد مضرات زیادی برای سلامت دارد. از همین رو بهتر است آن را کم کم به غذا اضافه کنید تا غذایتان شور نشود.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
رفع شوری مرغ رفع شوری خورشت بادمجان رفع شوری غذا با نوشابه از بین بردن شوری ماهی سرخ شده رفع شوری دلمه رفع شوری غذا با نوشابه نی نی سایت رفع شوری کله پاچه رفع شوری غذا با قند ترفند موثر و امتحان شده برای رفع شوری غذا رفع شوری خورشت قورمه سبزی رفع شوری عدسی رفع شوری غذا نی نی سایت رفع شوری غذا رفع شوری غذای سرخ شده رفع شوری غذا با سیب زمینی رفع شوری غذای پخته شده رفع شوری غذا ماکارونی برای رفع شوری غذا چه کنیم راه حل رفع شوری غذا خواص نمک برای پوست صورت خواص نمک برای مو خواص نمک دریایی دلفین خواص نمک در طب سنتی خواص نمک درشت خواص نمک راین خواص نمک برای زخم خواص نمک بدن نی نی سایت خواص نمک صورتی خواص نمک دریا خواص نمک خواص نمک آبی خواص نمک اپسوم خواص نمک سیاه چیست خواص نمک دریایی خواص نمک دریایی خوراکی خواص نمک دریا برای مو مضرات نمک و شکر مضرات نمک برای مو مضرات نمک برای چشم فواید و مضرات نمک نقاشی مضرات نمک مضرات نمک برای کودکان مضرات نمک برای پوست صورت انواع نمک مضرات نمک مضرات نمک در شامپو مضرات نمک دریا مضرات نمک صورتی مضرات نمک صورتی هیمالیا مضرات نمک دریا چیست مضرات نمک ید دار مضرات نمک برای بدن مضرات نمک برای دندان نمک طبیعی چیست فرمول نمک ها تحقیق درباره نمک انواع نمک ها در شیمی نامگذاری نمک ها نمک های محلول در آب نمک چیست

نظرات کاربران

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
خواص گلبرگ زعفران را میدانید؟
شاید تا بحال برایتان سوال شده است که آیا گلبرگ زعفران هم مثل خود زعفران کاربردی دارد و مثل خود زعفران از خواص درمانی برخوردار است و یا خیر؟ ما در این مقاله به بررسی خواص گل زعفران می پردازیم و روش ته...
ادامه مطلب >
با خواص عرق بوقناق بیشتر آشنا شوید
عرق بوقناق از گیاهی دارویی است که مهمترین خاصیت درمانی آن کمک به پیشگیری و درمان دیابت است و اثرات درمانی این گیاه در عصاره و عرق آن متمرکز است .
ادامه مطلب >
ترخینه و فواید درمانی آن چیست ؟!
ترخینه دارای اسامی دیگری همچون ته رخینه، ته رخوانه، ته رخنه، دوینه و کشیگینه می باشد. که برای تهیه آش ترخینه مورد استفاده قرار می گیرد و از جمله مواد غذایی است که به دلیل فرآیند ساخت آن، دارای مزیت ه...
ادامه مطلب >
آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟
فلوس ویژگیهای بی نظیری برای سلامتی دارد . در صورت مصرف آن برای لاغری مفید است و موجب سیستم گوارش شما می گردد.
ادامه مطلب >
خواص عرق کرفس را بیشتر بشناسید
کرفس که یگ گیاه سبز رنگ شامل برگ و ساقه می‌باشد با داشتن ویتامین‌های ث، ویتامین آ، ویتامین گروه های ب، سدیم و پتاسیم و ... بیشتر از اینکه خواص تغذیه ای داشته باشد دارای خواص دارویی است. از تمامی قسمت...
ادامه مطلب >
از خواص بی نظیر گل ساعتی با خبرید؟
گل ساعتی گیاهی است که دارای خواص دارویی بسیاری می باشد، بهبود خواب و خواص ضد سرطان و کاهش افسردگی نمونه هایی از خواص بی نظیر گل ساعتی است.
ادامه مطلب >
خواص سقز را بهتر بشناسید
سقز یک ماده بسیار مغذی است که خواص و مزایای بی شماری برخوردار است، از خواص سقز می توان به کاهش کلسترول، کمک به دیابتی ها و درمان زخم ها اشاره کرد.
ادامه مطلب >
خواص باورنکردنی دمنوش آویشن
آویشن یک گیاه بسیار قوی است که در درمان بیماری ها بسیار موثر است و همچنین خواص بی نظیری برای سلامت پوست و مو دارد.
ادامه مطلب >
آنچه باید در مورد خواص برگ انجیر بدانید
انجیر میوه ای با طبع گرم سرشار از فسفر، کلیسم و پتاسیم می باشد. برگ انجیر در درمان بیماری های پوستی و گوارشی بسیار موثر است. در این مقاله با خواص درمانی برگ انجیر آشنا خواهید شد. 
ادامه مطلب >