شنبه, 23 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آیا در مورد کاربرد‌های لیزر در علوم پزشکی میدانید؟


آیا در مورد کاربرد‌های لیزر در علوم پزشکی میدانید؟

لیزر‌های پزشکی در جراحی‌های بالینی از جمله پوست، جراحی پلاستیک، التیام زخم و ... به کار گرفته می‌شوند.

لیزر یکی از پرکاربردترین فنّاوری در علم پزشکی است. استفاده از این فنّاوری مقرون به صرفه، بدون درد و عارضه است. لیزر یک نور برانگیخته پر انرژی است. لیزر با نور معمولی متفاوت است. لیزر را به وسیله لوازم خاص، می شود ایجاد کرد. در این مقاله تعدادی از کاربردهای لیزر در پزشکی را معرفی میکنیم.

 

اصطلاح لیزر مخفف کلمه تقویت نور توسط انتشار تشعشعات تحریک‌شده است. دانشمندان معتقد هستند که پرتو‌های لیزر تغییر بزرگی در شکل حیات در سطح سیاره زمین ایجاد کرده اند و اگر علم به آن پرتو‌های پرانرژی و زاویه کوچک تنش‌زدایی دست نمی‌یافت، وضعیت شکوفایی و پیشرفت فنی که امروزه شاهد آن هستیم، ممکن بود بسیار متفاوت باشد اما حوزه پزشکی همچنان بزرگترین بهره‌مند از آن انرژی نور عظیم و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن است.

 

تفاوت نور لیزر با نور معمولی:

لیزر نیز یک نور است. لیزر با نور معمولی تفاوت هایی دارد که این تفاوت ها، کارایی لیزر را فوق العاده کرده است. تفاوت های لیزر و نور معمولی عبارتند از:

-نور معمولی از انرژی های نورانی مرئی و نامرئی تشکیل شده است. نور معمولی از اشعه ماورای بنفش با کمترین طول موج تا اشعه مادون قرمز با بیشترین طول موج، تشکیل شده است. لیزر از یک نوع انرژی نورانی با طول موج مشخص، تشکیل شده است.

-لیزر یک نور تک رنگ است. دقت و انرژی لیزر چند هزار برابر از نور معمولی، بیشتر است.

-خاصیت انتشار نور لیزر نسبت به نور معمولی کمتر است. وقتی از لیزر در دستگاه های مخصوص استفاده می شود، لیزر دقیقاً در فاصله چند صد متری نیز، سیر مستقیم خود را سپری می کند. شعاع دایره تابش نزدیک لیزر با شعاع تابش در چند صد متری لیزر مساوی است. به علت این ویژگی خاص، از لیزر در پزشکی استفاده می شود.

 

کاربرد پرتو‌های لیزر در زمینه‌های پزشکی:

پرتو‌های لیزر، مراحل توسعه بسیاری را پشت سر گذاشته و انواع مختلفی دارند که به دلیل خواص منحصر به فرد و متمایز این پرتو‌ها در زمینه‌های بسیاری معرفی شده که مهمترین آن‌ها رشته پزشکی است. این پرتو‌ها باعث ایجاد چیزی شبیه به یک رونق بزرگ شده است از جمله مهمترین کاربرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد لیزر در درمان چشم:

چشم پزشکی رشته‌ای است که به طور ویژه بیشترین بهره را از پرتو‌های لیزر و کاربرد‌های آن برده است. توسعه علم لیزر به غلبه بر تعداد زیادی از بیماری‌های چشمی که قبلا بیماری‌های صعب العلاج به شمار می‌رفت و به طور خاص گروه آن دسته از مشکلاتی که غشا‌های چشم را درگیر می‌کند، کمک کرده است.

 

بیماری‌های چشمی که با پرتو لیزر درمان می‌شوند:

- پرتو‌های لیزر موارد پارگی شبکیه را درمان می‌کند
- ترومبوز وریدی شبکیه
- درمان موارد فشار چشم بالا (آب سیاه)
- درمان رتینوپاتی که اغلب ناشی از دیابت است
- درمان انواع نقایص بینایی که جزو عمل‌های زیبایی هستند و به عنوان عملیات اصلاح بینایی شناخته می‌شوند.
- غلبه بر مجاری اشکی مسدود شده
- درمان فوران ماکولا
- از بین بردن تومور‌های داخل چشمی

پرتو‌ لیزر

 

کاربرد لیزر در درمان بیماری‌های پوستی:

متخصصان پوست یکی از گروه‌هایی هستند که از پیشرفت علم لیزر و کاربرد‌های آن در زمینه‌های پزشکی بهره فراوانی برده‌اند، چرا که فناوری‌های نوین پزشکی و دستگاه‌های مبتنی بر این اشعه‌ها، آن‌ها را قادر می‌سازد تا تعداد زیادی از بیماری‌های پوستی را که ریشه‌کن کردن آن‌ها در گذشته غیرممکن بود، یا حداقل نیاز به مدت زمان طولانی دارد، درمان کنند.

