شنبه, 03 خرداد,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

راه‌های مناسب نگهداری داروها در خانه


راه‌های مناسب نگهداری داروها در خانه

برای نگهداری داروها در منزل باید نکات مهم و اصول بهداشتی را رعایت کنید و آن ها را در شرایط و دمای مناسب و دور از نور و رطوبت قرار دهید.

یخچال بهترین محل نگهداری تمامی داروها نیست.

 

بهترین مکان برای نگهداری از داروها:

نگهداری دارو در یخچال:

یخچال با وجود خنک بودن به دلیل مرطوب بودن، بهترین محل نگهداری تمامی داروها نیست زیرا ممکن است رطوبت به داروها نفوذ کرده وباعث خرابی آن شود. فقط داروهایی مانند انسولین، برخی از سوسپانسیون های آنتی بیوتیک ها، شیاف ها، انواع واکسن ها که توسط دکتر به نگهداری در یخچال توصیه شده است را در یخچال نگهداری کنید.

 

سبدهای حصیری برای نگهداری دارو:

برای نگهداری داروها در منزل سبدهای حصیری گزینه مناسبی است. شما روی هر سبد برچسبی بزنید و داروها را دسته بندی کنید کنید.

 

ظروف پلاستیکی برای نگهداری دارو:

برای نگهداری داروها از ظروف درب دار پلاستیکی استفاده کنید زیرا به سادگی می توانید داروها را در این ظروف طبقه بندی کنید و در صورت لزوم به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.

 

نکاتی برای نگهداری از داروها :

برای نگهداری از داروها یک ظرف یا جعبه ی دردار تهیه کنید.

 جعبه به اندازه ای باشد که  شربت ها و وسایل پانسمان هم جابگیرد.

 داروها طبق دمایی که روی برچسب آنها قید شده باید یا دریخچال یا بیرون از یخچال و در جای خنک نگهداری شود. 

 پوست خالی قرص ها و کپسول های مصرف شده را با قیچی جدا کنید و دور بریزید و نظم دهید البته موقع چیدن سعی کنید اسم و تاریخ دارو جدا نشود.

 داروهایی که مطمئن هستید بدون نظر پزشک استفاده نمی کنید را حذف کنید.

 می توانید داروهایی که استفاده نمی کنید را به هلال احمر اهدا کنید یا به داروخانه بدهید که به صورت رایگان به نیازمند داده شود.

 تاریخ داروها را چک کنید، اگراز یک دارو، قرص یا شربت، که تاریخ مصرف طولانی دارند چند عدد داشتید، آنها را طبق روز خرید شماره گذاری کنید که برای استفاده ی بعدی، دارویی که قبلتر خریداری شده، استفاده شود.

نگهداری از داروها,نکاتی برای نگهداری از داروها

می توانید داروهایی که استفاده نمی کنید را به هلال احمر اهدا کنید

 

این داروها را دور بریزید:

 داروهای دارای برچسب های ناخوانا و داروهایی با بسته بندی دچار خراش را باید دور انداخت.

 داروهای تغییر رنگ یافته یا بد بو را باید دور انداخت.

 سرنگ و دستکش استریل نیز تاریخ انقضای مصرف دارند. سرنگ و یا دستکش استریل که تاریخ مصرف آن گذشته و یا کاغذ پوشش آنها پاره شده باشد غیر استریل و غیر قابل استفاده است.

 داروهایی که با مصرف آن دچار حساسیت وعوارض شده اید را باید دور انداخت.

 نگهداری آنتی بیوتیک، داروهای نسخه ای و داروهای ممنوع در خانه، خطرناک است.

 داروهایی غیر قابل استفاده در منزل که تاریخ انقضای آنان فرا نرسیده را به مراکز منتخب جمعیت هلال احمر اهدا کنید.

 به تاریخ انقضای دارو توجه کنید و داروهای تاریخ گذشته را دور بیاندازید زیرا مصرف اینگونه داروها عوارض زیادی را به همراه دارد.

 برای دور انداختن داروهای تاریخ انقضا گذشته آنها را از بسته بندی اصلی خارج کنید و داخل نایلون زباله بیندازند یا در چاه فاضلاب بریزید.


نحوه ‌نگهداری ‌قرص‌ و ‌کپسول:

- انواع خوراکی: به دلیل پایین بودن دمای یخچال نسبت به محیط بیرون، رطوبت بالاتری دارد و در صورت گذاشتن در یخچال زود تر فاسد می شوند.

- انواع واژینال:در صورت رعایت شرایط نگهداری و اپلیکاتور یکبار مصرف تا آخر تاریخ انقضا قابل مصرف هستند.

