بیمه تکمیلی چیست ؟
بیمه تکمیلی که به آن بیمه درمان تکمیلی یا بیمه تکمیلی درمان نیز می گویند، در واقع بیمه، جبران کننده هزینه های درمان است. یعنی در زمان بیماری می توان بخش زیادی از هزینه های درمان را به بیمه تکمیلی سپرد. برای این کار باید قرارداد بیمه تکمیلی داشته باشید و هر سال مبلغی را به عنوان حق بیمه بپردازید تا بتوانید از پوشش های بیمه درمان تکمیلی استفاده کنید. در حقیقت بیمه تکمیلی یک آینده نگری در روزهای سلامتی برای روزهای بیماری است.
بیمه درمانی - بیمه تکمیلی:
اگر می خواهید بیمه درمانی شما خدماتی را پوشش دهد که بخشی از پوشش بیمه اولیه نیستند، متوجه می شوید که شرکت های بیمه درمانی طیف گسترده ای از گزینه های بیمه تکمیلی را ارائه می دهند. به عنوان مثال، می توانید برای خدمات پزشکی اضافی سرپایی (درمان ارتودنسی برای کودکان، درمان دارویی تکمیلی مانند استئوپاتی) یا راحتی بیشتر یا انتخاب رایگان پزشک هنگام گذراندن وقت در بیمارستان، بیمه دریافت کنید.
آزادی بیشتر برای شرکت های بیمه درمانی:
بیمه تکمیلی نوعی تامین اجتماعی نیست. شما تصمیم می گیرید که می خواهید یا نه، و شرکت های بیمه برخلاف بیمه های اولیه، موظف نیستند پوشش مورد نظر را به شما ارائه دهند. شرکت های بیمه همچنین می توانند حق بیمه را با توجه به سن ، وضعیت سلامتی یا جنسیت شما تنظیم کنند.
پرسشنامه سلامت مورد نیاز است:
قبل از ارائه بیمه تکمیلی، شرکت بیمه سلامت از شما می خواهد که یک پرسشنامه سلامت را تکمیل کنید. شرایط ارائه بیمه مورد نظر، به پاسخ این سوالات در مورد سلامت شما بستگی دارد. با توجه به دانش و وضعیت خود، پرسشنامه را به صورت صحیح تکمیل کنید، زیرا اگر اطلاعاتی را که در بیمه ارائه می کنید نادرست باشد، ممکن است شرکت بیمه درمانی شرایط بیمه شما را تغییر داده یا حتی بیمه نامه شما را فسخ کند.
اجتناب از شرایط اضافی، امتناع از پرسشنامه های بیمه و سلامت:
اگر خواهان بیمه تکمیلی فرزند خود هستید، بهتر است قبل از به دنیا آمدن فرزند درخواست بیمه کنید. اگر فرزند خود را قبل از تولد ثبت کنید، شرکت بیمه سلامت اغلب تضمین می کند که کودک بدون نیاز به تکمیل پرسشنامه بیمه می شود. به طور معمول، کودکان، بیمه تکمیلی برای درمان دندان (ارتودنسی) دارند. همچنین باید این بیمه را در اسرع وقت دریافت کنید. پس از سن خاصی، شرکت های بیمه درمانی نیاز به معاینه دندانپزشکی قبلی دارند.
نکاتی هنگام گرفتن بیمه تکمیلی
هنگام گرفتن بیمه به چه نکاتی توجه کنیم ؟
اغلب بیمه تکمیلی صرفاً برای یک خدمت خاص ارائه نمی شود بلکه برای مجموعه ای از خدمات ارائه می شود. اگر تصمیم دارید بیمه تکمیلی بگیرید، اطمینان حاصل کنید که برای یک سرویس دو بار بیمه نشده اید. هنگام دریافت بیمه مسافرتی تکمیلی (اغلب هنگام سفر به خارج از کشور ارزشمند است)، بررسی کنید که آیا قبلاً توسط شرکت کارت اعتباری خود بیمه نشده اید یا تحت بیمه اتومبیل خود نیستید یا غیره.
هنگام لغو بیمه نامه تکمیلی به چه نکاتی توجه شود ؟
قبل از لغو بیمه نامه تکمیلی موجود، خوب فکر کنید: آیا واقعاً دیگر نیازی به آن ندارید، زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که مجدداً این بیمه به شما پیشنهاد شود (به عنوان مثال در صورت بدتر شدن سلامتی شما). هنگام لغو بیمه نامه، از دوره های مربوط به اخطار مطلع شوید.
شرکت های بیمه، پوشش های متنوعی در بیمه درمان تکمیلی لحاظ می کنند:
– پرداخت هزینه های پاراکلینیکی (سونوگرافی، ام آر آی، اکوکاردیوگرافی و…)
– پرداخت خدمات آزمایشگاهی (نوار قلب، رادیو گرافی)
– پرداخت هزینه های عمل های حیاتی جراحی ( مغز، اعصاب، سزطان، پیوند ریه و کبد و…)
– پرداخت هزینه های عمل سرپایی (گچ گرفتن، ختنه کردن)
– پرداخت هزینه های عمل های سرپایی مثل گچ گرفتن، ختنه کردن، بخیه زدن و…
– هزینه جراحی چشم که شامل عیوب انکساری میشود.