 

مشکلات پوستی که با پرتو لیزر برطرف می‌شود:

- غلبه بر مشکل آکنه برای همیشه
- رفع انواع جوش‌های صورت
- از بین بردن مو‌های زائد در نواحی مختلف بدن
- از فناوری لیزر برای رفع سیاهی دور چشم استفاده می‌شود.
- لیزر برای از بین بردن خال‌های مادرزادی و برخی آثار جای زخم استفاده می‌شود.
- با تحریک پوست برای تولید کلاژن طبیعی، صافی پوست را بازیابی می‌کند.
- لیزر همچنین در درمان بسیاری از بیماری‌های پوست سر مانند آلوپسی آره آتا، پسوریازیس و ... استفاده می‌شود.

کاربرد‌های پرتو‌های لیزر در درمان مشکلات سلامت پوست بسیار زیاد و متنوع است. به گونه ای که می‌توان از پرتو لیزر برای از بین بردن چین و چروک‌ها و مبارزه با اثرات پیری مختلف استفاده کرد. این فناوری باعث شده است که از بین بردن خالکوبی، ملاسما و کک و مک راحت‌تر و کم درد سر‌تر شود.

 

کاربرد لیزر در پزشکی زیبایی:

اکثر مراکز و کلینیک‌های تخصصی در زمینه پزشکی زیبایی عبارت «مرکز پزشکی متخصص در جراحی زیبایی و لیزر» را به نام خود ملحق کرده‌اند. لیزر‌ها به یک جایگزین ایمن و مؤثر برای بیشترین میزان جراحی‌های پلاستیک سنتی تبدیل شده اند، زیرا فناوری لیزر نتایج تقریبا مشابهی را به دست می‌آورد و در عین حال خطر هر گونه عوارض و خطرات بالقوه سلامتی ناشی از مداخله جراحی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. از برجسته‌ترین عمل‌های زیبایی که بر اساس تکنیک‌های لیزری انجام می‌شود شامل جراحی بینی، جراحی پلاستیک صورت، لیپوساکشن، پیکر تراشی شکم، لیزر مو‌های زائد صورت و نقاط مختلف بدن و درمان ریزش مو است.

لیزر درمانی

 

کاربرد پرتو‌های لیزر در درمان دندان:

برخی بر این باورند که قدرت واقعی لیزر‌ها هنوز کشف نشده است و در آینده نزدیک می‌توان از آن برای اهدافی بسیار بیشتر از آنچه امروزه شناخته شده است، استفاده کرد. یکی از مواردی که صحت این موضوع را اثبات می‌کند، این باور است که لیزر در چند سال گذشته در درمان بیماری‌های دندان و لثه بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.

دانشمندان دریافتند که اشعه لیزر ممکن است ابزاری ایده آل برای درمان بسیاری از مشکلات سلامت دندان باشد. از بارزترین موارد استفاده از لیزر برای درمان موارد زیر است:

- پرتو لیزر برای درمان بیماری لثه و اصلاح ظاهر آن استفاده می‌شود.
- پوسیدگی دندان را می‌توان با تابش اشعه لیزر بر روی نواحی آسیب دیده درمان کرد.
- درمان پیگمانتاسیون دندان به دلیل اثربخشی لیزر در سفید کردن دندان‌ها و بازگرداندن روشنایی سطح آنها
- حذف تومور‌های خوش خیم و بدخیم اطراف دهان با لیزر

پرتو‌های لیزر علاوه بر کاربرد‌های ذکر شده در زمینه دندانپزشکی، در جراحی‌های جزئی که برش‌های جراحی ایجاد شده و رگ‌های خونی تشکیل می‌شوند، نیز استفاده می‌شود اما با وجود این مزیت‌های متعدد، استفاده از لیزر در این تخصص همچنان با برخی کاستی‌ها مواجه است و تنها در تعداد محدودی از موارد استفاده می‌شود. به طوری که نمی‌توان لیزر را بر روی دندان‌های کاملا پوسیده اعمال کرد و همچنین برای دندان‌هایی که دارای پرکردگی‌های قدیمی هستند، استفاده نمی‌شود.

 

در آینده در موارد زیر از لیزر‌های پزشکی استفاده می‌شود:

دانشمندان و پزشکان یقین دارند که پرتو‌های لیزر تا به امروز در حوزه پزشکی به نحو مطلوبی مورد استفاده قرار نگرفته است و امکان بهره برداری جامع‌تر و گسترده‌تر از آن وجود دارد.