دقت کنید در مورد قرص ها و کپسول هایی که پس از شمارش، بسته بندی و تحویل می‌شوند، در صورت وجود رطوبت گیر و محکم بودن در ظرف، ملاک نگهداری تا تاریخ انقضای دارو است.
 

نحوه ‌نگهداری‌پماد و کرم ‌و ژل:

- پماد و کرم و ژل موضعی: در صورت جمع کردن قسمت مصرف شده تیوپ و محکم بودن در حداکثر تا زمان انقضا قابل نگهداری است.

- پماد و کرم و ژل چشمی: تا یک ماه از زمان باز شدن قابل مصرف هستند.

- پماد و کرم و ژل واژینال: بعد از باز کردن تا یک ماه قابلیت مصرف دارند.
 

نحوه‌نگهداری‌قطره:

- انواع قطره چشمی: چنانچه در موقع مصرف قطره به چشم تماس پیدا نکند، حداکثر تا یک ماه بعد از باز کردن قطره قابل مصرف است.

- انواع قطره گوشی و بینی: در صورت محکم بودن در ظرف بعد از مصرف در صورت عدم یخ زدگی و عدم تغییر رنگ، حداکثر تا پایان تاریخ انقضا قابل استفاده هستند. هر چند باید در نظر داشت که با مصرف تدریجی احتمال تغلیظ دارو است.

- انواع خوراکی: در صورت باز کردن قطره خوراکی، حداکثر تا یک ماه قابل نگهداری است. فقط در مورد قطره نیستاتین بعد از شروع مصرف تا یک هفته دریخچال قابلیت نگهداری دارد.
 

نحوه ‌نگهداری ‌شربت ‌و سوسپانسیون:

- نحوه نگهداری انواع سوسپانسیون: برخی سوسپانسیون ها آماده‌اند و برخی با افزودن آب جوشیده سرد، آماده مصرف می‌شوند. سوسپانسیون ها در دمای اتاق تا هفت روز و در یخچال تا 14 روز قابل نگهداری هستند. به غیر از سوسپانسیون کوآموکسی کلاو که به گرما شدیدا حساس است و بعد از آماده سازی، باید سریع به یخچال منتقل شود که در این صورت تا هفت روز در یخچال قابل نگهداری است. توجه شود که اگر سوسپانسیون کوآموکسی کلاو از رنگ کرم روشن تغییر رنگ داد و تیره تر شد، قابل مصرف نیست. دقت شود سوسپانسیون ها دو فاز دارند که با تکان دادن شیشه دارویی، فاز جامد آن در فاز مایع پخش و یکنواخت می‌شود. اگر لایه زیرین سوسپانسیون، با تکان دادن معمولی یکنواخت نشد، اصطلاحا کیک ایجاد شده است و قابل مصرف نیست.

- نحوه نگهداری انواع شربت مایع: ضمن باز کردن باند محکم درب بطری، در صورت محکم بودن در آن و عدم تغییر خواصی مثل بو، مزه و رنگ، در مورد شربت تا یک ماه و در مورد الگزیر تا آخر تاریخ انقضا قابل مصرف هستند. هر چند به جهت تغلیظ دارو در اثر نگهداری طولانی آن، استفاده آن در کودکان و سالمندان توصیه نمی‌شود.


نحوه ‌نگهداری‌ اسپری‌ تنفسی‌ و اسپری‌ بینی:

در صورت شست وشوی صحیح سیلندر، تا پایان تاریخ انقضا قابل استفاده است. به دلیل قابل اشتعال بودن پوکه اسپری تنفسی، از نزدیک کردن اسپری تنفسی به آتش باید جلوگیری کرد.
 

نحوه‌نگهداری‌آمپول:

آمپول‌ها به عنوان داروی یکبار مصرف هستند و بلافاصله بعد از باز شدن باید استفاده و باقیمانده آن دور ریخته شود.
 

نحوه ‌نگهداری ‌ویال:

این شکل دارویی به صورت چند دوز و چند بار مصرف است و ویال‌های مایع تا چهارهفته بعد از شروع مصرف قابل نگهداری هستند مانند ویال‌های انسولین و لیدوکایین و در انواع دیگر مقدار باقیمانده بعد از شروع مصرف دور انداخته می شوند. در مورد ویال‌های پودری بعد از انحلال با حلال طبق بروشور کارخانه سازنده قابلیت نگهداری دارند.

 

نحوه‌ نگهداری‌ محلول‌های ‌تزریقی‌ حجیم:

- انواع محلول‌های تزریقی حجیم تزریقی: بعد از قرار دادن ست سرم بلافاصله باید تزریق شوند.