– پرداخت هزینه عینک و سمعک
– پرداخت هزینه های دندان پزشکی به جز ایمپلنت، ارتودنسی، دندان مصنوعی و جراحی لثه.
– پرداخت هزینه های ویزیت، دارو و خدمات اورژانسی داده شده است
– پرداخت هزینه حضور همراه برای بیماران زیر ۷ و بالاتر از ۷۰ سال.
– پرداخت هزینه های درمان ناباروری و نازایی
– پرداخت مبالغ تهیه اروتز
– پوشش بلایای طبیعی و جبران هزینههای ناشی از آن
بیمه درمان تکمیلی چه عمل های جراحی را پوشش نمی دهد؟
بیمه تکمیلی عمل های زیبایی را پوشش نمی دهد. فقط عمل های جراحی را پوشش داده که برای تکمیل و بهبود سلامتی افراد انجام گیرد. از جمله عمل هایی که تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نمی گیرند به شرح زیر هستند:
– عمل زیبایی بینی (به طور کلی، بیمه عمل زیبایی بینی یا هر عمل زیبایی دیگر تحت پوشش بیمه تکمیلی نیست.)
– عمل زیبایی کوچک کردن معده یا لیپوماتیک
– عمل های زیبا همچون فیلر لب فیلر بینی
– عمل های زیبایی همچون زاویه فک و…. تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نگرفته و فقط این بیمه عمل های درمانی را تحت پوشش خود قرار می دهد.
خدمات بیمه تکمیلی
آشنایی با انواع بیمه تکمیلی :
بیمه تکمیلی انفرادی چیست؟
بیمه تکمیلی انفرادی، برای افرادی مناسب است که می خواهند بیمه ای را به صورت انفرادی برای خودشان تهیه کنند. این نکته را در نظر بگیرید که بیمه تکمیلی انفرادی از جمله بیمه نامه هایی است که به صورت محدود و توسط برخی از شرکت های بیمه ارائه می شود.
بیمه تکمیلی خانواده چیست؟
شاید این خواسته مطلوب هر فردی باشد که بیمه درمان تکمیلی را هم برای خود و هم برای خانواده اش تهیه کند؛ مخصوصا افرادی که عضو سازمان و یا گروه و صنف خاصی نیستند و نمی توانند بیمه تکمیلی گروهی داشته باشند، تهیه بیمه تکمیلی خانواده می تواند بیمه نامه جامعی باشد.
بیمه تکمیلی گروهی چیست؟
بیمه تکمیلی گروهی، توسط کارفرما و یا شرکت و سازمان برای کارکنان و افرادی که در آنجا مشغول به کار هستند خریداری می شود که کارکنانشان بتوانند به همراه افراد تحت تکفل خود از پوشش های این بیمه نامه استفاده کنند.
معمولا بیمه نامه های تکمیلی گروهی با توجه به تعداد بالای نفراتی که دارند می توانند مزایای قابل توجهی نسبت به سایر انواع بیمه های تکمیلی داشته باشند.
مزایا و معایب بیمه درمان تکمیلی:
افراد با خرید بیمه درمان تکمیلی می توانند از پوشش ها و مزایای درمانی آن (تا زمانی که بیمه خود را تمدید نمایند)، در هر زمانی استفاده کنند. اما قابل ذکر است که سقف تعهدات و میزان پوششی که تحت شرکت بیمه صورت می گیرد برای هر بیماری متفاوت است و شاید بعضی از بیماری های خاص را در بر نگیرد.
ممکن است این پرسش برایتان پیش بیاید که فواید دریافت بیمه های درمان تکمیلی چیست و چه زمانی به کار افراد می آید؟ در ادامه به توضیح پوشش های بیمه درمان تکمیلی و سقف تعهدات این بیمه، می پردازیم.
-برای هزینه ویزیت پزشک یا دندان پزشک، خرید دارو، هزینه های استفاده از کلیه خدمات اورژانس، می توانید توسط بیمه درمان تکیملی هزینه ها را کاهش دهید.
-اگر شخص در بیمارستان بستری شود، در صورتی که هزینه بستری شدن او بیش از مقداری که بیمه درمان پایه می تواند پوشش دهد باشد، می تواند برای بقیه هزینه از بیمه درمان تکمیلی استفاده کند.
-یکی از مزایای مهم بیمه درمان تکمیلی، این است که بیمه گزار می تواند با استفاده از بیمه درمانی خود بخشی از هزینه های خدمات دهان و دندان را بپردازد.
-کلیه اقداماتی که در جهت تشخیص بیماری یا میزان پیشرفت آن در طول بیماری انجام می شود، مانند سونوگرافی، آندوسکوپی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، آنژیوگرافی، انواع نوار عصب و مغز، انواع اسکن و … همه تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی هستند.
-بخشی از هزینه های عمل های جراحی مانند پیوند مغز و استخوان، برخی سرطان ها ( در صورت ذکر شدن در بند قرارداد)، مغز، اعصاب، قلب، کلیه و پیوند ریه و …
-هزینه عمل های سرپایی در بیمارستان ها و اورژانس
-برخی خدمات و اقدامات آزمایشگاهی، توسط بیمه پوشش داده می شود.