یک تیم تحقیقاتی آمریکایی راهی برای استفاده از پرتو‌های لیزر در درمان بیماری‌های مختلف عضله قلب پیدا کرده است. به گونه‌ای که این تیم دریافتند که نور و انرژی حرارتی حاصل از دستگاه لیزر مورد استفاده برای ذوب چربی می‌تواند پس از ساخت دستگاه برای غلبه بر سلولیت و سایر بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار گیرد. می‌توان گفت که آینده رشته‌های پزشکی با آینده علوم لیزر پیوند تنگاتنگی پیدا کرده است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
کاربرد اپتیک در پزشکی کاربرد لیزر هلیوم نئون در پزشکی کاربرد لیزر در پزشکی pdf لیزر پزشکی کاربرد لیزر در چشم پزشکی انواع لیزر در پزشکی کاربرد لیزر در کشاورزی کاربرد لیزر در فیزیوتراپی کاربرد لیزرها در پزشکی تاریخچه لیزر در پزشکی مجله لیزر در پزشکی کاربرد لیزر در پوست و زیبایی لیزر در پزشکی لیزر در پزشکی مجله لیزر در چشم پزشکی لیزر در دندانپزشکی لیزر در مهندسی پزشکی کاربرد لیزر در چشم پزشکی pdf استفاده از لیزر در چشم پزشکی کاربرد لیزر در دندان پزشکی کاربرد لیزر در مهندسی پزشکی قیمت لیزر حرارتی دیجی کالا خرید لیزر قوی قیمت لیزر دیجی کالا خرید لیزر ارزان خرید لیزر خطی با برد کیلومتر خرید لیزر آبی قیمت لیزر با برد 20 کیلومتر دیجی کالا خرید لیزر قرمز ارزان خرید لیزر خرید لیزر خانگی خرید لیزر خانگی فیلیپس خرید لیزر خطی خرید لیزر حکاکی خرید لیزر موهای زائد خانگی خرید لیزر کیوب خرید لیزر حرارتی دیجی کالا خرید لیزر موهای زائد قیمت لیزر بازی قیمت لیزر کلینیک ایرانیان قیمت لیزر خانگی قیمت لیزر صورت مردان قیمت لیزر کل بدن در زاهدان قیمت لیزر موهای زائد در قزوین قیمت لیزر موهای زائد در تبریز قیمت لیزر بیکینی نی نی سایت قیمت لیزر چشم قیمت لیزر خانگی فیلیپس قیمت لیزر قیمت لیزر موهای زائد قیمت لیزر تراپی مو قیمت لیزر ترک های پوستی قیمت لیزر فول بادی قیمت لیزر فوتونا قیمت لیزر کل بدن آقایان

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چگونه هل را پودر کنیم؟
قطعا برای ساخت ادویه های مختلف به پودر هل احتیاج دارید. پودر هل در ادویه ای گوناگونی از جمله انواع زیادی از ادویه های هندی استفاده می شود. برای تهیه پودر هل به شیوه های زیر عمل کنید.
ادامه مطلب >
آیا موهای کراتین شده را می توان رنگ کرد؟
مواد دکلره که برای روشن کردن موها استفاده می شود عامل اصلی سوختن مو است. وقتی موها سوخته یا خمیری می شود امکان از دست رفتن کامل مو نیز هست. گاهی مقدار آسیب به قدری زیاد است که مجبور می شوید موها را ک...
ادامه مطلب >
تبدیل زباله‌های پلاستیکی به نفت
یک شرکت زباله‌های پلاستیکی را به نفت مفید تبدیل می‌کند و قصد دارد سالانه ۳۰ هزار تن زباله پلاستیکی مخلوط را به نفت تبدیل کند. 
ادامه مطلب >
خواص اعجاب آور میوه گل نسترن چیست؟
کاربردهای دارویی گل نسترن در داروهای سنتی کاملاً مشهور و مستند است. میوه‌های این گل سرشار از ویتامین C هستند، مطمئناً برای سلامتی افراد مفیدند.گل نسترن همچنین مصارف زیادی در آشپزی، پزشکی و لوازم آرای...
ادامه مطلب >
با خوردن نسترن سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید:
 یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: میوه نسترن معجزه‌ای برای تقویت بدن به خصوص در شرایط کرونا بوده و نسرین،نسترن و نستر از نام‌های این گل زیباست.
ادامه مطلب >
انتخاب سرویس پخت و پز مناسب
یکی از دغدغه های مهم هر خانم خانه‌دار و نوعروس برای لوازم آشپزخانه و جهیزیه، تهیه سرویس قابلمه است.انتخاب این ظروف بهتر است نسبت به نوع غذا و پخت و پزی که می خواهیم در آنها انجام دهیم، صورت گیرد. ظرو...
ادامه مطلب >
راههای تشخیص سوسیس و کالباس فاسد از سالم
همه سوسیس و کالباس ها تاریخ انقضاء دارند حتی بهترین آنها و وقتی تاریخ آنها تمام شود باعث مسمومیت می شوند. قصد داریم در این باره مطلب مفیدی را برای مصرف کنندگان عزیز محصولات پروتئینی منتشر کنیم. با ما...
ادامه مطلب >
بیماری‌ها را به دست اکالیپتوس بسپارید
اکالیپتوس فواید بسیاری برای سلامتی دارد. البته هنوز برخی از این فواید در تحقیقات به اثبات نرسیده‌اند. در ادامه به بررسی برخی خواص اکالیپتوس برای سلامتی می‌پردازیم.
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص بخور اکالیپتوس
اکالیپتوس یکی از موثرترین روغنهای اساسی برای مشکلاتی مانند سرماخوردگی و سرفه است. اکالیپتوس یک تقویت کننده ایمنی طبیعی قوی است. 
ادامه مطلب >