- انواع محلول‌های تزریقی حجیم شست و شو: بلافاصله بعد از باز کردن برای شست وشوی زخم‌ها باید استفاده شوند، زیرا در غیر این صورت در زخم‌های باز می‌توانند موجب عفونت شوند.

- از انجماد محلول های تزریقی حجیم باید جلوگیری کرد. نگهداری آنها در دمای اتاق بلامانع است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
برای جلوگیری از تغییرات روی داروها معمولا چه چیزهایی روی آن می نویسند کاربرد داروها شرایط نگهداری دارو در داروخانه علت و نوع تغییر احتمالی در یک دارو چیست نگهداری شربت در یخچال اگر داروی یخچالی بیرون بماند خراب میشود دمای نگهداری دارو جای دارو دیجی کالا نکاتی برای نگهداری از داروها سرم را در کجا نگهداری کنیم نگهداری دارو در یخچال نگهداری آمپول در یخچال دمای کمتر از ۳۰ درجه یعنی چه نگهداری سرم در یخچال نگهداری از داروها خرید دارو از دیجی کالا داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان تهران خرید دارو آنلاین اسنپ خرید اینترنتی دارو تهران بزرگترین داروخانه مجازی ایران خرید دارو آنلاین اصفهان داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان کرج خرید اینترنتی دارو خرید دارو از ترکیه خرید دارو خرید داروی بیهوشی خرید داروخانه خرید دارو در کانادا خرید دارو از خارج خرید دارو از آلمان خرید داروی سالیراویرا خرید دارو اپلیکیشن قیمت دارو قیمت داروی baricitinib کانال قیمت دارو تغییر قیمت دارو قیمت داروهای خارجی چگونه از قیمت دارو مطلع شویم مجوز سازمان غذا و دارو لیست قیمت داروهای بیمه ای قیمت دارو قیمت دارو در ایران قیمت داروی سماگلوتید قیمت دارو در ترکیه قیمت داروهای دکتر وزیری تبار قیمت دارو آنلاین قیمت داروی زولژنسما قیمت داروی رسیژن قیمت داروی sma قیمت داروهای شیمی درمانی خارجی

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
رمزارز یا بورس؛ کدام بازار برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟
کارشناس بازار سرمایه گفت: در مقایسه ریسک سرمایه‌گذاری در بورس و رمز ارزها باید به نکاتی مانند تحریم‌ها و عدم ارتباط با صرافی‌ها و بانک‌های خارجی توجه کرد.
ادامه مطلب >
کیفیت کشت اول برنج بهتر است یا کشت دوم؟
برنج کشت دوم به علت برخورد با شرایط آب و هوای خنک کیفیت بهتری دارد.
ادامه مطلب >
هاب يا سوئيچ؟ کدام برای استفاده در شبکه بهتر است؟
هاب يا سوئيچ براي اتصال دستگا هاي مختلف از قبيل رايانه، مسيرياب، چاپگرهاي تحت شبکه، دوربين هاي مدار بسته و .... در شبکه هاي کابلي مورد استفاده واقع مي شود.
ادامه مطلب >
چرا بهتر است انگور را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
در این مطلب به فواید مصرف روزانه انگور برای سلامتی بدن پرداخته شده است.
ادامه مطلب >
نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار کدام بهتر است؟
نوع نمک مصرفی می‌تواند تاثیر مهمی بر روی سلامتی اعضای خانواده داشته باشد.
ادامه مطلب >
کدام بهتر است Ultrabook یا لپ تاب؟
اولترابوک (Ultrabook) نسل جدیدی از خانواده‌های لپ تاپ می‎باشد که اواخر سال ۲۰۱۱ توسط شرکت اینتل معرفی و ثبت شد.
ادامه مطلب >
پاسخ امام علی (ع) به سوال "علم بهتر است یا ثروت؟"
امیرالمومنین علی (ع) در مواجهه با سوالی درباره برتری علم یا ثروت، جواب‌های گوناگونی دادند.
ادامه مطلب >
چای یا قهوه کدام برای سلامتی مفیدتر است؟
چای بهتر است یا قهوه و کدام یک از این دو نوشیدنی پرطرفدار فایده ی بیشتری برای سلامتی ما دارد، در این گزارش به این سؤال پاسخ خواهیم داد.
ادامه مطلب >
۱۲ دلیل برای بهتر بودن کریستیانو رونالدو نسبت به لیونل مسی
مسی و رونالدو، فوق ستاره‌های دنیای فوتبال هنوز هم رقابت سختی برای کسب عناوین مختلف دارند.
ادامه مطلب >
پربازدیدها